torsdag 23 december 2010

Migrationsverket visar förakt för lagen

Helsingborgs Dagblad berättar om Azhar Al-Shamari och Sabah Salem och deras vedermödor för att få gifta sig. Azhar Al-Shamar är svensk medborgare och har bott i Sverige i 16 år. Problemet är att den hon vill gifta sig med, Sabah Salem, inte har uppehållstillstånd i Sverige. Nu har de dock lyckats gifta sig. Enligt Helsingborgs Dagblad påstår dock Migrationsverket att giftermål med en svensk medborgare inte är avgörande för möjligheten att få uppehållstillstånd. Om Migrationsverket är rätt citerat är detta upprörande och skandalöst. Lagen säger nämligen klart att den som är gift med en svensk medborgare har rätt till uppehållstillstånd. Det här tycks vara ytterligare ett exempel på att enskilda tjänstemän tycker att de kan sätta sig över lagen.

Första gången Azhar Al-Shamari och Sabah Salem försökte gifta sig kom gränspolisen och hindrade bröllopet. Det är en strategi att förhindra bröllop mellan svenska och utländska medborgare just för att den utländske medborgaren inte senare ska kunna söka uppehållstillstånd på grund av anknytning till en svensk medborgare. Gränspolisen säger att de kan inte stå och vänta tills ceremonin är klar. En borgerlig vigselceremoni tar ungefär 5 minuter. Så upptagen är polisen knappast utan att de kan respektera de mänskliga rättigheterna som säger att var och en har rätt att ingå äktenskap.

Lars Persson

22 kommentarer:

 1. Och exakt hur står det till med egenförsörjningen?

  SvaraRadera
 2. Min systerdotter blev tillfrågad om att göra ett sken äktenskap (20000kr från en somalier) så visst existerar det, bra att dom kollar att det går rätt till. Rätt folk skall stanna i Landet inget annat.

  SvaraRadera
 3. Knappast min, snarare Azhar och Sabah, hur försörjer de sig?

  Tycker du att frågan är ointressant?

  SvaraRadera
 4. Anonym 06:16,
  Vad har du för anledning att ifrågasätta hur de försörjer sig? Då kan jag lika gärna ifrågasätta hur du försörjer dig.

  SvaraRadera
 5. Vi kan säga så här:

  Jag försörjs inte med samhällspengar utan jag försörjer mig själv.

  Frågorna kvarstår: Hur försörjer sig Azhar och Sabah och tycker du att frågan är ointressant?

  SvaraRadera
 6. Anonym 10:54,
  Varför ifrågasätter du hur de försörjer sig? Ställer du den frågan om alla?

  SvaraRadera
 7. Naturligtvis ställer jag inte den frågan till alla men jag ställer den i detta sammanhang eftersom egenförsörjningsgraden är alldeles för låg i dessa grupper som du ständigt värnar.

  Jag noterar att frågan uppenbarligen gör dig besvärad och du vill tydligen inte besvara den, vilket jag tolkar som att du finner frågan ointressant huruvida Azhar och/eller Sabah försörjer sig själva.

  SvaraRadera
 8. Anonym 16:23,
  Varför frågar du mig hur två för mig okända personer försörjer sig? Det finns ingen anledning att ifrågasätta hur de försörjer sig eftersom anhöriginvandrare i de allra flesta fall försörjer sig själva eller försörjs av någon familjemedlem. Äktenskapsbalken säger t.ex. att makar är skyldiga att försörja varandra.

  SvaraRadera
 9. Tur att detta inte är unikt i Sverige utan är en generell regel att man skall granska dessa typer av äktenskap i de flesta länderna. Kanske är något att ta upp i FN nu när Vi i Sverige blogg blivit så stor.

  SvaraRadera
 10. Man bör ha klart för sig att det som i Sverige kallas för främlingsfientlighet nästan uteslutande har att göra med låg egenförsörjningsgrad hos de som bosätter sig i Sverige.

  Människor som arbetar är ingen belastning för Sverige och ett arbete gör dessutom att tiden för religiösa stollerier blir begränsad vilket är en stor fördel.

  Därför har jag mycket stort intresse av hur Azhar och Sabah försörjer sig.

  För att förebygga främlingsfientlighet.

  Att de sannolikt riskerar livet om de rör sig utanför Sverige kan vi nog utgå ifrån men jag accepterar denna verklighetsbeskrivning om de försörjer sig själva.

  SvaraRadera
 11. Anonym 13:17,
  Främlingsfientlighet har inget med försörjning att göra. Sverigedemokraterna och liknande vill stoppa eller begränsa invandring beroende på var man kommer ifrån och vilken religion man har. Det hårdaste motståndet har man mot anhöriginvandrare och arbetskraftsinvandrare trots att just dessa grupper har en hög självförsörjningsgrad.

  SvaraRadera
 12. Vilka är Lars Perssons favoriter?

  SvaraRadera
 13. Det är ett rimligt antagande att graden av egenförsörjning påverkar den allmänna bilden av de invandrade. Bidragsförsörjda invandrare blir inte särskilt uppskattade vilket i sig kanske inte är så märkligt.

  Folk som du Lars, dessa eviga do-gooders, verkar inte vilja förstå att saken inte bara kan handla om att vara god, det är inte tillräckligt och framförallt inte uthålligt.

  Perspektivet är också paternalistiskt och offerbaserat med en syn på dessa individer som tar ifrån dem rätten att tas på allvar, de är ju så efterblivna så dem kan vi inte ställa krav på, det fattar ju inget.

  Behandla istället invandrare respektfullt och ställ krav egenförsörjning. De är väl inga lallande fånar?

  SvaraRadera
 14. Hej anonym. Vad tycker du om bidragsförsörjda "svenskar"? Är det också en grupp som inte blir särskilt uppskattade? Själv har jag släktingar som röstade på SD, och skryter om det vitt och brett, samtidigt som dom själv försörjt sig via svartjobb och akassa i långa perioder. Ska vi kasta ut dom? Dom tär ju på statskassan. Till skillnad från många "invandrare" jag känner, som jobbar, betalar skatt och gör rätt för sig efter bästa förmåga.
  /Micke

  SvaraRadera
 15. Naturligtvis skall egenförsörjning gälla som grund för alla som vistas i Sverige, även den som är inne på sitt 17:e år som arbetslös svensk i Strömsund.

  Tyvärr har samhällsförsörjning blivit ett tillåtet alternativ istället för flytt eller byte av yrke eller bådadera. Förändring är förhoppningsvis på gång.

  Att tvinga iväg en svensk som inte tar sig i kragen är en omöjlighet, till skillnad från att med öppna ögon till Sverige importera individer som med största sannolikhet kommer att bli samhällsförsörjda.

  De flesta invandrare försörjer sig själva och uppmärksamheten skall istället riktas mot de som saknar både möjlighet och kanske intresse för detta.

  Jag är beredd att acceptera de mest fantastiska historier om livsfara och förföljelse samt borttappade pass, bara man försörjer sig själv.

  Vår gode Lars tar till omedelbara brösttoner när det gäller vissas rättigheter.

  Några skyldigheter existerar knappast.

  SvaraRadera
 16. En fråga i detta om anhöriginvandring, angående med gifta. citat "Lagen säger nämligen klart att den som är gift med en svensk medborgare har rätt till uppehållstillstånd."

  Det står även att undantag från regeln kan göras om det visar sig att den som ansöker från sitt land och att om denne har rätt till uppehållstillstånd, ska omfattas av reglen.

  En utlänning som är gift med en svensk person har rätt till svesnkt uppehållstillstånd. Då borde väl detta även innefatta att denne ska kunna ansöka om detta från Sverige eftersom denne utlänning har rätt till uppehållstillstånd om denne sökt från sitt land, eller hur.

  Eller gäller denne regel bara gifta personer som har eller väntar barn?

  SvaraRadera
 17. @Anonym 26 december 2010 13:17 - Visst låter det vackert att bekämpa främlingsfientlighet genom att ifrågasätta främlingar? Antisemitismen innan och under andra världskriget hade inte funnits om det inte vore för alla judar i Europa. Eller hur? Och det ville Sverige lösa på sitt sätt, genom att grunda det första rasbiologiska institutet i världen, vid Uppsala universitet. Man kan anta att Hitler delvis inspirerades av det.

  Du värnar om "främlingar", "utlänningar" genom att ifrågasätta dem? Vet du hur det känns att ständigt vara UTPEKAD, trots att man lever ett normalt, arbetande och skattebetalande liv?

  DET SPELAR INGEN ROLL hur icke-svenskar försörjer sig. De är alltid ifrågasatta (av sådana som du) och de är aldrig välkomna, även om de och båda deras föräldrar är födda i Sverige. Och när någon av dem lyckas, som Zlatan Ibrahimovic, duger han inte ändå. Zlatan Ibrahimovic, en av de största fotbollsstjärnorna i världen de senaste 5-6 åren, respekteras, uppskattas och älskas av fotbollsälskare runt om i världen, men bespottas i Sverige, sitt hemland. Kanske för att han är större än Henke Larsson, Fredrik Ljungberg och Johan Elmander någonsin var eller någonsin kommer vara.

  SvaraRadera
 18. @Anonym 30 december 2010 13:59 - Det här är den ständiga frågan: Vad gör vi med alla svenskar som skiter i Sverige, som inte jobbar, som inte betalar skatt, som lurar kriminalvården, socialtjänsten, staten, och därmed skattebetalarna (inklusive mig, en f.d. flykting) på flera miljoner kronor? Jag pratar om Styrmansgården och vd:n Bo Göran Andersson.

  Hur många gånger måste man upprepa att DET STÄLLS KRAV PÅ ASYLSÖKANDE! DET STÄLLS KRAV PÅ MÄNNISKOR SOM JUST FÅTT ASYL! Kraven är oftast utbildnings-ekonomiska. Du får bidrag en tid medan du lär dig språket, och sedan är det dags att söka jobb. Men vissa lyckas inte komma ut på arbetsmarknaden på grund av diverse orsaker (hög ålder, ingen utbildning, dvs. oattraktiv arbetskraft, eller brist på eget initiativ) och då får de gå på socialbidrag, för vilket också krav ställs.

  Saken är den att det kommer ALDRIG kunna bli så att 100% av alla "invandrare" har egenförsörjning. Det kommer aldrig kunna bli så att alla "etniska svenskar" har egenförsörjning, för guds skull! Det är ett sådant samhälle och ekonomiskt system vi lever i!

  Bara för att en "invandrare" är arbetslös och kanske inte har egenförsörjning, betyder det inte att han/hon har själva valt att stå utanför arbetsmarknaden och vara fattiga! GET IT IN YOUR THICK HEAD!

  SvaraRadera
 19. @Revolutionären

  Det vare sig du eller Lars verkar vilja bry er om är att världen, även om det är tråkigt, innehåller vissa begränsningar. Det hindrar dock inte do-gooders från att ständigt begära mer av allt. Det är ju trevligt att alltid höra till de goda, det är härligt att vara snäll.

  Tankenöt:

  UNHCR beräknar antalet flyktingar till 43 miljoner. Nästan alla dessa har det sämre än vilken svensk som helst och skulle alltså få det väsentligt bättre genom att bosätta sig i Sverige. Frågan som skall besvaras är:

  Vilka av dessa 43 miljoner skall nekas att bosätta sig i Sverige och i så fall på vilka grunder?

  SvaraRadera
 20. Anonym 12:17,
  Det kommer inte 43 miljoner flyktingar till Sverige. Vad som är giltiga asylskäl kan du läsa i Utlänningslagen.

  SvaraRadera
 21. Eftersom det inte kommer 43 miljoner flyktingar till Sverige så behöver vi inte bry oss om frågan.

  Är det en princip?

  För mig liknar det mest first come, first served och när det är tillräckligt känt så lär inte antalet flyktingar i Sverige minska.

  Lars tar möjligen hand om de sociala konsekvenserna och kanske även ekonomin, för egenförsörjningen lär inte vara alltför imponerande.

  SvaraRadera