lördag 25 juni 2011

"Alla" våldtäktsmän var 6 personer

Per Gudmundson upprepar idag på ledarplats i Svenska Dagbladet det som sverigedemokratiska bloggare hetsat varandra med de senaste månaderna. Att alla överfallsvåldtäkter med kända gärningsmän i Oslo begåtts av invandrare. Det som varken Per Gudmundson eller andra Sverigedemokrater vill tala om är att av 38 gärningsmän var det bara 6 som var kända. Dessa 6 gärningsmän hade "icke-norsk" bakgrund. Påståendet att "samtliga" överfallsvåldtäkter begicks av invandrare baseras alltså på 6 personer. Genom att hantera statistik på samma sätt kan man påstå att alla överfallsvåldtäkter i Umeå och Örebro begåtts av svenskar.

Lars Persson

23 kommentarer:

 1. Å andra sidan så om man räknar procentuellt så är 6 av 38 en hög siffra, således kan man spinna vidare på det.

  SvaraRadera
 2. Faktum er at ALLE overfallsvoldtekter i Oslo er begått av innvandrere. Du kanskje ikke synes at 6 voldtekter er mange, men overfall skaper mye frykt blant befolkningen. I tillegg er innvandrere overrepresentert i andre typer voldtekter. Dvs. innvandrere begår i større grad enn nordmenn voldtekt. Det er ikke triksing med statistikk, det er harde fakta. Les gjerne Oslopolitiets rapport her: https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/oslo/Vedlegg_1309.pdf

  SvaraRadera
 3. Enligt NRK handlade det om 41 fall under åren 2006-2008: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.6567955

  Vad är din källa?

  SvaraRadera
 4. Konstigt att en sådan undersökning måste vara kvantifierbart vetenskaplig till hundra procent när det verkar OK att påstå att alla SD:are är Goebbels-nazister utan vidare diskussion. Faktum kvarstår, i alla nordiska länder är utomeuropeiska invandrare från MENA-länder statistiskt överrepresenterade i brottsstatistiken. Ju grövre brott desto mer överrepresentation. Upplever du det inte som ett besvärande problem när Sverige släpper in tiotusentals okända invällare varje år?

  SvaraRadera
 5. Haram Kafir,
  https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/oslo/Vedlegg_103.pdf
  sidan 29.

  SvaraRadera
 6. "Det som varken Per Gudmundson eller andra Sverigedemokrater vill tala om är att av 38 gärningsmän var det bara 6 som var kända. "

  Det där har du ju hittat på själv. Varför säger polisen i Oslo något helt annat?
  "Personer med en annen landbakgrunn enn norsk blir stadig mer
  overrepresentert blant gjerningspersonene i de anmeldte voldtektene, sett i forhold til
  befolkningssammensetningen i Oslo. I 2007 hadde 72,8 % av gjerningsmennene en annen
  landbakgrunn enn norsk."

  Taget ifrån:
  https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/oslo/Vedlegg_103.pdf

  SvaraRadera
 7. Nää, låt oss stoppa huvudet i sanden. Varje år dödas människor som råkar ut för mångkulturen. Är det rätt mot dessa?

  Låt oss fortsätta på inslagen väg.

  SvaraRadera
 8. Fasutina: Om man läser rapporten du länkar till står det såhär i sammanfattningen: "Grove generaliseringer om at Oslos voldtektsmenn er utlendinger og i
  hovedsak muslimer, er både feilaktig, utlistrekkelig og uheldig. I alt ¾ av de 152 kjente gjerningsmennene
  som ble anmeldt i 2010 har europeisk statsborgerskap, i all hovedsak norsk. Halvparten har etniske røtter i
  Europa og igjen hovedsakelig Norge. De øvrige gjerningsmennene hadde herkomst fra ulike kontinenter
  og land. Utenom Norge som den vanligste landbakgrunnen med 50 gjerningsmenn, var 9 fra Pakistan, 8
  fra Irak og 7 fra Litauen for å nevne de største gruppene. Den etniske profilen på gjerningsmenn varierer
  innenfor de ulike lovbruddene og voldtektstypene, men forskjellene er samtidig så små at det snarere er
  likheten som er påfallende. For samtlige voldtektstyper unntatt overfallsvoldtekt er europeiske
  gjerningsmenn i flertall, hvorav flest norske. Overfallsvoldtektene omhandler imidlertid kun 5 identifiserte,
  unike personer. Disse har utenlandsk opprinnelse, men 2 var svært unge (under 18 år) og 2 hadde alvorlige
  psykiatriske diagnoser og kan ikke regnes som representative for sin etniske kultur. Gjerningspersonene
  som ikke er identifisert i de øvrige 16 overfallsvoldtektene, beskrives både som av norsk/europeisk,
  afrikansk/mørkhudet, og asiatisk utseende."

  SvaraRadera
 9. @Anonym1 6 av 38 är knappt 16%. Det är ingen hög siffra. För att få statistiskt säkerställda populationer vill man ofta ha kännedom om åtminstone 60% av fallen.

  @Faustina säger uppenbarligen något osant när hen hävdar att alla våldtäkter begås av invandrare. De 6 med känd gärningsman må vara utförda av till norge invandrade, men enligt #1 kan man inte generalisera. Att man blir rädd när det begås överfallsvåldtäkter - visst är det så. Risken är fortfarande större att dö i en trafikolycka, och det är värre.

  @Ilmar - alla människor begår inte brott. Att 10000 invandrare kommer till Sverige varje år är väl bara bra. Vi har redan stor underskott på arbetskraft i Sverige, och vill någon komma hit och jobba - fine by me. Risken att drabbas av brott ökar inte nämnvärt och andra faktorer spelar antagligen större roll.

  SvaraRadera
 10. Kropotkins skägg26 juni 2011 00:22

  Men det står också på sid 29 i rapporten:
  "Av de ukjente gjerningsmennene er 26 beskrevet
  av fornærmede som en person med ikke-norsk bakgrunn. Dette utgjør en andel på 81,3 %. Kun
  to av de ukjente gjerningsmennene er beskrevet som norske. For de resterende fire
  gjerningsmennene har ikke den fornærmede kunnet gi politiet en nærmere beskrivelse."

  Ska inte polisen åtminstone till en viss del lita till offrets beskrivning? I alla fall verkar gärningsmännen beskrivas just som MÄN. Ska man lita på det eller kan vi anta att det även finns kvinnor som har överfallit kvinnor och våldtagit dem?

  Om Gudmundsons krönika så skriver han främst om brottslighet i allmänhet och inte våldtäkter.

  På den tiden när pressen och diskussionen var friare i Sverige skrevs den en artikel i Aftonbladet. Den heter "Så många invandrare begår brott" och publicerades den 13 mars 2000.

  Det redovisas bland annat statistik från BRÅ, och bland annat hur många procent av en viss nationalitet som någon gång registrerades för brott åren 1985-1989. Denna var följande:
  Algerier, libyer, marockaner och tunisier - 20,6%
  Chilenare - 20,3%
  Irakier - 18,2%
  Jordanier, palestinier, & syrier - 17,4%
  Iranier - 17,2%

  De med lägst andel var:
  Svenskar - 5,8%
  Taiwaneser, kineser och japaner - 6,4%
  Amerikaner - 6,5%
  Vietnameser - 6,6%
  Britter - 6,8%


  Den norska statistik som Gudmundson beskriver stämmer ganska bra överens med den nästan 25 år gamla svenska statistiken:

  Högst andel:
  Irakier - 23,6%
  Somalier - 21,8%
  Iranier - 19,4%
  Marockaner - 18,1%

  Lägst andel:
  Filippinerna - 4,7%
  Kina - 5,9%
  Norrmän - 6,1%  Vilka orsaker kan finnas till att östasiater är så pass lågt representerade medan människor från norra Afrika och mellanöstern är överrepresenterade?

  En intressant fråga som borde studeras! Istället för att sticka huvudet i sanden, alltså.


  Linus Ericsson - Visst ska Sverige ta emot flyktingar och visst behövs det arbetskraftsinvandring till kvalificerade jobb. Men ungdomsarbetslösheten är ca 25% och arbetslösheten bland invandrade är ovanligt högt i ett europeiskt perspektiv. Så frågan är om inte de resurser som vi kan behöva redan finns här.

  SvaraRadera
 11. Kropotkins skägg,
  Det är bara de fall där gärningsmannen är identifierad som man kan utgå från. Vittnesuppgifter är osäkra, särskilt i en stressad situation. I Örebrofallet förekom länge rykten om att det skulle vara en afrikansk gärningsman och så visade det sig vara en pursvensk. Hur ska offret kunna avgöra om en okänd man är invandrare eller norskfödd? Om han har lusekofta på sig eller inte?

  SvaraRadera
 12. Ja, hur ska offret kunna avgöra om en okänd man är invandrare eller norskfödd?
  Kanske om han öppnar käften och säger nåt? Vad tror du?

  SvaraRadera
 13. Anonym 11:33,
  Nej, en invandrare kan prata norska och en norsk kan fejka en brytning.

  SvaraRadera
 14. Kropotkins skägg26 juni 2011 14:06

  Vi i Sverige - det kan mycket väl har varit en andra våldtäktsman av afrikanskt ursprung i Örebro. Varför utesluta det då Örebromannen åkt fast och erkänt? Att tro att endast en person står för alla våldtäkter i en stad är aningen naivt.

  Det kan vara svårt att avgöra om t.ex. någon är ryss, svensk eller polack. Men om någon har mörkare hudfärg kan man märka det. Man måste sätta tillit till offren. Så länge de klart kan redogöra. Polisen borde vara tillräckligt erfarna för att märka när ett brottsoffer hittar på.

  Det verkar vara lite väl långsökta konspirationsteorier som Vi i Sverige framför. Norrmän gör sin hud mörkare och fejkar brytning...
  Varför tror Vi i Sverige att "purnorrmän" gör det?

  SvaraRadera
 15. Jag tror inte man tar fel på tex en neger eller en arab och en svensk (eller norsk), men det kanske bara är jag som inte har fel på ögonen? Alla dessa offer vet såklart inte vem dom såg.. ni vet bättre, kartan är rätt och verkligheten felaktig.

  Vilka härliga bortförklaringar ni har. Nå, det finns sätt att korrigera ögon som vägrar se vad ni bestämt att dom skall se, här kommer ett tips på hur: http://www.youtube.com/watch?v=wTFV9w4B0eg

  Håll till godo. :)

  SvaraRadera
 16. Jag tror nog att de flesta kan höra om en person talar ens modersmål med brytning eller ej. Herregud, jag hör ju till och med om en person har norska som modersmål även om de talar felfri svenska.

  SvaraRadera
 17. Det är ingen slump att Gudmundson skriver om personer som är misstänkta för brott, för där är invandrare överrepresenterade. Förutom det uppenbara, nämligen att vara misstänkt inte är detsamma som att vara skyldig i en rättsstat, så skjuter propagandisten utanför målet.

  Men vad Gudmundson inte känner till, eller väljer att inte ta upp eftersom det inte passar in på hans främlingsfientliga agenda, är att ”förundersökningar mot personer födda i utlandet oftare läggs ner i förhållande till personer födda i Sverige”.

  Det står att läsa i Är rättvisan rättvis? (SOU 2006:30)

  Alltså: Snuten och åklagaren ser till att ha mer kött på benen innan de norpar en svennebanan än en invandrare. Eller med andra ord, strukturell diskriminering.

  Diskriminieringen återkommer även i ett senare skede, då "risken att dömas till längre fängelsestraff är större för personer födda i utlandet och då i synnerhet för utomeuropéer".

  Men om detta har Skalle-Per ingenting att säga.

  Hans krönikor är ingenting annat än pressmeddelanden från Nationaldemokraterna.

  Ska man vara konsekvent i hållningen att utvisa brottslingar så ska det rimligtvis gälla alla, och då blir vi ju åtminstone av med de flesta Sverigedemokrater, ett "parti" som tycks vara späckat med brottslingar.

  Om vi dessutom skall tala om överrepresentation i brottsstatistiken så blundar Skalle-Per för det mest uppenbara. Den grupp som verkligen är överrepresenterad på svenska anstalter är män, oavsett vilket ursprung de har.

  Kriminalvårdens statistik visar att runt 95 procent av alla intagna är män, en siffra som är relativt konstant över tid.

  Brottsförebyggande rådet skriver i sin rapport Kriminalstatistik 2009 att "de flesta som misstänks för brott är män. År 2009 registrerades cirka 98 600 misstänkta män och 25 800 misstänkta kvinnor hos polis och åklagare. Andelsmässigt utgjorde kvinnorna 21 procent av samtliga misstänkta personer."

  Så om man ska följa brunskjortan Gudmundsons logik till sin logiska slutsats borde vi massutvisa inte bara nöja oss med att massutvisa Sverigedemokrater, utan män i stort, oavsett ursprung,

  Men det bygger som sagt på logiskt och rationellt tänkande, någonting som rasister inte är direkt välkända för.

  SvaraRadera
 18. Knut lille.. varför spammar du samma smörja överallt? Vi som använde SvD för att hitta alla dessa bloggar att läsa har sett det du skriver på flera ställen. Motbevisat.

  Istället för att bara dra vidare till nästa blogg med samma strunt kanske du borde lägga ner det.

  SvaraRadera
 19. Konstig att Filippinare och Kineser är minst kriminella trots att dom kommer från länder med förtryck och djup fatigdom.
  Jag vet svaret, för modligen ni också.
  Där har vi dom äkta pensionsräddarna inte bland Irakier och Somalier, i varje fall inte bland dom som fuskar sig in i Sverige under asyltäcket.
  Har kanske Lars en teori om detta?


  Anders

  SvaraRadera
 20. Jimmy Windeskog27 juni 2011 20:11

  Lasse ditt förakt för nordiska kvinnor och våldtäktsoffer är mer än motbjudande.

  SvaraRadera
 21. Är du vaken Lars ?
  Varför är vissa invandrargrupper mindre kriminella än t om orginalbefolkningen och andra invandrargrupper har 5 gånger högre kriminalitet?
  Jag vet att dessa siffror också kan överföras till arbetslivet.
  Den ena gruppen kan trots mörk hy, låg utbildning och dåliga språkkunskaper relativt lätt få jobb.

  Lars förklar din teori vad detta kan bero på.

  Niklas B

  SvaraRadera
 22. Var det inte du som ville tala om sanningen om invandringen eller hur du beskrivs på newsmill? Varför ljuger du då? Och varför låter det som att du är lite utvecklings?

  SvaraRadera