onsdag 17 mars 2010

I SD:s Sverige bestämmer staten vem du ska bilda familj med

Åsa Regnér och Mats Wingborg lyfter fram Sverigedemokraternas familjepolitik i en artikel i Aftonbladet idag. De menar att kritiken mot SD främst har riktat in sig på främlingsfientlighet och mindre på familjepolitiken.

Det finns dock kopplingar mellan Sverigedemokraternas familjepolitik och deras främlingsfientlighet. SD eftersträvar en homogen befolkning och vill därför försvåra och förhindra familjebildning mellan svenskar och andra etniska grupper. Det ska ske genom att förhindra anhöriga till svenskar att bosätta sig i Sverige. Enligt deras invandringspolitiska program ska invandringen från utomeuropeiska länder begränsas till ett minimum och i praktiken bestå av enbart flyktingar. Den som vill bilda familj med någon från ett "kulturellt närstående" land ska tvingas betala en straffavgift på ett prisbasbelopp, över 40000 kr, för att man inte håller den svenska befolkningen homogen (rasren kallades det på 1930-talet).

Lars Persson

Fler länkar: SDS

8 kommentarer:

 1. Har inte Danmark något liknande,där har tydligen antalet giftermål där föräldrarna bestämmer partner och även kusinäktenskap minskat.
  Sedan verkar integrationen fungera bättre i Danmark av någon anledning.

  SvaraRadera
 2. Nej, i Danmark har INTE antalet ofrivilliga äktenskap minskat! Däremot måste man vara av dansk etnicitet annars ställer den danska staten höga krav. De vill inte att människor av "fel" ras ska föröka sig!

  SvaraRadera
 3. Kanske vill de bevara Danmark danskt? Är det i så fall en alldeles orimlig önskan? Varför är det bra att länder och folk löser upp sig -- kan någon förklara det för mig!

  SvaraRadera
 4. Människor är inte djur där man avlar fram specifika drag för rasen, detta då det inte finns olika raser av människan. Folk löser inte heller upp sig bara för att det kommer människor från andra länder. Kulturer är anpassningsbara, likaså människor.

  SvaraRadera
 5. Kära anonym 10.25, visst är människor anpassningsbara - mer eller mindre.
  Men det är inte vad det handlar om här. Vi är många som inte tycker att människor från vissa kulturer tycks vilja påbörja det här anpassningsarbetet. de tycks vilja att hela Sverige ska anpassa sig efter deras kultur.

  "Folk löser inte heller upp sig bara för att det kommer människor från andra länder." Nej, men man når en gräns när det blir så många att det innebär konflikter och sociala och ekonomiska kostnader.
  När ska invandringsförespråkarna förstå att det inte handlar om "att människor inte är lika mycket värda", utan om hur MÅNGA vi klarar att hantera!
  Det måste finnas ett tak och det är det vi vill diskutera.

  SvaraRadera
 6. Till anonym 2010 10:25

  Om det nu inte finns några raser hur kan det då existera begrepp såsom rasism och rasist? Ungefär som att det finns alkoholister men det finns inget som heter alkohol. Varför skriver FN ras när det gäller de mänskliga rättigheterna, dvs att man inte får diskrimera någon pga detta precis som när det gäller kön, ålder och sexuell läggning etc.

  /Realist inte rasist

  SvaraRadera
 7. Handlar det verkligen om ras? Känns mest som om man vill ha en s k halmgubbe att slåss mot.
  I realiteten torde det handla om att SD inte vill ha arrangerade äktenskap eller att hela släkter utan skyddsbehov invandrar och sedan skall försörjas skattevägen. Och sedan deras släktingar o s v os v. Är det helt orimligt att vara emot dessa företeelser?

  SvaraRadera
 8. Äsh vilka töntiga kommentarer, snälla wake up. Blodet som finns i våra kroppas är väl lika rött som afrikanernas!! Vi äter, det gör dom också och resten av världen. Bevara sverige svensk eller danmark dansk osv....plz just give it up. Jorden tillhör ingen,vi människor har roffat åt oss det, därför har det blivit *länder* Inte för allt så länge sen så var vi i krig med våra nordiska grannar för några städer och mark ytor. Du som kallar dig själv för REALIST, var det också och lev inte en vanlig Svensson liv. Hade mellanöstern eller Afrika haft bättre ekonomi så hade fler människor immigrerade dit,precis som svenskarna gjorde under 1800-talet och 1900-talet till USA.

  SvaraRadera