onsdag 2 september 2009

SD får ingen makt

I en intervju i Expressen får Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand frågan: "Kan ni tänka er ett samarbete med alliansen för att hålla Jimmy Åkesson utanför regeringen?" Hon svarar: "Det är en fråga som jag inte kan svara ja på".

Svaret är intressant eftersom det också betyder: "Det är en fråga som jag inte kan svara nej på". Vi kan alltså få en uppluckring av den föråldrade blockpolitiken. Det är viktigt eftersom det inte ger ett litet, främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna en vågmästarställning. Det är viktigt också därför att inget annat parti behöver lägga populistiska förslag för att vinna väljare från SD.

Allra bäst är dock att hålla SD utanför riksdagen. Det gör man genom att krossa myterna om deras huvudfråga, invandringen. Börja med att tala om att en stor del av invandrarna är arbetskraftsinvandrare och anhöriga till svenskar, att de flesta inte lever i ghetton utan mitt ibland oss andra, att de lever laglydigt, arbetar och hjälper till att trygga välfärden.

Lars Persson

24 kommentarer:

 1. Visste du att över 80% av folket på Hall-fängelset är invandrare. Ett mycket stor mängd jobbar svart och kriminaliteten mycket hög där invandrarna lever. Finns det någon anledning till att SD växer? Öppna ögonen nu.

  SvaraRadera
 2. Kan säkert vara så att SD inte får något formellt inflytande efter valet, men desto större informellt. Kritiker mot det månkulturella samhället finns i alla partier, förmodligen i mindre grad i V och MP, och ett närmande till SD:s ideér är nog troligt. SD får en formidabel plattform att verka ifrån med riksdagsmandat och övriga partier är försvarslösa gentemot deras retorik. Så brukar det gå i andra europeiska länder.

  SvaraRadera
 3. Anonym 11:42,
  De intagna på Hall är inte representativa varken för invandrare eller infödda.

  SvaraRadera
 4. Anonym 12:13,
  Det är mycket lätt att försvara sig mot SD:s retorik, bara man orkar skaffa kunskap om invandring och integration. Läs vad vi skriver på den här bloggen.

  SvaraRadera
 5. Wetterstrand är helt ute och seglar. Skulle något borgerligt parti regera tillsammans med kommunisten Ohly, knappast. Inte ens för att utestänga SD. Troligare är hoppande majoriteter i riksdagen.

  /Dr Dexter

  SvaraRadera
 6. Dr Dexter,
  Varför blandar du in Lars Ohly? Han är inte miljöpartist.

  SvaraRadera
 7. Visste ni 80% av SD politiker kriminella .. Tom SDU ordförande är åtalad för rån. SD förre ordförande åtalad för stöld och försägring.

  SvaraRadera
 8. Mycket prat från etablerat håll om "att ta debatten", men det brukar inte bli så mycket med den saken. Undantaget är Mona Sahlin mot Jimmy Åkesson i TV4 för ett par år sedan och det var ingen succé för Mona. Vanligare är äggkastning, visselpipor och okvädningsord. När argumenten tryter så tar man till knytnävarna. Det håller inte i plenisalen.

  SvaraRadera
 9. Anonym 16:01,
  Kan du ge fakta bakom dina påståenden?

  SvaraRadera
 10. Vet inte vad som är positivt för demokratin och utvecklingen i samhället med att samtliga sju riksdagspartier helt skall lägga ned sina låga profiler och gå ihop bara för att hålla SD utanför regeringen. Då kan man väl lika gärna formellt och offentligt lägga ned de sju olika sekterna och gå samman i ett enda parti: partiet vars enda mål är att motverka SD.

  DDR hade också till synes flera olika politiska partier, som i konsensus ville ett och detsamma som moderpartiet SED. Allt för att hålla fasaden uppe utåt att man var pluralistisk och "demokratisk", inom citationstecken enligt realsocialistisk modell givetvis. Sverige har tagit över dess mörkröda och smutsiga mantel.

  PS. SD vet om att de måste ha ett mycket större stöd i röster räknat innan dess politik kommer upp på dagordningen. Man vet också om att detta kommer att ta lång tid och fler måste få nog av rådande vanstyre. Det är ingen som helst nyhet. DS.

  SvaraRadera
 11. Jag tillhör inte de som är någon Fan utav denna bloggen precis. Men jag håller med om frågan som ställs utav "Vi i Sverige" här ovan till "anonym" Kan du ge fakta på dina påståenden? Falsk ryktesspridning är såvitt jag vet åtalsbart däremot, dock är det denna blogg som sprider lögnerna vidare då dessa är ansvariga för vad som publiceras på denna bloggen.

  SvaraRadera
 12. 100% Antiism,
  Om du är ansvarig för vad som skrivs i kommentarerna på din blogg så ligger du illa till...

  SvaraRadera
 13. Jag är definitivt ansvarig för vad jag låter bli publicerat på min blogg ja. Att det sedan sanningen svider i ögonen på de svenskfientliga som gärna hade sett en mer medialik utformning a la DDR & Sovjet, Kuba , Nord-Korea osv gör mig bara euforisk. Du vet ordet som användes i samband med djurplågeri tidigare på denna bloggen. Jag har i allafall vet att hålla mig inom lagens ramar vilket ni inte har då ni publicerat rent förtal och lögn här ovan. Att jag har rätt bevisar väl ändå domen mellan Stefan&Carina VS Fredrik "finken" Jönsson som ni/du säkerligen är väl bekant med? Någon SDU ordförande har inte blivit åtalad för rån vad jag vet så vill du/ni prova att dra detta inlägg inför granskning hos berörd myndighet så säg bara till.

  SvaraRadera
 14. 100% Antiism,
  Du kallar oss alltså "hatfulla svin"?

  SvaraRadera
 15. Att hålla på att stänga ut ett parti och smutskasta SD, väx upp förfan. Inse att flera kommer rösta dom och det är ju förfan självklart varför?? Både norge och finnarna skrattar åt oss!

  SvaraRadera
 16. Har jag kallat er för "hatfulla svin"?

  Kan du länka till detta påstående eller är det som vanligt endast lögn och egenpåhitt i förtalssyfte?

  SvaraRadera
 17. 100% Antiism,
  Jag påstår inte att DU skrivit det men signaturen "Karpstryparen" har skrivit det i en kommentar.

  Dock är det du som anser att du ansvarar för vad som står i kommentarerna, inte jag.

  SvaraRadera
 18. Klart att du påstod att JAG hade kallat er för detta...du skrev ordagrant:

  Vi i Sverige sa...
  100% Antiism,
  Du kallar oss alltså "hatfulla svin"?

  den 2 september 2009 19:28

  Och nu skriver du ordagrant följande:

  Vi i Sverige sa...
  100% Antiism,
  Jag påstår inte att DU skrivit det men signaturen "Karpstryparen" har skrivit det i en kommentar.

  Dock är det du som anser att du ansvarar för vad som står i kommentarerna, inte jag.

  den 2 september 2009 21:35

  Så hur skall du ha det? HAR jag skrivit detta som du först påstod eller har jag INTE gjort det som du sedan skrev???

  Detta påminner starkt om din/era fabler och fantasier som ni sprider om Sverigedemokraterna, deras representanter och oss väljare samt sympatisörer....dvs rena lögner och falska påhopp!

  För att förtydliga det hela så kan jag rekomendera dig/er att googla på fallet "Carl Bildt VS Jinge" angående diverse publicerade inlägg hos förstnämda. Därefter så ber jag er att grundligt läsa reglerna samt användarpolicyn hos Blogspot. Dvs det är blogginnehavaren/ägaren som bär huvudansvaret för vad som publiceras och därmed även den som kan straffas. I detta fall så har ni publicerat ett inlägg som innehåller felaktiga och skadliga påståenden för enskild person. Än en gång skriver jag följande...INGEN SDU ledare har åtalats för rån.

  SvaraRadera
 19. 100% Antiism,
  Om vi bara skulle publicera kommentarer där allt som skrivs är sant så skulle vi inte kunna publicera många kommentarer från dig eller från de flesta andra. Istället publicerar vi och ifrågasätter som vi gjort här.

  SvaraRadera
 20. Vet du en sak...jag tror att jag som väljare för SD och partiet som sådant talar mer sanning än vad både ni och hela riksdagen samt svensk mediakår gör. Och skulle SD vara rasistiska osv så är baske mig hela vänsterrörelsen det också!! Jag citerar här nedan ur Jesper Johanssons doktorsavhandling (Växjö universitet, Institutionen för humaniora), "Så gör vi inte här i Sverige. Vi brukar göra så här": Retorik och praktik i LO:s invandrarpolitik 1945-1981


  Det primära syftet med denna avhandling är att analysera den svenska fackliga konfederation, LO's, medierad retorik, argument och social och institutionell praxis i processen med att bilda LO: s policy beträffande införande, integrering och deltagande av invandrare i svenska samhället i allmänhet, arbetsplats och den fackliga rörelsen under perioden 1945-1981 . Det teoretiska syftet är att studera hur maktrelationer av överordning och underordning grundar sig främst på de grupper av klass, etnicitet och nation, utan också om kön och i viss mån generation har bildats genom ideologiska processer av integration och gränsen ritning i retoriska tal, texter och institutionell praxis inom ramen för en tydlig klass-baserade samhälle som LO utgör.

  Resultaten visar att LO hade en ambivalent inställning till arbetskraftsinvandringen i ett expanderande efterkrigstidens svenska ekonomin. Å ena sidan de fackliga organisationerna accepterat att industriell tillväxt och generella välfärdsreformer var beroende av tillgången på arbetskraft. Å andra sidan, fruktade LO att okontrollerad arbetskraftsinvandring skulle vara en nackdel för inhemska arbetstagare, eftersom lönerna kan hållas låga och föråldrade industriella sektorer skulle kunna bibehållas och "solidarisk lönepolitik" skulle kunna äventyras på grund av tillströmningen av invandrad arbetskraft . Organisera invandrare var en central del av den fackliga rörelsens strategi, och LO också krävde från början på lika lön och anställningsvillkor mellan infödda och invandrade arbetare för att undvika löneökningarna. Under andra hälften av 1960-talet och 1970-talet, hävdade LO upprepade gånger att omfattningen av invandring bör vägas mot sådana faktorer som tillgång till arbete, bostad, social service, utbildning och språk teahcing.

  Ett viktigt argument i avhandlingen är att inom LO, invandringspolitiken ansågs vara en funktionell "anpassning" för invandrare i redan definierade institutioner, normer och nationell kultur i det svenska majoritetssamhället. Följaktligen väntades invandrarna att anpassa sig till det "normala" svenska och socialdemokratiska sätt att göra saker på ett rationellt och organiserat sätt. Under 1970-talet kunde svenska språkutbildning och företag introduktion med facklig närvaro, översatt informationsblad om den svenska arbetsmarknaden och i samhället, fackliga kurser och studiecirklar ses som centrala medel i en process av socialisering och "normalisering". Dessa politiska åtgärder har måtten på en socialdemokratisk ideologisk identitet projekt inom fackföreningsrörelsen, som byggdes som en symbol för ett visst nationellt beslut och "det svenska sättet att göra saker". Resultaten visar också hur klass, etnicitet, nation och kön har arbetat som strukturerande principer om makt och status inom LO.

  KÄLLA: http://vxu.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2:206116


  Om Sverigedemokraterna inte är något annat än en ren avspegling ifrån vänsterrörelsen kan ni ju motbevisa detta med era fakta och källor tack! Så sitt inte och försök att lura svenska folket med en massa fabler som enbart är påhittade eller fakta skrivna utav vänsterfolk FÖR vänsterfolk som ni sedan skall försöka göra om till sk "sanningar". Tror ni verkligen svenskarna är så korkade? Ja uppenbart för ni har ju sagt så i diverse kommuner.

  SvaraRadera
 21. Varför skriver du då Lars att invandringen är lönsam,när den bevisligen(med ditt egna faktaunderlag)inte är det

  SvaraRadera
 22. 100% Antiism,
  Det spelar ingen roll om SD är vänster eller höger eller om det är vänstern, mitten eller högern som ljuger om invandringen. Vi försöker motverka mytbildning var den än kommer från.

  SvaraRadera
 23. Men att kommentera mitt senaste inläggs innehåll klarar ni minsann inte av? Då är det lättare att vifta bort det med meningar som "SD ljuger", "SD skapar myter", "SD är rasister" osv osv.

  (Förövrigt kommer det ett mejl till er senare under dagen angående förtalet emot SDUs ordförande här ovan)

  SvaraRadera
 24. "SD får ingen makt" skrivs det i rubriken. Men sedan står det att de får makt att luckra upp blockpolitiken. Är det inte makt det? Att lyckas med det som ingen annan har lyckats med?

  SvaraRadera