torsdag 1 april 2010

Sverigedemokraterna överger blåsippan?

Blåsippan ifrågasätts nu som symbol för Sverigedemokraterna, enligt initierade källor. Orsaken uppges vara att man upptäckt att blåsippan har mängder med släktingar i andra delar av världen och man fruktar nu en massinvandring till Sverige av dessa. ”Det råder stor oro inom partiet för invällningen av den ungerska blåsippan, Hepatica transsylvanica”, säger Sverigedemokraternas talesman Inge Klyftig. ”Ett ännu värre hot är de utomeuropeiska släktingarna, som Hepatica asiatica, den japanska blåsippan”, fortsätter han.

Det finns också tveksamheter om den ”svenska” blåsippan, Hepatica nobilis, verkligen är så genuint svensk att den kan accepteras av Sverigedemokraterna. En hel del individer finns utomlands, främst i Finland. Arbete pågår nu för att finna något ännu mer ursprungligt svenskt. En kandidat är amöban Stupidos intoleransis.

”Personligen anser jag att en amöba är alldeles för högtstående för att få representera Sverigedemokraterna”, säger Inge Klyftig. ”Kanske måste vi söka vår symbol utanför den organiska världen. Den svenska graniten har nämnts, men kontinentaldriften ställer till med problem. Graniten har ju tidvis funnits på breddgrader som nu befolkas av muslimer. Dessutom protesterar skåningarna där man ju har andra bergarter än granit”.

Vi bad I.N. Billning från reklambyrån Man Ipulation (ett dotterföretag till Manpower) att uttala sig om Sverigedemokraternas problem.

”Det här verkar helt snurrigt”, säger Billning. ”Hade det varit första april hade jag trott att det var ett aprilskämt”.

”Men det är första april.”

”???... Jaha…”

Fler troliga och otroliga nyheter 1 april:
DN Skånska Dagbladet Sydsvenskan SvD SDS BLT ATL Expressen

3 kommentarer:

  1. Jimmy Windeskog1 april 2010 11:17

    Titta Lars, du kan ju ha lite humor mellan den grova propagandan ibland...

    SvaraRadera
  2. SD gillar både Japan och Finland, så jag förstår inte poängen.

    SvaraRadera