lördag 24 april 2010

Spammare lämnar Sverigedemokraterna

Den sverigedemokratiske spammaren Kenneth Sandberg lämnar SD tillsammans med flertalet aktiva Sverigedemokrater i Kävlinge, uppger Svenska Dagbladet. Orsaken är att han anser att Sverigedemokraternas invandringspolitik blivit alltför utslätad.

Det senaste året har Kenneth Sandberg skickat mer än 70 spammeddelanden, oftast med främlingsfientligt innehåll, till ett stort antal medier och politiker. Bland annat anser han att alla som är positiva till invandring ska åtalas och straffas.

Det återstår att se om Sandbergs avhopp gynnar eller missgynnar Sverigedemokraterna. Rimligtvis borde hans extrema inställning ha varit en belastning för Jimmy Åkessons Sverigedemokrater som försöker framstå som rumsrena. Å andra sidan finns det fler inom SD med lika extremt och oputsat invandrarhat. Det här lär inte vara sista avhoppet från SD.

Lars Persson

Länkar: SDS, SkD, DN, Expressen, Expressen

7 kommentarer:

 1. troligtvis så passade inte kenneth in i sd eftersom inte sd är hatiska mot invandrare,du vet.
  att du tar upp denna artikel är ju faktiskt lite bra reklam för sd(fast det var nog inte meningen från din sida lars)då ser folk att partiet inte är hatiska mot invandrare

  jättebra att du upplyste folk om att sd är noga med sina medlemmar
  pelle

  SvaraRadera
 2. Re: Anonym. Sverigedemokraterna (SD) kanske inte är hatiska mot alla invandrare. Det är dock uppenbart för alla som har besökt den blogg som drivs av SD:s internationella sekreterare Kent Ekeroth att de är hatiska mot enskilda minoriteter. Bloggen belyser samhällsproblem som Kent Ekeroth i nästan alla fall skyller på muslimer. SD:s ledning har mycket troligen uppsikt över bloggen då Ekeroth bedriver den aktivt och då den tidigare uppmärksammats i media. Bedrivandet av bloggen föranledde att Ekeroth blev av med sin praktikplats på en svensk ambassad. Jag kan därmed inte dra någon annan slutsats än att den accepteras av SD:s ledning och presenterar åsikter som ligger i linje med partiets.

  SvaraRadera
 3. ????fredrik m
  kent ekroth???? vad menar du,jag pratar om kenneth sandberg-trodde vi alla gjorde det-
  om någon har en åsikt om att det är muslimer som ställer till problem,så tror jag inte att någon blir utesluten ur sd för den skull

  jag har frågar vis förut--om det finns någon plats på detta jordklot där det inte är bråk där det finns muslimer?

  och varför skulle det inte bli bråk här i sverige?

  men jag har inte fått något svar,att jag inte får något svar är inte så häpnadsväckande när det gäller lars-man kan säga att jag inte är förvånad-
  pelle

  SvaraRadera
 4. OBS! SD skiljer noga mellan a) muslimer och b) extrema radikala islamister. SD har inget emot islam som religion, men däremot extrem islamism med sharia-lagar och kvinnoförtryck.

  Muslimer som praktiserar sin religion lika diskret som de flesta kristna utövar sin tro, bjuder inga problem.

  Bekymren uppkommer när någon i islams namn vill påtvinga dig seder och bruk vare sig du vill eller inte.

  Det handlar inte om att vara "hatisk" mot vissa minoriteter. Det handlar om att värja sig för att militanta minoriteter dikterar villkoren för övriga medborgare.

  SvaraRadera
 5. Fredrik, där sätter du verkligen fingret på det som är centralt i sverigedemokraternas dubbla budskap. Officiella företrädare är öppet hatisk mot olika minoriteter när de vänder sig mot sina egna, trots att det officiella budskapet är ett annat. Då är det flyktingmottagningen i sig som är problemet.

  SvaraRadera
 6. "jag har frågar vis förut--om det finns någon plats på detta jordklot där det inte är bråk där det finns muslimer?"

  Tunisien. Jag vet fler.

  SvaraRadera
 7. De flesta ställen där det bor muslimer finns det inget bråk. Bara för att det är bråk i ett kvarter i en stad så blir det inte bråk i hela länder.

  Några bråk som inte kan skyllas på muslimer: Bangkok, Belfast, "Göteborgskravallerna"...

  SvaraRadera