fredag 7 oktober 2011

Ilmar Reepalu har otur när han tänker

Ilmar Reepalu vill utvisa svenska medborgare. Frågan är vart. Många länder tillåter inte dubbelt medborgarskap vilket medför att man förlorar sitt förra medborgarskap när man blir svensk.

Reepalu vill införa en prövotid för medborgarskapet. Han har tydligen aldrig hört talas om uppehållstillstånd. Det är den prövotid som invandrare måste gå igenom innan de kan bli svenska medborgare.

Ilmar Reepalu har otur. När han tänker.

Lars Persson

Länkar: DN, SvD, Expressen, Aftonbladet, Aftonbladet

8 kommentarer:

 1. Jag trodde han menade kriminella gangsters. Såna som plågar folk storstäderna. Varför tycker du att de ska få stanna?

  SvaraRadera
 2. Ett land kan inte utvisa medborgare som man inte gillar. Vilket land skulle tvingas ta emot dem?

  SvaraRadera
 3. Reepalu tänkte fel men rätt.

  Det blir hopplöst svårt att först bevilja medborgarskap och sedan dra in det, särskilt om personen inte har dubbelt. Även om personen har dubbelt blir det krångligt, för vilket land vill ha tillbaka kriminellt slödder?

  Istället skall det vara mycket svårare att få medborgarskapet, Sverige har i jämförelse med andra länder lindriga krav. Inför krav som är likartade med andra länder såsom språkkunnighet och en bekännelse till det sekulära styret. Och naturligtvis 7-10 års vistelse utan att ha varit i närheten av att sitta i finkan.

  Hur svårt kan det vara?

  SvaraRadera
 4. Anonym 11:02,
  Varför ska man göra det svårare att bli medborgare?

  SvaraRadera
 5. Dagens regelverk sätter inget som helst hinder för att en person kan bli svensk medborgare utan att kunna ett ord svenska eller förstå någonting av svenskt samhällsliv.

  Med medborgarskapet följer rätten att rösta i riksdagsval och detta kan då ske utan att personen har någon som helst insikt i någonting, det är till och med så illa att det inte finns några formella hinder för en somalisk analfabet att ta plats i Sveriges riksdag.

  Naturligtvis kommer det inte att ske i verkliga livet, det sätter förhoppningsvis partiväsendet stopp för, men bör det verkligen var tekniskt möjligt?

  Finner du det kränkande att medborgarskap skulle kräva kunskaper i språket?

  SvaraRadera
 6. Anonym 19:16,
  Tyvärr får vi leva med att det inte alltid är de skarpaste knivarna i lådan som sitter i riksdagen. Det hör till demokratins villkor. Det är därför William Petzäll och 19 andra valdes in i riksdagen för Sverigedemokraterna. Jag tror att de som brutit upp från en annan kultur och ett annat land och tagit initiativet till att skapa sig ett nytt liv har betydligt mer livserfarenhet som svenska samhället kan dra nytta av när de sitter i beslutande församlingar.

  SvaraRadera
 7. Att de 349 (vi skulle klara oss utmärkt med 149)i Sveriges riksdag nätt och jämt har genomsnittlig skärpa får vi leva med, visst är det så, och deras ständiga önskan att peta i ditt och mitt liv får vi också leva med, det är ju detta petande som syresätter deras tillvaro och vi får betala för snillrikedomen. De tror ju liksom att om de spenderar en krona från dig så blir det välfärd, medan en krona som du själv spenderar är ett uttryck för ytterst motbjudande egoism av värsta slag. En enkel tankefigur som de bemästrar, de små liven.

  Att SD:s ledamöter skulle vara mer korkade än den genomsnittlige riksdagsledamoten kan jag inte riktigt se, är det en slutsats som du drar utifrån att de vill begränsa invandringen? En sådan deduktion indikerar i så fall att en väldigt stor andel, ca 40-60% beroende på hur och när frågan formuleras, av Sveriges befolkning är korkad enligt SOM:s undersökningar.

  Vem, om någon, skall nekas rätten att bosätta sig i Sverige? Bör det finnas någon begränsning överhuvudtaget eller skall vi lägga ner Migrationsverket?

  SvaraRadera
 8. Vi i Sverige får gärna komma med konkreta förslag med hur kriminaliteten ska minskas i Malmö istället för att bara säga "NEJ" till alla förslag. Denna gång var det ju faktiskt Reepalu himself som kom med förslaget; han om någon borde ju ha bra koll på detta. Han styr ju trots allt staden och har gjort så länge.

  SvaraRadera