tisdag 16 mars 2010

Försörjning av SD-toppar

Svenska Dagbladet har publicerat information om de 25 kandidater som står högst på Sverigedemokraternas riksdagslista. Det framgår att många är helt beroende av Sverigedemokraterna för sin försörjning. 8 av de 25 är anställda av SD och 4 är heltidspolitiker. Av de övriga är 2 arbetslösa och 11 har ett yrke utanför politiken eller är pensionärer.

Man kan förstå att Sverigedemokraterna kämpar så hårt för att få in partistöd också från stolar som lämnas tomma runt om i landet. Utan detta skulle skattebetalarna förmodligen fått betala ut arbetslöshetsstöd istället för partistöd för att försörja flera av SD-topparna. Men nog hade det varit bättre.

Lars Persson

Fler länkar: DN, DN, SvD, SDS, Aftonbladet, HD, SvD

18 kommentarer:

 1. Vanta lite har nu, 12 bast? Skall bli intressant att ta del av hans argument.

  13. William Petzäll
  Ålder: 12.
  Familj: Ensamstående.
  Bor: Borås.
  Yrke: Heltidspolitiker

  /El Guapo.

  SvaraRadera
 2. Märklig text. Jämför med hur många i riksdagspartiernas toppar som är avlönade av partiet.

  SvaraRadera
 3. El Guapo,
  Ska man gå efter SD-politikernas argument verkar även 12 år i mesta laget.
  Sverigedemokrater brukar påstå att de är så bra på att åldersbestämma ensamkommande flyktingbarn. Kan de ha missat åldersbestämningen av sina egna politiker?

  SvaraRadera
 4. 12 är felskrivet, något som ni borde förstå. William är 21 år.

  SvaraRadera
 5. Markus Wiechel,
  Tack för rättelsen. Annars skulle ingen kunnat ana att han är så gammal.

  SvaraRadera
 6. Du verkar inte vara den skarpaste kniven i lådan. Om man ska in i riksdagen så måste man ha heltidsanställda partimedlemmar men det kanske du inte förstår? Sen så har vissa blivit av med sina jobb pågrund av sitt engagemang inom partiet med det tycker väl NI antidemokrater är bra?

  SvaraRadera
 7. Det finns massor av riksdagsmän som har börjat i skolan med politik, sedan varit aktiva i MUF, SSU, KDU osv, för att sedan bli politiker på heltid.

  Leta gärna bland partitopparna för att se vilka som någonsin har haft et hederligt (icke-politiskt) arbete.

  SvaraRadera
 8. Att SD har flera heltidsanställda beror givetvis på att det är ett parti som är seriösa och ute efter att förändra. Vad är så konstigt med det? Har inte alla partier anställda politiker?
  Du som har den här bloggen verkar ha en skruv lös och helt besatt av SD.

  SvaraRadera
 9. jättekul lars muhamed
  man kan ju tro att du är invandrad muslim så feg som du är
  man kan ju undra varför du inte tar med mina -klockrena- kommentarer för????

  anledningen är just feghet och att du helt enkelt inte klarar av att ta en debatt där du inte som nu tar den mina kommentarer

  om du kommer ut och tänker debattera invandringen man mot man--utan att kunna stryka dina motståndares kommentarer när dessa blir för mycket för dig så är du chanslös
  pelle

  SvaraRadera
 10. Instämmer med dig Chrille!

  Men det verkar inte som att ViS vill tänka logiskt och objektivt när det gäller sverigedemokrater. Inga argument eller motiveringar är bra nog. Fördomarna mot sverigedemokrater ger i ViS fall intryck av att ha blivit en besatthet som inget tycks kunna råda bot på.

  Om jag blir av med min nuvarande fasta tjänst när det kommer fram till min arbetsgivare att jag kandiderar för SD, så lovar jag att rapportera detta till ViS med omedelbar verkan... men något säger mig att jag inte kommer att bli trodd ens då! Då kommer jag säkert att få höra att jag brister i anställningsbarhet p g a min oförmåga att lösa problem. Detta har jag nämligen fått höra från ViS tidigare när samma fråga varit föremål för diskussion!

  Tess

  SvaraRadera
 11. ViS.
  Nu kastar du sten i glashus igen när du serverar dina sarkasmer. Om du anser att William Petzäll verkar yngre än vad han verkligen är, hur gammal tror du då att du själv ger intryck av att vara? När du aldrig kan hålla dig saklig, utan bara ägnar dig åt förtal och personangrepp?

  Tess

  SvaraRadera
 12. Vilken skitblogg! Bara elakt förtal och inga vettiga argument. Men finns det inget att kritisera Sd för så går det tydligen bra att fabulera ihop något./ Lise

  SvaraRadera
 13. Vilken bra blogg!
  Fortsätt dra ner brallorna på SD.
  Ser att eliten från deras parti varit här och kommenterat, det är kanske några av dom anställda?

  SvaraRadera
 14. Noterar även att denna blogg verkar skriven av en person som har en negativ fixering vid Sd.

  Att han/hon sen inte är speciellt intelligent vad gäller att välja argument är väl bara en bieffekt av denna fixering.
  Man stöter på den typen av människor lite varstans i samhället nuförtiden.

  De flesta är harmlösa men de andra stollarna är ett sorgligt tecken på att psykvården rustats ner de senaste decennierna.

  SvaraRadera
 15. Jörgen.
  Har du läst alla inlägg som finns i denna blogg? Och alla kommentarer som ViS fått till svar? Jag tvivlar på det, för i så fall hade du nog inte ansett att det är SD som får brallorna neddragna!

  Vad har du för problem med att det finns personer som är anställda av SD? Har inte alla partier anställda? Skulle partierna kunna fungera utan anställda?

  Och om du nu har problem med anställda politiker så kan jag trösta dig med att vi också är väldigt många som ägnar vår fritid åt partiarbetet. För att vi vill, inte för att vi får betalt!

  Tess

  SvaraRadera
 16. Uncle bob!
  Det är även uppenbart att det är väldigt känsligt att kritisera SD och dess sympatisörer verkar ha svårt att tåla denna granskning.

  Om nu SD vill vara med i rikspolitiken så måste dom vänja sig vid att bli både kritiserade och ifrågasatta precis som alla andra partier blir!

  SvaraRadera
 17. Det här är nog resultatet med sd i riksdagen:

  http://www.youtube.com/watch?v=uhorYln_H0Q&feature=related

  Politikerförakt i all ära, men har folk inte LITE högre krav på vilka människor de vill ska företräda dom? Måste man hämta in partimedlemmarna från OBS-klassen på högstadiet?

  SvaraRadera
 18. De flesta verkar vara helt eftersatta LO medlemmar här som ser Ohhhhhh "INVANDRARNA" ohhhhhh som ett homogent grupp som är här för att döda, våldta och plundra!

  Kryp ur arslet och se att det är andra människor, individer som för det mesta jobbar och lever sina liv. ATt det finns idioter som inte är svenskar är väl ingen överaskning? Ni bevisra ju att det är full av fördommsfulla rädda människor i Sverige också!

  Fel att blanda och ge som det gynnar ens egna syften, och sedan påstå att "jag är ju bara politiskt korrekt" men i själva verket högst fördomsfull och fientlig mot stackars männsikor som inte ser ut som Er.

  SvaraRadera