tisdag 25 maj 2010

Trenden är tolerans, inte sverigedemokrati

Det var ingen bra dag på jobbet för Sverigedemokraterna igår konstaterar Skånska Dagbladet. Inte nog med att SD tappar sympatisörer både på riksplanet och i sitt starkaste fäste Landskrona. SOM-institutet visar att svenskarnas attityd till invandrare ständigt blir mer positiv. Flera ledarskribenter drar samma slutsats som vi gör i vår artikel på Newsmill. Underlaget för Sverigedemokraterna minskar. (DN, Aftonbladet, Expressen)

Sydsvenskan skriver att det fortfarande finns en utbredd skepsis mot invandringspolitiken. Kanske beror det delvis på att Sydsvenskan och andra medier ofta ger en felaktigt negativ bild av invandringen. Än en gång upprepar man det populära, men felaktiga påståendet att mediantiden för invandrare att få arbete är sju år. Än en gång måste vi förklara att det bara gäller en fjärdedel av invandrarna, de kommunmottagna.

16 kommentarer:

 1. Ingen som reagerar över att man måste gå tillbaks till 1993 för att få en positiv tendens.
  Vad blev resultatet från 2005 till 2009 ??

  SvaraRadera
 2. Undersökningarna från 1993, 1997, 1999, 2004 och 2007 redovisas här:
  http://www.som.gu.se/digitalAssets/1287/1287296_kapitel_15.pdf

  Andelen som tycker det finns för många utlänningar har minskat från 42% 2004 till 36% 2009. Andelen som inte vill ha en invandrare ingift i familjen har minskat från 15 till 12%

  SvaraRadera
 3. Märkligt är att det inte anges hur många invandrar familjer som kan tänka sig en svensk svärson??? Inte kan väl dom vara främlingfientliga eller ????

  Affe

  SvaraRadera
 4. Men snälla ni !
  Det är väl klart att andelen invandringspositiva ökar i takt med invandringen !!!
  Till slut kommer 100% att vara invandrings-positiva för inte vill man väl såga av den gren man sitter på !

  Jag är inte mot invandring utan bara emot rådande invandringspolitik !
  Och får där medhåll av min länstidning (BLT)som igår skrev att "Det är allmänt erkänt att den svenska invandringspolitiken har havererat".

  Vänligen
  Tjalle

  SvaraRadera
 5. Nya siffror i dag, arbetslösheten ökar!! tvärtemot vad "experterna" har utlovat, bakom varje arbetande invandrare står en arbetslös Svensk......

  SvaraRadera
 6. Om invandrare arbetar så är det inte bra och är de arbetslösa så är det inte heller bra. Hur ska ni "invandringskritiska" ha det egentligen?

  SvaraRadera
 7. Johan Bensow26 maj 2010 05:32

  Bara en enda gång har svenskarna fått folkomrösta om invandringspolitiken. Det var i Sjöbo 1988 där befolkningen trots en enorm hatkampanj från hela det politiska och massmediala etablissemanget mot Sven-Olle till drygt två tredjedelar röstade emot flyktingmottagning för kommunen.

  SvaraRadera
 8. Och sedan flera år tar Sjöbo emot flyktingar helt frivilligt. Och Sjöbo mår bättre än någonsin.

  SvaraRadera
 9. Vi i Sverige

  Ser du/ni några problem med invandringen som inte beror på rasistiska svenskar?

  SvaraRadera
 10. Sverige har ju redan 500.000 arbetslösa, varför tar vi in fler invandrare då?

  Om det mångkulturella samhället var bra, så skulle ju ex Rosengård med 111 olika natinaliteter vara Sverige mest blomstrande och framgångsrika samhälle och det är det ju inte.

  Antalet våldtäckter har ökat från 800 st år 1975 till idag ca 6000, nästan en tiodubbling och jag har en dotter som jag inte vill skall bli våldtagen och undrar om det finns några kommuner där bara etniska svenskar bor som jag kan flytta till?

  Läste att i Holland så är utvandringen av etniska holländare större än invandringen eftersom holländarna känner sig fysiskt hotade efter morden på öppen gata i det befolkningstäta Holland. Är det detta som är meningen med invandringen, att Europas länder skall byta befolkning, men varför?

  Jag kan bara se att invandringen leder till ekonomisk ruin och mycket högre kriminalitet och därmed ett mycket otryggare samhälle för alla.

  SvaraRadera
 11. Lars Persson! hur känns det att visa halvsanningar och ibland rena lögner för att få minskat stöd för SD?
  Det du ängnar dig åt är ett hot mot demokratin.
  Kämpa på med sanna fakta så kommer du längre.
  Jag delar din åsikt angånde alla människors lika berättigande men du måste inse och erkänna problemen med asylinvandrare också annars blir det SD:s främsta vapen och argument.
  Som dom dessutom kan påvisa är sant.

  Anders, Moderat

  SvaraRadera
 12. Anders,
  Du skriver Moderat med stort M så jag antar att du försöker påskina att du representerar partiet Moderaterna. Vet Fredrik om att du propagerar för ett parti som han inte ens vill ta i med tång?

  SvaraRadera
 13. Att jag inte skulle få svar på min fråga insåg jag nog redan innan jag postade inlägget.
  När flosker ej hjälper är det bättre att slingra sig.
  Jag som moderat är emot alla former av bidragsberoeonde oavsett nationalitet och tycker att nuvarande asylinvandrare inte riktigt så goda som ni vill att vi dom skall tro att dom är.
  Öppna gränserna för människor som vill jobba.
  t ex kineser, thailändare, filippinare mm.
  Konstigt nog så hör man inte något misskrediterande om dom.
  Trots att dom kommer från svåra förhållanden och från krigsdrabbade korrumperade länder också.
  I mitt företag har jag 5 olika nationaliteter, mestadels asiater och anställer gärna flera.
  Har även prövat med människor från dom stora asylgupperna men har bara valt att anställa en.
  En duktig iransk kvinna.
  Tror ni att SD har monopol på att kritisera asylpolitiken så får ni nog tänka om.
  Anders Moderat med stort M

  SvaraRadera
 14. Det intressanta är att när jag pratade (en gång när vår överjävliga lilla besserwisser till 25-åriga chef var borta och alla visste att hon skulle förbli så ytterligare 2 timmar)med några kolleger på jobbet som vårdare för gravt utvecklingsstörda. Jag tog upp det här infekterade ämnet med invandring med mina kolleger som allihopa var från Iran och Irak.Frågan jag fick var: "En sak jag undrat länge är varför man i sverige tar emot så många invandrare?" Jag svarade lite tveksamt att " jaa- vi vil väl vara schyssta och ta emot flyktingar som måste fly från krig och så" Då sa han medans de andra ivrigt höll med:" Ähhh-snälla det där hller inte, det MÅSTE vara så att man bara vill ha oss här för att vi är billig arbetskraft". Jag var tvungen att hålla med eftersom jag är timanställd och de fast anställda. Jag har 24 års erfarenhet från yrket. De 2-5. Jag kostar 4 gånger mer än de att anställa. Jag frågade nämligen efter fakta och så var det . De hade rätt. Är det någon som sitter här och tror att alla flyktingar vi tar emot är "tacksamma" för det har helt fel. Det finn så många som bor här som inte alls och aldrig kommer att trivas här. Som kännner sig utnyttjade. Systemet är fel och det har uteslutit såna som mig från arbetsmarknaden samtidigt som arbetsmarknaden sett till att hålla mig från fast anställning. Nåt är helt sjukt i samhället och faktum ÄR att SD existerar som ett symptom på detta sjuka. SD finns för att alla svenssons där ute vägrar se såna invandrare som mina kolleger. Så länge systemet inte ändras, så länge det finns arbnetslösa svenskar som inte får jobb pga lönedumpning och kvotering pga ålder och ursprung (genom arbetsmarknadsåtgärder som gör det dyrare att anställa ensammorsor i medelåldern) samtidigt som det faktiskt sitter kompetenta läkare och kör taxi för att de är invandrare, kommer partier som SD att finnas. Med såna som jag som röstar på de. Vakna upp för faan! Think outside the box, Rutan!

  SvaraRadera
 15. Ibland frågar man sig själv... vart är politiken på väg? Men i grund och botten så är politikerna framvalda av OSS! Det svenska folket. Och det SVENSKA FOLKET kan inte ta hand om fler invandrare än vad vi redan gör. Det ärfel mot dem och det är fel mot oss. Vi betalar altså upp emot 11% av skatten för att hålla dem kvar, samtidigt som de gör det omöjligt för oss att ge dem mer pengar, för av någon jävla anledning så är alla invandrare skattebefriade de första 5 åren. (FAKTA, KOLLA SJÄLVA) och på så vis går vi bakåt hela hela tiden, till slut ska vi betala för invandrare, svenska arbetslösa och allt annat när vi inte ens är 50% arbetande. Och DÅ kommer alla förstå varför sverige demokraterna kom in i rikstagen.

  De riktiga svenskarna är de som tar ansvar för sitt land, kämpar för sitt land, och vill behålla det svenskt. Den svensk som säger emot detta säger emot sig själv

  SvaraRadera
 16. Jag har hört många fantasier om invandrare men att invandrare skulle vara skattebefriade de första 5 åren är en ny fantasi. Har du hittat på den själv?

  SvaraRadera