onsdag 5 maj 2010

Äntligen uppehållstillstånd för Lollo

Den romska flickan Lollo har nu äntligen beviljats uppehållstillstånd i Sverige. Hon har hotats av utvisning till Kroatien där hennes pappa, som misshandlat henne, bor. Detta trots att hon är född i Sverige. När ärendet började var Lollo minderårig men hon har under tiden hunnit fylla 18 år. Hon har också fött en dotter som också får uppehållstillstånd.

Äntligen har Migrationsverket tagit sitt förnuft tillfånga. Migrationsverkets agerande har orsakat Lollo stort lidande och försenat hennes förberedelse för vuxenlivet. Det har naturligtvis även orsakat samhället kostnader och det måste nu vara samhällets skyldighet att i möjligaste mån kompensera för den tid som Lollo förlorat.

Några som har kämpat för Lollo är Anita Dorazio och Gun Hedlund.

Länkar: SR, BLT, Sydöstran, Expressen

5 kommentarer:

 1. Grattis Lollo! Grattis till ett liv i trygghet, säker från förföljelse!

  SvaraRadera
 2. Johan Bensow6 maj 2010 07:54

  "Det har naturligtvis även orsakat samhället kostnader och det måste nu vara samhällets skyldighet att i möjligaste mån kompensera för den tid som Lollo förlorat."

  Samhället skall alltså betala en gång till. Ej att undra på. Det kostar att lösa hela världens problem.

  SvaraRadera
 3. Bra att hon fick stanna ! Kroatien anses därmed inte kunna skydda sina medborgare från förföljese och därmed har landet inget i EU att göra. Det är ett av kriterierna för att bli medlem.

  SvaraRadera
 4. Johan Bensow7 maj 2010 06:11

  bloggare från icedaniel.se,

  Du är desinformerad. Kroatien som stat har inget att göra med den personliga hotbild som finns mot flickan. Ingenting säger heller att de delar den bedömning som svenska myndigheter har gjort. Landet passar i EU lika mycket, eller t o m mer, än vissa andra länder som redan är med i unionen.

  SvaraRadera
 5. Kroatien är ett fint land, det är bara vänsternissar som spökar här och vill ha lite utrymme.

  Förstår mig inte på er vänsterpolitik ibland?

  SvaraRadera