fredag 18 september 2009

SD:s politik värre än deras icke-politik

Som konstateras på Expressens ledarsida så var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson svarslös på de flesta frågorna han fick vid partiledarintervjun dagen innan. Det är naturligtvis anmärkningsvärt och nonchalant att ett parti som vill in i riksdagen inte har åsikter om de flesta viktiga frågor som behandlas i riksdagen. Frånvaron av politik på dessa områden är dock ett mindre hot mot medborgarnas frihet än den politik de har på bl.a. området familj.

Att människor själva ska få välja vem de vill bilda familj med är en självklarhet för de flesta som bor i Sverige. Dock inte för Sverigedemokraterna. I sin strävan att skapa en homogen befolkning vill man hindra svenskar att bilda familj med människor från "icke-västliga" länder genom att stoppa invandringen från sådana länder. Man är heller inte så förtjust i att svenskar bildar familj med personer från kulturellt närstående länder eftersom man vill införa en straffavgift på ett prisbasbelopp (42800 kr år 2009) för personer i Sverige som är anknytningsperson till en invandrare. Man försvarar avgiften med att den ska vara ett bidrag till svenskundervisning och "andra anpassningskostnader". Men svenskundervisningen kostar mindre än en tiondel av vad grundskole- och gymnasieundervisning kostar för en infödd svensk och några andra anpassningskostnader existerar inte. Tvärtom så betalar hushåll som består av både svenskar och invandrare mycket skatt och får mycket lite socialbidrag.

Svenskar som tar emot anhöriga från andra länder är dessutom inte pålitliga medborgare eftersom de ska skriva under en försäkring att de ska anpassa sig och delta i samhällslivet, något som inte andra medborgare behöver skriva under.

Allt detta framgår av Sverigedemokraternas invandringspolitiska program som kan läsas på deras webplats.

Läs även:
SD vill hindra svenskar och invandrare att bilda familj (Newsmill)

2 kommentarer:

  1. Tycker inte han gav mindre svar än vad de andra partiledarna gjort. Däremot så var det ju pinsamt att se Eriksson-Sahlin-Lenin i Agendas utfrågning. Det enda dessa tre var överens om var att de skulle vara överens och detta var de överens om att de skulle bli inför valet. Att det är enorma skillnader och osämja mellan Miljöpartiet och kommunistpartiet var ju uppenbart vilket även blev påpekat därefter i svenska medier. Tror inte Lasse är så förtjust över att hans samarbetspartner sedan åker lyxig privatjet till fest med gräddhyllefolk som verkar flytt landet utav möjliga skatteskäl. Peter E är ju emot flyget så även han måste väl vara bitter utav miljöskäl.

    SvaraRadera
  2. Att de övriga partiledarna inte gav några vidare klara och tydliga besked förnekar inte att Åkesson dessvärre gjorde en mycket blek insats.

    SvaraRadera