fredag 23 april 2010

Bra insats av Billström i Debatt om migration

Gårdagens "Debatt valspecial" i Sveriges Television innehöll ett bra reportage av den egyptiske reportern Yosri Fouda och en mindre bra efterföljande debatt. Debatten bestod mest av att Luciano Astudillo och Tobias Billström pratade i munnen på varandra. Det blev inte bättre när en panel av andra debattörer släpptes in. Tobias Billström, som vi funnit anledning att kritisera flera gånger, gjorde dock en bra insats med att döda några myter om migration och integration.

Yosri Fouda skildrade olika delar av invandringen, inte bara Rinkeby utan också högutbildade invandrare som arbetar inom avancerad forskning. Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson, som vi också kritiserat då och då, skötte sig också bra när han förklarade att invandring är så mycket mer än asylinvandring.

En eloge ska också gå till Sverigedemokraternas Mattias Karlsson som klart deklarerade vad SD vill ha ut av invandringen. De vill ha ett gästarbetarsystem där utvalda invandrare kan få komma hit och jobba några år så länge vi behöver dem. Under tiden ska de bara utnyttjas av det svenska samhället och inte ges rättighet att leva tillsammans med sin familj.

Lars Persson

Länkar: Expressen, Expressen

5 kommentarer:

 1. jättebra av sd mattias att prata klarspråk om hur sd tänker i den viktigaste frågan-nämligen invandring
  bra inget hyckleri där inte,klara och raka besked
  folk måste få veta att det finns ett rumsrent parti som värnar om svenskarna och inte alla lycksökande invandrare som väller in i svenskarnas land
  tack för att ni finns ,sd
  och framför allt tack för att internet finns så man kan se vad som händer runt om i sverige utan att media "lägger locket på"
  pelle

  SvaraRadera
 2. Gästarbetarsystemet är väl ganska vanligt över stora delar av världen,mig vetligen ?

  SvaraRadera
 3. Gästarbetare finns t.ex. i Saudiarabien.

  SvaraRadera
 4. Vi som vill ha den sorts invandring som Kanada har, var hamnar vi på skalan?

  Tillhör vi de onda?

  SvaraRadera
 5. Vad är det som är farligt med gästarbetare.Flera bekanta till mig arbetar i Norge.De har ingen tanke på att rycka upp sina familjer och flytta för gott till Norge.

  SvaraRadera