tisdag 11 augusti 2009

Skattefinansierad främlingsfientlighet finns redan

Kurdo Baksi skriver idag i Expressen att Nationaldemokraternas partiorgan Nationell idag nu är berättigade till presstöd. Han vädjar till presstödsnämnden att trots det neka tidningen presstöd.

För de flesta känns det naturligtvis mycket besvärande att behöva betala skatt till sådan verksamhet. Redan idag går det dock stora summor till främlingsfientlig propaganda. Sverigedemokraterna får åtskilliga miljoner i partistöd från kommuner och landsting. Deras ungdomsförbund, SDU, tog bort medlemsavgiften för att kunna rekrytera tillräckligt många medlemmar för att skattebetalarna istället ska tvingas finansiera deras propaganda mot invandrare.

Inte heller den "vanliga" pressen är vaccinerad mot främlingsrädsla. Som vi kommenterat här, framför Skånska Dagbladets ledarskribent Lars J Eriksson för andra gången på kort tid typiska sverigedemokratiska argument. Även Skånska Dagbladet får presstöd.

Man får dock hoppas att Lars J Erikssons åsikter inte gäller för Skånska Dagbladet som helhet. Tidningen släpper ju faktiskt fram krönikörer med helt motsatt uppfattning. Så Kurdo Baksi får nog acceptera att det statliga stödet fördelas oberoende av vilka åsikter som framförs. Främlingsfientlighet måste istället bemötas med argument. Det är det vi arbetar med på bloggen "Vi i Sverige"

Lars Persson

12 kommentarer:

 1. "För de flesta känns det naturligtvis mycket besvärande att behöva betala skatt till sådan verksamhet."

  Det är möjligt, men vadå? Personligen är jag inte så pigg på att betala en endaste skattekrona varken till t:ex miljöpartiet, vänsterpartiet eller folkpartiet. Vem skall egentligen avgöra vad som är en "sådan verksamhet"?

  SvaraRadera
 2. Åter igen denna odemokratiska åsikt att du vill förbjuda partistödet...

  SvaraRadera
 3. Jimmy S. Windeskog,
  Var står det att vi vill förbjuda partistödet?

  SvaraRadera
 4. "Främligsfientlighet måste istället bemötas med argument" Största skämtet jag har hört, det har ni sagt i årtionden men ändå har ni inga argument, varje gång ni vågar ta debatten åker ni dit. Därför är det en censur på dessa frågor. Håll för locket ni, snart kokar det över

  SvaraRadera
 5. Anonym 17:47,
  Du är lättroad.

  SvaraRadera
 6. Vad ger Kurdo Baksi rätten att kalla NI för rasistisk. Han lurar tusentals läsare att det skulle röra sig om en rasistisk tidning

  SvaraRadera
 7. Min kommentar:
  http://apanblod.blogspot.com/2009/08/politiskt-sanktionerat-fortal-av.html

  SvaraRadera
 8. "Var står det att vi vill förbjuda partistödet?"

  Jag i och med att du skriver att du är emot det så är det väl frågan om ett förbud du kräver? (och sluta kalla dig själv för "vi")

  SvaraRadera
 9. Undrar om inte även Lars är skattefinansierad?

  SvaraRadera
 10. Intressant att en sådan person som Kurdo Baksi, som för övrigt numera vill berika sig på den framlidne kommunisten och terroristvännen Stieg Larsson (som gjort karriär som proffstyckare och "antirasist" på den föga demokratiska och unkna organisationen/tidsskriften Expo) lyftes fram som en auktoritet på denna blogg. Säger något om dess utgångspunkt.

  SvaraRadera
 11. Johan Bensow,
  Vi släpper fram många åsikter, även dina. Det betyder inte att vi betraktar dig som en auktoritet.

  SvaraRadera
 12. Argument vore mer rationellt än att märka ord.

  Frågan är inte ointressant varifrån man hämtar stoff för sina påståenden.

  Att hämta dem från en sådan person som Kurdo Baksi, med sina kopplingar till antidemokraten Stieg Larsson och den antidemokratiska och ljusskygga tidningen Expo säger något om preferenser.

  Kurdo Baksi har bl a sagt följande: ”De närmaste fem åren skall alla vita, långa, heterosexuella, blonda och blåögda män mellan 40 och 50 år ställas längst ner i anställningshierarkin, i universitetskorridorerna, på tidningsredaktionerna och i bolagsstyrelserna.” (SvD 9 januari 2007).

  Är det dessa krafter ni sympatiserar med?

  SvaraRadera