måndag 19 december 2011

Här avslöjas ännu fler myter om invandringen

I en artikel i DN presenterar integrationsminister Erik Ullenhag en ny informationssida som bemöter några vanliga myter om invandrare och invandring. Det är ett bra initiativ. Antalet webbsidor som ger fakta om migration är betydligt färre än de som sprider desinformation. En annan bra informationskälla är migrationsinfo.

På den här bloggen har vi sedan tre år tillbaka bemött flera myter om invandring. Vi har t.ex. visat att invandrare betalar mer skatt än de får i bidrag. En annan myt är att invandrare skulle vara lågutbildade. Vi har visat att det finns nästan lika hög andel högutbildade bland utrikes födda som bland inrikes och att invandrare årligen tar med sig utbildning till Sverige värd mer än 30 miljarder kronor.

Lars Persson

17 kommentarer:

 1. Här är 8 hot mot rikets säkerhet. Media samt de 7 folkförädar partierna.

  SvaraRadera
 2. Kan konstatera att föregående anonym (09:45) inte kan skriva svenska.

  Hur som helst, jag tycker det är ett utmärkt initiativ av Ullenhag, sorgligt nog kommer de rasistinspirerade inte hitta dit, eller så fortsätter de att sprida sina mytologiska/patologiska lögner.

  /Jansson

  SvaraRadera
 3. @Jansson
  Då har du missat poängen, precis som regeringar gjort de senaste 15-20 åren. Problemet är inte att ett parti som emotsätter sig invandring kmmit in i riksdagen, problemet är att 'vanligt folk', du och jag, våra grannar inte fått svar på sina frågor och farhågor kring invandring. Dessa personer är inte rasister, men de har frågor kring invandring och allt de får höra på stan är allmänna 'uppfattningar' och myter. HÄR ligger problemet. Det är dessa personer som på sikt kanske kan tänkas rösta på invandringsfientliga partier.

  SvaraRadera
 4. Janne,
  Då är det ju bra att det kommer ytterligare en sida som ger fakta om invandringen. Men de som anser att de inte fått svar tidigare kommer nog inte att läsa eller ta åt sig informationen hur många webbsidor det än kommer.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar när media ska förklara att alla mina upplevelser här i förorten är felaktiga.
  Vilka ska jag lita på? Mina ögon eller politiker?
  Hmmmm...?

  /Danne

  SvaraRadera
 6. Finns inte EN enda referens eller källa till regeringens s k FAKTA på denna "mytdödarsida". Trovärdigt?

  SvaraRadera
 7. @Janne, de svar du efterlyser, är det svar du vill ha? För mig verkar det som om alla som undrar och känner sig överkörda, kommer fortsätta med det, eftersom de svar de får inte stämmer överens med den världsbild de redan har. En världsbild som i mångt och mycket går ut på att allt som man inte redan känner till är farligt.

  /Jansson

  SvaraRadera
 8. Det stora problemet är att vänstern, och kanske främst Socialdemokraterna, inte kan formulera en idé eller bärkraftiga argument om varför ett mångkulturellt samhälle är en tillgång för oss. Jag ser generellt inga problem med invandring men förespråkar assimilation snarare än integration.

  Kan exemplifieras i två punkter:
  1. Vad finns det egentligen som är önskvärt att integrera i t.ex. den somaliska kulturen? Det är ju ett land och en kultur som är kraftigt eftersatt i alla avseenden.

  2. De invandrare som vi anser vara framgångsrika och som anses utgör ett positivt tillskott till Sverige är allt som oftast snarare assimilerade än integrerade. När svenska politiker pratar om integration, och ger förslag på bra exempel, handlar det ju nästan alltid om människor som i stor utsträckning tagit till sig våra värderinga och vårt sätt att leva - dessutom har de ofta sekulära värderingar.

  Att dessutom ledare företrädare för i princip samtliga politiska partier inte umgås med invandrare, inte har barn som går i utsatta skolor, som på det hela taget inte kommer i kontakt med mångkulturen öht i sitt dagliga liv gör att det skapas ett trovärdighetsproblem.

  Sen är det givetvis så att skillnaden är stor mellan olika invandrargrupper. Ur utbildningshänseende vore det självklart oförsvarbart att t.ex. ha en sån hög invandring från Somalia.

  SvaraRadera
 9. Jag håller inte med om att de som inte fått svar tidigare inte kommer ta till sig ny information. Jag tror att det är precis tvärt om. Det finns mycket frågor där ute och väldigt många ryjten och myter cirkulerar. Att vi överhuvud taget behöver en webbsida som reder ut myterna är ju en signal om något gått snett i tidigare information. Frågan man bör ställa sig är: varför har frågorna ställts i det tysta? Varför tror många att de ses som rasister om de frågar öppet? Här är pudelns kärna. Duckar man från detta, så som varit fram till nu, så dukar man bordet för de som lever på att myterna hålls vid liv.

  SvaraRadera
 10. Det är skrämmande när extremister börjar prata om hot mot rikets säkerhet och förräderi. Sån retorik är det första steget mot terrorism och politiskt våld.

  /Thomas

  SvaraRadera
 11. Det är skrämmande när vänstern använder hot och våld för att tysta sina meningsmotståndare. Sådana metoder är första steget mot en åsiktsdiktatur.

  /Bo

  SvaraRadera
 12. Tyvärr sprider Ullenhag desinformation. Det hade varit betydligt bättre om han varit mer underbyggd och lämnat källor till sina vaga - och i några fall direkt felaktiga - uppgifter.

  SÅ avlivar man inga myter. SÅ förstärker man dem.

  SvaraRadera
 13. @Thomas Jasså? Jag trodde det var just ett hot mot rikets säkerhet som kunde leda till terrorism? Typ Drottninggatan i Stockholm.

  /Jonte

  SvaraRadera
 14. Kropotkins skägg21 december 2011 13:56

  Det var ju bara synd att Ullenhag medvetet blandar ihop begreppen för att förvirra.

  I det att de flesta flyktingar saknar flyktingskäl står det i stället om sk. "skyddsbehövande i övrigt", dvs personer som inte ingår i flyktingbegreppet men ändå kan få asyl.

  Det finns många som har gått igenom dessa "myter" och vederlagt dem rätt så brutalt.

  SvaraRadera
 15. Jimmie Åkesson önskar Vit Jul...

  http://bit.ly/v0yQX3

  SvaraRadera
 16. Sedan får vi inte glömma den stora intäkt som blir genom att nästan varannan elev född utomlands inte har behörighet till gymnasiet. Färre år i skolan per elev ger en enorm besparing för samhället och dessa kan i ung ålder slussas ut i arbetslivet som formligen skriker efter arbetskraft.

  SvaraRadera
 17. Det är ett problem att invandrare klumpas ihop til gruppen "invandrare". Sedan framställs gruppen "invadrare" som ett problem. Invandrare betyder ju människor från alla länder utanför Sverige. I den heterogena gruppen invandrare så finns det förstås de med lägre såväl som högre utbildning. De med högre utbildning har bevisligen svårt att få arbete inom det de är utbildade till och vi slösar bort kompetensen. Även de med lägre utbildning har problem eftersom de inte behandlas lika som infödda svenskar. Det är alltså bra att myter om invandringen bemöts eftersom de är just myter

  SvaraRadera