lördag 5 februari 2011

Vi hjälper gärna Centerpartiet debattera invandring

Invandring är en av de frågor som ska lyfta Centerpartiet, enligt Expressens reportage från kommundagarna i Linköping. "Vi har pratat för lite om invandringen", säger Maud Olofsson. Om det är Centerpartiet som pratat för lite om invandringen framgår inte men det har sannerligen inte talats för lite om invandring i media. Däremot är kvaliteten på debatten undermålig där fakta inte är mycket värt.

Därför är det glädjande att Centerpartiet säger sig vilja lyfta fram ett annat perspektiv på invandringen. "Man beskriver ofta invandringen som kostsam, att de inte jobbar. Jag vill istället beskriva en annan faktabas, nämligen att de bär upp välfärdens kärna runtom i landet", säger Maud Olofsson.

Man får hoppas att Centerpartiet kommer att basera diskussionerna på kunskap och att man inte låter t.ex. Staffan Danielsson sköta debatten. Staffan Danielsson ser som bekant burka och niqab som ett stort integrationsproblem.

Vi hjälper gärna Centerpartiet att förmedla kunskap om invandring och integration. Några tips:

Integrationen har inte misslyckats
Invandrare betalar mer till samhället än de får tillbaka
Invandrare tar med sig utbildning värd 30 miljarder


Fler länkar: Centerpartiet, Centerpartiet

10 kommentarer:

 1. Om vi går med vinst trots arbetslöshetssiffrorna hos invandrarna,varför är då dagens nivå på totala arbetslösheten ett problem?Jag får det inte att gå ihop,Vi i Sverige kanske kan förklara?

  SvaraRadera
 2. Jo Alexander,
  Det är så att om fler jobbar och försörjer sig själva så blir Sveriges ekonomi ännu bättre och befolkningens välstånd ännu högre. Speciellt ökar välståndet för de som idag är arbetslösa.

  SvaraRadera
 3. Det var ju inte svar på frågan,om 8% arbetslöshet för riket är negativt för ekonomin,hur kan då ännu högre arbetslöshet för invandrare vara positivt?

  SvaraRadera
 4. Alexander Hög invandring är positiv genom att den sätter press på löner-neråt plus att acceptansen ökar för försämringar i sociala skyddsnät.

  SvaraRadera
 5. Anonym 13:28,
  Det är visat att du har fel:

  http://www.fores.se/migration/lonerna-och-arbetslosheten-paverkas-inte-av-invandring/

  SvaraRadera
 6. Vi i Sverige

  Hur går ekvationen ihop?8%arbetslöshet innebär påfrestning på ekonomin,men högre arbetslöshet gör att det blir ett tillskott ui statskassan.Jag tror inte jag är den enda som ser ett logiskt problem.

  SvaraRadera
 7. Till ViS 13:28 Fores en liberal tankesmedja att ta en sådan på allvar är ungefär som att ha tilltro till bocken som trädgårdsmästare.

  SvaraRadera
 8. Varför inte helt öppna gränser med dessa kalkyler?

  Vi förlorar ju pengar varje dag som invandringen begränsas!

  SvaraRadera
 9. Du kan ju börja med att klara en debatt med mig om massinvandringen!

  Vi börjar så här:
  1.Anser du att Sverige blir tryggare och mer välmående med många fler muslimer?
  2.Hur många miljoner muslimer tycker du det är lagom att ta in?
  3. Tror du dina barnbarn tackar dig när muslimernas makt i samhället är överväldigande? När dom driver igenom sina lagar efter behag?
  4. Vad gott har islam tillfört Sverige? Vi vet mycket negativt.

  SvaraRadera
 10. Kära Klartexten
  1. Jag tror att Sverige varken blir tryggare eller otryggare av muslimer. Det är det sociala klimatet och välfärden som gör samhället tryggare eller otryggare. Folk som hatar till exempel (som du själv) bidrar mer till otrygghet än vilken trosuppfattning någon bekänner sig till.
  2. Det behövs inget tak för antalet, eftersom det inte är religionstillhörigheten som för med sig problem utan andra faktorer.

  3. Jag tror inte att muslimerna någonsin kommer att driva igenom några lagar efter behag eftersom vi har demokrati i Sverige, såvidare inte svenskarna börjar konvertera till Islam i så stor utsträckning att majoriteten vill ha sådana lagar.

  4. Islam har fört med sig sinnesro till de som bekänner sig till Islam. Det är väldigt positivt.

  SvaraRadera