onsdag 23 juni 2010

Rakryggad 12-åring misshandlades av rasist

När en sjätteklass i en skola i Vellinge kommun bytte om efter gymnastiken kom en femtonåring in i omklädningsrummet. Han uppmanade pojkarna att säga efter honom när han sa olika rasistiska saker, berättar Sydsvenskan. De flesta lydde men åtminstone en 12-årig pojke vägrade säga att "alla invandrare ska utrotas". Trots att 15-åringen slog honom med en bandyklubba vägrade han upprepa frasen och ifrågasatte istället varför invandrare ska utrotas. Misshandeln fortsatte ända tills tolvåringen tvingades lyda uppmaningen.

Femtonåringen åtalas för misshandel, olaga tvång och hets mot folkgrupp.

Tolvåringen kommer nog att gå långt i livet med sitt civilkurage.

5 kommentarer:

 1. 15-åringen var kanske medlem i SDU - Sverigedemokratisk ungdom?

  SvaraRadera
 2. 15-åringen var väl en sk "invandringskritisk". Inte så konstigt att de fått uppfattningen att alla tycker som de...

  SvaraRadera
 3. Och detta är vardag för "svenska" ungdomar i invandrartäta områden....

  SvaraRadera
 4. Wow! Fantastiskt starkt av en 12 åring! Heja upphöjt till hundra!!
  /A

  SvaraRadera
 5. Vad jag vet så har aldrig SD eller några andra nationella för den delen hävdat något om "utrotning" av någon pga ras, kön eller sexuell läggning etc. Men visst, den unge herren kanske ochså tittat och förläst sig på (T)om och (J)errys medier som så många andra inte minst ni på den här sidan. Styr nationella Rwanda och Tyskland idag? Jag antar att ni svarar nej på den frågan. Varför? Utrotade dom inte tutsierna och judarna i respektive nation? Varför har dom då inte makten?

  Nej, snälla vakna upp från era Tomas Quick drömmar, förvirringar och känslor och inse att det är ni, tutsierna och judarna om några som är ute efter utrotning, inte minst av palestinierna, hutuerna och Svenska folket.

  Trevlig midsommar!

  /Realist inte rasist

  SvaraRadera