söndag 30 november 2008

1:a advent - och 30:e november

Idag är det 1:a advent. En dag då vi får en föraning av fridens högtid, julen. Men det är också 30:e november som har blivit raka motsatsen. På Stortorget i Lund hade Lions satt upp sina bord och körer sjöng in julen. Men bara några kvarter längre bort ockuperade till synes motstående grupper staden för sina egna syften.

Det finns en märklig symbios mellan grupperna. Syns de inte så finns de inte. "Nationalisterna" annonserar sin demonstration väl i förväg, väl medvetna om att det drar till sig motdemonstranter. Eftersom de själva vill synas ställer dessa lydigt upp på att ge publicitet åt en demonstration som annars få skulle lägga märke till. Båda vinner, men de som förlorar är affärsinnehavarna, försäkringsbolagen och vanliga människor som vill gå på julskyltning. Och så skattebetalarna förstås som måste betala den massiva polisinsatsen.

För de som vill bekämpa främlingsfientligheten med att fredligt argumentera startar nu bloggen "Vi i Sverige". Ambitionen är att ta fram saklig information till hjälp för de som vill ha ett samhälle där alla vi som bor i Sverige samarbetar för allas vårt välstånd. I debatten upprepas felaktigheter så ofta att även de som ser invandring och mångkultur som något positivt börjar tro på desinformationen. Vi som skriver för "Vi i Sverige" begär inte att bli betraktade som auktoriteter. Därför anger vi källor så ofta som möjligt. Helst använder vi källor som är lätt tillgängliga på Internet så att uppgifterna är lätta att kontrollera. Vår förhoppning är att fakta som vi tillhandahåller ska fungera som ett stöd för de som vill bemöta de felaktiga uppgifter som sprids om invandring och invandrare.

Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar