söndag 16 maj 2010

Så går det när man bara klagar

I Sifo-mätningen som publiceras idag rasar Sverigedemokraterna med 1,4 procentenheter till 3,5 procent. Samma trend har man kunnat se i flera andra mätningar den senaste tiden.

Sverigedemokraterna har helt och hållet satsat på att vara ett parti som klagar, men som aldrig har några lösningar på problem. Det kan illustreras av Sverigedemokraten Thoralf Alfsson i Kalmar som anser att de som inte blir Sverigedemokrater efter att ha sett filmerna från attentatet mot Lars Vilks har svårigheter med sin tankeförmåga. Men Sverigedemokraternas problem är just att de allra flesta har en utmärkt tankeförmåga. De tänker: Vad vill Sverigedemokraterna göra åt detta? Och kommer fram till att SD inte har något svar, varken på denna fråga eller de flesta andra frågor.

Det här blev tydligt under partiledarintervjun i Expressen förra året. "Svarslös" var den korta sammanfattningen av Jimmie Åkessons insats. SD har också förklarat att de inte har någon utrikespolitik. Deras väljare är inte intresserade, säger Åkesson.

Ju närmare valet vi kommer desto mer intresserade blir väljarna av att veta vad partierna vill göra om de får inflytande. Då nöjer de sig inte med att ett parti vill sitta i Riksdagen och bara fortsätta klaga. Väljarna vill veta vad partierna har för politik om jobben, ekonomin, skolan och sjukvården. Och de flesta går inte på SD:s prat om att allt är invandrarnas fel.

Om SD-topparna vill säkra sin bidragsförsörjning via partistöd i fortsättningen måste de nog sätta igång med att utforma en politik snabbt som attan.

Lars Persson

Sifo-mätningen: SvD, DN, SkD, Aftonbladet, Expressen, HD, GP, GP, GP

16 kommentarer:

 1. ... eller så hade SD rekordnoteringen 7,6% i Sentio´s mätning förra månaden. Om du ser detta som en negativ trend så föreslår jag att du sätter dig i skolbänken och studerar matematik.

  SvaraRadera
 2. Så går det när man bara klagar?
  Men isf skulle väl den här bloggen ha slutat existera för länge sen.

  Ps. Så här är det. SD fick en kraftig topp efter Åkessons islamutspel i Aftonbladet i oktober. Den toppen säger något om potentialen. Därefter har opinionsresultaten för SD återgått till den långsiktiga uppgångstrenden. Ett nytt träffsäkert och vältajmat Åkesson-utspel nära valet, och chocken för etablissemanget kommer bli ett faktum.
  http://www.status.st

  SvaraRadera
 3. Du Lars Persson, vänta och se hur många kommer att rösta på SD i höst. Du kommer att bli mycket förvånad när alla pajas SIFO-MIFO mätningar visar sig vara en påhitt! Sådana mätningar gör nytta och alla som är tveksama inför valet kommer att rösta SD! Din dåre!

  SvaraRadera
 4. Man är visst lite irriterad...

  SvaraRadera
 5. Nej min käre ovän, det är du som kommer att bli irriterad när valresultatet blir klart!Ingen kan stoppa oss, varken du, eller någon annan...Sverige har förvandlats till en soptipp p.g.a alla som tycker som du! Du är en landsflörredare! Sverige dör en långsam och plågsam död....Snart kommer bildas invandrarpartier och då, min käre ovän blir det kört, både för dig men också och för alla andra som är FÖR frihet och demokrati. Nu lever vi i en demokratur, landet Censurien, alias DDRSverige!

  SvaraRadera
 6. Vad är en "landsflörredare"?
  Förutom rättstavning rekommender "god svenska" även att man bör göra radbrytning efter utropstecken.
  Sen kan man ju undra hur kul det är att ha massa folk som tuggar på om att "man måste lära sig svenska ordenligt för att få bo i Sverige".

  SvaraRadera
 7. SD kommer aldrig få något att säga till om. Det är ingen som kommer orka bry sig eller lyssna på deras klagosång. SD borde gå om skolan och lära sig lite vett! Regeringen borde bilda dem i historia och samhällsvetenskap. Ush vilken skam för Sverige SD är.

  SvaraRadera
 8. När andra argument fattas börjar vänsterpacket tjata om rättstavning! Såklart är det "landsförrädare" som man stavar.Jag behöver inte ursäkta mig för mina stavningsfel. Det är NI, puckon som måste be det svenska folket om ursäkt för all idioti som NI har skapat! Utvecklingsstörda hjärntvättade kommunister!

  SvaraRadera
 9. År 2014 kommer SD att få egen majoritet i Riksdagen! Då kommer falska asyl"barn" utan ID handlingar utvisas utan dröjsmål, anhöriginvandringen slopas och landsförrÄdarna ställs till svars för sina bestialiska handlingar genom utvisning till Somalia! Där kan ni utöva batikhäxeri hur mycket ni vill...

  SvaraRadera
 10. Anonym 08:49,
  Bra att få veta vad som hade väntat svenska folket om SD kommit till makten.

  SvaraRadera
 11. SD kommer till makten i höst, var så säker.
  SD har en bred politik men ni kanske inte har hittat rätt på hemsidan? Kan hjälpa herrn dit om det är svårt...

  SvaraRadera
 12. Vilken pajasblogg! Det behövs väl ingen blogg för att upplysa svenskarna om att invandringen som sker idag, och sedan ca 20 år tillbaka, är det bästa som hänt Sverige. Vem skulle besätta alla lediga jobb inom industrin, sjukvården, skolan och åldringsvården om vi inte hade invandrarna? Lata svenskar som sitter hemma och uppbär bidrag har vi fått nog av. Vi har fått en grupp från Somalia till vår kommun och är djupt tacksamma för det. De är arbetsamma, ansvarstagande människor i motsats till lata svennar. Svenskarna har en dålig moral, är våldtäktsbenägna och ägnar sig åt terrorism. Senast idag skriver media att en göteborgare har gripits för misstänkt terrorism.

  SvaraRadera
 13. *S*
  Ni Sverigedemokrater kan ju fantisera om att ni skulle "komma till makten". Inte en chans, möjligen kommer ni in i riksdagen men det lär vara nätt och jämnt i så fall!

  Sen efter några års pajaserier i riksdagen så kommer folk tröttna på er och ni kommer åka ut med en spark i baken ;)

  SvaraRadera
 14. Sentios mätning i mars med 7,6% för SD framstår mer och mer som felaktig. Vi kan ju istället titta på Demoskops mätning i maj som ger 2,1% för SD. Jag tycker synd om alla SD-sympatisörer som kommenterar här. Det kan inte vara lätt att upptäcka att åsikterna ni själva har inte delas av särskilt många. Dröm vidare!

  SvaraRadera
 15. Titta på dagens mätning som Aftonhoran/Minds har gjort. SD -vägmästarroll och höger-vänster packet börjar darra, på riktigt!

  SvaraRadera
 16. Anonym 15:49,
  Ja, om SD ska vara vägmästare så hjälper det nog inte att köra varken på vänstra eller högra sidan. Vägen kommer ändå att vara full av hål.

  Och inte blir de vågmästare heller. Alla partierna har ju deklarerat att de hellre samarbetar över blockgränserna än lierar sig med SD.

  SvaraRadera