måndag 8 mars 2010

Bara var 670:e kvinna är svensk

Artiklarna om äktenskap mellan svenska män och utländska kvinnor, främst thailändska, som Svenska Dagbladet hade för några veckor sedan, fortsätts nu av Expressen. Man spekulerar över varför så många svenska män gifter sig med utländska kvinnor.

Ja, ett uppenbart skäl är naturligtvis att bara omkring var 670:e kvinna på jorden är svensk. I en värld med internet och goda flygförbindelser är man inte längre hänvisad till att söka sin partner i grannbyn. För de som inte har några speciella preferenser beträffande etnicitet eller nationalitet är det därför stor chans att den man känner är den rätta kommer från en helt annan del av världen.

Läs även: Starka kvinnor söker svenska män

10 kommentarer:

 1. dom killar jag känner som har äktat en kvinna från tex något asiatiskt land,har gjort det av det skälet att dom helt enkelt inte fått tag i någon svenska fast dom försökt så länge jag minns
  till slut har dom gett upp och "håmtat"en från något asiat-land

  dessvärre har äktenskapen inte blivit långvariga utan samtliga har slutat med skilsmässa

  så blir det nog när man blandar folk från olika kulturer

  jag har själv hört att den importerade frun kräver pengar så att hon kan skicka hem till sin riktiga familj snacka om kulturkrock
  pelle

  SvaraRadera
 2. pelle,
  Din umgängeskrets kanske inte är så representativ för resten av Sverige.

  SvaraRadera
 3. pelle: Håller med dig! ´Vet personer som är gifta med filipinskor och thailänskor. De skickar ner pengar till den övriga familjen. Men den kulturen i Asien är ofta att man värnar om alla familjemedlemmar. Kan tyckas ovant för svenneöron som mina. Men å andra sidan kanske det är vi svenskar som är för dåliga på att ta hand omvåra familjemedlemmar.

  SvaraRadera
 4. Ja, som vi har skrivit tidigare så är solidaritet en vanlig värdegrund hos invandrare.

  http://viisverige.blogspot.com/2009/11/solidaritet-ar-en-vanlig-vardegrund-hos.html

  Den som gifter sig med någon från en annan kultur måste vara medveten om att man i många länder tar hand om sin familj eftersom man inte kan överlåta det till samhället.

  SvaraRadera
 5. v.i.s
  dom killarna jag pratar om(dom som blivit över) tillhör inte min umgängeskrets

  dom grabbar som jag umgås med har samtliga äktat en äkta svenska

  när det gäller det ekonomiska har det inte varit poppis för killen att försörja en familj till--och det kan jag verkligen förstå
  snacka om kulturkrock
  pelle

  SvaraRadera
 6. Pelles erfarenheter stämmer verkligen inte med mina. Min bror är verkligen ingen som "blivit över" och inte ska han försörja hennes familj i utlandet. Likaså med deras vänner i samma situation.

  Förekommer säkerligen men det kan vara bra för folk som läser att se att det inte bara är Pelles erfarenheter som gäller.

  SvaraRadera
 7. Importerar man tusentals ensamstående män i fertil ålder varje år, så får man förr eller senare "Indiska" problem,går att kolla i SCB;s statistisk årsbok för den som orkar, blir inte jämnvikt mellan könen förrän uppemot 70 års åldern, sen blir det en stor övervikt av kvinnor pga. naturlig avgång av män.

  SvaraRadera
 8. Anonym 8:31,
  Omkring 45% av de som invandrar är kvinnor men om man räknar bort studenter och arbetskraftsinvandrare, som ofta inte stannar så många år, så är mer än hälften kvinnor.

  SvaraRadera
 9. Som vanligt när ViS försöker räkna ut något t.ex invandringens lönsamhet blev det fel på även denna beräkning, när det gäller antalet svenskor.
  Ungefär en kvinna på 1300 är svenska.

  SvaraRadera
 10. Under åren 2007-9 sökte 11 077 ensamstående kvinnor asyl, och 43 366 ensamstående män, en viss skillnad, sedan kan man lägga dit en 5000 ensamkommande skäggabarn som av naturliga skäl också är män, och det bara på tre år, var och en förstår ju att det blir en obalans i könsfördelningen. Man kan inte gärna jämföra gifta kvinnor med ensamstående män.

  SvaraRadera