torsdag 29 juli 2010

Sverigedemokraterna är bara en inkomstkälla säger avhoppad SD-kandidat

Då och då händer det att någon Sverigedemokratisk kandidat tar reda på vad SD verkligen står för, blir förskräckt, hoppar av och sjunger ut om hur det går till i partiet. Tidigare har Leo Sundberg från Malmö avslöjat vad som pågår bakom den putsade fasaden. Nu är det Staffan Gising i Mariestad som inte skräder orden när han på sin blogg skriver om sitt forna parti.

Han skriver bl.a.: "Kulturen i partiet är skrämmande, och man verkar tro att politk är en inkomstkälla, och ett sätt att försörja sig." Det har tydligt framgått på andra sätt också vilket vi har skrivit om på vår blogg Vi i Sverige. Gising fortsätter: "40% av allt partistöd som betals via kommunerna ska gå oavkortat till riks, jag undrar varför vi aldrig ser en redogörelse hur dessa pengar används ?"

Han jämför också Sverigedemokraterna med Nazityskland: "Man använder sig av samma retorik som Nazityskland gjorde mot Judarna."

Det är glädjande att ytterligare en aktiv Sverigedemokrat insett vad SD står för och lämnar partiet. Samtidigt kan man fråga sig hur man kan gå med i ett parti och stå som kandidat utan att ha kontrollerat vilken politik partiet vill föra. Det är denna okunskap om Sverigedemokraternas åsikter som gör att helt vanliga, vänliga människor funderar på att rösta på SD. Här är också nyckeln till att slippa Sverigedemokraterna i riksdagen. Tala om för människor vad de står för så lägger de flesta benen på ryggen. Tala t.ex. om att med Sverigedemokratisk politik så får man inte bilda familj med vem man vill utan bara med de som uppfyller Sverigedemokraternas dröm om en homogen befolkning. Framförallt så tycker väljare inte om politiker som ljuger, och Sverigedemokratiska politiker ljuger betydligt mer än andra eftersom de inte skulle ha några argument för sin politik utan lögner. Läs gärna i vårt bibliotek och jämför med vad Sverigedemokraterna säger.

Lars Persson

Länkar: BT, YA, GP, Dagen, HD, DN, SvD, Expressen, Aftonbladet, DN

19 kommentarer:

 1. I övrigt gläds vi andra åt det nya fina mångkulturella Sverige med rån, mord, våldtäkter, bränder av alla slag medemera.
  Detta och mer läser vi på bloggen POLITISK INKORREKT

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Läs gärna även intervjun i dagens Mariestads Tidningen. Jag har lagt in den på min blogg.

  http://ligator.wordpress.com

  SvaraRadera
 3. @anonym 11.42: vad har din kommentar med inlagget om Gisings avhopp att gora? Borde du inte vara aningen mer upprord over hur SD styrs?


  /El Guapo

  SvaraRadera
 4. Hej Anony, Jag håller med dig till viss del. Jag som invandrare är nog mycket mer arg på invandrare som begår rån eller våldtäkter och jag och majoriteten invandrare tycker inte man ska vara politisk korrekt i såna fall men vi blir aldrig hörda. Jag tycker man ska utvisa såna element. Jag är lika förbannat när en del politiker, som i SD's fall, rånar mig på mina skattepengar. Jag är lika förbannad när äckliga gubbar och familjefäder från scandinavien och Tyskland syslar med pedofili i Thiland och Vietnam. Finns det nån blogg för det?

  SvaraRadera
 5. Jag uppskattar ironin i att denna blogg kapar rättmätig kritik från en avhoppare och förvandlar det till promångkulturalism, iom. att det sistnämnda är en väsentlig faktor bakom SD:s väljarstöd. Ni skriver inget som ni inte har skrivit förut, samtidigt som ni så att säga kastar er på granaten för SD:s skull.

  Så här är det: islam/invandringskritiken är SD:s LOCKBETE. Ni förstärker bara lockbetet genom att hävda att kritiken är kritik. Vad ni borde göra är istället att exponera SD för vad partiet är, liksom avhopparen har gjort: en grupp maktkåta populister som försöker rida till sig en födkrok på en folklig missnöjesvåg.

  Så länge ni låter er egen promångkulturalistiska agenda väga tyngre än behovet av att oskadliggöra SD, så kommer ni kämpa i motvind.

  SvaraRadera
 6. Esteban,
  Vårt mål är inte i första hand att "oskadliggöra" SD utan att bemöta desinformation om migration och integration var den än kommer ifrån.

  SvaraRadera
 7. Det som är mest konstigt är att de ens har gått med från början. Har de ens läst partiprogrammet? Det står en del lustiga saker där. Och även att de inte ens har någon integrationspolitik, samtidigt som de skriver integration och vill att alla ska assimileras. Ingen fattar, förutom att det inte finns några konkreta förslag =)

  SvaraRadera
 8. En missnöjd minipolitiker från en liten småstad får stora rubriker i DN!
  Förresten så vill jag veta vilken desinformation om invandring och integration som SD för.

  SvaraRadera
 9. Räkan,
  Skulle man rätta med rödpenna vad SD skriver, t.ex. i sitt invandringspolitiska program, så skulle det bli helt nedklottrat med rött. Några exempel:
  Invandringen medför att svenskarna blir en minoritet i sitt eget land. FEL. De flesta invandrarna blir så småningom svenskar.
  Invandringen har medfört enorma kostnader. FEL. Statistik från SCB visar att transfereringarna till invandrarhushåll är mindre än transfereringarna från invandrarhushåll till samhället. Ett års invandring tillför samhället utbildning till ett värde av över 30 miljarder kronor.
  Invandringen har skapat stora motsättningar. FEL. Däremot har rasism och främlingsfientlighet, till stor del utövad av Sverigedemokraterna, skapat motsättningar.

  Det finns tillräckligt med exempel för att fortsätta skriva hela natten, men det orkar jag inte.

  SvaraRadera
 10. Artikeln är fel och SD fientlig, ingen bryr sig om den

  SvaraRadera
 11. Dessa avhopp är viktiga att ta del av för att förstå mekanismerna och tankesätten bakom SD:s kulisser. Det finns ingen rikspolitik utan de lokala och vice versa. Gisings insyn och öppna sätt att tala om vad som är valstrategi och hur andra röster tystas ned är mycket viktigt för både de som röstar i slentrian och oss som förstått faran i ett parti som SD och försöker bemöta det så fort vi kan.

  SvaraRadera
 12. Jag tror efter att ha läst den avhoppade SD politikerns tidigare inlägg att han var alldeles för kritisk mot den judiska konspirationen och som de flesta vet har SD ställt sig mkt tydligt på judarnas sida.

  Gising har utåt sett en agenda som överensstämmer med nationaldemokraterna. Det gör hans utspel mkt anmärkningsvärt då kritiken mot SD från ND, brukar snarare handla om att de inte vill utvisa kriminella invandrare med Svenskt medborgarskap samt just ställningstagandet för judarna i förhållande till muslimerna.

  Mina 2 cent /Mest spekulerande bör tilläggas

  Ceasar

  SvaraRadera
 13. @Vi i Sverige
  Att diskutera attityder må vara intressant och relevant, men så länge du/ni har den inställning ni visar i svaret till "Räkan" ovan så tror jag att ni får svårt att rå på SD:s väljarbas (de desinformerade). Samtliga svar kan lika enkelt vridas åt andra hållet så länge man inte går ner i detalj och undersöker varje sakfråga. Ta t.ex. "Invandringen har medfört enorma kostnader. FEL". Ni räknar netto och kommer fram till att det är mer plus än minus (hur har man räknat fram det?), men vad sker om vi jämför genomsnittsinvandraren med genomsnittssvensken? Vad sker om vi delar upp gruppen "invandrare" efter etnicitet? Frågan går att problematisera mycket mer än så, och att slentrianmässigt avfärda ex. SD:s argument med pikanta one-liners är intellektuellt ohederligt.

  Det sorgliga är att i mångt och mycket har ni rätt i sak, men när ni väljer att ignorera de problem och den kritik som finns (ex. bilbränder, gängvåld) så gör ni SD och liknande grupper en tjänst.

  SvaraRadera
 14. Esteban,
  Om man ställer frågan "Är invandringen lönsam?" så måste man naturligtvis räkna med hela invandringen, inte en utvald del som passar ens syften. Om någon skulle komma på idén att räkna ut om svenskar är lönsamma så kan man naturligtvis inte bara räkna enbart ungdomar eller enbart pensionärer.

  SvaraRadera
 15. Att räkna efter etnicitet eller nationalitet innehåller många fallgropar eftersom olika nationaliteter invandrat under olika tidsperioder. T.ex. har invandrare från Finland i genomsnitt lägre utbildning än andra invandrare. Men de flesta finländarna invandrade för flera decennier sedan när utbildningsnivån i Sverige också var lägre än den är nu. Likaså kan man visa att somalier har högre arbetslöshet än chilenare. Men somalierna är till stor del nyanlända medan chilenarna haft lång tid på sig att etablera sig.

  SvaraRadera
 16. @Vi i Sverige
  Frågar du SD:are så kommer de att säga att jo, det är nog inte finländare eller polska sjuksköterskor med 6 månaders intensivutbildning i svenska innan de kommer hit med ordnade jobb som är "problemet". Visst, det är intellektuellt slappt av SD-debattörer att prata om den "dyra invandringen" som om det var fenomenet som helhet som var problemet och inte delar av det, men ändå. Det för inte diskussionen framåt att låtsas som om gruppen invandrare är homogen.

  Vad gäller problemen med att dela upp efter ex. etnicitet så har ni helt rätt i att förutsättningarna för grupperna är olika. Det är dock ingen ursäkt för att inte skaffa sig den informationen utan tvärtom, man bör undersöka både den och de skillnader i förutsättningar som finns över tid och rum. Fakta är aldrig skadligt i sig, och ju mer vi har desto klokare beslut kan vi fatta. Först när vi har den informationen kan vi bedriva en meningsfull diskussion istället för det eviga och meningslösa käbblet som präglar debatten mellan SD:are/invandringskritiker och promångkulturalister, där ingendera parten begriper hälften av vad den andra säger.

  SvaraRadera
 17. ND ? Varför försöker SD påstå att alla avhoppare skulle vara nazister ! När det i självaverket är rasisterna och nazisterna som är kvar i partiet ?


  http://staffangising.blogspot.com/

  SvaraRadera
 18. Länkarna till ert bibliotek verkar inte fungera?

  SvaraRadera
 19. Lisa,
  Länkarna fungerar när jag testar. Jag har provat i både Firefox och Internet Explorer. Använder du en annan webbläsare?

  Maila mig om det inte fungerar (e-post längst ner på sidan).

  Hälsningar
  Lars Persson

  SvaraRadera