söndag 2 augusti 2009

98,8 procent av Rosengårds barn och ungdomar bekymrar inte polisen

Nättidningen Mitt område har gjort en intervju med Rosengårds närpolischef Börje Aronsson. Intervjun ger en mycket balanserad bild av problemen i Rosengård och bakgrunden till dem.

Börje Aronsson säger att av Rosengårds 22 000 invånare är 8000 barn och ungdomar under 18 år. Cirka 100 av dem har polisen kontinuerlig kontakt med medan resterande 7900 inte bekymrar polisen i någon större utsträckning.

Det är i områdena Herrgården, Örtagården och Törnrosen som problemen är störst. Rosengård som helhet är däremot som vilket område som helst i Malmö, säger Börje Aronsson.

11 kommentarer:

 1. Vilket likväl är en stor siffra jämfört med svenskdominerade områden med samma eller liknande invånarantal. Ert vrängande användade av statistik talar som vanligt emot, inte för, er uppfattning.

  SvaraRadera
 2. Johan Bensow,
  Det tog dig ett tag att tänka ut ett sätt att vända Börje Aronssons uttalande till något negativt.

  Börje Aronsson ger en helt annan bild av Rosengård än den som vanligtvis förmedlas av media. Det är inte större delen av Rosengårds befolkning som startar bränder och kastar sten på polisen. Det är 100 personer, av 22000 invånare.

  SvaraRadera
 3. Men du måste väl erkänna att det är märkligt att några överhuvudaget "startar bränder och kastar sten"?
  Kan du ärligt säga att det var vanligt bland fattiga och underpriviligerade svenskar förr i tiden?

  SvaraRadera
 4. Anna,
  Det har alltid förekommit att vissa individer startat bränder, kastat sten m.m. Inte bara bland fattiga. Nyligen var det t.ex. en Djursholmsvilla som brann. Det är inte vanligt men det är inte vanligt bland ungdomarna i Rosengård heller. 100 av 8000 är inte vanligt.

  SvaraRadera
 5. Det är inte seriöst eller demokratioskt att försöka göra en politisk analys baserad på ett meningslöst PK-uttalande.

  SvaraRadera
 6. Jimmy S. Windeskog,
  Nej, vi gör aldrig några analyser baserade på dina uttalanden.

  SvaraRadera
 7. Va bra, då kan polisen dra in dygnetruntbevakningen, kan inte behövas i ett sådan mönstersamhälle, har heller inte lust att betala kalaset längre.

  SvaraRadera
 8. Bränder, både i Rosengård och i Djursholm och förmodligen den tragiska i Rinkeby, orsakas av slarv, tekniska fel eller av lek med eld. Men du vet lika bra som jag att förstörelsen runt om i våra invandrartäta områden inte faller in under nåt av ovanstående. Det handlar om mordbränder och det är inte psykiskt sjuka pyromaner som ligger bakom dem.

  Jag förstår faktiskt inte varför du driver den här bloggen. Dina svar är totalt meningslösa - god dag yxskaft. Du slingrar dig undan faktauppgifter som strider mot budskapet du vill trumfa igenom - att invandringen på nästan en miljon människor de senaste decennierna inte har inneburit några problem för Sverige.
  Att erkänna att det finns problem som måste lösas är inte detsamma som att vara rasist eller främlingsfientlig, man behöver inte ens vara sverigedemokrat för att se att vi har problem med stora grupper som inte verkar tycka att Sverige är ett land de vill slå rot i och känna solidaritet med. Det handlar inte om hur många de är - utan om hur stor skada de åstadkommer.

  SvaraRadera
 9. Anna,

  Håller med om de självklarheter du för fram.

  Försvarar man ett sådant samhälle som Rosengård så är det nog ordentligt fel någonstans. Den saken är klar. I sådana fall lär knappast resonlighet, argument eller sunt förnuft ha någon större betydelse, ej heller objektivitet, eftersom man endast ser det man vill se.

  Men låt oss ändå fortsätta att bemöta massinvandringsförespråkare som gänget bakom Vi i Sverige, med såpass mycket rationella och seriösa argument som vi har till buds. Så kan andra bloggläsare, som verkligen är intresserade av objektiva fakta, och som fortfarande bryr sig om vårt folk och lands bästa, själva dra sina egna konklusioner. Det är för deras skull främst som vi bör skriva på forum som dessa.

  SvaraRadera
 10. Jag håller med dig, Johan. Vi får kämpa vidare med fakta och sunt förnuft.
  Bloggförfattarens tycks förresten ha tappat geisten.

  SvaraRadera
 11. Johan och Anna har ni inte bättre saker för er än att sitta hemma framför datorn och hitta på anledningar till varför vissa invandrargrupper är en belastning för samhället. Tänk om ni istället skulle ta 5 minuter och fundera över hur världen är beskaffad och att vårt rika land Sverige ta mej fan har råd att hjälpa de människor som befinner sig på flykt från krig, ja det är krig i Afghanistan och Irak. Förklara annars för mig varför Sverige sänder soldater dit?

  Jag blir så trött!
  Fakta och sunt förnuft? - Sverige skulle vara ett bättre land att leva i om ni slutade lufta ert "sunda förnuft".

  SvaraRadera