lördag 4 december 2010

Inbilla er så mycket som möjligt, Sverigedemokrater!

Vid Sverigedemokraternas kommunkonferens gav Ian Wachtmeister SD-politikerna rådet att utbilda sig så mycket som möjligt. Det är inte ett råd som Sverigedemokraterna bör följa om partiet ska överleva. Högutbildade har nämligen en betydligt lägre benägenhet att rösta på Sverigedemokraterna än lågutbildade. Högutbildade är också mer positiva till invandring än lågutbildade.

Rådet Ian Wachtmeister borde gett till Sverigedemokraterna är istället: "Inbilla er så mycket som möjligt!"

Lars Persson

Länkar: SvD, DN, Expressen, Aftonbladet, GP, SkD, Aftonbladet 

27 kommentarer:

 1. Varför ens länka till artiklar om det enda du kan producera är massa billiga onliners?

  //Johan

  SvaraRadera
 2. Där har du fel! Du har svalt PK- propagandan med hull och hår som så många andra. (Jag är en av dom högutbildade) Ni förespråkare borde välkomna en utredning om invandring och dess kostnader mm, då ni verkar så säkra på att invandringen bara är positivt för Sverige(Upp till bevis). Fram med all fakta på bordet om kostnader, kriminalitet mm. Därefter får Svenska folket bilda sig en egen uppfattning, utan en massa Ideologiskt dravel som kommer från PK- Sverige.

  SvaraRadera
 3. Så urbota ointelligent skrivet. Jag känner en massa Sverigedemokrater som är högutbildade. Själv har jag en långvarig universitetsutbildning bakom mig och arbete på både svenska och amerikanska universitet.

  SvaraRadera
 4. Anonym 19:42,
  Det finns mycket fakta på den här bloggen. Bland annat har vi räknat på hur mycket utbildningen är värd som invandrare tar med sig till Sverige. Men det är siffror som Sverigedemokraterna inte gillar. De vill inte ha fakta utan vill kunna fortsätta inbilla sig att invandringen kostar.

  SvaraRadera
 5. Vad tycker Lidingöbor om vargjakten? Och- hur relevant är svaret?

  Om Lars Persson själv är högutbildad, kan han möjligen på egen hand räkna ut hur självklart det är att så få "högutbildade" sympatiserar med SD? De har möjlighet att välja bosätta sig på bekvämt avstånd från många av de problem som den etnisk svenska minoriteten i våra invandratäta områden får tampas med dagligen. Samtidigt utgör flesta möten mellan högutbildade etniska svenskar och människor med utomnordisk bakgrund möten relaterad till yrkesutövning, kultursammanhang, studier, sjukvård m.m. Detta är personer som tillför det svenska samhället både kunskap och positiv mångfald. Man behöver inte vara högutbildad för att inse att det inte är DESSA nya svenskar som har fått SD´s ökande röster.

  SvaraRadera
 6. Kan det bero på att de högutbildade i stor utsträckning inte bor i invandartäta förorter?En stor majoritet av riksdagsledamöterna bor långt från det mångkulturella de hyllar,Nalin Pekgul som bodde i Tensta valde att flytta....

  SvaraRadera
 7. Denna bloggare framför mycket som bara kan betraktas som rena lögner eller trixande med statistik. Frågan är om det beror på okunnighet eller en medveten önskan att hjälpa makteliten att dölja fakta för folket. Mitt råd till bloggaren är att skaffa fakta från fristående folkbildare, inte från maktelitens medlöpare. Folkbildare du kan börja med har jag listat på min blogg. Peace!

  SvaraRadera
 8. Högutbildade bor också i samma områden som invandrare eftersom invandrare bor i alla delar av landet och i alla typer av områden.

  SvaraRadera
 9. Fel Alexander.
  Nalin Pekgul flyttade aldrig från Tensta.
  http://tensta.blogg.se/2006/october/pekguls-flykt-fran-fororten-uteblev.html

  Niklas

  SvaraRadera
 10. Lars Persson

  Det finns invandrare i Danderyd och Rosengård,anser du att de platserna är lika?

  SvaraRadera
 11. Under senare år har det gjorts ett försök att beräkna de samhälleliga kostnaderna för invandringen. Professor Jan Ekberg lade 2009 fram "Invandringen och de offentliga finanserna (ESO 2009:3), och fann då att kostnaderna uppgick till 1,5-2% av BNP (bruttonationalprodukten) eller cirka 45-60 miljarder per år. Kostnadsberäkningen var primitiv på det sättet att man enbart räknade ut hur mycket skatt som betalades in respektive hur stora transfereringar som betalades ut från de offentliga kassorna.

  Hänsyn togs ej till ex vis värdet av invandrarnas utbildning i hemlandet. Ej heller beaktades att stora invandrargrupper har ett exceptionellt stort behov av offentlig service i form av bl a somatisk och psykiatrisk sjukvård.

  Vad gäller utbildningen kan den vara värdefull om invandraren kommer från exempelvis någon av de f d sovjetstaterna. De stora invandrargrupperna nu kommer dock från bl a Somalia och Afganistan, och en uppseendeväckande stor del är analfabeter.

  SvaraRadera
 12. Tydligen stannade Pekgul i Tensta,men hennes uttalanden om religiös extremism kanske kan vara en väckarklocka trots allt?

  SvaraRadera
 13. Anonym 22:41,
  6% av invandrarna hittills under 2010 har kommit från Somalia och 2% från Afghanistan. Och varifrån har du uppgiften att många är analfabeter?

  SvaraRadera
 14. Erik, civilingenjör5 december 2010 05:32

  Bäste Lars,
  du måste försöka analysera orsak och verkan bättre.

  Välutbildade tenderar att tjäna bättre och har råd att bosätta sig i välmående villakvarter eller i innerstadens dyra bostadsrätter och ser därför inte så mycket av massinvandringens avigsidor.

  Lågutbildade med låg inkomst tvingas bo kvar när alltfler svenskar flyttar ut och Migrationsverket hyr grannarnas lägenheter. De tvingas stå ut med grannar som väsnas på nätterna och andra störningar. De känner otrygghet att vistas ute på kvällar.

  Placera en flyktingförläggning mitt i ett välmående villakvarter och se hur välutbildade blir sd:are.

  SvaraRadera
 15. Erik, civilingenjör5 december 2010 05:46

  > invandrare bor i alla delar av landet och i alla typer av områden.

  Men de som bor i välbärgade områden är i hög grad assimilerade. Man skulle kunna säga att de är "sd-invandrare" eftersom de motsvarar det invandringsideal som sd förespråkar. (D.v.s. hade sd fått bestämma de senaste decennierna skulle de allra flesta invandrare vara så.)

  De som flyttar till sådana områden torde i högre grad vara från närbesläktade kulturer, d.v.s. den invandring sd föredrar.

  I de fall de inte är det är de fortfarande välbärgade (eftersom de har råd att bo på ett sådant ställe) och förmodligen anpassningsvilliga, eftersom de sökt sig till ett svenskt område.

  Just denna kraftigt positiva selektering, gör att personer som Lars Persson får en så missvisande bild av invandringens konsekvenser i stort. Det är väldigt problematiskt.

  De ser aldrig de stora, missanpassade mängderna med invandrare som gör tillvaron milt sagt oangenäm för många svenskar. De tror att alla invandrare är ungefär likadana som de försvenskade de träffar i sitt umgänge.

  SvaraRadera
 16. Erik, civilingenjör,
  Motståndet mot invandrare och tendensen att rösta på Sverigedemokraterna är inte kopplat till områden med många invandrare eller några problem med invandring. De som är negativa till invandrare kan oftast inte ge ett enda exempel på att de drabbats negativt av invandringen. Inte ens Jimmie Åkesson kunde det när han fick frågan. Den negativa attityden till invandrare baseras på det folk läser i medier och efterföljande inbillning.

  SvaraRadera
 17. Bästa ViS !

  Att "De som är negativa till invandrare kan oftast inte ge ett enda exempel på att de drabbats negativt av invandringen" kan väl tydas som att man inte vill kunna det i framtiden heller ?
  Så att säga är det "i förebyggande syfte" ?

  Så är väl t.ex. all lagstiftning "i förebyggande syfte" ?
  Eller får jag endast vara för en lag mot våldtäkt om jag själv har blivit våldtagen ?

  Tjalle

  SvaraRadera
 18. Lars Persson

  Varför kan du inte svara på min fråga?Att du sedan påstår att folks negativa attityd till invandrare baseras på media och inbillning gör ju att du inte kan tas på allvar,är du bara ute efter att provocera?

  SvaraRadera
 19. Den som vill skall ha rätt att bosätta sig i Sverige. De är ju flyktingar och riskerar livet om de inte får var hos oss.

  SvaraRadera
 20. Johan Forsgren8 december 2010 18:23

  Tjalle, du är medveten om att du nu sa att Sverige inte nu lider av invandring?

  Får jag fråga, hur länge har SD varnat för Sveriges kollaps om massinvandringen fortsätter? Kan man gissa att de sade det redan 1988?

  Och hur har det gått med Sverige sen dess?

  SvaraRadera
 21. @Johan:

  Nej !
  Jag sade att även de som inte kan ge ett exempel på EGNA negativa erfarenheter har väl ändå rätt att tycka i frågan.
  Så att säga "i förebyggande syfte" !!!

  Tjalle

  SvaraRadera
 22. På tal om SD-anhängarnas utbildning och kriminalitet. Oftast går det ju rätt snabbt att se på felstavningarna och de trippla utropstecknen när rasisterna har skrivit en (eller snarare fjorton) kommentarer på en blogg/Flashback.

  Det är rätt uppenbart att många av SD-väljarna inte skulle klara SFI-testerna. Hade vi gjort som de säger och infört språktest hade de troligen inte fått bli medborgare heller. Då hade vi ju i och för sig sluppit deras röster till riksdagen. Personligen skulle jag nog hellre vilja att de fick komma in på någon högskola och lära sig lite om världen.

  SvaraRadera
 23. Apropå utbildning:

  Varför tas inte PISA-studien 2009 upp av ViS ?
  Där Sverige kontinuerligt blivit sämre över åren !

  Tjalle

  SvaraRadera
 24. haha vilket dårskap till bloginlägg. lägg ner! sd är den enda i riksdagen som kan förvandla den sjunkade skutan sverige till flytande och glänsande.

  SvaraRadera
 25. Tjalle

  Tack för tipset om PISA, intressant läsning.
  Vi har ju blivit sämre Pga invandring, ha ha fan va bra

  SvaraRadera
 26. Sverigedemokraterna skulle sänka skutan för gott då deras ekonomiska ideér vore en katastrof för landet. Dumskallarna skulle förstöra Sveriges export totalt genom deras korkade krav att gå ur eu och förlora dom stora vinster som görs genom den inre marknaden i EU.

  Men det fattar inte Sverigedemokrater och om ni tror att vi skulle få vara med i EES om vi går ur, kan ni ju glömma. Med Sverigedemokraterna vid rodret skulle vi gå mot en garanterad ekonomisk kollaps.

  Men det är väl det ni vill så ni kan skylla allt på invandrarna som vanligt när det istället ofta är ni själva som är lågpresterande!

  SvaraRadera
 27. Vi i Sverige. En inbillningssjuk bloggare som lider av patologisk narcissism.

  SvaraRadera