söndag 7 augusti 2011

340 personer stödjer Breiviks handlingar

Ane Ørbø Kirkegaard skriver idag på DN Debatt att Norge inte alls är det enade land som man kan få intryck av. Breivik står inte ensam, skriver Kirkegaard, varken i Norge eller i andra länder.

Detta gäller även Sverige. På forumet Flashback pågår en omröstning om frågan: "Stödjer du Anders Behring Breiviks handlingar?" I skrivande stund har 340 personer svarat ja på den frågan. Många nöjer sig inte med att bara rösta utan motiverar utförligt varför de tycker att Breivik är en hjälte. Det är de klassiska argumenten som även Sverigedemokraterna använder i sin propaganda. Invandrare beskylls för överfallsvåldtäkter, knarkhandel och socialbidragsberoende. Socialisterna på Utøya brydde sig inte om det. Så Breivik anses vara en hjälte eftersom han inte nöjde sig med att rösta utan mördade 77 människor.

Anders Behring Breivik är inte en ensam dåre. Det hjälper inte hur mycket Jimmie Åkesson och hans klubb än försöker påstå det. Jamie Bartlett på den brittiska tankesmedjan Demos säger att Breivik trodde han hade stöd för sina handlingar. "När du spenderar tid på internet, ­läser samma dokument och bara pratar med samma människor, då kommer du aldrig i kontakt med någon eller något som ­säger emot dig."

Det behövs fler som säger emot.

Lars Persson

Länkar: DN, SvD

72 kommentarer:

 1. Och AF ljuger vidare, ger ABB rätt med 50 miljoner invandrare på 50 år

  Varför har ni så BRÅTTOM att fylla på?

  http://www.dn.se/debatt/vi-har-inte-rad-att-inte-hitta-jobb-till-nya-svenskar

  Visst ja... man får ju ljuga när det passar?

  Ni diskriminerar och bestraffar svenskar och vill inte veta varför ni gör det?

  SvaraRadera
 2. Jimmie Åkesson och hans klubb?

  Vi har skyhög arbetslöshet hos invandrare. Ni drar upp osanning efter osanning om BEHOVET av fler invandrare

  Arbetslösa invandrare kostar 34 miljarder per år!!

  Ni är svenskrasister mot svenksar

  Jag har inte råd att gå till tandläkaren

  Invandrare får 12.000 skattefritt

  Ni skapar AVUNDSJUKA!! Ska ni sluta skapa AVUNDSJUKA eller?

  SvaraRadera
 3. Och vilka är motiveringarna då? För svenskar känner sig DISKRIMINERADE för ni SÄRBEHANDLAR invandare på flera områden?

  1. Svenskar får fas 3

  2. Invandrare får instegsjobb

  3. Ni är svenskrasister mot svenskar

  SvaraRadera
 4. Om vi ska tvinga SD ta avstånd från dådet, ska vi då också tvinga alla mullor och imamer att ta avstånd från islamistiskt våld?
  Glenn

  SvaraRadera
 5. Glenn,
  De som sprider hatet som ligger bakom våldet har ett moraliskt ansvar för att ha skapat en miljö som medverkat till våldet. En imam som sprider sådant hat har ett medansvar men inte andra imamer, bara för att de är imamer. SD:s politik går ut på att sprida hat mot invandrare och muslimer och därför har SD ett moraliskt medansvar för att ha skapat den miljö som ledde till terrordådet i Norge.

  SvaraRadera
 6. SD och likasinnade partier är exakt det som de påstår sig vara emot. De sprider hat och splittrar det svenska folket (dvs. alla med ett svenskt medborgarskap) med rena lögner genom deras ideologi som Är oförenligt med demokratin och dess värderingar (minoriteter ska behandlas lika bra som majoriteten), och Sveriges kultur.

  Läste nyss (aftonbladet) att Jimmie Åkesson tycker att det är ohederligt och osmakligt att göra politik av terrordåd - därmed tycker han att SD och alla dess medlemmar är osmakliga och ohederliga, i och med att partiet(idag) är byggt just på det. De mjölkar VISSA terrordåd (de som muslimer påstås ha varit bakom) och använder de för att sprida hat mot muslimer. Vi alla vet vad Åkesson, Ekerotharna osv. skrivit på twitter. Hur de regerade efter det misslyckade terrordådet i Sthlm - bl.a. med att kräva en debatt om "våldsbejakande islamism" i riksdagen. INTE "våldsbejakande extremism" vilket omfattar problemet i sig, tydligen är de bara emot våld och extremism när det är muslimer som är bakom det. Själva kan de gott vara likadana, bara att de riktar det mot en annan, större, målgrupp(er). Röstningen på FB speglar SDs logik.

  Arbetslöshet drabbar människor oavsett etnicitet, men det är ett faktum att invandrare/människor med namn som klingar "mellanöstern" diskrimineras inom arbetsmarknaden. Fas 3 drabbar också människor oavsett etnicitet.

  Vad invandrare "kostar" eller "bidrar med" beror helt och hållet på hur man räknar. Människor oavsett bakgrund och religion begår samma typer av brott. Ni sätter för stor fokus på vissa faktorer medan ni ignorerar andra, och grundlurar därmed er själva.

  Argumenten framförda av anonymerna ovan, och i FB tydligen, är med andra ord rena floskler.

  SvaraRadera
 7. Intressant här är att de som definitivt behöver gå en samhällskurs samt lyfta näsorna från SDs kakfat är de som inte vågar gå ut med sitt namn!?
  Det samma gäller över hela internet, i alla forum där debatt råder, ytterst få nazister, högerextremister och rasister vågar gå ut med sitt namn.
  Vad är ni rädda för? Eller är det lättare att sprida en massa dynga så länge man inte behöver stå för det?
  Ni är fotfarande småpojkar och precis lika kissnödiga som ni alltid varit.
  Ni som är "stolta svenskar" och vita soldater och annat trams... och så vågar ni inte ens gå ut med ert eget namn. Förstår ni inte att era kommentarer inte betyder något förrän ni står för dem? Är ni så slöa i skallen så att ni inte förstår att om ni inte ens står för era inlägg överallt, då faller även allt annat prat, som det korthus det är.

  SvaraRadera
 8. Breivik har helt rätt i sak, en idelogi många Norska och Svenska stöder. Han har dock ej rätt i handling. Han är så klarsynt att han redan nu ser det Bosnien, som håller på att skapas i Norge och Sverige med nuvarande invandringsflöde, något många börjar ana men att opponera sig mot detta, ses man som invandrarfientlig och får stämpeln rasist och blir utstött. Att hålla samman,vara eniga, oavsett, likt en fårflock är något som kommer att skapa en fruktansvärd ångest då resultatet av invandringen visar sig.

  SvaraRadera
 9. Anonym 11:52,
  Som sagt, Breivik är inte en ensam dåre och du är en av de andra.

  SvaraRadera
 10. Är muslimer medskyldiga till terrordådet i Stockholm?De bekänner sig till samma ideologi,så i konsekvensens namn måste de väl ta på sig en del av skulden?

  SvaraRadera
 11. Alexander,
  Nej, muslimer bekänner sig inte till samma ideologi som självmordsbombaren.

  SvaraRadera
 12. Vi i Sverige

  Om inte muslimerna tillhör samma ideologi som den muslimska terrorbombaren,hur kan du då koppla ihop SD och Breivik?Kan du berätta hur du tänker?

  SvaraRadera
 13. "Anonym 09:43 och 09:44"
  50 miljoner invandrare på 50 år?
  Får invandrare 12000 skattefritt?
  Kostar invandringen 34 miljarder om året?

  Det finns verkligen ingen hejd på överdrifter, missförstånd och rena lögner när xenofoberna skriver av sig.

  Det är tragiskt. SD försöker iallafall visa upp en hyfsat intelligent fasad med en vältalig partiledare - men kretsen kring SD blir tydligen dummare för varje dag. Vad är det ni gör hela dagarna - sniffar lim?

  SvaraRadera
 14. Alexander:
  Det är precis där som SD och SD-svansen har fel. Muslimer har ingen enhetlig ideologi. Retoriken från muslimer och till och med islamistiska extremister är så väsenskild att man förstår detta ganska snart genom att bara läsa lite olika texter, eller prata med olika människor.

  SD och SD-svansen har däremot en samlad ideologisk uppfattning. Det är därför SD faktiskt KAN lastas till att ha skapat Breivik, just på grund av den retorik som förts.

  Om du inte förstår skillnaden bör du verkligen läsa på, främst om muslimer (inte om Islam eller Koranen, det säger inte så mycket).

  SvaraRadera
 15. Ni alla som kommenterat emot detta inlägg är dårar. Och det läskiga är att ni själva inte ser det.

  Blir rädd för världen och för människan. Någon måste sätta stopp för all rasism och den människofientliga synen!

  /hanna

  SvaraRadera
 16. Vad var protesterna mot självamordsbombaren i december?

  När självmordsbombaren uppmanade muslimer att döda oss svenskar. Nej det passade inte då?

  En död svensk är en bra svensk?

  Enligt irakisk säkerhetsstyrkor har terrordåd mot stockholm avvärjats

  Media tiger

  SvaraRadera
 17. Alexander,
  Anonym 13:39 har redan svarat på din fråga.

  SvaraRadera
 18. Kolla på youtube

  Där visar muslimer öppet sitt hat. Där piskar muslimer upp hatet. I flera videor säger muslimer, ISLAM SKA TA ÖVER!

  Islamfobi säger ni här hemma

  SvaraRadera
 19. Lika lite som muslimer är skyldiga till terrorbombningen i Stockholm, lika lite är SD skyldiga till massakern på Utöya.

  Vad tycker du, Vi i Sverige?

  Ang. Morgan Ridells kommentar:
  Om det hade varit ett mer tillåtande debattklimat är jag säker på att fler invandringskritiska människor hade vågat träda fram med namn. Nu är det tyvärr så att risken för repressalier och social stigmatisering är överhängande, framför allt från vänsteranhängare. Sen är det också märkligt detta med identifieringen: en åsikter blir väl inte mindre värd för att man uppger "anonym" istället för sitt namn? Man blir väl inte mer trodd för att man presenterar sig med sitt riktigt namn? För 99.99 % av de som läser förblir man en totalt okänd person. Det är ju faktiskt en styrka med internet: att man kan säga sin uppriktiga åsikt utan att riskera hot eller våld.

  Vänsterpartister gillar att springa runt och fota SD:are; däremot blir det vansinniga när man publicera namn och bild på dömda brottslingar med invandrarbakgrund. Jag, som inte bryr mig om varken det ena eller det andra, tycker mig ändå se en viss brist på konsekvent agerande.

  Tycker nog att det kan vara en sund idé för mångkulturkritiker att förbli anonyma på nätet då det snarare är vänstern som måste ta första steget och börja tolerera åsikter som inte ligger i linje med deras egna.

  SvaraRadera
 20. Att 340 personer stödjer Breiviks handlingar säger väl bara att mångkulturen inte fungerar, utan bara tillför samhället nya konfliktytor.
  Vad vill du göra med dessa människor, upplysa dem med kunskap.
  Om nu endast kunskap kan förändra människors värderingar skulle 100 procent vara för eller emot ex.vis kärnkraft/EU. Är det så enkelt Lars.

  SvaraRadera
 21. De anonyma dårarna är många och - som alla redan visste - helt hjärndöda. 8) Sd, vansinnet!

  SvaraRadera
 22. Arbetslösa invandrare kostar 34 miljarder

  Då vill AF fylla på med 50 miljoner invandrare på 50 år

  Sverige idag är EXTREMT med MASSinvandringen med 100.000

  Det skulle betyda Sverige tar emot 1/10 av 1 miljon per år

  Vilka är EXTREMA

  AF eller ABB?

  SVENSKHAT OCH DISKRIMINERING MOT SVENSKAR

  Vilka är extrema?

  VAD är er ideologi? Ska jag som VIT SVENSK bytas ut?

  Att jag som VIT SVENSK inte är lika mycket VÄRD som en mörk invandrare det har jag förstått

  VEM ÄR SJUK DÄR???

  JAG HAR INTE RÅD ATT GÅ TILL TANDLÄKAREN MEN BETALA ILLEGAL invandrare gratis tandvård ska jag

  VEM är extrem här?? VEM??+

  SvaraRadera
 23. Anonym 15:49,
  Din kommentar publiceras som en illustration till att Breivik inte är den ende dåren bland de invandringskritiska.

  SvaraRadera
 24. ViSvERIGE

  Ska ni lägga ner er SVENSKRASISM och SVENSKFIENLTIGHET mot etniska svenskar?

  50 miljoner invandrare på 50 år

  100.000 invandrare arbetslösa i Sverige. Ni har LJUGIT om 40-talisterna. Ni LJUGER om BEHOVET

  Ni ljuger för det är OK att LJUGA när det är solidaritet och humanitet

  Kommuner får 120 miljoner för 500 flyktingar! 120 MILJONER!

  Varför minskas min pension?

  Varför får flyktingar som ALDRIG jobbat mer i bidrag än svenskar i pension?

  Om det är någon som är dåre är det ni som fört SVENSKA FOLKET BAKOM LJUSET!!

  SvaraRadera
 25. Okej,jag som röstar på SD tar på mig en del av skulden för det Breivik gjort.Kommer ni på andra sidan att erkänna att ni har ansvar när någon i SD utsätts för trakasserier eller överfall?

  SvaraRadera
 26. VIsar du dom döda SDarna så gör jag gärna det. tills dess är det bara patetiskt att du jämställer utöya med det sociala stigmat som sdmänniskor drabbas av.

  SvaraRadera
 27. Petter K

  Kommer du ihåg Issa Issa?Han blev nästan dödad,tar du din del av ansvaret för det?

  SvaraRadera
 28. Tråkigt att hitta en sån koppling.
  Men allvarligt inte kan du lita på en omröstning på Flashback.
  Troligtvis så är det många yngre personer där som tycker det kan vara roligt att rösta tvärtemot vad man ska.

  finns en anledning att vi har 18 års gräns på svenska val.

  SvaraRadera
 29. Andreas,
  Tyvärr har de inte bara klickat ja i omröstningen utan i många fall även utförligt motiverat varför de tycker att Breivik är en hjälte.

  SvaraRadera
 30. Hej igen jo läste på Flashback nu "sorglig"men tror fortfarande inte att så många verkligen tycker Breivik är en hjälte.
  Illa är det iof att nån tycker det!
  Sedan tycker jag inte sd har sån rå retorik att man kan koppla dom till breivik.
  Men du har rätt i det att man kan få stöd för extrema åsikter på nätet.
  Det är oroande men svårt att att lösa om vi ska ha ett öppet samhälle.
  Tycker vi borde ha gjort som Norge att alla verkligen alla gått ihop och fördömt det hemska brottet inte som det vart nu att leta kopplingar till höger och vänster bara för att ha nån att skylla på.
  Hälsningar Andreas

  SvaraRadera
 31. Invandringen kostar inte 34 miljarder varje år.
  Den kostar 40.

  http://www.realtid.se/ArticlePages/200804/08/20080408171847_Realtid518/20080408171847_Realtid518.dbp.asp?sAction=lk

  SvaraRadera
 32. Kan inte hitta omröstningen på Flashback ?

  SvaraRadera
 33. Anonym 23:34,
  Invandringen kostar ingenting. Läs t.ex. "Invandring - sysselsättning och samhällsekonomi" i vårt bibliotek.

  SvaraRadera
 34. Anonym 05:34,
  Jag vill inte länka till en sådan tråd men omröstningen finns i en tråd som handlar om huruvida Breivik är en hjälte.

  SvaraRadera
 35. Barbro Sörman8 augusti 2011 09:25

  Det är så skrämmande att de här åsikterna sprids, ofta oemotsagda, på nätet. Jag har hållit mig från Flashback och Politiskt Inkorrekt just för att de är så många (även om jag tror att det är samma personer som kommenterar på dessa forum) och det är svårt att vara ensam debattör. Men... Jag bestämde mig för att kommentera på Politiskt inkorrekt för att se hur långt deras "yttrandefrihet" sträcker sig. Det tog en timme innan jag fick upp ett meddelande om att mina kommentarer måste godkännas av moderator innan publicering. Och surprise, de blev inte godkända! Jag fortsatte dock att försöka kommentera (och jag bröt verkligen inte mot några av PI:s regler) och fick till sist meddelande om att "denna webbplats har blockerat dig från att kommentera". Då jag som sagt hållit en god ton och inte brutit mot några regler måste jag ju utgå ifrån att det var det faktum att jag sa emot som låg till grund för avstängningen. Kort därefter blev två av mina vänner även de avstängda. Så mycket för den yttrandefriheten och "öppna debatten" som de skrev om för någon vecka sedan. Pinsamt och patetiskt!

  SvaraRadera
 36. Och "Vi i Sverige" sprider hat mot SD och har således ett medansvar för de fysiska attacker som drabbar SD? Åtminstone bör det vara så om "Vi i Sverige" vill vara konsekvent i sitt resonemang!

  SvaraRadera
 37. Vi i Sverige: Jag noterar en professortitel hos Jan Ekberg. Något du saknar.

  Läs gärna Ekbergs "Invandringen och de offentliga finanserna".

  SvaraRadera
 38. Barbro: Mao beter sig PI som DN och Aftonbladet.

  SvaraRadera
 39. Barbro Sörman8 augusti 2011 11:43

  Anonym 10.44: Jag tvivlar på att de tidningar du nämner konsekvent stänger av kommentatorer pga deras åsikter, snarare med anledning av deras sätt framföra dem. Men jag kan ju ha fel, visa gärna belägg för detta påstående om du kan. Jag tycker bara att det är lite lustigt att en samling människor som snyftar om yttrandefrihet sedan inte kan hantera den i praktiken.

  SvaraRadera
 40. Till er som hävdar att invandringen är positiv för Sveriges ekonomi,vad säger ni om Jan Ekbergs uträkning?

  SvaraRadera
 41. Ett bevis vore väl rimligen vara att DN stänger kommentatorsfälten titt som tätt med hänvisning till att debattörerna inte höll "godkänd" ton; om vi nu har yttrandefrihet borde väl alla åsikter tolereras och jag kan inte tänka mig att speciellt många innehåller lagbrott.

  SvaraRadera
 42. Alexander,
  Det beror på vilken av uträkningarna. Den som gjordes i mitten av 90-talet avser förhållandena vid den tiden då det var mycket större andel flyktinginvandring än nu och dessutom en djup lågkonjunktur som orsakade hög arbetslöshet. Den som gjordes häromåret gör inte anspråk på att vara en fullständig uträkning

  SvaraRadera
 43. Vi i Sverige

  Undersökningen är från 2006,vad menar du gör den ofullständig?

  SvaraRadera
 44. Barbro Sörman8 augusti 2011 23:10

  Anonym 19.22: Det är inget bevis. Varken du eller jag känner till orsaken till att kommentarsfält stängs. Vi har inte sett de inlägg som orsakat detta. I vilket fall som helst är väl det ett schysstare förfarande än att stänga av enskilda debattörer för att de har "fel" åsikter? De flesta webbsidor med kommentarsfunktion har regler att förhålla sig till. Jag tycker inte att man ska bli avstängd om man håller sig till dessa, vilket vi alltså gjorde. Det har ju inte så mycket med "lagligt" eller "olagligt" att göra, även om vissa saker, t.ex. hets mot folkgrupp ÄR olagliga.

  SvaraRadera
 45. Fast, flashback är ett trollforum där varannan tråd och varannat inlägg är rent driveri. Inser man inte det så borde man inte hänga där, eller skriva i sin lilla blogg om det. Sopa.

  SvaraRadera
 46. Multikultur och massinvandring är de grundläggande faktorerna bakom Taimour och Breivik. Det är groteskt hur kulturmarxister förnekar sitt ansvar.

  SvaraRadera
 47. Barbro Sörman9 augusti 2011 18:16

  Anonym 09.41: Men nu var det inte Flashback jag pratade om, utan Politiskt Inkorrekt. Genious.

  SvaraRadera
 48. Barbro,

  Jag tror nog DN:s moderering stänger av en hel del som har "fel" åsikter också.

  Själv tycker jag att internet ska vara helt fritt och att det är upp till den som känner sig kränkt att anmäla ev. lagöverträdelser.

  Det är intressant att alla skriker efter förbud eller, vilket är ännu mera korkat, "självcensur" istället för att försöka komma på en idé om hur man ska få folk att få en tolerantare inställning. Självcensur är ett första steg mot en åsiktsdiktatur. Jag tror snarare att tolerans och öppenhet skapas om man låter alla diskutera och slutar kalla folk som inte tycker om mångkultur för rasister.

  SvaraRadera
 49. Barbro Sörman9 augusti 2011 20:32

  Anonym 18.38: Jag förstår inte vad som är så svårt med att bemöta människor respektfullt och hyfsat och vad vinsterna skulle vara med att inte avkrävas det i interaktion, vare sig det sker på nätet eller IRL. Jag har mina åsikter och dessa viker jag inte ifrån, men jag kan uttrycka dem på ett civiliserat sätt. Självkontroll behöver inte innebära censur.
  Jag förstår heller inte vad som är så farligt med att benämna saker vid deras rätta namn. En spade är en spade. En rasist är rasist. Själv är jag antirasist.

  SvaraRadera
 50. Barbro,

  Problemet är att din definition av "respektfull" är just din egen definition; helt enkelt godtycklig utifrån vad du tycker är "respektfullt". Jag har också mina åsikter och viker inte ifrån dem.

  Jag tycker också man ska kalla saker vid deras rätta namn. Ett ungdomsgäng bestående av invandrare är ett invandrargäng. En Sverigedemokrat är en Sverigedemokrat, inte en rasist.

  Här är NE:s definition av rasism:
  "Ideologi som grundas på den vetenskapligt obevisade idén att människosläktet indelas i olika raser samt på den felaktiga idén att vissa av dessa raser är överlägsna andra"

  Således ska folk som anser detta kallas rasister. Således ska inte Sverigedemokrater kallas rasister.

  SvaraRadera
 51. Hej Anonym!
  Menar du då att ett gäng bestående av "etniska" Svenskar bör benämnas ett Svenskgäng?

  Eller är det bara invandrare som i media bör klassificeras efter om dom själva eller deras föräldrar en gång invandrat till Sverige?

  Greger

  SvaraRadera
 52. Hej Greger,

  Ja, något åt det hållet. Vad jag menade var att det är märkligt att man aldrig får veta vilken etnicitet dessa "ungdomsgäng" har. Dessutom är ungdomsgäng i princip synonymt med invandrargäng; jag anser att ungdomsgäng enbart är en eufemism alternativt en benämning som man använder för att försöka dölja ligisterna etniska ursprung.

  Det är klart att det är svårt att avgöra vilken egenskap som är mest framträdande; att man är ung eller att man är invandrare. Att medierna i 10 fall av 10 väljer "ung" (och därmed ungdomsgäng) beror på ängslan och politiskt korrekthet. Det är ju lätt att få uppfattningen att ungdomsgäng inkluderar alla svenskar, när det är själva verket nästan bara är invandrare som är medlem i dessa "ungdomsgäng". Jag tror att det finns ett stort nyhetsvärde i att de är just invandrarungdomar som är med i dessa ungdomsgäng. Detta väljer dock media att förtiga. Dessutom är ungdomsgäng något otydligt: hur unga är dessa människor? Vad krävs för att kvalificera sig som ett "ungdomsgäng"?

  Ett exempel på rapportering kan vara:
  "Ett ungdomgäng bestående av invandrarungdomar brände idag upp två bilar i Hässelby..."
  eller, om det händelsevis var etniska svenskar (mer sällsynt):
  "Ett ungdomgsgäng med i huvudsak svenskt ursprung kastade idag sten på..."

  SvaraRadera
 53. Nej det är du som påstår att ungdomsgäng skulle vara synonymt med invandrargäng. Du är, förmodar jag, en Sverigedemokrat som argumenterar efter dina åsikter och då ingår det givetvis i din agenda att ständigt försöka påskina att det är enbart invandrare som ingår i ungdomsgäng.

  Men då kan du ju komma med belägg för att det är så. Men jag misstänker att det enda du kommer att eventuellt komma med är enstaka exempel och överrepresentation.

  Den verkliga orsaken till att ni vill att etnicitet ska skrivas ut är att ni vill öka segregation för att kunna elda på ett ökande "vi-och-dom" samhälle. Invandrare ska alltid pekas ut för att hjälpa er nå era mål.

  Jag anser att det finns skäl i enstaka fall att skriva ut etnicitet, vilket även ofta görs i media trots era ständiga påståenden om att det inte sker, om det har betydelse för rapporteringen.

  Greger

  SvaraRadera
 54. Greger

  Det påstås ju att fakta ska krossa SD,varför då inte berätta om "ungdomsgängen"?

  SvaraRadera
 55. Greger,

  Nej, jag är höger.

  När "ungdomsgäng" kastar sten på räddningstjänst och polisen i Hässelby, Rinkeby, Tensta, Fittja, Bergsjön, Angered, Hammarkullen och Rosengård - vilken etnicitet tror du att dessa ungdomar har? Come on, give it a shot.

  Din politiska hemvist behöver man nog inte vara Einstein för att räkna ut.

  SvaraRadera
 56. Men Alexander det är ju ni som ska bekräfta att i princip "alla" ungdomsgäng består av invandrare. Seså fram med beläggen nu!

  Anonym!

  Ja vilken etnicitet har dom som kastar sten i
  dom förorter du räknar upp? Det är väl rätt uppenbart för dom flesta så i dom fallen är det väl lite overkill att skriva ut deras etnicitet?

  Det brukar väl även förövrigt vara med en del vänsteraktivister med där ibland och dom är väl knappast alltid av invandrarursprung?

  Vidare så är det ju typiskt att när man ber er komma med belägg för era påståenden så räknas några få exempel upp och alltid från dom sämst integrerade förorterna precis som om dom skulle representera varenda invandrare i landet!

  Så hur går det nu med beläggen för att "ungdomsgäng i princip synonymt med invandrargäng"?

  Jo du är "höger", precis som min politiska hemvist. Dock inte åt det extrema hållet som du...

  Greger

  SvaraRadera
 57. Greger

  Jag bekräftar med det som händer i förorterna Bergsjön,Rinkeby,Hammarkullen,Rosengård osv.Kan även nämna vissa stadsdelar i Västerås,t ex Önsta och Råby.Hur många exempel vill du ha?

  "Precis som de skulle representera alla invandrare i landet!"

  Vem har sagt det?Nu handlar det om "ungdomsgäng,då är det i högsta grad relevant att ta upp de som finns.Lyssnar man på de invandringsvänliga verkar Zlatan representera den typiska invandraren.

  SvaraRadera
 58. Men Alexander, några exempel är ju inga belägg för att ungdomsgäng "i princip synonymt med invandrargäng". Så vitt jag vet består inte hela Sverige av "Bergsjön,Rinkeby,Hammarkullen,Rosengård".

  Seså fram med belägg nu för att i princip "alla" ungdomsgäng består av invandrarungdomar.
  Väntar!

  Greger

  SvaraRadera
 59. Greger

  I princip alla kända exempel är invandrargäng,eller vilka andra ställen än de jag nämnde är drabbade?

  SvaraRadera
 60. Okej Alexander, men då borde du ju lätt kunna påvisa att "i princip" ALLA ungdomsgäng består av invandrare eftersom ALLA kända exempel, enligt dig, består av invandrargäng. Det är klart det blir det eftersom du bara är intresserad av att ta fram exempel från förorter där det bor mestadels invandrare. Om det inte skrivs ut vilken etnicitet förövarna har, hur kan du då veta att ALLA har invandrarbakgrund?

  Det är nog snarare så att det passar dina åsikter och istället för att visa fram belägg för dina påståenden så tar du fram några enstaka exempel som passar dina syften. Det är DU som ska belägga att "i princip alla ungdomsgäng" egentligen är "invandrargäng".

  Jag fortsätter vänta på att du ska komma med något belägg för dina påståenden, men som vanligt när man diskuterar med folk som har din åsiktsinriktning så får jag förmodligen vänta förgäves!

  Greger

  SvaraRadera
 61. Alexander,
  det funkar inte att hanvisa till stadsdelar som har en majoritet 1a/2a generationens invandrare och saga ungdomsgang=invandrargang. Sannolikheten att ett ungdomsgang fran Rosengard etc till storsta delen skulle besta av 'invandrare' ar ratt stor eftersom stadsdelens befolkning mestadels bestar av just personer fodda utomlands eller som atminstone har en foralder fodd utomlands. Vad har du bevisat egentligen?
  Och vad - exakt - ar poangen med att skriva ut gangens etnicitet (forutom att journalisten kan fylla dagens teckenkvot snabbare "Ett gang bestande av en svensk (fodd i danmark); tva iranier; tre kurder (eller ar det mer rattvisande att skriva 'turkar' Aj fan, de kan ju komma fran Irak ocksa. Vad gor vi?'), osv')?
  Ar det mojligen SDs/PIs gamla kapphast "Media/PK-eliten/politikerna ljuger; bara folk far veta sanningen sa...' som spokar?


  /El Guapo

  SvaraRadera
 62. Men har du svårt att fatta?
  Alla kända?
  Men ta och räkna upp alla "kända" då?
  Är "ungdomsgäng" enbart dom som kastar sten på brandkåren i invandratäta förorter?

  Om det i en tidning skrivs om att ett "ungdomsgäng" någonstans utanför dina "invandrartäta föorter" gjort något och det inte skrivs ut vilken etnicitet dom tillhör hur vet du då att dom är invandrare?

  Nej sanningen är ju att du inte har en aning om detta utan istället baserar dina åsikter på dina egna fördomar. Du har fortfarande inte kommit med minsta belägg för att "i princip alla" ungdomsgäng = invandrargäng.

  Ingen har påstått att det inte finns gäng som består av ungdomar med invandrarbakgrund men du har inte visat upp minsta belägg för att "i princip alla" skulle vara dylika.

  Det är DU som ska belägga dina påståenden och inte JAG som ska bevisa att du har fel. Så fram med dina belägg nu, jag väntar!

  Greger

  SvaraRadera
 63. El Guapo och Greger

  Jag har redogjort för de kända ungdomsgängen,och i princip alla håller till i invandrartäta förorter och består nästan uteslutande av invandrare.Hur kommer det sig att man aldrig läser om "ungdomsgäng" som håller till någon annanstans?Beror det på att de inte existerar?

  SvaraRadera
 64. Eller beror det på att det inte skrivs ut enicitet när dom är Svenska och/eller att dom bloggar du antagligen frekventerar inte skriver om just dessa ungdomsgäng.

  Återigen frågar jag dig, tror du att dom enda "ungdomsgäng" som finns i hela landet håller till i just dessa föorter och enbart består av dom som kastar sten på brandkåren eller tänder på saker för att locka dit brandkåren?

  Här t.ex:

  "Ungdomsgäng misshandlade man

  Gävle En 37-årig man blev under fredagskvällen attackerad och misshandlad av ett gäng ungdomar på puben Munken på Brynäsgatan i Gävle. Enligt uppgifter till polisen ska det röra sig om sex till sju ungdomar i 15-18-årsåldern."

  http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.3808395-ungdomsgang-misshandlade-man

  Är detta ett gäng med invandrarungdomar?
  Hur skulle du kunna veta om det är det?
  Nej jag vet att dom inte har begått sina brott i någon av dina förorter som du helst vill hålla dig till men det är ju ett gäng så frågan är, hur ska du veta vilken etnicitet dessa ungdomar har?

  Eller vet du nåt vi andra inte vet?

  Greger

  SvaraRadera
 65. Alexander,
  "Jag har redogjort för de kända ungdomsgängen,och i princip alla håller till i invandrartäta förorter och består nästan uteslutande av invandrare". Njaeh, vad du har redogjort for ar vad tidningarna (eller PI) valt att uppmarksamma. Vald och dyl. saljer mer an vad tex 'ganget' scouterna gjorde pa sitt senaste arsmote. Men, aterigen, kommer ganget fran en invandrartat forort sa ar ju sannolikheten storre att de skulle besta av just invandrarungdomar.
  Nar du anda ar igang, forklara ocksa varfor media skall skriva ut etniciteten pa just 'ungdomsgangen' nar tex. alder, kon eller socialklass inte uppges? Om etniciteten forklarar varfor 'ungdomsgangen' gor det eller det andra, beratta garna lite mer om hur du kom fram till det.

  /El Guapo

  SvaraRadera
 66. El Guapo

  "Du har redogjort för vad tidningarna valt att uppmärksamma"

  Konstigt att de i princip uteslutande väljer att rapportera om ungdomsgäng från invandrartäta förorter,varför skriver de om inte om andra?Beror det på att de är rasistiska?

  "Förklara också varför media skall skriva ut etnicitet när t ex ålder,kön eller socialklass inte uppges"

  Nog uppges väl ålder och kön nästan jämt,och ibland även yrke?

  Vad är din inställning till ungdomsgäng som begår brott?Är det 50/50 mellan svenskar och invandrare?

  SvaraRadera
 67. El Guapo

  Väldigt ofta hör man att SD förvanskar siffror eller helt enkelt ljuger.Massmedia och de övriga riksdagspartierna borde då helt enkelt kalla till en direktsänd presskonferens,och då redovisa hur mycket invandringen bidrar till Sveriges ekonomi.Vidare ska också myten om brottslighet avlivas,det görs enkelt genom att sakligt visa att invandrare inte är överrepresenterade,vare sig i fängelser eller i kravaller med ungdomsgäng inblandade.Efter detta borde stödet för SD drastiskt sjunka,varför inte använda fakta och därmed avväpna Jimmie Åkesson och company?

  SvaraRadera
 68. Anledningen till att jag tog upp debatten kring dessa ungdomsgäng är att ett intressant fenomen (nämligen att medlemmarna i ungdomsgängen nästan uteslutande är invandrare) sällan diskuteras eller reflekteras över när t.ex. medierna rapporterar om att ett ungdomsgäng har kastat sten på polis- eller räddningstjänst. Det är också intressant eftersom fenoment ungdsomgäng är något relativt nytt; åtminstone i det hänseendet att de är våldsamma och ser sig själva som mer eller mindre autonoma. Ett ord som för övrigt för tankarna åt vänster; dock är dessa ungdomsgäng numer varken vänsterligister (typ AFA) eller högerextrema (typ VAM). På 90-talet kanaliserade en ilska mot etablissemanget, främst hos de högerextrema men även vänsterextrema (som såg sig som någon slags demokratisk motpol), till löst sammansatta ungdomsgäng. De var dock sällan intresserade av att attackera s.k. "soft targets" utan snarare banka på varandra. Undantaget var den allra grövsta extremisterna, huvudsak nynazister, som även angrep en och annan invandrare. Dessa gäng har idag nästan helt försvunnit. De har istället ersatts av etniskt heterogena ungdomsgäng, där medlemmarna har en sak gemensamt; de är invandrare. I den vidare definitionen "invandrare" är de således homogena (även om de kan komma från så geografiskt skilda länder som Somalia och Irak). Inslaget av etniska svenska ungdomar är väldigt litet; allt som oftast obefintligt.

  Varför medierna inte väljer att problematisera att det är just invandrare som är med i dessa ungdomsgäng kan man ju bara spekulera i. Det som gör mig irriterade är dock att man väljer att alltid beskriva dem som ungdomsgäng, när egenskapen ålder alltid går före etniskt ursprung. Det stora problemet är ju att det inte enbart är åldern som fungerar som förklaringsgrund! I så fall hade det även funnits etniska svenska ungdomsgäng som kastat sten på offentliganställda, bränt bilar eller rånat folk.

  SvaraRadera
 69. Alexander,
  som jag skrev ovan handlar det antagligen om nyhetsvardet och losnummersforsaljingen. Artiklar om ’ungdomsgang’ som bryter mot lagen (oavsett etnisk tillhorighet) saljer formodligen mer an vad artiklar om ’ungdomsgang’ (oavsett etnisk tillhorighet) som inte gor det. Varfor de inte skriver om ’andra’ far du fraga chefredaktoren om. Ok, jag backar vad galler andra kannetecken (alder verkar forekomma en del, eller i alla fall alderskategori (t.ex. 15-18arsaldern). Men fragan kvarstar, om man som lasare skall forsoka forsta varfor ’ungdomsgang’ begar brott, pa vilket satt hjalper informationen om etnisk tillhorighet mer an alder, kon, social klass, osv?
  Ang. din fordelningsfraga sa vet jag antagligen lika mycket (eller lite) som du, BRA-rapporten uppger t.ex. att barn till invandrare ”intar en mellanposition när det gäller att vara misstänkta för brott” (s.9), mindre vanligt att de ar misstankta for olika typer av brott jmf. med de som ar fodda utomlands men vanligare an bland svenskfodda med bade foraldrarna fodda i Sverige.
  Ang. din ’losning’ sa maste man forst komma overens om hur och vad man skall rakna pa, innan det ar gjort sa ar det ingen vits med att forsoka rakna pa hur mycket det kostar. Och oavsett vilka resultat som laggs fram sa ar jag mycket tveksam till om de ’invandringkritiska’ kommer att noja sig med det eftersom ’med statistik kan man bevisa vad som helst’. Far man dock be om en redovisning dar aven kungafamiljens bidrag till Sveriges ekonomi ingar? Over and out.

  /El Guapo.

  SvaraRadera
 70. El Guapo

  "Varför de inte skriver om andra får du fråga chefsredaktören om"

  Det kanske är så att det nästan bara handlar om invandrargäng?Har den tanken slagit dig?Siffrorna från BRÅ gör ju att man kan dra slutsatsen att de är överrepresenterade,eller hur?


  "Man måste komma överens om hur och vad man skall räkna på"

  Det måste väl vara en liten uppoffring när det handlar om att motbevisa SD?

  "Oavsett vilka resultat som läggs fram"

  Titta på siffrorna när det gäller sysselsättning för invandrarna,tror du med handen på hjärtat att resultatet är positivt för Sveriges ekonomi?

  SvaraRadera
 71. Flashback(!) lyfts helt seriöst(?) fram som en vederhäftig källa på försvar för Breiviks handlingar. Är detta på riktigt? Flashback är ett forum med 561266 medlemmar. Att det bara skulle finnas 340 knäppgökar på flashback (med tanke på hur många trådar ser ut där) ter sig som en siffra i underkant. Att dessa skulle vara potentiella Breivik ter sig som orimligt för att inte säga taget ur luften.

  SvaraRadera
 72. Johan Bensow,
  Det är ett faktum att då 340, nu över 400, uttalat att de stödjer attentaten i Norge. Att de gör det på ett forum där knäppgökar brukar husera spelar ingen roll. Det finns ändå över 400 knäppgökar som tycker att det är bra att 77 personer mördades.

  SvaraRadera