söndag 4 april 2010

Sverigedemokrater hotar rättssäkerheten

Utredningsarbetet om mordet och misshandeln på en parkeringsplats i Landskrona störs av hatkampanjen på internet, säger kriminalkommissarie Tommy Lindén till Sydsvenskan. "Påverkar det vad folk tror sig veta?", frågar Sydsvenskan. "Ja, det är klart att det gör", svarar Tommy Lindén. "Det stör våra kontakter med människor i Landskrona".

Även den anhållne 23-åringens advokat, Urban Jansson, oroas över rättssäkerheten. "Det har målats upp en kraftig hotbild som började innan han var gripen. Det är allvarligt och kan påverka utredningen", säger Urban Jansson.

Sverigedemokraterna har varit mycket aktiva i hatkampanjen som riktar sig inte bara mot den anhållne 23-åringen utan också mot medlemmar i hans familj. Ofta används händelsen för att piska upp hat mot invandrare i allmänhet. Exempel på ledande Sverigedemokrater som publicerat namn på förhörda personer eller länkat till sådana publiceringar är Kent Ekeroth och Thoralf Alfsson.

Fler länkar: SDS, SVT

38 kommentarer:

 1. Ar du en vansternisse eller en islamnisse ?
  Betalar du skatt din lilla skit ?

  SvaraRadera
 2. Skämns ni inte era vidriga jävla svin att ta en mördare i försvar, samt försvara mördarens familj som gjort sig skyldig till skyddandet av brottsling.

  Iofs är ni ju så jävla urblåsta i era skadade skallar att ni inte ens förstår att ert svinaktiga beteende är just det som nu kommer skicka SD ända fram till riksdagen.

  Jag frågar igen hur fan kan skydda en mördare och de brottslingar som har skyddat mördaren?

  SvaraRadera
 3. FEL! Sverigedemokraterna är det enda parti som värnar om svensk demokrati och rättssäkerhet - också för gamlingar! Den rödgröna sörjan inkl allianspartierna har svikit nationen. Räkenskapens tid kommer när vi läser valresultatet. Väldrig vad de röda är aktiva nu då, tänker ni inte alls på den mördade Inger och hennes skadade make i djupaste sorg?

  SvaraRadera
 4. Enligt den misstänktes familj var det ju en olyckshändelse att misshandla två åldringar för en handikapps parkeringsplats som nu 23åringen inte hade rätt till.

  SvaraRadera
 5. Martin Hagstedt4 april 2010 20:51

  Bra!
  Självklart ska vi inte låta några SD´are vända detta till något positivt. Det här är inte en fråga om invandring. Vi är många, många som inte så pass dumma i huvet att vi ger Sverigedemokraterna vår röst baserat på något sådant här. Vi är många som jobbar för ett samhälle som bygger på demokrati, humanitet och förståelse - oavsett varifrån man kommer eller vilken bakgrund man har.

  SvaraRadera
 6. enligt polisen var det ju vanligt att brottmisstänkta anförde hot som skäl för att det skulle få bättre behandling , hur skulle det vara om du citerade rätt.

  SvaraRadera
 7. Karl B. Eriksson4 april 2010 21:08

  Hmm
  Problemet och också grogrunden till spridande av olika rykten på nätet är ju snarast traditionella medias tafatta och vridna sätt att försöka dölja fakta och vinkla dessa på ett sätt som gör att folk slutar lita på pk-jornalister och i brist på trovärdig nyhetsinformation, vänder sig till det enda icke-censurerade - nätet...

  SvaraRadera
 8. Anonym 21:04,
  Alla som sett hatkampanjen som förs på internet vet att hoten är verkliga. Man kan ju bara se vilka hatfyllda kommentarer som skickas till den här bloggen. Då tar vi ändå bort de värsta...

  SvaraRadera
 9. Det borde finnas lite sans och måtta. Grabben som för övrigt skulle kunnat heta Adam Andersson är inte dömd än. Han bör dömas för misshandel och vållande till annans död, och har skämt ut sig själv och sin familj, men är ingen mördare, och framför allt inte dömd.

  SvaraRadera
 10. Karl. B. Eriksson4 april 2010 21:20

  Tvivlar inte på att hot förekommer och att dessa bör och ska fördömmas!
  Problemet är nog att media valt att skilldra detta som det viktiga, inte det avskyvärda brottet som ligger i grunden. Då folk märker detta så uppstår en strömmning av "underground"-karaktär där det blir mycket polariserat och "vi mot dom" karaktär, där media ställt sig på förövarens sida och där de som ställer sig på den "andra" sidan, därigenom framstår som de "goda".
  Det gör nog att Sverigedemoktraerna kommer att uppfattas som "de enda" som tar parti för "vanligt folk"...

  SvaraRadera
 11. Karl B. Eriksson,
  Om det finns någon som inte märkt medias skildring av händelsen så måste vederbörande var helt avskärmad från all svensk nyhetsrapportering.

  SvaraRadera
 12. Anonym #1, stick tillbaka till Nazityskland, din lilla gris. Såna som ni drömmer om att göra mot invandrare vad 23-årigen gjorde, så lägg av med ert jävla hyckleri.

  SvaraRadera
 13. Om man lade korten på bordet och inte försökte få det till att mördaren är en vanlig svensk skulle det vara bättre. Att beskylla svenskar för brott som muhammedaner begått är hets mot folkgrupp och strider både mot FN konventionen och EU:s regler.
  Ärlighet varar alltid längst

  SvaraRadera
 14. Karl B. Eriksson4 april 2010 21:41

  Jodå media skilldrar händelsen, men har de sista dagarna mest handlat om hur synd det är om den misstänkte förövaren och om alla "rasister" som på nätet driver kampanjer.
  Ju fler sådana artiklar som publiceras, desto större blir nog upplevelsen hos oss icke-journalister, av att media tagit ställning för den misstänkte MOT brottsofret, samt att man gör det bara för att den misstänkte är invandrad...

  SvaraRadera
 15. Sverige borde göra - tyvärr i senaste laget, men ändå - som i USA med sin noggranna granskning av invandrare.
  För övrigt är talet om asylsökande barn rena tramset. Barn har väl inte den mognad som krävs för att sätta sig in i politiska diskussioner och ta ställning mot hemlandets eventuella förföljelser av oliktänkande. Nej, som sagt, skilj agnarna från vetet redan vid passkontrollen. Personer med falska eller ogiltiga pass utvisas automatiskt. En självklarhet. Punkt.

  SvaraRadera
 16. Ok.. Och nu publicerar uppenbarligen Svt.se både namn och bild på killen som sägs ha lagt ut infon. Tänk om det är fel kille? Tänk om någon råkat kapat hans bloggkonto??
  Två fel gör inga rätt.
  Tänk om, tänk rätt

  SvaraRadera
 17. jörgen var är du??
  skulle bara säga att just detta har hänt mig på parkeringsplatser ett flertal gånger,att just invandrare parkerar på invalid--parkeringar när dom inte är invalider utan just bara för att det är kortaste vägen att gå

  och om ni undrar vad jag gjorde åt detta så är svaret ingenting---jag vågade inte (men jag knöt handen i byxfickan) för jag har anat att det som händ i landskrona även kan hända mig

  invandrarna är helt enkelt kungar i detta land över oss rädda svenskar

  obs att jag aldrig sett några svenskar parkera på inalidplatsen utan bara utlänningar

  detta jag skriver nu är självupplevda händelser
  pelle

  SvaraRadera
 18. Modern har sömnproblem,
  brodern har ont magen och gud vet hur hennes
  son mår i det främmande polishuset.
  vi måste vissa medkänsla,
  det var ett tragiskt misstag
  har inte brodern dessutom sagt att gm
  redan ångrar sig.
  idag är vi alla muslimer!

  SvaraRadera
 19. Mina innerligaste kondoleanser till kvinnans familj. Det som hänt är naturligtvis helt oacceptabelt.

  Det är lika oacceptabelt att, som vissa gör, utse sig själva till en gatans tribunal och uttala hot mot misstänkta. Man är, enligt lag, oskyldig till dess man dömts i domstol. Och då är det samhället, och inte enskilda personer eller grupper på internetet eller gatan, som verkställer det utdömda straffet.

  De som idag sysslar med detta, ber jag innerligt att tänka efter. Ert agerande stör rättssäkerheten, en av vårt samhälles orubbliga hörnstenar.

  Om jag kunde vara i Landskrona i morgon, skulle jag manifestera mot det våld som kvinnan så olyckligen utsatts för, önska att rätt gärningsman ställs inför rätta, att rättegången sker i domstol och domen uttalas efter att tillräckliga bevis har hittats för att fria eller fälla, och att straffet verkställs på anstalt och inte på gatan.

  Den dag ni själva står anklagade för något, med eller utan grund,lär ni nog vara tacksamma för vårt lands lag, som värnar om rättssakerheten både för brottsoffer och misstänkta förövare!

  Alternativet som ni står för, hot och nätmobbning, är nog inte så roliga när ni själva drabbas av dem. Tänk efter. Och grow up!

  SvaraRadera
 20. Pelle varför blandar du in mig i detta?
  Har jag kommenterat i detta blogginlägg?
  Nej, så varför ska du dra in mig?
  En sak ska du ha klart för dig, DU bestämmer inte vad jag ska kommentera!

  Skärp dig!

  SvaraRadera
 21. Dessa "manifestationer" och hÖgstämt tjusiga mä-ä-ähnsklighet! Jag står på SD:s sida i den här saken, varför? Därför att jag ser den dekadenta ofruktbarheten i den politiskt-mediala överklassens tyranniska humanism. Back to basics! Vi människor mår SKIT av att ständigt undertrycka våra naturliga aggressioner. Låt oss nu äntligen befria oss ur denna förkonstlingens tvångströja, som Maktens Havara tvingar på oss, denna förkrympthet, denna jämmerliga neuros, och bäntligen vara oss själva, sådana vi verkligen är, följa våra instinkter och vår rena natur - och SLÅ TILLBAKA!

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 22. Det är fel att hänga ut någon med namn innan personen är dömd, det är ynkligt. Vissa menar att man gjort detta för att han är invandrare. Tro inte att det är så utan ett fenomen som blivit att vanligare då vi vill att syndabockar ska få lida ordentligt och skämmas för allmänheten. En mycket tråklig väg att gå. Även Hagamannen i Umeå och flickan Englas mördare hängdes ut i media innan dom var dömda.

  SvaraRadera
 23. Åtminstone Anders Eklund namngavs inte av media förrän han erkänt. Det fanns heller ingen hatkampanj mot gärningsmännens familjer eller den etniska grupp de tillhör.

  SvaraRadera
 24. Mats Alm har åtalad för mordet på sin sambo, men han har inte erkänt att han skulle ha något med hennes död att göra. Men uthängd i media har han varit länge.

  SvaraRadera
 25. Mats Alm hängde ut sig själv genom att gråta i programmet Efterlyst.

  SvaraRadera
 26. Att du orkar sitt å försvara allt som som har med massinvandringen att göra. Vad får du ut av det?
  Hatkampanjen mot den misstänkta 23-åringen familj är en följd av att dem själva fegt nog valt att skydda en mördare.Dem får skylla sig själva.
  Nog bara du som tycker synd om dem, Lars Jönsson.

  SvaraRadera
 27. Jimmy Windeskog6 april 2010 08:45

  Motbjudande att Lars försöker förringa och tona ner detta hemska rasistiska mord.

  SvaraRadera
 28. Jimmy Windeskog,
  Jag är inte förvånad att du tycker att rättssäkerhet är motbjudande.

  SvaraRadera
 29. JImmy Windeskog6 april 2010 09:45

  Så nu påstår du alltså att undersökande journalistik är ett hot mot "rättssäkerheten" också? Fast det väl kanske logiskt för en antidemokratisk extremist som dig?

  Herregud, att du försöker bagatellisera och förklara bort ett sådant hemskt mord visar ju lite vad du är en för person! Skäms!!!!

  SvaraRadera
 30. Jimmy Windeskog6 april 2010 10:38

  Pinsamt när du låssas att du inte förstår när du är överbevisad - det är demokratiföraskt och ett hat mot det fria ordet.

  SvaraRadera
 31. Det är osmakligt att Sverigedemokraterna försöker utnyttja en tragedi för att hetsa mot en stor grupp människor som inte har med händelsen att göra.

  SvaraRadera
 32. Jimmy Windeskog6 april 2010 12:03

  SD och ND har ju tydligt visat att man är det enda partierna som tar ett ansvar mot detta svenskfientliga våld, det våld som antidemokrater som du försöker skämta bort bagatelliserat.

  I en mångkultur får man liksom leva med åldringsmord och gruppvåldtäkter på tonårstjejer, det är inget anmärkningsvärt utan en naturlig del av vardagen.

  Motbjudande sa Bill, skrämmande sa Bull.

  SvaraRadera
 33. Jimmy W har uppenbarligen en skruv lös som tror att det är kulturellt betingat att dräpa åldringar och våldta.

  Precis som tyskarna på 30-talet gick på Hitlers lögn om att juden stod för det sjuka i det samhället riktar ni lika hatiska blickar idag. Även Hitler pratade om ras (även om SD undviker det ordet idag), religion och det inneboende i deras natur. Att folk inte ser de politiska likheterna är det riktigt skrämmande. Man kan bara rysa vid tanken på vilka lagar och regler SD skulle införa om de fick chansen.

  SvaraRadera
 34. Jimmy Windeskog7 april 2010 00:52

  Klart att detta öppna och nakna våld mot svenskar, unga som gamla, är från deras kultur - precis som BRÅ redan förklarat flera gånger i omfattander undersökningar.

  SvaraRadera
 35. Ja du anonym 16.56, du vet detta är den nya rasismen som inte vill rikta in sig på just RAS därför att dom inser att det tåget gick med gamle Adolf. Nu är det den s.k "kulturrasismen" som gäller. Du kopplar ihop allt dåligt som invandrare gör med kultur och/eller religion så kan du klumpa ihop dom igen som med den gamla rasismen!

  Det är ingen slump att Jimmy Windeskog blev utesluten ur Sverigedemokraterna då man i partiet försöker kasta av sig oket av den gamla unkna rasismen och blir mer politiskt korrekta.

  Nu är han väl Nationaldemokrat!

  SvaraRadera
 36. Tänk att vara så arg och så rädd, så länge i sitt liv. Det kan inte vara lätt.

  SvaraRadera
 37. Jag vet inte något som gjorts för att hota rättssäkerheten av SD
  Om det är hot att publicera en misstänkt så har media hotat mkt och länge.
  Är det enbart SD som ogillar att en gammal dam blir ihjälslagen? Det tror iaf inte jag det är vanligt folk som ogillar detta och skriver och säger vad de tycker/tänker.
  Anser du att folk hatar denna misstänkta mer än tex Anders Eklund? och isof pga att han är invandrare?
  Måste invandrare skyddas av media för att de är just det invandrare?
  Många hatar honom för brottet inte för hans ursprung men måste han skyddas pga av hans ursprung?
  SD och lite mer oberoende bloggar behövs för att visa att det media vill dölja för oss.

  Kolla lite i stället på expo/afa så kan vi snacka om hot.
  /W

  SvaraRadera
 38. /W,
  Publiceringen gjorde att polisen inte kunde genomföra vittneskonfrontationer. Det skadar utredningsarbetet och försvårar att få fram händelseförloppet i detalj. Det i sin tur kan medföra att fakta inte kommer fram som är till fördel eller nackdel för den åtalade.

  SvaraRadera