söndag 6 februari 2011

SD-riksdagsledamöter kraftigt överrepresenterade i fylleceller

Sverigedemokraterna vill ju begränsa invandringen bland annat med hänsyn till att invandrare är överrepresenterade för brott, arbetslöshet och ekonomiskt bistånd. De anser alltså att man ska dra slutsatser om individer på grund av andra människor som de behagar klumpa ihop dem med.

Nu har det visat sig att SD-riksdagsledamöter är kraftigt överrepresenterade i polisens fylleceller. Ca 50000 personer omhändertas varje år av polisen enligt lagen om omhändertagande av berusade (LOB). Det är ca 0,6% av Sveriges befolkning över 15 år. Sedan en av Sverigedemokraternas 20 riksdagsledamöter, William Petzäll, omhändertagits av polisen för att han kraftigt berusad och tablettpåverkad slagit sönder inredningen i sin ex-flickväns lägenhet, har 5% av SD:s riksdagsledamöter fått tillbringa en natt i fyllecell.

Lars Persson

Länkar: Expressen, BT, SkD , DN, SvD, HD, GP, MyNewsdesk

26 kommentarer:

 1. Tror Lars på fullt allvar att ett idiotbeteende av en SD-ledamot är ett argument för att SD:s önskan om minskad invandring har en särskild valör?

  SvaraRadera
 2. Verkligen en härlig klick människor som röstats in i Sveas riksdag. Våldsfyllon, bankrånare, etc. Känns tryggt.

  SvaraRadera
 3. 1 det var i hans lägenhet, och någon råkade välta TV.
  2 ja han åt tabletter Blodtrycks medicin.
  3 någon av gästerna ringde polisen.
  Har du aldrig varit onykter i ditt hem?
  Ta reda på lite fakta innan du dömer någon.

  Lär dig matte fin närmare 6000 registrerade SD i landet.

  SvaraRadera
 4. mittmotto,
  Lär dig matte själv. Det finns 20 riksdagsledamöter för SD.

  Det var för övrigt inte bara hans hem utan även hans ex-flickvän bodde där. Tycker du att man ska få behandla sin familj hur man vill?

  SvaraRadera
 5. Markus Axelsson6 februari 2011 18:21

  Med tanke på vad som krävs av intellektuell kapacitet för att rösta på SD så torde väl inte de som väljer att representera vårt nya Adolf-parti ligga så långt efter.
  Klart grabben är en sopa, det framgår ju naturligtvis av hans politiska sammanhang.

  SvaraRadera
 6. Ja, vi har ju en representativ demokrati...det verkar stämma.

  SvaraRadera
 7. Det rycker mittmotto säkerligen. Sverigedemokrater är sällan främmande för att slå och ofreda kvinnor.

  SvaraRadera
 8. "Petzäll kommer omedelbart att sjukskriva sig från uppdraget som riksdagsledamot för partiet."

  Jag trodde att Petzäll var full, inte sjuk...

  Vad ska han sjukskriva sig för? Högt blodtryck kanske?


  /Morgan

  SvaraRadera
 9. Mittmotto: lär dig svenska. Annars åker du ut ur landet.

  Blodstrycksmedicin är ett ord, tv skrivs gement, siffror i en lista kräver skiljetecken, komma fattas på ungefär tolv ställen - imponerande mycket i en text på lite över 200 tecken.

  Om du utbildar dig lite så kanske du får de verktyg du behöver för att genomskåda SD.

  SvaraRadera
 10. Strålande och mycket vägledande analys.
  Nu klarnade det för oss alla!

  SvaraRadera
 11. Dumskallevänstern upprörs över att andra beter sig som de själva...

  SvaraRadera
 12. En del kloka kommentarer har getts redan. Jag kan bara instämma. Nu förhåller det så att det tydligen finns bakomliggande problem av något slag som förklarar det helt oönskade beteendet och att det också skall finnas möjligheter att komma tillrätta med dem. Av Kvällspostens tydligen felaktiga uppgifter skulle lägenheten tillhört ex:et, men då ägandet numer klarlagts tillhöra Petzäll, blir ju det publika intresset för händelsen betydligt mer lättviktigt och skulle beteendet delvis ha att göra med problem med alkoholen så är ju "bekännelser" av detta slag sedan fler år tillbaks nästan ett måste och brukar ge karriären en skjuts framåt för de flesta. Schymans popularitetssiffror rakade i höjden avsevärt...

  SvaraRadera
 13. Varför är alkohol fortfarande en laglig drog?

  SvaraRadera
 14. Och så undrar extremister som du varför ingen tar er på allvar?

  SvaraRadera
 15. Beteendet var synnerligen korkat men är inget signifikativt för SD:are, oavsett politisk hemvist ska förtroendevalda i hans situation snarast söka professionell hjälp.
  Av detta kan vi, för övrigt, lära att aldrig blanda alkohol och medicin.

  SvaraRadera
 16. "Den som aldrig varit full kastar första stenen". Eller hur var det man sade nu igen?

  Petzäll är inte misstänkt för något brott. Petzäll var berusad i sitt eget hem, och det är olagligt att vara berusad. Inte heller att vara det offentligt, om det nu skulle har varit så. Om det skulle vara ett alkoholproblem som ligger bakom, är det att betrakta som en sjukdom. Eller så är det tillfälligt dåligt omdöme som är orsaken.

  Gruppvåldtäker, misshandel och rån är dock inte att betrakta som sjukdomar som kan behandlas. Brotten kan heller skyllas på dåligt omdöme. Det vore intressant om herr Lars Persson ville göra samma matematiska beräkning för att räkna ut invandrares överrepresentation vad gäller nämnda brott.

  SvaraRadera
 17. Är det andra sjukskrivningsregler i riksdagen än på vanliga arbetsmarknaden. Har man varit ute och varit full. Se kan man sjukskriva sig för fylla. Det är fel. I så fall bör han begära ledigt eller ta obetald semester !

  SvaraRadera
 18. Jag tycker det är rätt roligt att Jimmy S. Windeskog återkommer med sina förvirrade one-liners hela tiden. Nu är tydligen Lars extremist. Där ser man :)). Jimmy du är och förblir en tomte.

  SvaraRadera
 19. Mittmotto: Enligt partikollegan Erik Malmqvist (kolla tråd på flashback) slog Petzäll sönder delar av lägenheten. Polisen kom till platsen åtskilliga gånger innan de till slut plockade in killen. Dessutom käkar han stark ångestdämpande medicin - alltså något som du inte blandar med alkohol om du är normalt funtad. Jag vet inte hur du super hemma med att kalla detta en vanlig fylla är naturligtvis bara trams.

  SvaraRadera
 20. Det är klart att Lars Persson inte vill visa statistik på hur överrepresenterade nysvenskar är i brotts-statistiken. Av den anledningen kommer inte Lars Persson visa ett sådant räkne-exempel.

  SvaraRadera
 21. Thorsten Schütte7 februari 2011 21:45

  Alltså, kunskap om statistisk signifikans, tillräcklig storlek hos ett stickprov o s v verkar bloggaren vara lyckligt ovetande om...

  SvaraRadera
 22. Thorsten Schütte,
  De flesta (men inte du) förstår att det är en satir över Sverigedemokraternas sätt att dra slutsatser om människor.

  SvaraRadera
 23. Som en ledande sverigedemokrat uttryckte saken: En majoritet kan inte vara överrepresenterad.

  Statistik hit och dit. Varför jämför sd invandrare och svenskar? Varför jämför de inte invandrare och sverigedemokrater?

  SvaraRadera
 24. Gulligt att ni försöker med satir.

  /Danne

  SvaraRadera
 25. SD-matematik är visst på tapeten nu. Heja Lars&co, ni behövs!

  SvaraRadera
 26. Riktigt bra blogg detta.
  Bli politiker ni som står bakom denna.
  Det är sådana som er Sverige behöver -klartänkta, rappa i argumentationen och underhållande.
  Heja!

  SvaraRadera