onsdag 13 juli 2011

Bidrag till SD:s och ND:s hatkampanjer

Sverigedemokraterna skriver idag att hatet inte ska ha några bidrag. Det började med Per Gudmundsons ledare i Svenska Dagbladet. William Petzäll hänger på  med en artikel på Newsmill.

Gudmundson och Petzäll tycks dock inte vara emot bidrag till allt hat. Man riktar sig bara mot att organisationer som de betraktar som islamistiska får bidrag. Att Sverigedemokraterna får flera hundra miljoner i partistöd för att sprida hat mot invandrare har de tydligen ingenting emot. Inte heller att Nationaldemokraterna får presstöd för sin hatiska skrift Nationell idag.

Om man för en gångs skull ska hålla med Per Gudmundson om något så får det bli rubriken på hans ledare. "Ge inga bidrag till hatet". Inte till hat i någon form.

Lars Persson

18 kommentarer:

 1. Tror du verkligen på det du skriver?
  Undrar hur långa skygglappar du har.

  SvaraRadera
 2. SD får inte fler hundra miljoner i bidrag, utan 111 miljoner i partistöd vilket är baserat på valresultatets framgång utan hänsyn till politisk agenda då vi lever i ett demokratiskt land, din okunniga människa. För att förenkla så har folket valt att ge dem den summan pengarna i form av valröster. Folket har dock inte valt att ge en halv miljon av våra pengar för att Anas Khalifa och co att sprida deras budskap. Anas Khalifa som bl a är känd för sitt uttalande att muslimer kan dränka alla judar i muslimernas saliv om de väljer att samlas och spotta på dem samtidigt. Nånsin hört det i en val-slogan?
  Grego

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas du har kurage nog att visa allas kommenterar och inte nekar de som inte går i enlighet med era åsikter, för jag gillar er presentation väldigt mycket och hoppas ni lever upp till den, då det behövs! Kritik mot dem som förtjänar det, på gott och ont, oavsett kön eller etnisk bakgrund.

  Grego

  SvaraRadera
 4. Sverigedemokraterna hatar inte invandrare. Men du hatar Sverigedemokraterna. Sluta hata, hatare!

  SvaraRadera
 5. ViiSverige får allt svårare att försvara det sjunkande skeppet "asylpolitiken".
  Nu föröker ViiSverige inte ens komma med några sakliga argument utan du vill ändra den demokratiska processen i Sverige med partistöd.
  Jag skulle hellre vilja avskaffa alla partistöd till alla partier.
  ViiSverige vill med odemokratiskta metoder utesluta politiskta motståndare att få partistöd?
  Är det en sådan demokrati som Vi Sverige vill ha?
  Är det bara ViiSverige som har rätt att bestämma vem som skall ha partistöd eller kan ex Moderaterna stoppa Socialdemkraternas eller Vänsterns partstöd bara för att dom inte gillar deras politiska åskådning?
  Som tur är så börjar åsiktsförbudet i Sverige nu rämna och fler och fler röster utan för SD leden inom etablerade partier höjas mot den negativa asylinvandringen och dess konsekvenser.
  Vi måste göra som Kanada att ta emot nyttiga invandrare istället för nuvarande.

  Anders

  SvaraRadera
 6. Anonym 08:11,
  Invandringen till Sverige är nyttig. Men SD vill inte ha någon invandring överhuvudtaget så de kommer inte att ändra sig hur nyttig den än blir. SD:s existens går ju ut på att vara negativ till invandring. Därför kommer de aldrig att betrakta någon invandring som nyttig.

  SvaraRadera
 7. Vi i Sverige

  Varför inte svara på frågorna om partistödet?

  SvaraRadera
 8. Invandringen till Sverige är nyttig skriver du..
  Jag håller med till en viss del, men bara om det gäller vissa befolkningsgrupper.
  Då kanske du kan svara på min fråga i en annat inlägg från dig.
  Du har undvikit att svara hitintills....
  Svara gärna på hur du ser på frågan som Vi ISverige tagit på sig som partistödsdiktator också!
  "Konstig att Filippinare och Kineser är minst kriminella trots att dom kommer från länder med förtryck och djup fatigdom.
  Jag vet svaret, för modligen ni också.
  Där har vi dom äkta pensionsräddarna inte bland Irakier och Somalier, i varje fall inte bland dom som fuskar sig in i Sverige under asyltäcket.
  Har kanske Lars en teori om detta?"

  Anders

  SvaraRadera
 9. Såklart är det patetiskt att SD klankar ner BARA på islamister som får ekonomiskt stöd. Inte ett tal om presstöd till nazistiska publikationer. SD hatar invandrare, såklart. Skillnaden mellan en nazist och en sverigedemokrat är att nazister är män nog att stå upp för att det tycker, och inte mesar runt med definitioner.
  Anders: DÅ är du för att vi stänger gränser för för danskar då (Mycket mindre benägna till brott än Filipiner är)? Skulle inte tro det.

  SvaraRadera
 10. "Att Sverigedemokraterna får flera hundra miljoner i partistöd för att sprida hat mot invandrare har de tydligen ingenting emot. "

  Vilket "hat" pratar du om?

  Var säger SD att invandrare ska avrättas, såsom SIF vill avrätta homosexuella?

  SvaraRadera
 11. Andreas: Är inte detta hat?
  http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/trelleborg/article1244898/SD-kandidat-foreslog-avrattning--av-invandrare.html

  SvaraRadera
 12. Om det låter som hat och känns som hat och ursäktar hat, vad är det då, om inte hat? Occams rakblad heter det.

  SvaraRadera
 13. Om det inte är hat så är det åtminstone rädsla. Och det kan väl INGEN förneka. SDs väljare vill att Sverige ska ledas av skrämda politiker som med noll framtidsvision.

  SvaraRadera
 14. Fråga till Johan..

  Johan kan du ge en förklaring varför just Irakier och Somalier är ca: 5 gånger kontakt med polis/kriminalvård än genomsnittssvensken?
  Kineser och Filippinare har t om lägre statistik än genomsnittssvensken!
  Dessa siffror kan man också överföra på arbetslöshetsstatistiken.

  Jag föredrar en laglig Kines/Filippinare än en kriminell dansk

  Anders

  SvaraRadera
 15. Presstöd och partistöd är generella bidrag som alla, givet att de uppfyller vissa kriterier, får.

  Svensk Imam Förening ansökte däremot om bidrag för ett _specifikt_ projekt i syfte att motverka rasism och islamofobi - och publicerade sedan siten muslim.se. Hade SD ansökt och fått pengar för att främja det mångkulturella samhället varpå de gett ut "Mein Kampf" i illustrerad samlarutgåva skulle nog det uppmärksammats betydligt mer.

  Gudmundson har hittat sin specialistnisch som ingen annan (åtminstone i MSM) bevakar. Om han skulle byta område till nynazister och rasister skulle han tvingas konkurrera med Expo. Vem skulle ni läsa?

  SvaraRadera
 16. Jag vill passa på att tacka Lars Persson för att han inte censurerar eller tar bort sakliga inlägg. även om dom inte överenstämmer med hans åsikter.
  Rasistiska eller grova övertramp är helt OK att ta bort.
  Heder åt Lars

  Anders

  SvaraRadera
 17. Jimmy Windeskog17 juli 2011 12:35

  Har antidemokraten "Lars Persson" en läst ett nummer av Nationell Idag? Stor humor i hans extremism!

  SvaraRadera
 18. Kropotkins skägg19 juli 2011 09:09

  @ Johan: Det som SD-kandidaten sa var ett lika grovt övertramp som det som skedde i samband med att Per Gudmundson skrev en krönika om invandrares statistiskt bevisade överrepresentation när det gäller brottslighet.

  Kawa Zolfagary (Vänsterpartist) skrev:
  ”kravet på att avrätta PG är en rimlig begäran”

  Jesper Nilsson (chefsrredaktör på Dagens Konflikt) twittrade "OBS! Inte satir: Skjut Per Gudmundson!"

  Fast det som gällde Gudmundson sågs som ironi och humor. Då kan väl SD-kandidatens lika vidriga uttalande också ses som ironi?
  Om inte, vad skijer dem åt? Att det ena uttalandet åsyftade en specifik individ och det andra åsyftade en grupp av individer?

  Förresten så har nog Vi i Sverige inte varit inne på Muslim.se. Att jämföra ett i Riksdagen demokratiskt invalt parti som följer alla spelreglerna med extremistiska individer som säger att de företräder en religion, men förespråkar diktatur, är blåögt.

  Läs om vad man på Muslim anser om "kuffar" (dvs alla icke-muslimer), homosexuella, kvinnors rättigheter, antisemitiska konspirationsteorier...
  Personer som de som står bakom muslim.se är inte bara ett hot mot demokratin. De är ett hot mot alla icke-muslimer OCH alla moderata muslimer (dvs majoriteten av muslimer).

  Eftersom det finns en sådan rädsla för "islamofobi" vågar ingen kritisera vissa aspekter av islam och hur vissa extrema element tolkar den religionen.
  Det som grundlöst kallas för "islamofobi" är just det - kritik av en religion som borde tåla samma kritik som alla andra religioner.

  SvaraRadera