lördag 27 mars 2010

Vi ger info om migration redan nu

Tankesmedjan FORES presenterar idag i DN en opinionsundersökning om främlingsfientlighet. Undersökningen är utförd av Novus. Där framgår att 44% har en vän eller släkting som de tycker har främlingsfientliga åsikter. Drygt hälften har försökt få sin bekant att ändra sina åsikter.

Främlingsfientliga åsikter får ofta stå oemotsagda. Därför får många intrycket att sådana åsikter är mer utbredda än de i verkligheten är. "På mitt jobb ska alla rösta på Sverigedemokraterna", intalar sig vissa företrädare för partiet när det i själva verket handlar om att man inte vill ge sig in i en diskussion med högljudda Sverigedemokrater.

Det handlar också om att ha kunskap för att våga ge sig in i diskussionen. Främlingsfientliga åsikter är till mycket liten del baserat på fakta och kan lätt bemötas av den som har kunskap inom området migration och integration. Därför är det fra att FORES ska lansera sajten Migrationsinfo den 11 maj. Förhoppningsvis blir det en lättillgänglig och informativ sajt.

Redan nu erbjuder "Vi i Sverige" sådan information. Sedan 30 november 2008 har vi samlat en hel del information på vår blogg och diskussionerna har tidvis varit intensiva. Vi bemöter felaktigheter var de än kommer ifrån. Alla partier som sprider felaktig information om invandrare kritiseras, inte bara Sverigedemokraterna. Även media och myndigheter granskas. Vi har således visat på felaktig information från t.ex. TT, Arbetsförmedlingen och Regeringen.

Läs gärna i vårt bibliotek om

Vilka invandrar till Sverige?

Statistik om invandrare och infödda

Utbildning hos invandrare

Invandring - sysselsättning och samhällsekonomi

73 kommentarer:

 1. Det verkar som artikelförfattare och
  vi i sverige är både döva och blinda.
  Ser ni inte vad som händer i sverige?
  och vad invandringen har gjort med samhället.
  Vissa invandrargrupper varken man ser eller hör talas om i media.men från vissa regioner är det inte en dag utan
  att dom gör sig påminda genom brott.orimliga krav.dessa människor vill jag inte skall ta över sverige.

  SvaraRadera
 2. Anonym 09:17,
  Läs informationen på vår blogg så behöver du inte vara så rädd.

  SvaraRadera
 3. Var i eran blogg finns statestik på brott begångna av asylsökande o invandrare? Eller det är väl inte pk att föra sådan eller ni kanske svara som brå vi arbetar med frågan(det ät 2 år sen jag ställde dem frågan).Att inte ta upp sådant skapar bara misstankar om mörkning. Framför allt hos oss som har nära o kära som blivit våldtagna eller misshandlade enbart på grund av att dom varit svenskar. Att ni överhuvudtaget inte tar upp desa frågor gör att hela denna blogg´s trovädighet faller. Mvh Jonas

  SvaraRadera
 4. Hej

  Kul att ni har fakta och dylikt, men var nänstans här kan man diskutera dessa? Jag har lite åsikter och undringar om hur ni har kommit fram till era slutsatser.

  /Jocke

  SvaraRadera
 5. Jag kommer att rösta på SD för att invandrarpolitiken ska ändras.

  /D

  SvaraRadera
 6. Ingen vill väl "bli av" med folk som jobbar och vill väl. Men att ni låtsas se denna enorma massinvandringen av folk som enbart vill utnyttja såna som er, för att slippa röra ett finger och hjälpa övriga i samhället, som något bra är ju helt enkelt fel.

  Bara anklagar SD att vara främlingsfientliga utan nån som helst fakta, förutom att de vill ändra invandringsPOLITIKEN.

  Typiskt vänsterpatrask som tror att deras åsikter är så mycket bättre och mer värda än andras som tycker annorlunda, eventuellt "fel" enligt er.

  SvaraRadera
 7. Som vanligt så bor alla 3 jönsarna som skriver om detta i Stockholms innerstad.
  Dem väljer att bosätta sig i finare kvarter så dem slipper se verkligheten som oss vanliga medborgare.Dem har noll trovärdighet.Det är exakt såna här människor som tror sig vara förmer än andra som får mig att rösta på SD.

  SvaraRadera
 8. Bästa Vis !
  Vad är främlingsfientlighet ?
  Vad är en främlingsfientlig åsikt ?
  Rasism ?
  Alla människors lika värde ?

  Citat: ”Vi bemöter felaktigheter var de än kommer ifrån.”
  Protest !
  Ni bör skriva: ”Vi bemöter invandrarnegativa felaktigheter var de än kommer ifrån.”
  Vi hade ju containerbarnen nyligen. Som ni kommentarlöst förlorade ur fokus när de avslöjades. Varför ?
  Och lät påståendet om ”pöbeln ... som inte låter sig påverkas av fakta” stå kvar ?

  Varför skriver min länstidning euforiskt om mångkulturens positiva inflytande i min gamla hemstad medan jag aldrig ser någon som helst mångkultur där ?
  Om jag bortser från pizzerian som finns där sedan 40 år. Och Pölsemannen på gågatan !
  Det är f.ö. samma tidning som var ytterst kritisk mot DO’s dom i ”handskakningsfallet” nyligen.
  Efter mottot ”Vi är för multi-kulti ! Men bara så länge den begränsar sig till kryddad mat och lustiga kläder (”Oj, är du ute och går i pyjamasen, va mysigt ! ”)”

  Citat: ”Där framgår att 44% har en vän eller släkting som de tycker har främlingsfientliga åsikter.”
  Vad är här definitionen härvid av dessa åsikter ?
  Jag frågade en ung man nyligen hur många flyktingar han tycker Sverige kan ta emot ?
  Svar: ”Betydligt mer än vad du tycks tro ! ” Underförstått ”din jäkla rasist !”
  Var alltså blott denna min fråga tecken på främlingsfientlighet/rasism ?

  Vi hade ju en underskriftskampanj i Vellinge för några år sedan där över 200 personer skrev under om att de tyckte kommunen skulle ta emot ”ensamkommande barn”.
  Nu sökte kommunen härommånaden efter lämpliga ”mottagarfamiljer”. Och hittade EN !
  Betyder det att av de 200 som skrev under mer än 99% i själva verket var främlingsfientliga ? Eller rent av rasister ?

  Alla människors lika värde ?
  Jag upprepar mig:
  Hade enligt er Stalin och Moder Teresa samma "värde" ? Hitler och Astrid Lindgren ?
  Har er fru/man/barn "lika värde" som alla andra för er ?
  Vad kan man göra med sitt "lika värde" ?

  Vänligen
  Tjalle

  SvaraRadera
 9. Jocke,
  Du kan diskutera direkt här på bloggen genom att skicka kommentarer.

  SvaraRadera
 10. Tjalle,
  Att man vill att kommunen ska ta emot flyktingar innebär inte att man personligen måste upplåta husrum. Om man vill att kommunen ska anordna äldreomsorg innebär det inte att man själv måste inhysa en pensionär.

  SvaraRadera
 11. Jonas,
  Här är några inlägg om brott:

  http://viisverige.blogspot.com/2009/10/jimmie-akessons-varld-och-verkligheten.html

  http://viisverige.blogspot.com/2009/12/ar-hedersvald-fran-sverigedemokrater.html

  SvaraRadera
 12. Anonym 11:50,
  Det bor invandrare i Stockholms innerstad också så det diskvalificerar inte någon att skriva om migration eller integration.

  SvaraRadera
 13. Ställer mig frågande till invandrares utbildningsnivå och funderar då om tex Borlänge kommun försöker med bidrags fusk ? då dom till migrationsverket begär mycket mer pengar ! då det visat sig att över 50% av dom nya svenskarna inte ens kan läsa på sitt eget språk och måste då börja med det innan dom ens kan börja med att lära sig svenska.
  Eller menar ni på fullt allvar att man kan ha en högutbildning men inte ens skriva sitt eget namn ? är det Suzukimetoden som gett dessa människor denna höga utbildnings nivå eller kan det bara vara så enkelt att denna sida friserar lite väl mycket ?

  tomtefar

  SvaraRadera
 14. Fy fan för er sverigehatande politiska korrekthet. Ni PK:iter borde få ERA barn gruppvåldtagna av dom kriminella ni försvarar. Ni förstör Sverige. Tänk på det när ni som pensionärer vanvårdas till döds av hånflinande individer som ser er som lägre stående för att ni inte är rättrogna. Ni kommer få betala för er egen dumhet. Ni förtjänar verkligen allt ni kan få. Hoppet verkar vara ute för det här landet. Från och med nu är det avgrunden som gäller.

  SvaraRadera
 15. Hotet från Anonym 16:08, IP-nr 81.224.230.109, Uppsala, har anmälts till Telia.

  SvaraRadera
 16. tomtefar,
  Vi har redovisat utbildningsnivån för alla utrikes födda. Du talar om en liten grupp på några tiotal personer.

  SvaraRadera
 17. Nar 'massinvandring' namns, vad menas?


  /El Guapo.

  SvaraRadera
 18. Kan ni redogöra för hotet klockan 16.08? I vad består det?

  SvaraRadera
 19. Jag vet att de flesta invandrare är hederliga, seriösa och gör rätt för sig, MEN: Så många killkompisar har blivit misshandlade av invandrargäng, och så många tjejkompisar har blivit sexuellt trakasserade och till och med våldtagna av invandrare att jag skiter i att dom flesta uppför sig. Det är för många som uppför sig illa och nu måste vi dra i nödbromsen!

  SvaraRadera
 20. Precis anonym 20:35, dra alla över en kam för vad ett fåtal pysslar med. Det är typiskt för en Sverigedemokrat.

  Liksom påhoppet av annan anonym 16:08. Om man inte är emot "massinvandring" och för Sverigedemokraterna är man Sverigehatare och borde få sina barn gruppvåldtagna!

  Fortsätt med ert viktiga jobb ViS. Ni behövs här på nätet där Sverigedemokraterna spammar alla forum och kommentarer till artiklar!

  SvaraRadera
 21. Jävla pajas du är som sitter å anmäler folk!
  Om du Mr Bagdad Bob bara höll dig någorlunda till sanningen så skulle folk inte behöva bli så förbannade.Det spelar ingen roll för dig hur många svenskar som mördas lr våldtas i mångkulturens namn.Du kommer ändå alltid försvara den till varje pris.Hur mycket jag än avskyr somaliska våldtäksmän lr arabiska mördare, så avskyr jag en sån feg landsförädare som dig 1000 ggr mer.Lars jönsen Jönsson.

  SvaraRadera
 22. Johan Bensow28 mars 2010 08:39

  "Främlingsfientliga åsikter får ofta stå oemotsagda."

  I själva verket så är det framför allt etablerad media som ofta TILLSKRIVER människor epitetet "främlingsfientlighet" trots att de kanske inte alls har sådana värderingar. Sedan är de sju riksdagspartierna utomordentliga på att redefiniera begreppet främlingsfientlighet till att omfatta minsta kritik mot rådande invandrings- och flyktingpolitik. Det är dags att människor börjar tänka kritiskt och självständigt och inte tillåter att man tillskriver dem åsikter för att de skall rättas in i ledet. För yttrandefriheten: rösta SD 2010!

  SvaraRadera
 23. Tycker ni ska komma och hälsa på i Västerås.Här har vi områden som Råby,Vallby och Gryta där invandrargäng trakasserar vanligt folk.Försök att förklara för de som råkar illa ut att invandringen är så oerhört bra.

  SvaraRadera
 24. Bästa ViS !
  Citat 14.29: "Att man vill att kommunen ska ta emot flyktingar innebär inte att man personligen måste upplåta husrum."

  Inte ?
  Titta här: http://svtplay.se/v/1843842/historiskt_beslut_i_vellinge

  Och i skrift från Sydnytts websajt:
  "Nu ska kommunen teckna avtal med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande flyktingbarn.
  Men för att det ska kunna bli möjligt, krävs det att barnen har någonstans att bo. Sedan början av december har kommunen efterlyst familjer som vill öppna upp sina hem för barnen. Men hittills har intresset varit minst sagt svalt. Än så länge har bara två familjer visat intresse.
  (Varav en ansågs vara "olämplig"./Tjalle)
  - Vi fick ju intrycket att många ville hjälpa till, säger M-nämndens ordförande Carina Larsson (M), som är besviken på Vellingeborna."

  Tillägg Tjalle: I möten efter Hököpingeprotesterna så förklarade sig ett relativt stort antal familjer beredda att hysa ensamkommande barn. Men, men ...

  (I Vellinge bor däremot inte pensionärer som inte klarar sig själva "inhysta" !)

  Vad jag vill säga är att väldigt många "ädla personer" är bara ädla så länge de inte märker av konsekvenserna av sin ädelhet.
  Så kallad dubbelmoral !
  Väldigt utbredd i invandrarfrågor !

  Ni glömde (?) att svara på min fråga om "allas lika värde" !
  Jag är ibland inne på "en snäll folkpartitants“ och på en grön ungdomssida (don’t ask me hur jag hamnade där !) och har där fått tydliga svar.

  Möter ni på redaktionen verkligen så mycket rasism och främlingsfientlighet när ni är "ute på stan" med era icke svenskfödda partners som ni antyder ?
  Jag vägrar tro det !

  Tjalle

  SvaraRadera
 25. Det är inte ett hot att uttala att man önskar att någon råkar ut för en olycka så att den personen vet hur det känns för dom som råkat ut för samma olycka.

  Hot är när man utlovar negativa följder.

  Typiskt PK-folk att inte vara kompetenta att avgöra skillnaden.

  SD har min röst.

  SvaraRadera
 26. 09:03

  ...i vilket Västerås lever du? BTW...Någon från samma stad skulle kunna berätta om ungdomarna i det "vita" Tillberga hur de beter sig och förstör.

  Det handlar om ungdomar, inte invandrare eller svenska. Det handlar om individer, inte gruppkultur.

  SvaraRadera
 27. Men vad ska man då göra åt svenskar som våldtar? eller begår andra brott? varför är det bara intressant att påpeka invandrares kultur i sådana sammanhang? Våldtäkt är i mina ögon ett universellt problem, man blir knappast av med brottslighet i Sverige genom att skicka tillbaka människor. Finns fortfarande en hel drös svenskar som begår brott. Ytterst fånigt och okunnigt att komma med sådana argument, att para ihop invandrare med brott och deras kultur.

  SvaraRadera
 28. Tjalle,
  Andra kommuner ordnar gruppboende för ensamkommande. I Vellinge vill man göra mottagandet så svårt som möjligt för att slippa ta emot fler i framtiden.

  SvaraRadera
 29. Anonym 09.03

  Fråga i princip vem som helst och han/hon kommer att intyga att invandrare är i klar majoritet av de som ställer till problem i dessa stadsdelar.....

  SvaraRadera
 30. Men hur ska man då förhålla sig till hur en hel kommun vänder sig emot den stackars tjej som blev våldtagen av en etnisk svensk kille? Hur vill ni som anklagar invandrare för att vara mer kriminella, ställa er till detta? Ska man då ställa sig frågan, var det är i den svenska kulturen som gör att denna kille våldtar 2 tjejer och är anklagad för en tredje? samt att kommunen ställer sig på hans sida. Jag tänker alltså på det som uppdrag granskning visade för några dagar sen.

  Om man anklagar invandrare för att vara överrepresenterade i brottsstatistiken och att man svarar med att de ska lämna landet, vad ska vi då göra med dessa etniska svenskar som begår brott? Bryta av en del av Sverige och placera dem där? Eller det kanske är ok, att de begår dessa brott eftersom dem e vita och etniska svenskar? Ska alla invandrare då börja hata alla svenskar som bara våldtar och förstör sig eget land?

  Var snäll och förklara för mig, varför man i detta fall inte pratar om hur män i Sverige, etniska svenskar förnedrar sitt eget folk och hur detta smutsar ner den svenska kulturen.

  Som ni säkert förstår kommer detta sätt att resonera inte hålla. Därför måste man angripa sådana typer av problem på ett annat sätt. Man måste gå till den enskilda individen och hitta förklaringar, som rör sig på en nivå där etnicitet inte är en avgörande faktor. Man måste fråga sig,vad är det hos denna individ som triggar denna till sådana handlingar. Sådana handlingar är inte nedärvt i etnicitetens DNA som ni invandrarmotståndare verkar tro. Alltså, sluta skyll på etnicitet när det kommer till kriminalitet eller andra typer av problem.

  SvaraRadera
 31. ViS !

  Det var allt ???
  Andra kommuner ?
  Men nu handlade det ju om Vellinge och "fagra löften från ädla kommuninvånare" !
  Som dock är rätt så typiska.

  Jag citerar ett inlägg från en "Vellingebo" på en grön blogg:
  "Speciella "förläggningar" tror inte jag på. I Vellinge var det tal om att de skulle bo i familjer, vilket hade varit en mycket bra idé om man bara kan hitta familjer som vill ställa upp. Själv skulle jag kunna tänka mig det."

  Det var alltså denne som verkligen ställde upp ?

  Det är "ädelt" att vara för obegränsad invandring. Där kvittar alla fakta.

  Som på min gröna sida där det i ett halvår menades att "utan invandring blir det arbetsbrist i Sverige" ackompanjerat av glada tillrop av anhängare "sjukt bra skrivet !"
  Efter upprepade protester från mig menade man att "jamen oj, det var ju fel !"
  Och killade sidan !

  Men varför undviker ni min fråga ?

  Tjalle, nyfiken

  SvaraRadera
 32. Anonym 12.31

  Fakta visar att invandrare är överrepresenterade i brott,vissa grupper väldigt kraftigt.Man kan tycka vad man vill om invandring,lmen det är verkligheten....

  SvaraRadera
 33. Tjalle, angående lika värde beror det nog på hur man definierar "lika värde". Om man utgår ifrån DO och diskrimineringslagen kan man väl säga att alla människor har lika rättigheter, man har rätt till att behandlas lika och respekt oavsett om man är en del av den rådande normen i samhället eller ej.

  "Jag upprepar mig:
  Hade enligt er Stalin och Moder Teresa samma "värde" ? Hitler och Astrid Lindgren ?
  Har er fru/man/barn "lika värde" som alla andra för er ?
  Vad kan man göra med sitt "lika värde" ?"

  Enligt min mening har alla dessa lika värde i förhållande till vad lagen säger. dvs, att de har rätt att respekteras och behandlas med samma rättigheter som alla andra. Men visst jag förstår din poäng, men kan man inte tänka att detta rör sig på olika plan? Det är skillnad att prata om lika värde när det gäller vad man representerar, dvs kön, ras, handikapp osv, alltså utifrån en viss kategori, Och vad man anser om dessa personer efter deras gärningar? Vad tror du om det?

  SvaraRadera
 34. 12.07..

  Det tänker jag inte alls det. Jobbar på en av skolorna i en av de nämnda stadsdelarna och din beskrivning är felaktig. Kan räkna upp lika mycket strul med "svenska" barn/ungdomar.

  SvaraRadera
 35. Anonym 13.37 !

  Jo, jag håller i princip med dig hela vägen !

  Men kan man inte hitta på någon annan beteckning än just "(människo-)värde" ?
  T. ex. "juridiskt värde" ? Eller så ??

  Det bär mig emot att läsa om "samma värde" eller ännu värre "samma människovärde" på människor som står för historiens största förbrytelser mot just mänskligheten.

  Det bär mig emot att läsa om "lika värde" för olika "hard-core-brottslingar" vilket på något perverst sätt antyder att de är likvärda med t.ex. min kära mormor !

  Alltså bar det mig emot när "den snälla folkpartitanten" och den gröna bloggaren meddelade att de olika av mig uppräknade kandidaterna enligt dem hade "samma (människo-)värde". Utan inskränkning.

  Tjalle

  SvaraRadera
 36. Anonym 12.31
  Ständigt denna korkade fråga om ”vad ska vi göra med svenskar som våldtar/begår brott?” Varje land får dras med de kriminella de har, men det är knappast ett motiv för att importera fler människor från just de länder som är överrepresenterade när det gäller våldsbrott. Ett land kan inte välja sina medborgare, men det kan välja vilka de tillåter att bli medborgare.

  Självklart begår svenskar brott, men överrepresentationen av vissa invandrargrupper när det gäller framförallt sex- och våldsbrott är förskräckande. Hur vet du att förklaringarna befinner sig på en annan nivå än etnicitet? Tror du att män som växer upp i länder där kvinnor inte är värda vatten och där man anser att kvinnor som uppträder ”okyskt” får skylla sig själva om de blir våldtagna, tror du att de lämnar in de åsikterna i tullen på Arlanda?

  Tror du t.ex. på allvar att fenomenet gruppvåldtäkter förekom i Sverige för 40 år sen? Det kan jag som 60-åring informera dig om att det inte gjorde. Svenska sjuka män brukar normalt skämmas för att hoppa på okända kvinnor. Det är inget de vill göra i grupp. I vissa kulturer verkar det däremot fungera som nån sorts ”male bonding” oss grabbar emellan.

  När det gäller mobbning i Bjärås handlar det nog snarare om socialstatus än nån sorts hedersvåld. Pojken och hans familj var populärare än flickan och hennes familj. Dessutom handlar det säkert också om vår svenska förmåga att vägra tro att ”trevliga” ungdomar kan begå brott och viljan att hitta ursäkter för brottslingen.

  Och mitt svar på vad vi ”ska göra med dessa etniska svenskar” är förstås att de ska få kännbara straff.

  SvaraRadera
 37. Ja "Anna", gruppvåldtäkter har förekommit i alla tider tyvärr. Men Som Sverigedemokrat så passar nog inte detta faktum dig. För 40 år sen skrev man inte mycket om våldtäkter i tidningarna eftersom sånt var hush hush. Så om du nu verkligen är 60 år som du säger så visste du inte mycket!

  I radioprogrammet vår grundade mening kunde man för några år sedan höra om en gruppvåldtäkt 1921 som utfördes av 4 män.

  En dag 1762 gick en 18-årig piga från Uppsala till häradsrätten i Ulleråker och anklagade fyra drängar för att ha våldtagit henne. Hon berättade att hon varit på krogen tillsammans med en annan piga. Där träffade hon fyra drängar som trugade henne att dricka, och när hon sedan var på väg hem från krogen våldtog de henne.
  http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=227&module_instance=12

  I boken "Våldtäktskrisen" som gavs ut 1983
  skriver författaren Eva Hedlund att "Gruppvåldtäkter är inte ovanliga"!

  Detta är ju givetvis bara några exempel men givetvis är inte gruppvåldtäkter nåt "nytt"!

  Porrfilmsindustrin idag är grövre. Ungdomar ser hur kvinnorna har sex med flera män samtidigt.
  När det blev populärt med sk gangbang i pornografin så ökade plötsligt gruppvåldtäkter i samhället.
  Man vet väldigt lite om gruppvåldtäkter. Dels för att det inte bedrivits så mycket forskning på det, dels för att det finns så lite underlag att forska på!

  Men min erfarenhet av Sverigedemokrater i debatt är att ni vill sprida myter om att vissa brott är nya. Vilket oftast inte är sant!

  SvaraRadera
 38. @Anna. "importera fler människor från just de länder som är överrepresenterade när det gäller våldsbrott". Hur ar det tankt att undvika detta utan att ha ett totalstopp fran landerna ifraga? Skall granspolisen, tillsammans med en voluntar fran SD, gora en riskbedomning?
  Har alltid haft problem med den sortens resonemang, om nu invandrare fran land X ar overrepresenterade vad galler t.ex. valdsbrott, borde inte rimligtvis valdsbrotten i land X vara skyhoga da?

  /El Guapo

  SvaraRadera
 39. Jörgen, jag utryckte mig alltför svepande när jag formulerade mig som om jag trodde att det aldrig förekom i Sverige för 40 år sen, men jag vidhåller att det var mycket ovanligt.

  Det faktum att det var skambelagt förhindrade inte att vi unga flickor visste vad våra väninnor eller bekantas bekanta råkade ut för. Och visst hörde vi talas om flickor som följt med fel man hem och som råkat illa ut, men aldrig nånsin hörde vi talas om att en grupp unga män gett sig på nån.

  Men anekdotiska uppgifter duger inte som bevis – även om de är sanna. Det gäller så väl för mina minnen från när jag var ung som för historien om enstaka gruppvåldtäkter på 1800-talet och på 20-talet.

  Den 12 februari år 2000 skrev Toni Demitz-Helin, kriminolog och analytiker på länskriminalpolisens underrättelsetjänst i Stockholm, att ”Det verkar vara så att de flesta gruppvåldtäkter begås av folk med utländsk bakgrund och att deras offer överlag är svenska kvinnor”.

  Hon är en av få som undersökt och skrivit nåt om det här officiellt. För det här är lika tabubelagt nu som det var skambelagt förr att ha blivit utsatt för sexuellt våld.

  Exakt, El Guapo, hur tycker du att våldsstatistiken ser ut för Mena- länderna och de afrikanska länder huvuddelen av invandrarna till Sverige kommer ifrån? Vad tycker du om kvinnosynen?

  SvaraRadera
 40. Jag blir så trött på människor som inte ser verkligheten. Vi kan ha både elefanter och nakna kejsare i rummet utan att folk vågar säga att de ser dem.

  Tror du Guapo och Jörgen att det är en slump med alla dessa skandaler om katolska präster som förgriper sig sexuellt på den ena efter den andra? Vad har islam och katolicismen gemensamt? Jo, en förvriden syn på umgänget mellan man och kvinna. Köns-aparheid. Tror ni att det kan påverka människor? eller tror ni som jag skrev ovan att människor lämnar sitt kulturella bagage i tullen på Arlanda?

  SvaraRadera
 41. Personligen tycker jag det är mer allvarligt med folk som ser elefanter och nakna kejsare i rummet som inte finns.

  Sådana människor skrämmer mig.

  SvaraRadera
 42. Som jag skrev "Anna", så är det utan tvekan så att gruppvåldtäkter funnits sen urminnes tider precis som vanliga våldtäkter i detta land. Att det ökat stämmer säkert då sexualiseringen och porrfilmerna blivit grövre med åren, att tro att unga inte påverkas av detta är verkligen att sticka huvudet i sanden!

  Vidare att invandrare och barn till invandrare är överrepresenterade som gärningsmän vid gruppvåldtäkter är inte heller något jag skulle förneka, men kom ihåg att dom flesta experter är överens om att mörkertalen är rätt stora när det gäller våldtäkter och att det därför är vanskligt att dra för stora växlar om statistiken på anmälda våldtäkter. Det kan mycket väl vara så att invandrares överrepresentation inte är så stor som det kan verka om man kände till allt...

  Nu vet jag att det är känsligt att säga till en Sverigedemokrat och att jag antagligen därför kommer stämplas som både "PK" och antagligen "vänster" m.m.

  Dom exempel jag hänvisar till är sådana som jag funnit när jag läst böcker, tidningar och på internet. Allt går tyvärr inte att länka till men dom påvisar att gruppvåldtäkter alltid funnits i Sverige i stor eller mindre skala.
  Ofta handlar det ju mer om makt än om sex!

  Sen att offren som du skriver oftas är Svenska kvinnor ä väl inte speciellt underligt om man lärt sig räkna i grundskolan. Eftersom landets kvinnor utgörs av ca: 85% Svenska kvinnor så blir det tyvärr så...

  Att invandrare är överrepresenterade som gärningsmän kan även, till viss del, bero på att dom anmäls oftare. Detta är tyvärr tabu att säga och lär utlösa spott och spe från SD-falangen.

  "Personer med invandrarbakgrund anmäls oftare, åtalas oftare, fälls oftare, får strängare straff och behandlas sämre inom kriminalvården. Särskilt tydlig är denna negativa särbehandling när det gäller invandrare från länder utanför Västeuropa"
  http://www.dn.se/debatt/invandrare-missgynnas-i-rattskedjans-alla-led-1.776006

  Det finns även tecken som tyder på att gruppvåldtäkter utförda av Svenskar tystas ner i media:

  "Enligt den våldtagna kvinna själv, i Malmöfallet, beror det på vilken typ av gärningsmän det rörde sig om.
  - Det var två helt vanliga svenska killar i samma ålder, med vanliga jobb, vanliga efternamn och vanliga bostäder, berättar hon.

  Sydsvenska Dagbladet skrev så småningom om Malmöfallet, men under rubriken Trekant eller våldtäkt?. Männens version gavs stort utrymme och flera uppgifter om kvinnans sexliv återgavs.

  - Media har velat skydda dem på något sätt, så tolkar jag det. Det är lätt att identifiera sig med dem, om man är vanlig journalist med svenskt efternamn, säger den våldtagna kvinnan."
  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=27138&a=321314

  Ja "Anna" du blir så trött på oss som inte vill se "verkligheten". För verkligheten är som vanligt något som ni Sverigedemokrater har ensamrätt på och att ingen annan får säga emot er!

  Stackars stackars "Anna" 60 år....

  SvaraRadera
 43. ja du jörgen det kanske är tur att det är ett mörkertal när det gäller våldtäkter--för både dej och invandrarna
  det skulle troligtvis bara öka på statistiken till det negativa för invandrarna

  vad tänker du göra åt problemet jörgen?
  ska du förbjuda invandrarna att se porrfilmer?
  för det är ju inte den stackars invandrarens fel att han begår våldtäkt enligt dej jörgen

  det kan ju vara så att den "dumma svenska tjejen har för kort kjol och då är det ju naturligtvis den annars så fredlige invandrarens fulla rätt att våldta

  eller att han tittat på en porrfilm då har han oxå rätt att våldta

  nää du jörgen det handlar om kulturkrockar och en förnedrande kvinnosyn som vi har importerat till detta land i gigantiska mått
  pelle

  SvaraRadera
 44. @Jörgen,

  om du hänvisar till DNs artikel varför återger du då bara dig passande delar härav ?

  Jag citerar slutklämmen ur DN:
  "Det är signifikant för den svenska situationen att vi i det närmaste, till skillnad från de flesta andra länder, saknar forskning om invandrares brottslighet och att man utelämnar etniska variabler i den offentliga statistiken. Syftet med denna politiska korrekthet kan vara vällovlig och bygga på omsorg om de etniska minoriteterna; om vi talar om hur många brottsutredningar som riktas mot invandrare får de främlingsfientliga vatten på sin kvarn ...

  Men då döljer man antingen att polisen är fokuserad på att jaga invandrare ..... eller att vissa befolkningsgrupper av utländskt ursprung faktiskt begår fler brott än motsvarande svenska befolkningskategori och att integreringspolitiken misslyckats."

  Man skriver explicit att det kan var si eller så. Och du hänvisar till si som bevis för din teori ???

  Så vad är verkligheten i Sverige ?
  När det inte ens finns någon tillämplig statistik pga "politisk korrekthet" (citat ur ovanstående citat ur DN).

  Och när jag ändå är på gång, jag är i Annas åldersklass och minns INGA gruppvåldtäckter från 50-60-talet.
  Tidningarna skrev bara om Olle M. och Göran J., i folkmun kända som "Knoll och Tott".

  Tjalle

  SvaraRadera
 45. @Anna. "hur tycker du att våldsstatistiken ser ut för Mena- länderna och de afrikanska länder huvuddelen av invandrarna till Sverige kommer ifrån?". Det var ju det jag efterlyste, inte ett spekulativt svar. Visa garna siffror pa att valdstatistiken ar hogre i MENA-landerna (kontrollera for fungerade rattstat helst sa att jamforelsen blir nagorlunda korrekt).
  Sen ar det ju inte riktigt sant att huvuddelen av invandrarna kommer darifran, de flesta kommer fran Europa, Sydamerika och Asien. Nar jag kollade statistiken fran scb (http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/SaveShow.asp) sa uppgick MENAiterna till ca 360000 (och da hade jag bredast mojliga definition av 'MENA-lander' och raknade med de afrikanska lander som uppgick till mer an 1000).

  'Kvinnosynen' for flera miljoner man kan jag inte uttala mig om, och det kan rimligtvis inte nan annan heller, skulle tro att den ar precis lika varierad dar som har.
  /El Guapo

  SvaraRadera
 46. Jag kan bara konstatera att du upprepar samma plattityder.
  Du hävdar: Människor som kommer från andra kulturer har samma syn på sex och samma syn på jämställdhet som vi har här i Sverige. Att män från Afrika och Mena-länderna är överrepresenterade beror bara på att svenska kvinnor drar sig för att anmäla svenska gruppvåldtäktsmän.

  Tre klara påståenden: Gruppvåldtäkter var ovanliga (obs! ovanliga inte okända) i Sverige. Tyvärr så påverkas hela samhället av sydligare folks sexualsyn. Nu ropar säkert också etniska svenska små gossar ”hora!” och ”Jag ska knulla din mamma!”

  Media har enligt ”Lilla Saltsjöbadsavtalet” medvetet gått in för att framställa invandrare positivt. Tyvärr är klippet från Axess-debatten borttaget från Youtube, men där diskuterar journalister den här locket på-taktiken.

  Kvinnor är inte mindre benägna att anmäla en överfallsvåldtäkt om den utförts av nån som ser etniskt svensk ut. Att påstå nåt sånt är absurt. Alla överfallsvåldtäkter i Oslo 2008 utfördes av ickenordiska män. Och som ViS påpekade så klokt, det var ett urval. Urvalet var överfallsvåldtäkter.

  Avslutningsvis, jag håller det inte för otroligt att porr har påverkat unga människor, men det förändrar inte överrepresentationen av vissa grupper när det gäller sexuellt våld.

  Många tycks tro att vi är mer sexuellt frigjorda nu än på 70-talet då jag var ung. Det stämmer inte. På den tiden gick herr och fru Svensson på livesexshower, och etablerade författare skrev porrnoveller. Det är snarare en nymoralism som breder ut sig nu. Det ser man på allt ifrån blurret på tv till olika morallagar, där sexköpslagen är ett bra exempel.

  SvaraRadera
 47. Guapo, det får väl vara nån måtta på kulturrelativismen!
  För att bara ta några afrikanska länder: Sudan, Kongo, Somalia. Hur tycker du det verkar vara med våldsbenägenheten där? Står konflikthanteringen på topp?

  Du skriver att du inte kan uttala dig om "kvinnosynen" i regionerna jag tar upp. Du kanske inte bryr dig? Om man är något så när nutidsorienterad kan man inte undgå att se att kvinnors villkor i dessa länder och framförallt i länder dominerade av islam är urusla. Men som sagt, du är väl som Jörgen. Ni tror ju att folk lämnar sitt kulturella bagage i tullen vid svenska gränsen.

  SvaraRadera
 48. det är ju det jag har sagt hela tiden att det är flum--jönsar som vägrar att se verkligheten

  hur kan man blunda för det du tar upp 17,17

  antingen är man helt inteligens--befriad eller oxå är man bara en dålig förlorare och försöker att klamra sig fast vid att invandringen har varit lyckad eller oxå är man en hycklare av stora mått

  i vilket fall som helst har ´dom förstört sverige och resten av europa med dessa kulturkrockar
  pelle

  SvaraRadera
 49. Del 2:

  Det finns inget "Lilla saltsjöbadsavtal", det är en MYT!

  http://i26.tinypic.com/ev0yu1.png

  http://i28.tinypic.com/2pq9ik0.png

  "Det har talats om något som kallas lilla Saltsjöbadsavtalet där landets journalister skulle ha beslutat att det skulle vara locket på för att skriva om invandrares brottslighet.

  Jag är visserligen själv lagom paranoid men jag tror ändå inte att ett sådant avtal existerar; det finns pressetiska regler, som jag ogillar, men det finns inget allmänt locket på avtal, som jag i så fall borde känna till i min egenskap av ansvarig utgivare för en dagstidning under många år, men ingen har meddelat mig några föreskrifter i den ena aller andra riktningen om invandrare och ej heller om svenskar, annat än de pressetiska reglerna och de är ju offentliga och finns på varje redaktion sedan 100 år tillbaka.

  Jag frågade därför Tomas Gür, som var med på detta omskrivna möte och han svarade så här:

  - Som jag minns detta möte ägde det rum i Stockholm, på en lokal vid Västerbroplan, någon gång 1988 - 1989 och att det handlade om invandrarfrågor och medier och folkopinionen, att det både fanns med journalister och samhällsdebattörer och att bland många andra ämnen också förekom en allmän diskussion om mediernas rapportering om brottslighet bland/av invandrare och om det fanns anledning eller ej att medierna också rapporterade eventuell nationell tillhörighet/härkomst vad gäller vissa brott.

  Anledningen till att jag deltog (som inbjuden om jag minns det rätt), var, och som jag kommer ihåg det nu, att jag vid den tiden hade debatterat invandrarfrågor sedan några år. Jag var emellertid inte verksam som journalist vid den tidpunkten.

  Jag har inget minne av vilka som arrangerade det, men är tämligen säker på att det inte var Journalistförbundet, eftersom jag inte var medlem i det då och att jag förmodligen hade kommit ihåg om det varit Journalistförbundet eftersom jag vid den tiden hade fört en annan debatt (om informatörer kontra journalister) i Journalistförbundets medlemstidning.

  Mötet utfärdade inte heller några rekommendationer i frågan. Ej heller fanns det någon sådan avsikt - det fanns således inte heller något manifest eller ett utkast eller liknande att diskutera från.

  Detta möte var således inte det påstådda mötet i Saltsjöbaden i mars 1987, som det hävdas i några bloggar på nätet.

  Med vänlig hälsning

  Thomas Gür
  http://kurtlundgren.webblogg.se/2008/february/tito-beltran-kan-vara-oskyldigt-domd.html

  Klippet från Yotube som du referar till handlar allstå INTE om nåt avtal utan om en konferens med några journalister!

  Att kvinnor oftare anmäler en man som har annat etniskt ursprung är inget dravel utan tvärtom så har jag i tidgare inlägg länkar till artiklar som påvisar att kvinnor som anmäler Svenska män har svårare att bli trodda och därför ofta struntar i att anmäla eftersom dom inte orkar gå igenom en rättegång. Jag har även påvisat att det är lättare att få en invandrare fälld för brott och därför står det utan tvivel att dom oftare anmäls och mörkertalen med oanmälda våldtäkter ofta består av etniskt Svenska gärningsmän!

  Detta gillar givetvis inte Sverigedemokrater att man säger eftersom det motverkar era syften och agenda att öka på hatet mot invandrare, så det kommer från er sida förstås betecknas som "PK" och "bortförklaringar"!

  SvaraRadera
 50. Jag var tvungen att dela upp inlägget i 2 delar.
  Detta är del 1:

  Ja du pelle 10,48 det är klart du desperat måste försöka få det till att mörkertalen bara skulle spä på invandrarnas del, det är ju så när man som du är Sverigedemokrat. Som jag visat med länk så finns det mycket som tyder på att invandrare anmäls oftare och fälls oftare helt enkelt för att dom är just invandrare. Så jag är helt övertygad om att du har fel. Men du får förstås tro vad du vill!

  Nej att förbjuda porrfilmer går nog knappast och nej det är inte "synd" om gärningsmännen som begår våldtäkter, men vad jag åskådliggjort är några av orsakerna till att både våldtäkter och grupp våldtäkter ökat. Var får du ifrån att jag skulle anse att

  nånn skulle ha "rätt" att våldta pga av dom olika saker du räknar upp?

  Vad är det för fel på er Sverigedemokrater?
  Kvinnsyn, så du tror Svenska våldtäktsmän har en "fin" kvinnosyn eller?
  Ni är ju inte kloka, ert invandrarhat är sjukt!

  Tjalle jag tog en del av artikeln som påvisade att invandrare anmäls oftare. Att klippa in hela artikeln hade bara gjort allt oöverskådligt så det är därför länk bifogas för att alla ska kunna ta del av innehållet och inte bara den del jag kopierade in!

  Att det inte skulle finnas forskning om invandrares brottslighet stämmer ju inte helt.

  http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=1brottslsveutland.pdf&url=/dynamaster/file_archive/051214/e7dae113eb493479665ffe649e0edf57/1brottslsveutland.pdf

  Jag skrev att det kan förklara "EN DEL" av orsakerna, inte allt!

  Ja Tkjalle jag vet, allt som inte pasar er Sverigedemokrater är "Politiskt korrelkt". Detta uttryck som ni ständigt svänger er med när ni saknar argument, samtidigt som ni gnäller över att ni ibland av en del blir kallade rasister!

  Nej ni minns givetvis inte några gruppvåldtäkter från 50-60 talen. Återigen, gissa varför?
  Jo man SKREV INTE om sånt på den tiden, det var tabu!

  Jag minns själv flera gruppvåldtäkter utförda av raggare på 70-talet som det inte skrevs ett dyft om in tidningarna men som folk i trakten kände till. Skrev man inte om saken på 70-talet så gjorde man det knappast på 50 och 60-talet!

  Men återigen, jag har redan skrivit att gruppvåldtäkterna ökat i antal och jag tror att det beror på den ökande sexualiseringen och grövre porrfilmer. Ni Sverigedemokrater vill förstås enbart skylla på den "onda" invandraren och det får ni förstås göra. Det är ju sådana ni är...

  Anna, nåt "Lilla Saltsjöbadsavtal" har aldrig existerat. Det är en myt som spreds av b.la Bert Karlsson när dom höll på med NyD.

  Det finns inget "Lilla saltsjöbadsavtal" det som finns och HAR funnits är en del journalister som anser att man ska vara försiktig med att peka ut invandrare på olika sätt!

  Denna konspirationstori om detta avtal som ni älskar att sprida är ren och skär bluff. Så varenda journalist får skriva på detta "avtal" då eller? *S*

  Det finns NOLL belägg för nåt "avtal" och det enda som brukar tas fram som belägg är en snutt från ett tv-program där 2 journalister pratar om en konferans där olika journalister hade olika åsikter!

  SvaraRadera
 51. Ja men snälle goe Jörgen !

  Jag är INTE Sverigedemokrat !
  Tror du verkligen att alla som ser invandringshaveriet automatiskt också är Sverigedemokrater ?
  Att alltså bara cirka 4% av befolkningen ser det ?

  Jag skrev också tydligt att "politiskt korrekt" var ett citat från DN !
  Som du citerade väldigt ensidigt ! För att inte göra det hela "oöverskådligt“ ! Vilket du just därmed gjorde !
  Citat: "Tjalle jag tog en del av artikeln som påvisade att invandrare anmäls oftare."
  Jo, men du förteg DNs slutsats att det OCKSÅ "kan bero på att vissa befolkningsgrupper av utländskt ursprung faktiskt begår fler brott" utan antydde att det enbart berodde på högre anmälningsbenägenhet.
  Och om nu DN har fel om att det inte finns någon forskning på området så förstår jag inte din tilltro till dem i övriga fall ?
  Varför överhuvudtaget citera dem ?

  Om man INTE SKREV om gruppvåldtäckter på den tiden så ger du mig ju rätt i att jag inte läste om några.
  Men jag förstår inte att man gottade sig åt diverse förbrytelser medan det av någon anledning var tabu att nämna vissa pikanta detaljer ???

  Jag betonar härmed att jag INTE tog ställning i frågan här utan bara hänvisade till ditt lilla trixande med fakta.
  Vilket genast befogade dig att klassa mig som "Sverigedemokrat" ! Genialt !

  Tjalle

  SvaraRadera
 52. @Anna. "det får väl vara nån måtta på kulturrelativismen!". Detta har du papekat innan. Da, liksom nu, forstar jag inte vad som skulle vara k-relativistikt i mitt inlagg. Jag efterfragade 1) statistik som visade att valdbrotten var hogre i de lander du hanvisade till. Eftersom du ocksa hanvisade till etnicitet ('lämnar sitt kulturella bagage i tullen på Arlanda?)som forklaringsfaktor sa borde valdsbrotten vara oberoende av statsskick, fungerande rattstat, osv. Dvs. valdtakter skulle inte bara vara skyhoga i Somalia saval som i Algeriet, de skulle aven ligga pa samma niva nar invandrarna ar 'dar' som nar de ar har. Men som sagt, visa siffror pa detta.
  2) Jag papekade att du hade fel nar det galler var de flesta invandrare kommer ifran ("Mena- länderna och de afrikanska länder"), statistiken fran SCB visade detta.
  Kvinnosynen: Ok, klargorande. Att saga 'X har begatt en valdtakt. X ar en man fran land Y, alltsa har alla man fran land Y en unken kvinnosyn' ar ett klassiskt felslut. Att sen dra liknande slutsatser om alla man fran samma region/religon/kontinent gor det inte mer sant.

  /El Guapo

  SvaraRadera
 53. Bäste Guapo !

  Statistik ?

  Tror du verkligen att SCB har en filial i Somalia/Algeriet och att alla våldsbrott polisanmäls med kopia till offret ?
  "... och ta vara på denna för den ska du visa upp när du begär skadestånd !"

  Uj-uj !

  Tjalle

  SvaraRadera
 54. Jörgen, det finns inget i det Thomas Gür säger som strider mot det jag har sett och läst om det så kallade ”Lilla Saltsjöbadsavtalet”. Det handlar inte om ett dokument, utan om en praxis som journalister informellt enats om.
  Det här är en utskrift (som fanns på sidan du länkade till!) av vad som sades:

  “Susanna Popova: Om vi knyter? Thomas, du och jag var båda två på, i slutet av 80-talet, på en konferens för journalister där man på allvar diskuterade om det var dags att ta av locket för rapporteringen om brottsligheten bland invandrare eller om locket skulle ligga på.

  Thomas Gür: Mm, mm, mm.

  Susanna Popova: Det är ju en annan del?

  Thomas Gür: Min uppfattning var väl att på den konferensen var det bara du och jag som ansåg att man ska ta av locket medan alla andra ansåg att det var jättefarligt att? lyfta av det här.

  Susanna Popova: Det är mitt minne också.

  Åke Ortmark: Sanningen är en utmaning en farlig utmaning!”

  Texten överensstämmer väl med det jag minns av video-klippet.


  Guapo, titta på tre länkar (av vad som skulle kunna vara hundratals) och kom sen och säg att det är svårt att uttala sig om kvinnors villkor i olika delar av världen.

  http://tinyurl.se/7wpot3
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kvinna-stenad-till-dods-i-somalia_3816219.svd
  http://svt.se/2.119844/1.1816343/kongo_valdtakt_som_vapen

  SvaraRadera
 55. jag tittade på länken om invandrare som missgynnas--jag skulle vilja att alla läser den och använder de små grå till att ktitiskt ta in det som sägs av "forskaren" och vem han är --vem som betalar för forskningen

  tex att en invandrare som begår samma brott som en svensk fälls oftare--detta borde vara kontrollerbart om det inte tillkommer en massa faktorer som vi int fått ta del av

  men man ska verkligen beakta att invandrares barn som är födda i sverige räknas som svensk i statistken detta är verkligen viktigt att ha klart för sig

  om man sedan gär vidare med vad som sägs i den invandrarvänlige "foskningen"av den invandrarvänlige christian diesen så är det följande--
  att skälet till att invandrare anmäls oftare än en svensk är att det just är en invandrare som begått brottet(fattar ni, det är en professor som påstår detta) var är statistiken på detta????

  sedan påstår(tror) proffset att polisen tycker att det är lättare att ta en invandrare en en svensk????hur ser den utredningen ut???och var är den???
  (är det polisen själv som har sagt att det är så??isåfall borde ju dom poliserna varit anmälda för länge sedan)

  eller är det proffset som inbillar sig det i vanlig ordning för att det ska passa honom??

  anmälningsbenägenhet??hur vet man det??var är utredningen om den???
  om ett brott inte är anmält är det väl inte med i någon statistik,eller??

  eller registreras ett "brott" som inte anmält???
  isåfall var är det registret??för utan det kan man inte prata om mörkertal!!!!!!!

  så mina kära vänner läs själva kritiskt det som skrivs om invandring och ni kommer att finna att det inte går ihop med pk-ivrarna
  pelle

  SvaraRadera
 56. Hej Anna. Det finns NOLL bevis för nåt "Lilla Saltsjöbadsavtal", det är rent nonsens.

  Thomas Gür förklarar:

  "- Som jag minns detta möte ägde det rum i Stockholm, på en lokal vid Västerbroplan, någon gång 1988 - 1989 och att det handlade om invandrarfrågor och medier och folkopinionen, att det både fanns med journalister och samhällsdebattörer och att bland många andra ämnen också förekom en allmän diskussion om mediernas rapportering om brottslighet bland/av invandrare och om det fanns anledning eller ej att medierna också rapporterade eventuell nationell tillhörighet/härkomst vad gäller vissa brott.

  Anledningen till att jag deltog (som inbjuden om jag minns det rätt), var, och som jag kommer ihåg det nu, att jag vid den tiden hade debatterat invandrarfrågor sedan några år. Jag var emellertid inte verksam som journalist vid den tidpunkten.

  Jag har inget minne av vilka som arrangerade det, men är tämligen säker på att det inte var Journalistförbundet, eftersom jag inte var medlem i det då och att jag förmodligen hade kommit ihåg om det varit Journalistförbundet eftersom jag vid den tiden hade fört en annan debatt (om informatörer kontra journalister) i Journalistförbundets medlemstidning.

  Mötet utfärdade inte heller några rekommendationer i frågan. Ej heller fanns det någon sådan avsikt - det fanns således inte heller något manifest eller ett utkast eller liknande att diskutera från.

  Detta möte var således inte det påstådda mötet i Saltsjöbaden i mars 1987, som det hävdas i några bloggar på nätet."

  http://kurtlundgren.webblogg.se/2008/february/tito-beltran-kan-vara-oskyldigt-domd.html

  Jag känner en del journalister, både äldre och yngre och ingen har hört talas om ditt påstådda "avtal"!

  Jag ställde denna fråga innan men du svarade inte:

  Så varenda journalist får skriva på detta "avtal" då eller? *S*

  Hur skulle det funka rent praktiskt?

  Det finns NOLL belägg för nåt "avtal" och det enda som brukar tas fram som belägg är en snutt från ett tv-program där 2 journalister pratar om en konferans där olika journalister hade olika åsikter!

  Alltså det möte som Thomas Gür talar om i texten ovan. Det "avtal" finns endast i Sverigedemokraters förvirrade fantasier!

  SvaraRadera
 57. Jörgen. Ännu en gång får jag bevis på att generaliseringar och fördomar knappast är något som SD står för, utan snarare något som vi utsätts för. Du skriver:
  "Att invandrare är överrepresenterade som gärningsmän kan även, till viss del, bero på att dom anmäls oftare. Detta är tyvärr tabu att säga och lär utlösa spott och spe från SD-falangen."

  Då kan jag meddela dig att jag brukar framhålla just precis denna information i mina diskussioner med människor. Jag brukar påtala att det av ett antal skäl kan finnas en större anmälningsbenägenhet vid överfallsvåldtäkter samt vid våldtäkter där gärningsmannen är invandrare. För att inte fastna i en onyanserad smutskastningsdiskussion, och för att lämna öppet för att saker och ting kan vara på ett annat sätt än vad det verkar.

  När det kommer till våldtäkter i nära relationer är däremot situationen en annan. Dels är mörkertalet större, speciellt när det gäller våldtäkter inom familjer tillhörande kulturer som inte ser det som ett brott att en man våldtar sin fru. Men så är det också den vanligaste typen av våldtäkt, och svenska män är fler än invandrade män och därmed självklart i majoritet i den typen av statistik. Det finns alltså skevhet åt båda hållen och detta brukar jag vara noga med att påpeka. INGEN vinner på smutskastning och grundlösa anklagelser,tvärtom förlorar vi alla på det genom att sådant spär på istället för att minska konflikter och utanförskap.

  Om vi Sverigedemokrater inte får generalisera eller vara fördomsfulla, så ska vi inte heller blir fördomsfullt bemötta, eller hur? För visst har vi väl alla ett lika värde? Eller gäller det bara ibland?

  Tess

  SvaraRadera
 58. Till Anonym 21.19.

  I den rapport om invandrare och invandrares barns brottslighet så delas grupperna upp i följande:

  Utrikes födda

  Svenskfödda med en Utrikes född förälder

  Svenskfödda med två Utrikes födda förälder

  Som Svensk räknas man först när man själv är Svenskfödd av två Svenskfödda föraäldrar.

  Men antagligen så anser du att man inte med säkerhet är Svensk då antar jag?

  http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=1brottslsveutland.pdf&url=/dynamaster/file_archive/051214/e7dae113eb493479665ffe649e0edf57/1brottslsveutland.pdf

  SvaraRadera
 59. Jörgen, varför upprepar du precis samma sak i ditt andra inlägg om "Saltsjöbadsavtalet"?

  Jag bör kanske förklara en del för dig. Att det kallas ”Lilla Saltsjöbadsavtalet” beror inte på att det skulle ha skett i Saltsjöbaden, Det alluderar på det klassiska avtalet mellan arbetsmarknadens parter. Sen handlar det inte om nåt skriftligt kontrakt eller nåt formellt avtal, utan om en informell acceptans av ett visst förhållningssätt. Det framgår ju tydligt av det Thomas Gür och S Popova säger på Axess-intervjun att det faktiskt fanns en sån locket på-taktik.

  Tess, jag tror att du har fel. Att kvinnor skulle avstå från att anmäla en överfallsvåldtäkt om den begåtts av en man med nordiskt utseende håller jag inte för troligt. Det är absurt att tro nåt sånt. Däremot kan det nog finnas såna tendenser om det gäller våldtäkter där det finns nån relation mellan offer och förövare.

  SvaraRadera
 60. Jag upprepar därför att du fortsätter påstrida att denna bluff skulle vara en sanning. Det finns INGET som påvisar att något sådant skulle existera, Popova talar om ett möte där några pratade om huruvida man skulle vara mer eller mindre försiktig med att peka ut invandráre som brottslingar. Det betyder INTE att man har något övergripande "avtal", inse att det bara är en myt!

  SvaraRadera
 61. Hur vore det om du tog fasta på det väsentliga, Jörgen. Hur pass formaliserad denna lägga på locket-taktik var spelar ingen roll. Det väsentliga är att journalister då som nu medvetet och i samförstånd mörkar negativ information om invandringen.

  SvaraRadera
 62. Ja det är förstås din åsikt som Sverigedemokrat Anna, min är en annan. Jag har gång på gång påvisat att det står helt utan tvivel att detta "Lilla saltsjöbadsavtal" är en fullständig myt.

  Vad som däremot finns och har funnits är en del som anser att man ska vara försiktig med att skriva ut signalement och annat för att peka ut vissa folkgrupper. Men det är inte sant att det i någon övervägande grad "mörkas" idag utan det är något som vissa, oftast Sverigedemokrater, inbillar sig.

  Signalement som ni gillar, alltså det som utpekar en person som "icke Svensk" kan man se väldigt ofta i olika media. Här några få exempel:

  http://nwt.se/article671080.ece
  http://www.corren.se/ostergotland/norrkoping/?articleId=5127610&date=&menuids=
  http://www.kvp.se/nyheter/1.1894942/sa-skulle-casper-doda-emma-20
  http://na.se/nyheter/1.736781-aldre-kvinna-valdtagen
  http://sydsvenskan.se/malmo/article629161/Kalsongtjuv-fast.html
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6461966.ab
  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1842805/skolvaktmastaren-greps-for-krigsbrott
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6088902.ab
  http://www.gt.se/nyheter/1.1750770/trangde-sig-in-hos-kvinna-och-valdtog-henne
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5381340.ab
  http://lt.se/nyheter/1.99016
  http://www.vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4656371
  http://www.vk.se/Article.jsp?article=246858
  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1420459/jagas-for-overfall-och-valdtakter
  http://www.kvp.se/nyheter/1.1419480/81-arig-kvinna-valdtogs-hemma-i-lagenheten
  http://www.vimmerbytidning.se/article/view/30537/
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3437229.ab
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3292882.ab
  http://www.bt.se/nyheter/boras/flera-stolder-mot-aldre-i-boras(778579).gm
  http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4758311
  http://www.corren.se/archive/2008/7/29/jtmegnk6s5wsdya.xml
  http://www.blt.se/nyheter/karlskrona/23-aringen-haktad-(760726).gm#articleimage-popup
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2856063.ab
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2842776.ab
  http://www.corren.se/archive/2008/6/27/js0bo83x8h1sxly.xml
  http://www.gt.se/nyheter/1.1208240/forsokte-valdta-15-aring
  http://www.expressen.se/1.288796
  http://www.corren.se/archive/2008/3/11/jmjhgs4owcar65c.xml
  http://sydsvenskan.se/malmo/article306038.ece
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1973448.ab
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1867573.ab
  http://www.gt.se/nyheter/1.1011670/ligan-slog-till-nar-offren-sov
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1566192.ab
  http://www.city.se/nyheter/1.966620/tre-kvinnor-overfallna
  http://www.pitea-tidningen.se/telegram.aspx?artid=85603&type=tgr
  http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=2614276
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1340854.ab
  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1015850,00.html
  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1054387,00.html
  http://www.expressen.se/index.jsp?a=796187
  http://www.corren.se/archive/2006/10/23/iwymh1l5126ahg8.xml?category1=1096984640-4&category2=1096984640-10&
  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,892804,00.html
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=574848&previousRenderType=6
  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=274539
  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,624299,00.html
  http://www.expressen.se/index.jsp?a=282896
  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,712640,00.html
  http://www.expressen.se/index.jsp?a=502805
  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,785797,00.html
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=529904&previousRenderType=2

  "Avtalet" verkar inte funka nåt vidare eller vad säger du?

  SvaraRadera
 63. jag gick in på epressens sida 1.1420459 som du länkade till jörgen

  som jag ser det så skrev tidningen ut signalement först 3/1 09 (nästan 6 månader efter första våldtäkten) vad är det för bra med det??
  varför gick man inte ut och varnade folk direkt när man hade ett klockrent signalement vid den första våld täkten? då kanske man hade kunnat gripa våldtäktsmannen och resten av kvinnorna hade sluppit bli antastade!

  våldtäkterna startade tydligen 8/7 08
  och slutade först 16/11 08

  om detta nu stämmer vad tar du upp detta för?
  då denna artikeln inte hjälper dig i ditt pk--arbete
  detta är den enda av dina artiklar jag har kollat(slumpvist vald)

  att jag vet med säkerhet att du har fel om medias mörkning vet jag på grund av att jag har ringt polisen och kontrollerat vad dom har sagt till reporten (corren)fast ändå skriver inte tidningen ut sanningen,detta har hänt flera tillfällen

  pelle

  SvaraRadera
 64. Det var ju bara ett av alla exempel Pelle. Det jag ville påvisa var att det givetvis betydligt oftare än Sverigedemokrater o.dyl vill påskina skrivs ut vad gärningmannen/kvinnan har för etnicitet eller hudfärg.

  Ja det är klart du anser jag har fel. Det skulle ju inte passa era syften om jag avslöjar att eert prat om mörkning är överdriven. Det finns vissa som döljer etnictet oftare än andra, Aftonbladet är ett exempel där dom ofta döljer sånt!

  Men vad jag menar är alltså att det inte döljs så ofta som vissa av er vill påskina, jag menar inte att det aldrig döljs!

  SvaraRadera
 65. Tack, Jörgen, för jättearbetet du lagt ner på att hitta länkar. Det var imponerande, men samtidigt lite skrämmande. Jag brukar beskyllas för att vara som en bullterrier – när jag väl bitit mig fast släpper jag inte, men jag tror du bräcker mig. Rättshaverist är bara förnamnet.
  Nåväl, det var intressant. Jag tog mig bara tid att titta på de 10 första länkarna. De var färska allihopa. Om resten är lika färska ser det kanske ut som om locket är på väg att lätta. Alla klagomål på bloggar och i insändare om att media mörkar börjar kanske få effekt.
  Jag tycker inte att det viktiga är att ange etnicitet eller nationalitet på förövare. Det viktiga är att det är ett korrekt signalement som faktiskt kan vara till hjälp för att hitta personen och att vi slipper vitpixlandet, inte bara av ansikte utan även armar.
  Men i det aktuella fallet med den 78-åriga kvinnan som dött har jag inte sett nåt signalement. Maken borde ju kunna förse polisen med det.
  Här är förresten ett par länkar om ”smygaren” som du inte hade hört talas om. http://www.metro.se/se/article/2008/09/01/08/0330-65/index.xml
  http://gt.expressen.se/nyheter/1.1203376/en-av-de-varsta-i-svensk-historia
  Det här var 2008, så det är kanske en förändring på gång.

  SvaraRadera
 66. Polisen i Landskrona har sagt att de har ett mer detaljerat signalement men de går inte ut med det för att inte påverka vittnen.

  SvaraRadera
 67. *S* Ja är man inte "PK" så är man förstås "rättshaverist"!

  Tyvärr så är ju inte länkarna klickbara vilket hade förenklat kollen, men jag försäkrar att alla är artiklar där etnictet och/eller hudfärg avslöjas på brottslingar av icke-Svenskt ursprung. Jag menar INTE att det aldrig döljs, jag menar alltså bara att pratet om någon allmän "mörkning" är överdriven!

  Det är inte alltid bra att publicera signalement på en misstänkt gärningsman, som t.ex i det fruktansvärda exemplet med 78-åringen. Detta pga att detta kan fördärva vittnen eftersom det kan påverka ev vittnesmål och gör det svårare att kontrollera vittnesmålets hållbarhet. Om det går till rättegång missar f ö ingen försvarare chansen att ifrågasätta uppgifter som förekommit i pressen: "det har vittnet läst i tidningen".

  Min åsikt är att om det inte är akut att avslöja en gärningsmans fulla signalement så ska man minst vänta tills personen är dömd. Undantag finns ju förstås alltid. Jag tycker t.ex USA är ett skräckexempel där man omedelbart avslöjar personer med namn, bild och andra personuppgifter så fort minsta misstanke finns.

  Detta har förstört åtskillgas liv där pga av även om personen senare funnits oskyldig så har uppgifterna "brännts fast" på folks näthinna!

  Jag tycker man SKA var försiktig med att publicera bild och namn men detta oavsett vilken etnicitet gärningsmannen har!

  Det är alltså min åsikt och inte något annat!

  SvaraRadera
 68. SD ser verkligen konspirationer och tecken i skyn och fan och hans moster så fort de kan. Alla som är emot dem är naturligtvis idiotiska och blåögda förnekare av "den uppenbara sanningen", PK-iter, förvridet vänsteranhang eller delaktiga i denna konspiration.

  Jag tycker det är lite roligt att se, samtidigt som det är skrämmande att dessa personer vill vara med och styra Sverige.

  SvaraRadera
 69. Anna. Det finns alltid skäl till att kvinnor inte anmäler våldtäkter, även när det gäller överfallsvåldtäkter. Det kommer alltid att begås fler våldtäkter än vad som någonsin dyker upp i någon statistik. Av det skälet kan statistik bara ge en fingervisning om hur vanligt brottet är, samt om vilka förövarna är. Men visst kan man se att det finns vissa trender, och dessa ska man inte blunda för. Dock måste man vara lite nyanserad och inte stirra sig blind på statistik och se den för en absolut sanning.

  Dock tror jag personligen att en kvinna som råkar ut för en överfallsvåldtäkt inte låter en sådan sak som förövarens ursprung spela någon roll när det gäller beslutet att anmäla eller inte. Valet handlar snarare om skam, rädsla, oro för bemötandet från polisen, förnedrande rättsprocesser... Att förutsätta att kvinnor är mer benägna att anmäla om förövaren är av annan etnicitet är att förutsätta att de drabbade kvinnorna är rasister, och en sådan tankegång ställer jag inte upp på. Man ska minnas att det är kvinnan som är offret, inte den skyldige! Och det påpekar jag inte för dig Anna, utan för alla andra som deltar i denna debatt och som genom sitt sätt att resonera ger intryck av att hellre se kvinnorna som rasister än att erkänna att det brott de utsatts för är vedervärdigt och ett hot mot kvinnors rättighet att röra sig fritt ute i samhället!

  Överlag tycker jag att hela diskussionen urartat till en ren smutskastningsprocess. Det handlar om vilka som det är störst fel på, invandrare eller SD. På vilket sätt löser vi problemen i samhället genom att hitta syndabockar? Det är väl bara att titta på den statistik som finns, ta den med en nypa salt, och tänka som så att OM det nu är så att överfallsvåldtäkter begås av en majoritet män med annan etnicitet än den svenska, vad kan det då bero på och vad kan vi göra åt det?

  Som sverigedemokrat anser jag att assimilering istället för integration är ett steg på vägen. Det är att visa att den kvinnosyn som vi har i Sverige är den som vi har att rätta oss efter. Att prata integration angående detta innebär att vi svenskar ska backa när det gäller kvinnors rättigheter, och det är ju en absurd tanke. För de som inte vet det var det först på 60-talet som det enligt svensk lag blev ett brott för en man att våldta sin fru. Vi har alltså haft en allt annat än jämlik syn på kvinnans rättigheter även i Sverige. Men vi närmar oss efter en lång kamp jämlikhet allt mer... och det tycker jag att vi ska fortsätta med!

  Utöver detta med assimilering så måste utanförskapet motverkas genom att alla invandrare och flyktingar måste lära sig svenska språket och komma in på arbetsmarknaden. Detta för att utanförskap och fattigdom ofta resulterar i ökad benägenhet att begå brott av skilda slag. Men också för att skapa ett samhälle i vilket alla människor, oavsett etnicitet, möts och lär sig att förstå och respektera varandra. Idag har vi inte ETT samhälle, utan en massa små samhällen i samhället, och möten mellan dessa olika små samhällen sker alltför sällan, eller när de väl sker, ofta med konflikter som följd.

  En förutsättning för att lyckas med ovanstående är att antalet människor som kommer till Sverige minskar radikalt. Det är uppenbart att den svenska integrationspolitiken inte lyckats lösa problemet med utanförskap. En stor andel av alla de människor som kommer hit är beroende av ekonomiskt bistånd för sin försörjning, de bor i högre utsträckning i områden som präglas av såväl sociala som ekonomiska problem. Vi måste helt enkelt slå i bromsen och åtgärda den segregation som breder ut sig alltmer. För allas skull! Inte bara för etniska svenskar utan även för de människor som kommer hit och som borde ges större möjligheter att komma in i det svenska samhället.

  Samtidigt som detta pågår fortsätter givetvis det intensiva arbetet med att motverka alla former av våld och sexualiserat våld som svenska män utsätter kvinnor för. Det är inte frågan om det ena eller det andra, utan om att hitta rätt lösning i båda fallen!

  Tess

  SvaraRadera
 70. Vänta...hade inte en annan religion en hemlig agenda som också behövde stoppas innan de besudlade resten av världen...30-talet...hmm...landet har jag tappat i minnet....

  SvaraRadera
 71. Tack för dina klargöranden, Tess. Du är klok som en pudel och jag ställer till hundra procent upp på det du skriver.

  SvaraRadera
 72. Bästa "deltagare" !

  Varför har i Sverige uppkommit en "klubb av ädla" som ser som sin huvuduppgift att diffamera alla som kritiserar den rådande invandringspolitiken ?
  Där graden av ädelhet bestäms av hur många som kandidaten anser att Sverige KAN ta emot. Och diverse andra tokigheter.
  Varför har dessa "ädla" ofta (alltför ofta ?) en sådan naiv syn på de "ensamkommande barnen“ som i första kommentaren nedan ?
  Utan att tillrättavisas av blogginnehavaren.

  Från en grön ungdomsblogg:
  Här läser jag med anledning av Billströms förslag om barnhem i hemlandet:
  "Detta ... bekymrar mig mest gällande svensk migrationspolitik. Det är tydligt att Sverige inte värderar människoliv lika oberoende av ursprung. Det som aldrig skulle accepteras för svenska medborgare, duger uppenbarligen åt afghaner." (Nämligen att skicka dem till ... Afghanistan !!! /Tjalle)

  Första kommentaren menar därtill:
  "Man kanske skulle göra ett test och skicka ett "Svensson"-barn ensam till Afghanistan och se hur bra detta barn skulle klara sig och må ... Många av dessa barn har dessutom betalat stora pengasummor till människosmugglare, kommer migrationsverket ersätta dem för dessa pengar, som kanske är en familjs livsbesparingar .... "

  Jag vet inte hur man kan kommentera dylika grodor ? Utan att bli kallad "rasist !" ? Vet någon ?

  Varför läser jag dagligen hos Merit Wager om hårresande handhavanden på migrationsverket.
  Där ”Hej jag heter Ali och jag är från Somalia” räcker för att få uppehållstillstånd i Sverige.
  Fast varken Ali eller Somalia stämmer.
  Och INGEN bryr sig om eländet.
  Varför inte offra ett "Uppdrag Granskning" på att avslöja felen (?) i bloggens påståenden och få lugn på denna fronten ?

  Visst tusan ska Sverige hjälpa nödlidande. Men under ordnade former. Och utan att förkomma till ett "Kalle-Anka-land" !

  Tjalle, som numera är portad på ungdomsbloggen !

  SvaraRadera
 73. Liten fortsättning !

  "Vad är svenska värderingar ?".
  Frågade man kokett på ovan nämnda blogg.
  I ett föregående inlägg hade man skrivit om "flera förslag för att öka jämställdheten; en skärpning av våldtäktslagstiftningen och mer resurser till kvinnojourer till exempel."

  Jag frågade om dessa förslag, om de nu antogs, vore att anse som:
  a) Svenska värderingar ?
  eller
  b) Mongoliska värderingar ?

  Jag frågade också varför de trodde att flyktingar söker sig till just Sverige ?
  Var det bara slumpen ?
  "Oj, strax söder om Nordpolen ligger ett land som verkar trevligt, om vi skulle försöka med det ?".
  Eller visste man något om "svenska värderingar" ?

  Jag fick inget svar !

  Tjalle

  SvaraRadera