måndag 21 september 2009

Fakta bakom artikeln i Aftonbladet

Aftonbladet publicerar idag en artikel av Lars Persson, redaktör för "Vi i Sverige". Här finns länkar till fakta som nämns i artikeln.

Fakta om Rosengård

98,8 procent av Rosengårds barn och ungdomar bekymrar inte polisen

Invandring – sysselsättning och samhällsekonomi

Vilka invandrar till Sverige?

Anhöriginvandrare och deras familjer

Inkomstfördelningsundersökningen 2007

Barnafödande bland inrikes och utrikes födda

Barn med utländsk bakgrund

36 kommentarer:

 1. Det står dig fritt att redovisa de oerhörda rikedomar mångkulturen fört med sig till Sverige de senaste 20 åren. Kanske är det därför skola, rättsväsende samt vård befinner sig i fritt fall trots världens högsta skatter.
  Beräkningar (riktiga beräkningar och inte fantasier från vänstertomtar) beräknar invandringens kostnader till ca 200 miljarder per år. Då är inte allt mänskligt lidande inräknat.

  /Danne, teknolog uppväxt i Kista och Tensta. Där har du aldrig varit.

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad är det du snackar om? Välfärd? Vi har flyttat 6 ggr på ett år pga bostadsbrist. Vi bodde utan dusch ibland. Var är välfärden? Ovilliga flyktingar som ockuperar bostäderna och beter sig som djur. Kom ner till vår verklighet så får du se!!!!!!!

  SvaraRadera
 3. Alla är inte invandrare! Det finns invandrare och flyktingar! Det är inte samma!

  SvaraRadera
 4. Okej, jag inser nu att detta är en censurerad debatt där endast meningsfränder får komma till tals.
  Du har aldrig funderat på VARFÖR det måste vara så här?
  Du har aldrig funderat på att ni vänsterextremister bidrar till att grytan kokar mer och mer tills den slutligen exploderar?
  /Svensksvensk uppväxt i Kista och Tensta

  SvaraRadera
 5. Pinsamt dålig artikel som om något kommer få ännu fler att rösta på SD. Jag är själv invandrare men väl integrerad i samhället och jag avskyr ditt sätt att föra vår talan. Vem är du egentligen?

  SvaraRadera
 6. den politiska korrektheten inom mediasverige kommer slå nya rekord fram till valet 2010 då de är livrädda för att SD skall komma in i regeringen. jag kan endast hoppas att skribenter som "Vi i Sverige" och andra journalister utan någon som helst verklighetsanknytning inte lurar det svenska folket att allting står rätt till i samhället och att vi är på rätt väg. det vore ett horribelt misstag från deras sida då innvandringen, integrationen och allt annat det har fört med sig är en katastrof för Sverige och alla som bor i sverige, invandrarna inräknade.

  SvaraRadera
 7. Framför allt lär knappast integrationsovilliga stenkastare och attentatsmän rädda någon välfärd. De enda arbetstillfällen de skapar är för rättsväsendet och socialtjänsten. Såna 'berikare' betackar vi oss för. Det borde hederliga invandrare också göra.

  SvaraRadera
 8. Visst är det så att det finns invandrare och det finns flyktingar. Men eftersom invandringen från mer utvecklade länder torde vara så mycket mindre än flyktingar och dess anhöriga så har det nog ingen betydelse att man klumpar ihop dem och kallar alla för invandrare.

  SvaraRadera
 9. Vilken planet har du bott på dom senaste 20 åren?
  Jag har själv bott i Jordbro i Haninge i tio år och skulle kunna skriva spaltmetrar om olika saker som en del invandrare gör (OBS! En del) men det dom gör är väldigt mycket!!! När jag jobbade på polisen så kom det ut en gång per vecka span information om eftersökta personer samt stulet gods (ex tavlor). Tittar man på kategorin grövre våldsbrott (våldtäkt, grov misshandel, dråp och mord) så var 8 av 10 personer av invandrarbakgrund. Nu är det ca 10 år sedan men jag tror inte det har blivit till det bättre.

  SvaraRadera
 10. Måste bara skratta åt denna bloggs senaste "debatt"artikel i Aftonblaskan :D
  Ni vill alltså att media ska fylla sina tidningar med icke-nyheter?
  Ojsan, många invandrare går till jobbet, det måste vi ju skriva om!
  Det är ju inget nyhetsvärde i det och att rapportera om brottslighet är inte att utmåla invandrare på ett visst sätt. Svenskars brottslighet rapporteras det också om, men man ska alltså undvika att rapportera om när invandrare gör brott?
  Snacka om att försöka skönmåla den misslyckade massinvandringen och vilseleda folket. Fast då har ju den här bloggen också alltid varit dårarnas näste.

  SvaraRadera
 11. För att starta en sån här blogg krävs att man aldrig varit länge i en invandrartät förort.
  Naturligtvis bor initiativtagaren i ett etniskt rent svenskt område, där han kan vara politiskt korrekt och tycka sig vara förmer än andra.
  Men se upp! Snart är invandrarna så många att det inte går att gömma sig.
  Även den övre medelklassen kommer att konfronteras med verkligheten. Och inte bara den svenska arbetarklass som man föraktar.

  SvaraRadera
 12. HAHAHAHAHA vilken jävla dåre du är LArs. Sd kommer n i riksdagen och varken du eller någon annan batikhäxa kan ändra på det! Svälj huvud och byt kropp dina lallande fåne!

  SvaraRadera
 13. Vilken jävla dynga.

  SvaraRadera
 14. Ja, Sverige är verkligen en katastrof att bo i....

  SvaraRadera
 15. Bra artikel, konstigt hur folk blir när fakta presenteras, då kan de inte fortsätta med myterna och vräker ur sig alla möjliga osammanhängade meningar. Själv uppväxt i Husby/kista, om någon av de ovan någonsin tagit blå tunnelbanelinje in på morgonen så brukar den vara full av människor på väg in till jobbet...jo majoriteten invandrare.
  SD är ljuger medvetet och försöker få folk att tro på alla dessa myter, fokus område ligger nu på muslimer och "den dolda sanningen", vilket gör det skrattretande.

  SvaraRadera
 16. Tja om den andel barn minskade, kanske vi fick ordning på arbetslösheten, full sysselsättning så att säga.
  När man ser hur dagens invandring fungerar får man lätt tanken att vänstern importera röstboskap och högern importera löntryckare.
  Ingen har frågat menigman vad han tycker då svaret jo kan bli"fel" så att säga.
  Man kan inte "von oben" dra en politik ned över huvudet på folk utan det finns bred uppbackning bak politiken och i detta fall finns denna uppbackning knaååast.
  Svenska folket har inte efterfrågat ett multietnisk samhälle och att skapa ett sånt på få år bäddar för konflikt (100 brända bilar i månaden i Göteborg.
  Det går inte att ha en invandring där inte är i paritet med landets behov och bärkraft och som dessutom inte är efterfrågad av befolkningen.
  Det skapas en krutdurk, något vi dagligen ser i media.

  SvaraRadera
 17. Till vår glädje ser vi att artikeln inte lämnar SD/ND/Folkfronten oberörda.

  SvaraRadera
 18. Anonym 16:21,
  Jag bor i ett typiskt invandrarområde. Ca 10 procent invandrare som jobbar, betalar skatt och lever laglydigt.

  SvaraRadera
 19. peerpede,
  Människors och familjers existensberättigande ska inte vara avhängigt efterfrågan.
  Är du efterfrågad av folket?

  SvaraRadera
 20. "invandrare"

  Då är det dags igen...att slita itu en röd PK-text.

  En av de trettio "Anonym" påpekade att det är skillnad på "flyktingar" och "invandrare". Absolut sant, men då "flyktingarna" ligger runt 5% av invandringen så är det mindre intressant. Att sedan "flyktingarna" uppför sig precis lika illa som de vi (svenskar) kallar "invandrare" gör inte det hela bättre.

  Men ok, då går vi vidare till att förlöjliga Lars Persson. Att han med "invandrare" räknar in samtliga grupper är underförstått, trots att ingen annan i landet gör det samma. Norrmän, danskar, britter, amerikanare, finnar, holländare och så vidare räknas inte som "invandrare" av resten av befolkningen.

  Med "invandrare" så menar gemene man (ni vet, de som vänstern hatar mest) afrikaner, araber, östasiater och sydamerikaner främst, men även Borat-gänget. Att Sverige tjänar på att ha norrmän i landet tror jag få skulle säga något om, däremot tror jag få (inklusive SD) inte har samma syn på t.ex somalier.

  Så Lars Persson, trots att du försöker ljuga ihop det lite fint så påverkar du nog ingen. De som läser Aftonbladet är antingen sådana som redan vet vad som händer i landet och läser AB för att få bevisat att svensk media är lika vidrig som de redan vet, eller så är det sådana som går på vad som än skrivs i media och alltså redan håller med dig (och de röstar antagligen på PP).

  Vad jag skulle vilja se var statistik (riktiga siffror, helst äkta) över olika invandrargrupper. Kostnad (full kostnad, inklusive fängelse, vård för deras offer osv) samt hur mycket de tillför till samhället (positivt alltså). Då svartarbete inte ger någon större skatteintäkt så räknas inte det (pizzerior får alltså inte räknas in, vilket är 99% av alla Mona Sahlins invandrarföretag).

  Ge mig den informationen, Lars Persson, för:

  Irakier
  Somalier
  Albaner
  Etiopier
  Chilenare som kommit efter 1985
  Jugoslaver som kommit efter 1985
  Greker som kommit efter 1985

  och jämför sedan de siffrorna med

  Norrmän
  Danskar
  Finländare
  Britter
  Holländare
  Chilenare som kommit innan 1985
  Jugoslaver som kommit innan 1985
  Greker som kommit innan 1985

  Var sen tyst i all framtid, Lars Persson. Fast rösta gärna på SD.

  SvaraRadera
 21. Bra skrivet - tack för att du orkar samla ihop fakta!

  /Svava

  SvaraRadera
 22. @Vi i Sverige.
  Det är ingen naturlag att alla har rätt att komma till Sverige.
  Och visst var jag efterfrågad då jag kom hit i 1975 och började bygga skolor mv.
  Jag hade dessutom ett halvårs lön på fickan.
  Jag är invandrare, en assimilerad sådan, har aldrig belastad systemet, har lärt mig Svensk själv och kommer att resa ut vid pensionsåldern.

  SvaraRadera
 23. "Invandringskritiska" brukar påpeka att 100000 invandrar varje år. Då räknar de alla som invandrar, även svenskar som återvänder från utlandsboende.
  De brukar också påpeka att ca 90000 uppehållstillstånd beviljas varje år. Där inräknas även uppehållsrätter till EU-medborgare.
  SD vill införa straffavgift för svenskar som är anknytningsperson till en invandrare. Det gäller alla som behöver uppehållstillstånd, alltså även amerikaner, kanadensare, australier.

  Det är alltså inte bara jag som räknar alla utlänningar som invandrar som invandrare.

  SvaraRadera
 24. Vårda språket Lars, det heter inte "invandringskritiska" det är kritisk till invandringspolitiken, en hel annan femma.
  Vänstern begreppsmanipulation går inte överför en bildad hantverkare som jag.

  SvaraRadera
 25. Sanningen ligger väl mittimellan SD och viisverige.
  Tror mittisverige har rätt när det gäller invandrare och SD när det gäller flyktingar.
  Vem som helst kan ju förstå att flyktinghanteringen kostar mycket pengar och tillför lite pengar till stadskassan.
  Ja se statistik.

  SvaraRadera
 26. Presentera gärna fakta om asylinvandringens kostnader eller ev vinster för samhället.
  Men låt då någon oberoende från något annat land ta fram statistiken.
  Litar inte på statsmakten i denna fråga.

  SvaraRadera
 27. Denne "Lars Perssons" (vem är det? Nån på Sveav 68?) sk "debattartikel" i Aftonblaskan tycks vara kreerad med en datoriserad floskelgenerator..
  Länge sen jag så så många floskler staplade på varandra.
  -E-

  SvaraRadera
 28. Jag tackade inte dig Lars Persson, jag tackade IllWill för dennes fakta speckade inlägg som förstörde hela ditt inlägg samt det du skrev i aftonbladet.

  /Svava

  SvaraRadera
 29. Med Perssons "logik" skulle vi ju kunna ta hit 2 miljoner somalier och sedan bara se den svenska ekonomin skjuta i höjden...

  SvaraRadera
 30. Alla ni som är kritiska till Lars. Ta fram egna fakta baserat på bra statistik innan ni kritiserar.

  Och eftersom den vanligaste kritiken mot "positiva" åsikter om invandring är att man aldrig själv bott i ett "invandrarområde", så för att förtydliga bor jag i "sådant" område nu och är "etisk" svensk.

  Samt att ca 4% tycker som SD i Sverige. Inte mer. SD representerar inte någon "tyst" majoritet mot ett PK övre medelklass samhälle. SD är en liten minoritetsgrupp i Sverige.

  SvaraRadera
 31. @Anonym 21:29
  Jag är kritisk till invandringspolitiken och jag har bott två år med familj i ett såkallad "ghetto".
  Sorry to say it, men vi fick fly fältet efterhand som mina två flickor blev könsmogna och tafsandet, tillmälen likt "luder" eller värre ökade för att förekomma dagligen.
  Det var ohållbart att var tvingad eskortera barnen överallt pga risken för övergrepp och mina barn tog åt sig, ändrade sig stegvis och ändrade sina liv från att ha varit aktiva utåt, till att bli mer tystlåtna hemmabarn med begränsade aktiviteter och få kompisar.

  ps. är inlagan jag svara på bortcensurerat? Om så är fallet kan jo "Vi i Sverige väl hitta den i caschen.

  SvaraRadera
 32. peerpede,
  Bosätt dig i ett typiskt invandrarområde istället. Det brukar vara lugna områden och de finns i alla Sveriges kommuner. I själva verket är de flesta områden typiska invandrarområden.

  SvaraRadera
 33. peerpede,
  Vi har inte tagit bort någon kommentar till det här inlägget - ännu. Om något försvunnit så har kommentatorn själv tagit bort det.

  SvaraRadera
 34. @Vi i Sverige...
  Nu är det inte så enkelt att man bara "bosätter" sig i ett typisk invandrarområde, det finns orsakar att man kanske inte har något val (arbetslinjen), vad jag annars berättade är rena rama sanningen och så sen som idag berättade min tjugoåriga dotter att hon faktisk hade utsatts för ett våldtäktsförsök av en o-integrerad kurdisk yngling, något jag inte innan visste om och hon tillsyns har burit på sen 14-årsåldern.

  Så mina vänner; skrota skitsnacket och kom ut i verkligheten, där var inte araber har fyra ben och en sadel på ryggen!

  SvaraRadera