tisdag 22 september 2009

Gå som katten kring het gröt och göra höns av fjädrar

Vi som försöker åstadkomma en seriös debatt om invandring, integration, främlingsfientlighet och rasism kan inte annat än förundras när vi ser vad en del politiker istället föredrar att prata om.

Man behöver inte gå längre än till kommentarerna på den här bloggen för att oroas över det starka hat som uttalas om människor från andra kulturer. Då har vi ändå tagit bort de allra grövsta. Många andra bloggar och även tidningar har mycket lägre eller inga spärrar för vad som tillåts. Ändå har de som avlönas för att bekämpa rasism tid att ägna sig åt negerbollar och ”kvarteret Negern”.

Det finns många viktiga saker att diskutera i ämnet integration. Hur ökar man sysselsättningen? Hur motverkar man gängbildning? Har media och politiker tillräckligt goda kunskaper om ämnet? Uppenbarligen inte eftersom det inte finns många som engagerar sig i de verkligt viktiga frågorna. Istället pratar man om huruvida burka och andra heltäckande slöjor ska tillåtas eller inte. Hur många burkor ser man i Sverige (utöver den som förekommer i humorprogrammet Kvarteret Skatan)?

Lars Persson

2 kommentarer:

 1. Har tittat på siffrorna för gruppen infödd+utrikes
  De har nästan lika bra siffror som för andra par eller sammanboende.
  Problemet med denna goda siffra är den ger sd vatten på sin kvarn.Partiet hävdar ju snabb assimilation är det bästa.
  Ökad sysselsättning är viktigt, har du någon ide?
  Vad anser du om burka?.Tillåta eller inte?

  SvaraRadera
 2. 1 burka är 1 burka för mycket.
  Denna kvinnoförnedrande klädsel är en skymf mot det sekulära och ännu demokratiska Sverige.
  Religion är en privat sak och bör inte synliggöras i det offentliga rummet överhuvudet.
  Bär man sån utstyrsel står man inte till arbetsmarknadens förfogande och får då rede sig på egen hand utan bidrag från stat eller kommun.
  Jag förmoder att "arbetslinjen" även gäller burkaklädda invandrarkvinnor och jag har inte en tanke att finansiera deras arbetsfria liv med en krona pga religiös övertygelse.
  Jag är hantverkare och kan jobba svart, då blir det jo ingen pengar heller till eliten där inte ens kan stava till ordet "realvärde".

  SvaraRadera