fredag 18 februari 2011

Väktare krävs på bussar i monokulturellt område

"De vägrar betala, de spyr, de skiter på bussarna och så spelar de över och tror att de äger allt, bara för att de bor på Näset". Så beskrivs de unga busspassagerarna i ett av Sveriges mest monokulturella områden, Falsterbonäset i Vellinge kommun. Poliser och kommunala väktare kommer nu att åka med bussarna för att förhindra skadegörelse och hålla ordning på ungdomarna.

Problemen anses ha kulturella orsaker. Vellinge kommuns säkerhetschef Marie Louise Arendt säger att det har utvecklats en kultur att dricka mycket. Det beror framförallt på föräldrarna som langar sprit till sina barn och dessutom har dålig koll. "Det har utvecklats en kultur på Falsterbonäset, där många föräldrar anser det vara okej att ungdomarna dricker", anser Fanny Arendt, 16 år. "Att föräldrarna ger sina barn alkohol är jättevanligt, liksom att de får från syskon eller kompisar", säger hon.

Länkar: Sydnytt, SkD

11 kommentarer:

 1. detta har jag anat hela tiden
  att våra svenska ungdomar kommer att ta efter invandrar-ungdomarnas livsstil
  det finns inget som är bra med invandring
  pelle

  SvaraRadera
 2. pelle,
  Är det något område som har brist på invandrarungdomar så är det Falsterbonäset. Det saknas kanske goda förebilder?

  SvaraRadera
 3. Vad vill du egentligen säga med det här inlägget?
  Att det finns en svensk fyllekultur? Är det nån som har förnekat det?
  Eller är det: "Titta bara, svenskar kan också uppföra sig illa!"
  Är det nån som har påstått nåt annat?
  Det är ju i alla fall bra att du också tycker att seder och kultur har stor betydelse för hur folk uppträder.
  ViS, du börjar tackla av.

  SvaraRadera
 4. det är ju det jag menar, våra svenska ungdomar ser ju hur invandrar-ungdomarna svinar och det smittar av sig på svenskarna och risken är att detta fenomen blir vanligare ju mer invandrare vi släpper in
  det finns- inget- som är bra med invandring
  pelle

  SvaraRadera
 5. pelle jöns,
  Du är verkligen en fanatisk invandrarhatare. När bortskämda svenska ungdomar beter sig illa påstår du att det är invandrarnas fel.

  SvaraRadera
 6. Hm, åt det här hållet var det även under min tonårstid på 70-talet. "Snälla" föräldrar som kunde tillhandahålla lite vin, för att vi skulle "lära oss att umgås med alkohol". Eller äldre syskon som köpte ut åt oss.
  Tyvärr är detta fenomen inte något nytt, även om omfattningen har ökat.
  Kan det ha att göra med att föräldrarna curlar mer, att de i högre grad drabbats av dåligt samvete och försöker köpa sig fria ...?

  SvaraRadera
 7. Oerhört oerhört korkat blogginlägg Lars VI I SVERIGE. Skriv några konstruktiva blogginlägg än denna jäkla anti Svensk hets som inte leder någonstans!

  SvaraRadera
 8. Nyanlända
  Vad e nyanlända för något?

  SvaraRadera
 9. Anna:

  Svaren på dina frågor är enligt mig ja, ja och ja.

  Om nu Lars lyckats visa för dig att även den svenska kulturen innehåller våld och brist på respekt för samhället så kanske man kan dra slutsatsen att var man kommer ifrån inte har så stor inverkan på hur man beter sig.

  SvaraRadera
 10. Z Det är ju det som ViS och sd menar. Kultur har betydelse för hur man beter sig.

  SvaraRadera
 11. @ViS: ni far lagga om taktik, det dar med ironi verkar inte ga hem hos de 'invandringskritiska'. Prova med ett gravallvarligt 'Om vi inte stoppar massinvandringen NU kommer ungdomsfylleriet att utplanas. Ungdomsfylleri ar en central del av det svenska kulturarvet och ar val vart att bevara' istallet. Eller nej forresten, bast att lata bli, kan tas bokstavligt.

  /El Guapo

  SvaraRadera