söndag 13 juni 2010

SD blir aldrig vågmästare

Varje gång en opinionsmätning visar att varken alliansen eller de rödgröna får egen majoritet och Sverigedemokraterna samtidigt klarar fyraprocentspärren så utropar media att SD kan bli vågmästare. Men SD blir aldrig vågmästare. Alla riksdagspartierna har klart deklarerat att de inte kommer att regera tillsammans med Sverigedemokraterna. Hellre söker de samarbeten över de nuvarande blockgränserna. Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann säger t.ex. att om det blir ett oklart parlamentariskt läge kommer de att söka ett bredare stöd för sin politik, i första hand hos Miljöpartiet. Miljöpartiet å sin sida verkar inte helt utesluta ett samarbete med alliansen.

Det är alltså inte hugget i sten att de nuvarande blocken består efter valet. Det man kan vara mest säker på är att ingen vill ge Sverigedemokraterna något inflytande. Utan den nuvarande blockindelningen finns inte heller förutsättningar för en vågmästarställning för SD. En röst på SD betyder därför att man avstår från att påverka Sveriges politik.

21 kommentarer:

 1. Feltänk, en röst på SD tvingar ju dom andra att kompromissa sig fram plus att SDs frågor får en stabil plattform i form av riksdagens talarstol!

  SvaraRadera
 2. Även om partierna måste kompromissa i vissa frågor så är det ingen som vill driva SD:s fråga.

  SvaraRadera
 3. Att för mijlöpartiet samarbeta med M kommer inte att bli problemfritt med tanke på MPs väljare. Se vad som hände med Stockholmpartiets när de samarbetade med alliansen.

  Tror det blir svårt att få in MP i det parlamentariska underlaget och bilda en majoritetsregering. Mer troligt så får det största blocket bilda en minoritetsregering med aktiv hjälp av det mindre blocket. Sen får man se hur det går.

  SvaraRadera
 4. Samarbeten mellan partier är sällan helt problemfria men t.ex. i Region Skåne samarbetar Miljöpartiet med allianspartierna. Runt om i kommunerna finns exempel på mer eller mindre osannolika samarbeten, som t.ex. mellan Socialdemokraterna och Moderaterna.

  SvaraRadera
 5. Som miljöpartist skulle jag aldrig vilja samarbeta med M så där fick S min röst istället vilket ju då också blir en bortkastad röst.

  SvaraRadera
 6. Det handlar ju om att M hellre vill samarbeta med MP än SD. Därmed inte sagt att MP skulle bryta det bruna blocket efter valet.

  En röst på SD är en röst för förändring av invandringspolitiken, oavsett om de hamnar i regeringsställning. På samma sätt som en röst på PP är en röst mot övervakningssamhället.

  Med ditt sätt att tänka så kan man ju säga att alla röster på partier som inte hamnar i regeringsställning är bortkastade och värdelösa. Snacka om att bagatellisera och trycka ner andra människors åsikter!

  SvaraRadera
 7. Nu är ju inte S helt utan inflytande även när de är i opposition. Det finns trots allt många frågor där allianspartierna och S kan bli överens. Ingen är dock överens med SD i deras fråga.

  SvaraRadera
 8. Tror det skulle bli bli ett högt pris för miljöpartiet om de gick över till alliansen. Då har dom du halverat till väljarstöd 2014.

  SvaraRadera
 9. Hehehe, vad tror du händer 2014 efter 4 år med MPs invandringspolitik? Och att den katastrofala integrationen i landet har fått 4 år till på sig att sjunka in i svenskarnas medvetande? Och 24 000 flickor till har blivit våldtagna? Och väljarna har fått klart för sig att deras politiska företrädare spottar på demokratin? Och SD har fått mer medieutrymme eftersom de sitter i riksdagen och har haft tillgång till riksdagens utredningstjänst och kunna släpa fram åtminstone en del av det sjuklövern sökt dölja i ljuset?
  Så som blivande SD-väljare så säger jag, gärna! Låt sjuklövern visa vad den går för! SD behöver ändå tid att landa i rikspolitiken. Låt bli att göra upp med SD nu och jag kommer kunna gotta mig åt väldens mest skräckslagna politker inför valet 2014, då får SD 20%, minst.

  SvaraRadera
 10. Etablissemanget värderar alltså sverigedemokraternas kritik som viktigare
  än innehållet i respektive block.

  Arbetslinjen och bidragslinjen gör gemensam sak mot DEN ENDA REALISTISKA LINJEN ( att sluta massinvandringen av papperslösa som fyller upp miljonprogrammen med kriminalitet och kravaller )

  SvaraRadera
 11. Vi kan se exempel från Belgien där etablerade partier har försökt att hålla invandringskritiska partier utanför all form av inflytande. Invandringskritiska partier har gått fram ordentligt i valen. Visst kan ett samarbete mellan exempelvis MP och M hålla SD borta i fyra år, men i valet 2014 kommer SD att slå nockout på övriga partier och erövra minst 25 % av rösterna. Det skall bli intressant att se hur de etablerade partierna kommer att hantera det.

  SD röstare

  SvaraRadera
 12. Anonym 19:21,
  Varför skulle en fjärdedel av väljarna vara fientligt inställd till 14% av Sveriges befolkning?
  Varför skulle en fjärdedel av väljarna vara fientligt inställd till en fjärdedel av Sveriges barn och ungdomar?

  SvaraRadera
 13. Det handlar inte om att vara fientligt inställd till alla Sveriges invandrare. Det handlar om att vi inte förmår att ta in fler. Landet måste få tid att bygga bostäder, utbilda, få i arbete dem vi redan har här.

  SvaraRadera
 14. Ett annat sätt att formulera sig, Anna.

  SvaraRadera
 15. Jag måste ändå beundra dig VIS. 98% håller inte med dig i något ändå upprepar du dina verklighetsfrånvarande mantran med en dåres envishet. Du kommer att bli besviken i valet i höst.

  SD röstare

  SvaraRadera
 16. Johan Bensow15 juni 2010 06:28

  Vi i Sveriges misströstelsetaktik lär inte skrämma bort väljare från att rösta SD. Moderaternas blågröna utspel visar bara klart och tydligt vad många SDare sedan årtionden redan vet, nämligen att det nuvarande (en)partisystemet är en schimär. Att även en blåröd koalition skulle kunna bli verklighet utöver huvudstaden (där sossar och moderater har aviserat samarbete om SD får för stort inflytande) är inte heller förvånande för den vakne.

  Allt detta visar bara vilket undermåligt partisystem och urholkad parlamentarisk demokrati som vi har i Sverige. Den blågula kraften i svensk politik, som just nu heter SD, arbetar däremot långsiktigt för att återupprätta vår demokrati. Ingenting kan ge en bättre signal till våra nuvarande falskspelande politikerpampar än en proteströst på SD i höstens val. Hotet om en blåröd samlingsregering är om något ett starkt argument för just detta. Det bådar endast för att SD får fler röster och att de regerande partierna öppet visar sitt förakt för folkviljan.

  SvaraRadera
 17. Vi i Sverige

  Håller du med om det Anna skriver?Om vi inte lyckas med integrationen nu,hur ska vi då lyckas om ännu fler komer hit?Råder dig att läsa artikelserien i VLT om somaliernas situation,det är inte någon uppmuntrande läsning.....

  SvaraRadera
 18. Anonym 06:42,
  Återigen ett upprepande av mantrat att integrationen misslyckats. Hur lyckad måste integrationen vara för att inte kallas misslyckad?

  http://viisverige.blogspot.com/2009/08/vad-ar-misslyckad-integration.html

  SvaraRadera
 19. Du som driver den här lögnarbloggen har ju ett helt batteri med skruvar lösa. Du verkar heller inte ha nån som helst kontakt med verkligheten i Sverige 2010. Det är kravaller i ghettona, Sverige leder överlägset europas våldtäktsstatistik och folk hoppar numer på varandras huvuden då det skall misshandlas. Vad är det såna som du inte kan få nog av? Att svenska folket skulle vilja ha massinvandring är ju den största lögnen av alla och det vet du mycket väl! IDIOT, LÖGNARE, KRETIN!

  SvaraRadera
 20. Eriks kommentar innehåller sådant språk som strider mot kommentarsreglerna. Hans kommentar har därför publicerats enbart i pedagogiskt syfte.

  SvaraRadera
 21. Tyvärr har du nog fel. Jag tycker mig märka en hel del stöd för Sverigedemokraterna ute i samhället. Och politikerna kan inte hantera dem, de vet inte hur man ska debattera. Inte expo heller förresten.

  Sammanställningar som de om ekonomin och utbildningen som du har gjort är viktiga!

  Torbjörn

  http://ligator.wordpress.com/

  SvaraRadera