tisdag 29 mars 2011

Invandring värre brott än mord, enligt Jimmie Åkesson

Jimmie Åkesson tycker det är märkligt att människor som finns i Sverige men fått avslag på sin asylansökan får nödvändig sjukvård och att deras barn får gå i skolan (SvD). Han kallar detta "belöning".

Även de grövsta brottslingarna i Sverige har rätt till sjukvård och deras barn har rätt till utbildning. Detta anses som självklarheter i alla länder som har ett uns av demokrati. Jimmie Åkesson måste alltså anse att den som vistas i Sverige utan tillstånd begår ett värre brott än mördare eftersom de ska förvägras dessa rättigheter.

Lars Persson

13 kommentarer:

 1. Men vaddå rättigheter?? SD kräver Livstidstraff för mördare! Har man inte fått asyl beviljat så ska man inte ha gratis vård och annat "Lyx" utan då ska man härifrån eftersom lagen säger det. Vi andra får minsann betala för våran egen vård och även för andra som inte ens har rätt att vistas i landet. Och sen säga som Moderaterna "Det går bra för sverige, vi ska vara rädda om pengarna" ja eller hur, vara rädda om betyder då att man ska betala andras vård och andras barn. Jag ska själv gå till läkaren men hävda då att jag inte har ngt personnr utan jag är ilegal invandrare. Hoppas jag oxå får gratisrättigheter!!

  SvaraRadera
 2. Hejsan Lars..
  Jag kan med glädje se att något hänt i Sverige denna vecka..
  Fler och fler journalister runt om i Sverige tar bladet från munnen och återger sanningen angående asylpolitiken istället för förskönande DDR inspirerade sagor.
  Per Gudmundsson och SVD har påbörjat resan mot ett normaliserat debattklimat där fakta istället för fiktion anger dagsordningen för vidare diskussioner.

  SVD:s ledarsida i går där man fullkommligt drog ned byxorna på DN, mfl tidningars argument att Kanada lyckas med att integrera stora mänder invandrare (Det man utelämnar eller glömmer är att Kanada har helt andra regler för invandring.
  Lustigt nog så stämmer dom ganska bra med SD:s förslag.)
  Läs den: Kanada Sverige 1–0 (Borde varit att Kandada vann pga WO från Sveriges sida)

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/kanada-sverige-10_6044061.svd

  Om Sverige skulle ha tagit emot invandrare från samma länder som Kanada gjort dom senaste 20 åren skulle aldrig jag ens skrivit detta här.
  Ingen skulle ens veta vad SD var än mindre skulle dom kommit in i riksdagen.

  Kalle

  SvaraRadera
 3. "Detta anses som självklarheter i alla länder som har ett uns av demokrati".

  Hitta ett land som erbjuder kriminella icke-medborgare offentligt finansierad vård och skola! Din jämförelse är patetisk.

  SvaraRadera
 4. @Anonym, 17:43: även en livstidsdömds mördares barn har rätt till vård och skolgång. Eller ser du det som en "belöning" för att någon av deras föräldrar har begått ett så grovt brott?

  /en annan anonym

  SvaraRadera
 5. Det är väl inte kriminellt att imte vara svensk medborgare?

  SvaraRadera
 6. Alla som har rätt att uppehålla sig i Sverige ska givetvis ha rätt till vård.

  Det bloggaren och andra verkar missa är att de som uppehåller sig illegalt i landet saknar skyddsbehov och flyktingstatus. De är utlänningar och har ingenting med Sverige att göra, vi kan inte ställa krav på dem och de kan inte ställa krav från oss. Alternativet, och det är ju ditåt moderaterna för oss, är fri invandring. Då kan vi sluta prata i termer som "välfärd" för sådan kommer inte existera med fri invandring.

  SvaraRadera
 7. Det finns bara ett sätt att lösa invandringsproblematiken i vårt land. Regeringen måste lagstifta om fri invandring till Sverige. Sedan måste regeringen gå ut med en UD-not till samtliga sina utländska ambassader och legationer med det humanistiska budskapet att alla de människor världen runt som anser sig vara i behov av ett bättre liv skall känna sig varmt välkomna till Sverige. Endast så kan vi skapa ett Sverige som i alla avseenden motsvarar de ideologiska visionerna hos mångkulturens förespråkare i vårt land.

  SvaraRadera
 8. Kropotkins skägg29 mars 2011 19:19

  Till "Vi i Sverige": Utlänningslagen (2005:716). Läs den.

  Den nya uppgörelsen mellan M och MP gör denna i princip tandlös.

  Vem som helst får alltså befinna sig i Sverige och få gratis vård (OBS akutvård fick de även innan denna uppgörelse).

  Vad tycker ni om medborgarskapet?
  Vad tycker ni om uppehållstillstånd?

  Behövs dessa?

  SvaraRadera
 9. Ingen vet den rätta siffran när det gäller antal illegala personer i Sverige. Man vet att cirka 60000 personer som fått avslag har försvunnit (gått under jorden). Så länge man inte vet var dessa tagit vägen, så kan man utgå ifrån att det lever illegalt här. Detta tills något annat bevisat motsatsen

  SvaraRadera
 10. Tänk vilken icke-fråga det här hade varit om Dublinförodningen följdes. Asyl ska sökas i det första land den asylsökande anländer till. Det är alltså inte valfritt att resa runt tills man har hittat det land som erbjuder högst bidrag för lägst motprestation.

  SvaraRadera
 11. Svensk skola och sjukvård gäller de som bor i Sverige. Bor man i Somalia har man inte rätt till svensk sjukvård och skola. Eller om en somalier vistas illegalt i Sverige. Din jämförelse är helt ologisk.

  SvaraRadera
 12. TÄNK PÅ ATT INGEN VILL LÄMNA SINA HEM OCH FLYTTA TIL EN NYTT LAND OCH BÖRJA SITT LIV FRÅN BÖRJAN. NI VET INTE. HUR SVÅRT DET ÄR ATT LÄRA SIG ETT NYTT SPRÅK OCH FÖRSÖKA SKAPA ETT NYTT KULTUR. MEN VAD HAR MAN FÖR ALTERNATIV NÄR MAN FÅR VÄLJA MELLAN DÖD OCH LIV. ISTÄLLET ATT INTE GÖRA NÅGOT OCH SKAPA ISOLERING GÖR NÅGOT BRA ATT HJÄLP TILL ANDRA MÄNNISKOR DÄRFÖR ATT VI ALLA ÄR MÄNNISKOR OCH BEHÖVER SAMARBETE OCH HJÄLPA TILL VARANDRA. JAG FATTAR INTE HUR NI FORT GLÖMMER BORT ATT SVERIGE HAR SKRIVIT UNDER DE ALLA KONVENTIONER OM MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER. DET ÄR DÄRFÖR FLYKTINGAR SÖKER SIG HIT. MAN TROR ATT MÄNNISKOR I DETTA LAND ÄR KUNNA OCH HAR EMPATI FÖR ANDRA MÄNNISKOR

  SvaraRadera
 13. Invandrares brott? De föraktar oss. Särskilt gäller det troende muslimer. Glöm inte fadern som gjorde tummen upp i domstolen åt sin våldtäktsmisstänkte son. Svenska kvinnor anser de går omkring nakna. De anser att de är horor som ber om att bli våldtagna. Inte alla, men tillräckligt många anser detta. Lars, din naivitet är skrämmande. Min granne blev rånad av en invandrare. Strax därefter blev vi båda Sverigedemokrater.

  SvaraRadera