torsdag 25 mars 2010

Sverige tur och retur

Svenska regeringen har nu tydligen sneglat på Norge och vill bygga barnhem för ensamkommande flyktingbarn i deras hemländer. De som ska skickas dit är enligt Tobias Billström de som enbart får uppehållstillstånd därför att ingen tar hand om dem i hemlandet.

En fråga man måste ställa är om dessa barn först måste resa till Sverige för att komma in på barnhemmet eller om de kan knacka på dörren och bli insläppta. Kommer det att krävas någon form av "asylprövning" för att få komma in på barnhemmet? Om barnen först måste ta omvägen via Sverige blir det ju en fortsatt födkrok för flyktingsmugglare.

Länkar: SDS, DN, SvD, Aftonbladet, GP

14 kommentarer:

 1. Det är det mest förnuftiga någon politiker kommit fram till någonsin. Själv har jag sagt det länge. Men det är inte bara ensamkommande som ska behandlas så utan alla. Det måste väl vara bättre att bygga fredade zoner i flyktingarnas hemländer än att ta hit dom, för båda parter. Klokt om det nu blir av men dom får nog räkna med att bli kallade rasister, för så funkar det här i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Johan Bensow25 mars 2010 10:59

  Att hjälpa flyktingar av den här typen i deras hemländer eller närområden skulle givetvis ha varit utgångspunkten från första början. Sent skola syndaren vakna.

  SvaraRadera
 3. Grejen är ju att de vet var deras föräldrar är. Det är endast avståndet som är "problemet".
  Så fort de får PUT är det inte heller något problem. De sitter ju o väntar med mobilen i handen.

  SvaraRadera
 4. Låt EU utreda

  För ett tillförsäkra alla asylsökande som saknar identitets- och/eller resehandlingar ett likvärdigt och humant mottagande och tillförsäkra alla samma rättsliga prövning oavsett vilket EU-land man söker asyl eller uppehållstillstånd i bör det vara EU i Bryssel som får ta sig an den granlaga och tidskrävande uppgiften att få fram identitet, nationalitet, ålder, resrutt och anhörigförhållande för asylsökande flyktingar och invandrare som inte på förhand givits asyl eller uppehållstillstånd i något EU-land. Det skulle nog inte skada om EU-parlamentariker och EU-kommissionärer i EU:s glaspalats i Bryssel någon gång fick närkontakt med de som de lagstiftar om. Det är otillständigt som det är idag att beroende på i vilket EU-land en asylsökande anmäler sig så är den administrativa och mänskliga behandlingen och möjligheten till asyl och uppehållstillstånd olika. Eller att man underlåter att söka asyl i det första EU-land man beträder enligt Dublinförordningen, utan med hjälp av människosmugglare och ”blundande” EU-länder tar sig till till exempel Sverige i kunskap om ett humanare asylmottagande än i vissa andra EU-länder. Vilket innebär att i städer som till exempel Södertälje, Göteborg och Malmö tvingas asylsökande att bo kanske tio personer i en nergången tvåa i flerårsväntan på beslut om uppehållstillstånd eller avslag. Dels på grund av anhopningen av asylärenden, dels det faktum att näst intill 100% procent av asylsökande helt saknar persondokument eller att de är ofullständiga. Det kan inte vara svårare att bygga genomgångsbostäder för asylsökande i Bryssel än det till exempel är i ett redan knökfullt Södertälje.

  Lasse

  SvaraRadera
 5. "Om barnen först måste ta omvägen via Sverige blir det ju en fortsatt födkrok för flyktingsmugglare."
  Inte ett barn kommer om detta förslag blir allvar av.
  Äntligen lite sunt förnuft hos regeringen.

  SvaraRadera
 6. det är måste vara det mest sansade inlägget på migrationsmarknaden på 45 år. jag kan knappt tro att det är svenska politiker som författat detta. det omkullkastar alla gamla teorier om inavlad inkompetens och världskonspiration. frågan man ställer sig -varför just nu? varför inte tidigare? kommer det mer av samma kaliber? detta är en SD-dödare.

  SvaraRadera
 7. vi får väl vänta och se om detta äntligen blir verklighet - tanken är ju god - men sätts den verkligen om?

  SvaraRadera
 8. "Svenska regeringen har nu tydligen sneglat på Norge och vill bygga barnhem för ensamkommande flyktingbarn i deras hemländer."

  Snarare har regeringen, igen, sneglat på SD.

  SvaraRadera
 9. Statsvetare,
  Det tror jag knappast. De som ska skickas till barnhemmen är ju bara de som inte har asylskäl.
  De som har asylskäl ska få stanna i Sverige. Det är knappast SD:s inställning.

  SvaraRadera
 10. Jodå, det är det visst det. Vi har bara rätt olika uppfattningar om vad asylskäl skall innebära. Självfallet är detta en gest för att stävja den medborgerliga flyktingströmmen till SD. Sådan är politiken.

  Pappan

  SvaraRadera
 11. Vi i Sverige sa...
  Statsvetare,
  Det tror jag knappast. De som ska skickas till barnhemmen är ju bara de som inte har asylskäl.
  De som har asylskäl ska få stanna i Sverige. Det är knappast SD:s inställning.

  Är det inte svårt, att när det inte går att argumentera ärligt, så får du dra till med en lögn?

  Inga Nordström

  SvaraRadera
 12. Ja, ja ingenting har hänt än, och kommer inte att hända på ett par år, och så länge det finns en öppning in till livstids försörjning, till skillnad mot i hemländerna, så kommer det att hittas kryphål, det här måste följas upp med en mycket restriktiv anhöriginvandringspolitik, annars kanske det inte är en av det äldre sönerna som skickas, utan det blir en av de yngre döttrarna som tvingas ut på en farlig resa, invandringshyckleriet har förstört så mycket.

  SvaraRadera
 13. Anonym 21:26,
  Anhöriginvandringen består till allra största delen av äkta makar eller sambor till svenskar och invandrare. Det är mycket liten andel som är föräldrar till ensamkommande barn.

  SvaraRadera
 14. Är det inte liiiite väl tidigt att dra långtgående slutsatser på den statistik som eventuellt finns,pga. att det är först på senare år som massinvandringen av ensamkommande flyktingbarn exploderat (har ökar flera hundra procent, DET finns det statistik på).

  SvaraRadera