tisdag 18 maj 2010

Ta emot gåvorna från invandrarna

Idag lanserar tankesmedjan FORES och Studieförbundet Vuxenskolan sin undersökning "Kommuners behov av invandring". Man skriver att i synnerhet små, perifera kommuner behöver fler invandrare för att säkra välfärden.

Det är en stor gåva som invandrarna ger till Sverige. Vi har t.ex. visat att värdet av den utbildning ett års invandring tillför Sverige överstiger 30 miljarder. Det är på tiden att detta uppmärksammas och det är glädjande att FORES och Vuxenskolan tagit sig an uppgiften att sprida fakta om invandringen.

Se även migrationsinfo.se

Länkar: Aftonbladet

15 kommentarer:

 1. Enl.SCB har Sverige BNP på 3158Mrd.sek/år
  Enl.SCB kostar invandring 426Mrd.sek/år
  Ca.7 års väntetid att komma på arbetsmarknad för
  invandrare

  SvaraRadera
 2. Anonym 13:21,
  Var säger SCB att invandringen kostar 426 miljarder?
  Och att det tar 7 år för invandrare att komma in på arbetsmarknaden är en myt som vi har bemött många gånger men som bara fortsätter att upprepas.

  SvaraRadera
 3. Studera SCB lite mer ingående så tar du fram miniräknaren så får du ihop dessa siffror...

  SvaraRadera
 4. Anonym 14:47,
  En sådan genomskinlig bluff.

  SvaraRadera
 5. VIS. Ja, du har rätt om att det är en myt att det tar 7 år för en invandrare att komma in på arbetsmarknaden, många kommer aldrig in och blir permanent samhällsförsörda livet ut. Visst är sanningen hemsk ibland! VIS!

  SvaraRadera
 6. Snälla anonym, ta fram miniräknaren själv och presentera dina siffror själv. Men det kan du förstås inte eftersom du ljuger.

  Det är alltid samma sak med er, när nån ifrågasätter era påhittade siffor så blir dom uppmanade att "räkna ut det själva". Givetvis "kostar" inte invandringen några 426 miljarder!

  SvaraRadera
 7. Man bör nog ta FORES med en stor nypa salt.De har en egen agenda och har väldigt lite belägg för sina åsikter.
  Skall invandrare tvingas att bosätta sig i samhällen som inte ens infödda kan finna utkomst i.
  Den demografiska krisen bemöts bäst med att sysselsättningen ökar i befintlig population. Vilket även statens utredare Jan Ekberg kom fram till.

  SvaraRadera
 8. Fler människor ger också fler jobb. Sysselsättningsnivån beror på faktorer som företagsklimat och matchning mellan arbetstillfällen och arbetssökande. Inte på antalet människor.

  SvaraRadera
 9. Det låter ju bra, men varför är inte fler sysselsatta nu än det var 1990 trots att antalet i arbetsför ålder ökat med över en halv miljon.
  När du skriver företagsklimat är det lägre löner och minskad anställningstrygghet du vill ha.

  SvaraRadera
 10. Anonym 22:16,
  Hur man ska få en högre sysselsättningsnivå är den stora frågan i de flesta länder. Hittills har ingen kommit på ett universalknep.

  SvaraRadera
 11. Sist jag tittade efter fanns det 14 lediga jobb på 700 arbetslösa i min lilla "perifera" kommun,får det lite svårt att gå ihop med tankesmedjans?? resonemang,och snart är det slut på 40-talisterna, vad ska man då dra fram som skrämselpropaganda, 50-talisterna,enl. svenskt näringsliv så bortrationaliseras 40-talisternas jobb i allt raskare takt,förutsättar att även den off.sektorn tvingas att göra samma sak, sysselsättningsgraden har inte ökat sedan 80-talet, men det är klart den, kommunplacerade invandraren kan sitta lugnt i båten i sin "perifera" kommun och lyfta sina bidrag,medan den etniska svensken i samma kommun tvingas söka jobb över hela landet, på så vis kommer man att till stor del byta ut befolkningen,"det går att lura hela folket en viss tid och en del av folket hela tiden, men det går inte att lura hela folket hela tiden." Abraham Lincoln.......

  SvaraRadera
 12. Precis nu på Aktuellt:
  Var fjärde invandrare på SFI är analfabet...

  +30 miljarder? in your dreams, det är nog närmare vad vi får pröjsa för de skal komma på grundskolenivå, sen kommer jo utbildning på det och försörjning under tiden.
  Sanslösa information ni pumpar ut, var får ni allt från, hur får ni ihop dessa sagor?

  SvaraRadera
 13. peerpede,
  Nej, det sades att var fjärde har kort eller ingen utbildning, inte att en fjärdedel var analfabeter. Det är dessutom bara hälften av invandrarna som deltar i SFI, gäststudenter oräknade. Det är framförallt invandrare från EU/EES som inte deltar. De som har låg utbildning går dessutom längre på SFI så antalet lågutbildade på SFI är ett dåligt mått på antalet lågutbildade invandrare.

  SvaraRadera
 14. "Att inte kunna läsa, att inte ha ett skriftspråk, att vara analfabet, det blir allt vanligare i Sverige." Så säger nyhetsankaret 7 minuter in i inslaget. http://svtplay.se/t/102534/aktuellt

  SvaraRadera
 15. så var det med den "gåvan"....

  SvaraRadera