fredag 5 mars 2010

Motbild till Sverigedemokraternas svartmålning av Sverige

Sverigedemokraterna beskriver gärna sina meningsmotståndare som "svenskfientliga". Det kan tyckas märkligt eftersom SD ständigt beskriver Sverige i negativa ordalag och som ett varnande exempel för andra länder. Man behöver bara läsa SD-anhängarnas kommentarer på den här bloggen för att upptäcka detta.

En motbild levereras nu från vårt grannland. Det är Niklas Lampi som på Ålandstidningens ledarsida dödar flera myter om både Sverige och Finland. Finland har högre mordfrekvens än Sverige och det kan knappast bero på invandrarna som är betydligt färre i Finland. Sverige beskrivs som ett mer öppet land som vibrerar av impulser från omvärlden och som har bättre förutsättningar att möta framtidens utmaning med en åldrande befolkning. Att håna Sverige för att landet är öppet och tar ansvar när människor är i nöd anser Lampi är småaktigt och bittert.

Sådan "svenskfientlighet" finns inte bara i Finland utan även hos svenska Sverigedemokrater.

Lars Persson

32 kommentarer:

 1. SD fick 4,3 % i demoskops väljarbarometer idag. Tror SD kommer att vara med i spelet fram till september. Men vad som kan spela roll är väl att media etablisemanget startar men riktig smutskampanj mot SD. Det brukar det göra.

  SvaraRadera
 2. Det behövs ingen kampanj mot SD. Det sköter de själva.

  http://www.ystadsallehanda.se/article/20100306/SIMRISHAMN/703069945/1365/&/Sverigedemokrat-atalad-for-grov-forskingring

  http://www.vf.se/Nyheter/Varmland/Rasistiska-kommentarer-mot-SDledamots-fru-100302.aspx

  SvaraRadera
 3. Vi i Sverige

  Anser du att andra partier är mindre brottsbelastade än SD?

  SvaraRadera
 4. Anonym 13:43,
  Det har vi ingen statistik på men det jag vet är att många Sverigedemokrater kastar sten i glashus när de talar om andras brottslighet.

  SvaraRadera
 5. Vi i sverige

  En undersökning som Expo gjorde visade att Sverigedemokrater var mindre brottsbelastade än riksdagspartierna....

  SvaraRadera
 6. Vad ledarskribenten gör är väl att bekräfta bilden av finländaren som hellre tar till kniven än pratar.Därav den höga mordstatistiken, ingen nyhet.
  Hade någon här bloggen påstått att antalet mord kan kopplas till kultur,misstänker jag att ViS genast börjat tala om rasism eller sd.
  En undran hur ser statistiken för personrån eller våldtäkter ut i Finland?

  SvaraRadera
 7. Finland har väl alltid haft högre frekvens av våldsbrottslighet än Sverige? Det som är intressant är ju att kolla på den senaste tidens utveckling i Sverige gällande våldtäkt, personrån, grov misshandel etc. Mycket tyder på att en stor del av denna brottslighet är importerad.

  SvaraRadera
 8. Den stora Ålandstidningen har en upplaga på mindre än 10 000, och vad skulle locka invandrare att bosätta sig på Åland ist. för Stockholm och Helsingfors, går bra att vara "god" när man inte drabbas av någon massinvandring...

  SvaraRadera
 9. Endast 10 % av världens flyktingar når in i EU. Endast 7-13 % av de som får uppehållstillstånd är flyktingar. Den största gruppen är anhöriga till flyktingar. Det kan alltså inte ses som en jätestor skillnad Sverige gör genom sin flyktingmottagning. Jag tror att vi hade kunnat göra mer för världens flyktingar om vi dels slutade stödja USA:s och EU:s imperialistiska krig mot fattiga länder, dels hjälpte flyktingarna i de härjade ländernas närområden.

  De stora etniska konflikterna mellan invandrargrupper som vi har i Sverige, börjar bli allvarligare än invandrarnas utanförskap och konflikt med "svennar". Och en del etniska grupper kommer så långt efter på grund av anpassningssvårigheter, att de bildar missbrukskultur (av somalier i Sverige är det endast 27 % som arbetar eller driver företag - hälften av somalierna i Sverige använder khat).

  Om man är socialist vill man lösa problemen med mer socialbidrag och fördela arbetena genom kvotering etc. Om man är liberal vill man öka på med mer krav på folk att söka fler jobb och starta företag. Jag tror ingetdera löser problemen med att vissa etniska grupper kommer efter och utanför och blir bittra eller ännu mer passiviserade.

  Det är bättre för underutvecklade folk om vi hjälper dem i deras naturliga miljöer. Det är den bistra verkligheten, det är det mest schyssta mot alla. Vi borde skrota överstatligheten och den kapitalistiska makten över folken. Genom lokala lösningar mellan de som har sitt arv och sin tradition i bygden, skulle ett nytt bondesamhälle växa fram, som både är ekologiskt och socialt stabilt.

  Mvh/T.S.

  SvaraRadera
 10. T.S.,
  Den största gruppen är anhöriga till andra än flyktingar.
  Man kan alltid försöka undandra sig ansvar genom att säga att det spelar ingen roll vad just jag gör. Det spelar ingen roll för Sveriges ekonomi om du betalar skatt eller inte men om alla resonerar så blir det inga skatteintäkter alls. Likadant är det med flyktingmottagningen.
  Varför upplever jag aldrig några konflikter med andra etniska grupper trots att jag umgås med invandrare dagligen?
  Missbrukskultur: Hur stor andel svenskar använder alkohol?

  SvaraRadera
 11. Till ViS. Den största gruppen av anhöriginvandringen ca 2/3 delar härrör från anhöriga till flyktingar och dess efterkommande.Den grupp som Lars tillhör svennebanan som gifter sig med någon från utlandet, tillhör en minoritet.

  SvaraRadera
 12. Du anser att för att ge dig gott samvete är det bättre att hjälpa 1000 människor här än 10000 på plats?

  Du anser också att vi ska importera problem eftersom det redan finns alkoholister och socialbidragstagare i Sverige?

  Dessutom är knappast 50 % av svenskarna alkoholister.

  SvaraRadera
 13. Anna,
  Varför hjälpa folk bara i Sverige eller bara utomlands? Varför inte både och?
  Vem har påstått att 50% av svenskarna är alkoholister?

  SvaraRadera
 14. ViS. Det verkar vara extra svårt för somalier att anpassa sig, då endast 27 % kan försörja sig. Då är det nog ganska bekymmersamt att så många av dem går på det amfetaminliknande khat.

  Jag tror inte att Sveriges "generösa" invandringspolitik syftar till att hjälpa någon. Då hade vi väl kunnat ta emot större andel flyktingar? Jag tror att stat och storkapital samverkar för att öka på befolkningen snabbt, för den ekonomiska tillväxtens skull. Men de som tjänar mest på snabb ekonomisk tillväxt, är de som redan har mycket. De som har litet, hamnar i en väldigt social stressad tävling om jobb, som ökar spänningen mellan olika folkgrupper. De fattiga från olika etniciteter slåss med varandra i den globaliserade västvärlden, de rika från olika etnciteter... Gör affärer.

  Du kanske inte känner så många fattiga kurder som slåss mot kosovo-albaner, fattiga irakiska muslimer som slåss mot kristna irakier etc?

  Jag är "rasist" kan man säga, för jag anser att intelligensen varierar av biologiska anledningar mellan olika folkgruppers genomsnitt. Individer från en folkgrupp håller oftast ihop. Detta är på gott och ont. Vissa folkgrupper kommer alltid efter. De blir de mest frustrerade och farliga. Bättre att satsa på så stor etnisk homogenitet som möjligt, assimilation och folkgemenskap a´la min vision om det nya, tekniskt högstående, europeiska bondesamhället.

  Mvh/T.S.

  SvaraRadera
 15. T.S.,
  Det är lätt att konstatera att vi står mycket långt ifrån varandra beträffande åsikter.

  SvaraRadera
 16. Ts här ovan skrev att 50 % av somalierna använder khat. Du ställde frågan hur många svenskar som använder alkohol.

  Du frågar varför vi inte både kan hjälpa folk här och utomlands.
  Det kan vi naturligtvis göra, men eftersom jag utgår ifrån att våra resurser är begränsade (en fråga som du inte vill svara på) så kommer nog pengarna flest till hjälp om huvuddelen av vår hjälp ges direkt på plats. Kvotflyktingar får vi förstås ta emot.

  SvaraRadera
 17. Anna,
  Om det nu är så att 50% av somalierna använder khat så ska det jämföras med hur många som använder alkohol. Enligt Folkhälsoinstitutet är det bara 14% av befolkningen över 16 år i Sverige som INTE använder alkohol. De ger följande intressanta siffror över hur många som INTE använder alkohol:
  Sverige: 12%
  Övriga Norden: 15%
  Övriga Europa: 23%
  Övriga världen: 40%

  Invandrare är alltså klart underrepresenterade när det gäller användande av den samhällsekonomiskt allvarligaste drogen. Mest underrepresenterade är utomeuropeiska invandrare.

  SvaraRadera
 18. Nu var det specifikt somaliernas khat-missbruk vi tog upp.
  Problemet med khat tycks vara att de som använder det gör det dagligen och stundligen.
  De flesta som svara ja på att de dricker alkohol gör det faktiskt inte varje dag.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/nara-halften-av-mannen-hade-anvant-khat-1.1057053
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-ser-khatmissbruket-ut-1.1057060

  Och som vanligt hoppar du över det viktigaste - var går gränsen för vår förmåga och hur används våra pengar bäst?

  SvaraRadera
 19. ViS. Enligt min mening har det blivit ett manér i Sverige att vara mot minskning av invandringen. De globalkapitalistiska krafterna som vill öka arbetsutbudet och konsumentantalet, bidrar via politikerna och lobbyisterna (som bägge sitter i marknandens knä). Och från andra sidan har vi vänsterflummarna, som tror att det är "solidariskt" att skapa ett mångkulturellt kaos, där endast de starkaste av flyktingarna orkar in och orkar hävda sig (med allt mer brutalitet).

  Kan man bli same? Detta frågade jag Sametinget, som är en statlig myndighet och samernas parlament. "Nej - det är man via blodet", var svaret. Men vad svarar en duktig politiskt korrekt svensk på frågan om man kan bli svensk? Det går bra, för Sverige är en nation och inte ett folk. Finns det då ett svenskt folk? Nej, svarar de som har lärt sig läxan. Ty vi äro alltför uppblandade med andra folk för att kunna kallas ett folk.

  Så du som inte är same, kurd eller tillhör annan etnisk minoritet, du har inget folk, enligt de duktiga. Känns inte det litet egendomligt för flockvarelser som oss människor? Jag vet faktiskt inte om jag vill byta ut känslan av att tillhöra ett folk med ett eget kulturarv - mot Facebook och teambuilding på kontoret. Back to Nature, säger jag (fast med modern teknik, då...) Det tror jag vore bäst för själen.

  På lördag är det final i Melodifestivalen. Det verkar ha blivit mode bland etniska svenskar (som alltså inte riktigt finns på riktigt) att kalla Melodifestivalen "äkta svensk tradition". Ja, vad gör man inte när det har blivit tabu att tillhöra sitt eget folk (som alltså inte finns). Då tröstar neonljuset och godisnappen.

  Men snart är nog de etniska svenskarna (alltså de som har ett folkligt arv tillsammans) en minoritet i Sverige. Så då kanske det blir OK att vi finns. Tänk, vad soligt och underbart det blir för oss då när vi ber imamerna, bilprutarna, bilbrännarna, "va skall ja göra med min skjorta?"-spännisarna och khat-langarna om socialbidrag, särlagstiftning och integrationsmiljarder. Eller tror ni att vi får det?

  Mvh/T.S.

  SvaraRadera
 20. T.S.,
  Du svamlar om helt meningslösa saker.

  SvaraRadera
 21. ViS. Jag tycker att det är meningsfullt att tillhöra det svenska folket. Jag tycker att det är meningsfullt att bevara en stark svensk etnisk majoritet i Sverige. För mina barn och barnbarns framtida trygghet. För att världen behöver de nordiska folkens inneboende ljus.

  Därför är det meningsfullt för mig att tala om hjärntvätten som svenskar utsätts för av makthavarna. Därför är det meningsfullt för mig att hävda att det finns ett svenskt folk och att det är hotat av massimmigration, kommersialism och materialism.

  Om du tycker att det är meningslöst, så är det helt OK för mig. Men det kanske är lättare att bara avfärda mina idéer än att bemöta dem sakligt :)

  Mvh/T.S.

  SvaraRadera
 22. Då var vi inne på khat, denna läskiga drog som "passiviserar" somalierna. Jag vill passa på att informera om att det råder i stort sett konsensus bland missbruksforskare om att khat är den mest harmlösa av alla droger. Frågan är egentligen varför den kallas drog överhuvudtaget eftersom inte skiljer sig så mycket från kaffe (Sveriges i så fall vanligaste drog). Khat är t o m lagligt i Nederländerna och England, där den klassas som grönsak. Alkohol brukar ju i regel räknas som en av de absolut mest beroendeframkallande ämnena. En kraftigt alkoholberoende person som beslutar sig för att sluta dricka måste exempelvis få sjukhusvård under några veckor eftersom risken att dö annars är oerhört stor.

  Låt mig spekulera en smula. Kan det vara så att integrationsproblemen som beskrivs med somalier kanske snarare har att göra med att det är ett av de mest krigsdrabbade länderna? Och ett land som är oerhört fattigt? Att vara med om krig = stor risk att må psykisk dåligt.

  SvaraRadera
 23. Det finns inte olika raser av människan, det finns bara människor. Och du som tror att det finns olika raser borde i så fall vara medveten om att när man har undersökt detta har det visat sig att det finns flera variationer inom "raser" än mellan. Således går det inte att dela upp människan i olika raser. Förslagsvis kan du googla på detta eller läsa böcker och forskning så du förstår hur det ligger till. När du påstår att vissa folkgrupper kommer "efter",är det ett uttryck för din egen etnocentrism. Om vi nu ska tala i termer av att vara "efter" (ditt ord) så kanske det är dags för dig att blicka framåt och inte tänka som man gjorde under 1940 -talet.

  SvaraRadera
 24. Anonym. Jag har inte använt begreppet "raser". Menar du alltså att Sametinget har fel som kallar samerna ett folk baserat på ett gemensamt biologiskt folkarv? Och vad gäller "att vara efter", så tycker jag inte att västerlandets moderna civilisation är ett ideal. Vad jag menar är att de kaukasoida folken (de som brukar kallas "vita") har det mest luttrade genetiska genomsnittet, då vi är frukten av årtusenden av mödosamma folkvandringar. Det betyder inte att alla "vita" är mer intelligenta än alla "negrer". Men alla IQ-test (med en mängd olika kriterier, som även inkluderar självhärskning och rent abstrakt tänkande) visar att vi har ett högre utvecklat genomsnitt. Det är på gott och ont för andra folk. Tyvärr har vi ofta förtryckt och sugit ut andra folk. Det är förstås hemskt. Men kom ihåg att en det finns en ond, rasistisk potential inom alla slags människor - även somalier, för att ta ett exempel. Och det är viktigt att inte våra territorier invaderas av främmande folk, för då blir vi snart själva en förtryckt etnisk minoritet.

  Du borde stanna upp litet och fråga dig själv vilka som tjänar på att sprida all propaganda om att det bara är "vita" som kan vara hemska rasister, att det inte finns något svenskt folk utan bara främmande folk, att det är ont att gilla sitt eget folk etc. Det finns en global maktelit som tjänar på att våra "vita" folk föraktar sig själva och tillåter sig att invaderas. Denna globala sionistiska maktelit har sitt eget folks intressen att bevara - och därför spär de på det "vita" självhatet genom medierna och och politikerna, som de har pengar och makt att råda över. De vill söndra oss för att kunna härska över oss: Det utvalda folket, kallar de sig.

  Det är de ashkenaziska judarna som vi talar om när vi talar om särskilda kännetecken i den judiska karaktären. De utgör 80 % av judenheten och har sitt ursprung i turkmongoliska stammar, inte fornpalestinska som sefarderna.

  Dessa turkmongoliska stammar blev judar långt, långt, långt efter Mose tid. De har inga blodsband till Juda land. De blev judar en gång för att deras kung gillade judendomen. Sedan blandades de med kaukasiska ätter i Östeuropa och odlade sin egen kultur, som i mångt och mycket grundar sig på det utanförskapets oro och illvilja.

  Dessutom skapades en mycket intelligent elit i Ashkenazim, då rabbinerna hade rätt att bestämma vilka som skulle bilda äktenskap med varandra – och de parade ihop de mest intelligenta med varandra.

  I Ashkenazim har en folklig andlighet frodats, vid sidan av Torah (Lagen=10 Guds bud etc.) Denna folkliga del av Ashkenazims andlighet hämtar sin inspiration från astrologi, magi och legender.

  Min ståndpunkt är att Ashkenazims andlighet är en port till Helvetet, hela modernitetskulturens vagga och vår egen kulturs dödsfälla.

  Men det går inte att stoppa denna ondska genom att rikta eld mot den judiska folkkroppen. För Ashkenazims andlighet genomsyrar hela våra unga generationer, ja kanske alla levande generationer – även i våra kaukasoida folkkroppar.

  Förgiftningen har skett via rotlöshet, materialism, ekonomiska system (skuldfällor, räntor, lönearbete för globalkapitalistiska företag etc.) och en genomvulgariserad, genomkommersialiserad kulturimperialism i form av reklam och film.

  Lösningen är en andlig pånyttfödelse genom andlig väckelse och moralisk kulturkamp. Det behövs ett starkt motgift, ett ljus som bränner sig in i själen. Svaret vad detta ljus är, kommer att vara dolt för världen 20 år. Sedan kommer det att bli uppenbart genom en ekonomiskt och socialt stark underjordisk rörelse, som plötsligt visar sig vara en del av världen genom nya lantbrukskollektiv över hela Europa, som lever fredligt vid sidan av undergångskulturen, så länge som ingen angriper dem.

  Jag hoppas att det är OK att vår syn får ventileras, då den är totalt fredlig och innehåller full respekt för alla människors rätt till frid och frihet.

  Mvh/T.S.

  SvaraRadera
 25. Jag syftade på det du skrev tidigare, "Jag är "rasist" kan man säga, för jag anser att intelligensen varierar av biologiska anledningar mellan olika folkgruppers genomsnitt". Rasism har sin grund i ras, dvs att man utgår ifrån att människor kan utifrån biologiska kriterier särskiljas som olika grupper, vilket ger grupperna olika status.

  Gällande dessa IQ test som du nämner kanske du borde fundera över att dessa IQ test motsvarar en viss typ av norm för vad man anser är intelligens, således är detta återigen en form av entocentrism där vissa bestämmer vilka kriterier för vad som räknas som intelligens och ej,- det handlar om hur man väljer att konstruera Intelligens. Detta innebär vidare att vad människor anser är kunskap eller intelligens varierar kulturellt och man kan enligt min mening inte anse att vissa folkgrupper är smartare än andra, eller tvärtom. Detta kan som tidigare nämnt bero på en hel del olika faktorer, allt från hur man mäter och innebörden av ordet, till miljöpåverkan osv.

  När det gäller rasism finns det olika former av rasism, jag har diskuterat rent generellt om rasism, det du nämner är den vita rasismen. En anledning till att det är mycket fokus på denna form av rasism är för att den fått ett stort fäste genom tiderna och försvarats av olika forskare osv. Du kommer väl ihåg andra världskriget? Alla människor kan vara rasister, det sitter inte i hudfärgen, det sitter i hur man tänker. Ditt argument om att etniska svenskar ska bli minoritet och att vi på något sätt skulle vara hotade är ngt av ett klassiskt argument. Det är tyvärr vanligt att människor som känner sig hotade på dessa grunder intar en offerposition för att rättfärdiga sitt beteende och på så sätt få "rätt" att uttrycka rasistiska värderingar. Varför skulle invandrare vilja "devide and conquer" Sverige? Det är väl snarare ett konolialt tänkande och (vi vet ju hur den historien gick till), dels ett tänkande som går ännu längre bak i tiden. Detta tänkande som du argumenterar för är en demonisering av de andra. Tycker det är tragiskt att du känner dig hotad, men det är tyvärr också vanligt när man har fördomar och inte riktigt har förståelse för "annorlundahet".

  Varför skulle Sverige vara folklöst? Och varför skulle "etniska svenskar" inte fortsätta vara en majoritet? Kanada är ett av de mest multikulturella länderna som finns, och vad jag vet har de inte problem med att ha sin kultur, eller deras nationella identitet. Varför skulle inte svenskar ha ett kulturarv? Jag förstår inte dina argument? Alla länder har kultur, dvs även ett kulturarv? Kultur är som vågor som slår emot en strand, det kommer hela tiden nya. På så sätt får kulturer nya influenser. Den kulturen som vi har i Sverige är inte samma som vi hade bakåt i tiden. Kulturen ändras i takt med folk, så vilken form av svensk kultur vill du behålla??? Förändringar kommer alltid ske, kyrkan i Sverige kan ses som en kulturell rest, men det betyder inte att det inte finns religiösa kristna i Sverige. Jag lovar dig, förändringarna anpassar sig till kulturen, så var inte rädd. Jag tror många invandrare som kommer hit har respekt och trivs väl med den kulturen som finns i Sverige, varför förutsätta att invandrare skulle opponera sig emot den? Som vi vet är media ganska duktiga på att styra vad som skall tas upp på agendan. Tror du inte media gör samma sak när det kommer till invandrare? Att det säljer mer att ta upp fall där invandrare är kriminella osv, istället för att berätta om majoriteten av invandrare som lever som alla andra skötsamma individer. Det är samma taktik när man utmålar högerextremister som de enda rasisterna i Sverige.

  SvaraRadera
 26. Kul med de senaste två kombatanterna.

  Den ena tror på judisk konspiration och den andra relativiserar kring intelligens och kultur.

  TS, lycka till med era jordbrukskollektiv! Ni lär få vänta innan era insatser efterfrågas.

  Och lycka till du också anonym. Du kan säkert sova gott på nätterna i din kulturrelativistiska dröm.

  Jag definierar intelligens som förmågan att överleva och att skapa goda levnadsförhållanden för sin avkomma. Ingen kultur har hittills lyckats bättre än Västerlandet.

  SvaraRadera
 27. Vad intressant att du reagerar som många andra gjorde när kulturrelativismen va på tapeten. Om det känns bra för dig att kalla mig det så gör det! själv anser jag mig vara social konstruktivist =). Vad är det västerlandet har lyckats med bättre än andra?

  SvaraRadera
 28. Jag vill börja med att berömma ViS för att ha högt i tak i debatten. Många hade censurerat eller blockerat mina inlägg.

  Anonym. Jag tar ut citat från din replik och svarar, jag svarar i versaler för att skapa tydlig skillnad:

  "Jag syftade på det du skrev tidigare, "Jag är "rasist". ".

  OK. DÅ FÖRSTÅR JAG.

  "Gällande dessa IQ test som du nämner kanske du borde fundera över att dessa IQ test motsvarar en viss typ av norm för vad man anser är intelligens."

  VISST. SÅ KAN MAN SE DET: DOCK TROR JAG ATT DET ÄR NATURLIGT ATT VILJA SKAPA SÅ BRA FYSISK ÖVERLEVNAD OCH KOMFORT FÖR SIN FLOCK SOM MÖJLIGT: VITA HAR LYCKATS BÄST MED FUNKTION OCH KOMFORT OCH BEHÖVER DÄRFÖR INTE AVLA SOM ATTAN FÖR ATT HA TILLRÄCKLIGT MED BARN SOM KAN TA HAND OM DE ÄLDRE. DOCK HAR DETTA EN BAKSIDA: ATT VI FÖDER FÅ BARN GÖR OSS SÅRBARA FÖR DE IMMIGRANTER SOM FÖDER FLER.

  "När det gäller rasism finns det olika former av rasism, jag har diskuterat rent generellt om rasism, det du nämner är den vita rasismen. En anledning till att det är mycket fokus på denna form av rasism är för att den fått ett stort fäste genom tiderna och försvarats av olika forskare osv."

  OM DET FANNS FLER FORSKARE AV DIGNITET INOM ZULU-FOLKET, SÅ HADE DE SÄKERT FÖRSVARAT ZULU-RASISMEN; SOM OCKSÅ HAR ETT STARKT FÄSTE GENOM HISTORIEN ;)

  "Det är väl snarare ett konolialt tänkande och (vi vet ju hur den historien gick till), dels ett tänkande som går ännu längre bak i tiden. Detta tänkande som du argumenterar för är en demonisering av de andra."

  ISLAMISTISK KOLONIALISM ÄR ETT FAKTUM I VÄSTERLANDET. VI KAN ANTINGEN BEJAKA DENNA; ELLER SOM DU FÖRNEKA DENNA - ELLER SOM JAG: ARGUMENTERA MOT DENNA.

  "Varför skulle Sverige vara folklöst? Och varför skulle "etniska svenskar" inte fortsätta vara en majoritet? Kanada är ett av de mest multikulturella länderna som finns, och vad jag vet har de inte problem med att ha sin kultur, eller deras nationella identitet. Varför skulle inte svenskar ha ett kulturarv? Jag förstår inte dina argument? Alla länder har kultur, dvs även ett kulturarv."


  DET ÄR INTE INVANDRARNA SOM HOTAR VÅR KULTURELLA SJÄLVRESPEKT SOM ETT FOLK; UTAN SNARARE AMERIKANSK KULTURIMPERIALISM OCH KONSTRUKTIONEN AV MÄNNISKAN SOM EN VARA; DET JAG KALLAR VULGÄRKAPITALISM. MISSBRUKET, DET GROVA VÅLDET, DEPRESSIONERNA OCH ENSAMHETEN ÖKAR BLAND OSS "VITA". DET ANSER JAG BEROR PÅ VÅR ROTLÖSHET OCH NORMLÖSHET. VÅR BRIST PÅ NATURLIG GEMENSKAP OCH NATURLIGA AUKTORITETER. MEN INVANDRINGEN ÄR NEGATIV FÖR ATT DEN TRÄNGBER UNDAN OSS: VÅR KAMP FÖR ÖVERLEVNAD ÄR BÅDE ANDLIG OCH FYSISK. DU FÅR GÄRNA GILLA LÄGET. JAG GÖR DET INTE. ÄR DET OK FÖR DIG?

  Mvh/T.S.

  SvaraRadera
 29. Till Anna. Varför skulle vi vara intresserade av vem som efterfrågar våra tjänster? Vi skulle ju vara självförsörjande. Du utgår från ett kapitalistiskt ideal som har styrt den västerländska utvecklingen de senaste 200 åren - käpprätt in i ett miljöfördärvande, kulturfördärvande, moralfördärvande och själsfördärvande Helvete. Visste du att mänskligheten har funnits i hundratusentals år - utan kapitalism?

  SvaraRadera
 30. Anna, jag ber om ursäkt men dina argument är skrattretande. Jag tänker enbart koncentrera mig på att besvara två av dina argument. Till en början så tror jag inte att du vet vad norm betyder om du tror att "vita" är normlösa. "Vita" är för övrigt inte ett folk, samt att vilka som ansetts vita har varierat över tiden. Därför är vithet även en konstruktion. För det andra så har människor inte rötter utan fötter! Dem har du säkert märkt av. Missförstå mig inte, du har rätt till dina argument och du får tro på vad du vill. Men jag vet att de flesta är överens om att de argument du för (syftar till ditt senaste inlägg) har ingen grund och består enbart av propaganda. Du borde läsa boken, "den föreställda gemenskapen" så är du nog med mig.

  SvaraRadera
 31. Anonym, jag misstänker att du blandar ihop mig med Anna.

  Det kan variera vilka man menar med "vita", det stämmer. Min mening är inte att beskriva några hårda gränsdragningar för en "ras" eller ett folk som kan kallas "vita". Vad jag menar är att de olika folk som har funnits i Europa längst, har ett genetiskt material som är det mest luttrade i världen, till följd av de tusentals år av mödosamma folkvandringar som har lett oss hit. Det finns många varianter av oss, många olika folk och särdrag. Men det som är gemensamt för oss är den ljusa hyn och den genomsnittligt höga nivån på kreativitet och abstrakt tänkande. Men "normlöshet" menar jag att vi saknar moralisk stadga att luta oss mot, då samhället har omstörtats diskursivt och socialt av exempelvis globalkapitalism och feminism (som kommer från judiska tänkare från början, de har söndrat oss för att de vill härska över oss):

  Det är klart att det finns många normer, men förvirringen är större. Det var det som jag menade. Vi behöver dels känna att vi tillhör ett folksegment i mänskligheten med sin egen kulturhistoria (kulturen kommer ur folkens biologiska karaktär). Detta är för självbevarelsen och känslan av trygghet och identitet. Och vi behöver återgå till en mer naturlig form av gemenskap. Du kan gärna kalla familjen, stammen och folket för konstruktioner. Aloe Vera är ju också en konstruktion. Men det är skillnad på naturliga gemenskaper och artificiella surrogat.

  T.S.

  SvaraRadera
 32. Det är helt fantastiskt att man fortfarande har sådana här teman på 2000-talet.

  SvaraRadera