måndag 12 juli 2010

Sverigedemokraterna isolerar sig ännu mer

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson blev så grinig när han inte fick vara med i TV att han nu säljer sin TV-mottagare, berättar Sveriges Television.

"Är det inte viktigt för en partiledare som vill in i riksdagen att följa det som händer i SVT?", frågar SVT. "Jo", svarar Jimmie Åkesson, "men det kan man göra på andra sätt. Måste man absolut se något i SVT får man väl åka hem till någon som har sin tv kvar. Men jag tror inte att man missar något väsentligt".

Nej, Jimmie Åkesson missar nog inget som han eller andra Sverigedemokrater tycker är väsentligt. De lever redan i en fantasivärld och att ytterligare isolera sig från intryck utifrån är kanske enda chansen för dom att fortsätta leva i sin egen värld. Om de bara håller sig till sin värld och låter bli att sprida sitt hat i vår värld så är ingen större skada skedd.

Lars Persson

16 kommentarer:

 1. "Konstruktiv anda" var det väl?

  SvaraRadera
 2. Det finns något som heter dator med internetuppkoppling. SVT och co kan man följa även där, kanske med viss fördröjning men ändå. Dessutom slipper man TV licensavgiften. De girigia sionistdräggen har nog så det räcker av det mesta inte minst pengar. Kör hårt Jimpa!

  Har inte haft någon TV på tio år!

  /Hitler 2010

  SvaraRadera
 3. Vad kan man missa i ett kommunistiskt propagandamedia?

  SvaraRadera
 4. "Information om invandring och integration i en konstruktiv och positiv anda."

  Jag ser inte mycket positivt och konstruktivt i ovanstående inlägg. Tycker mest detta liknar en hatblogg mot SD. :)

  Hört talas om SVT Play förresten? Där går alla nyhetsprogram, debattprogram, Agenda, Dokument Inifrån/Utifrån och det mesta andra egenproducerade från SVT att se helt gratis, NÄR man vill. Välkommen till 2010 - året då SD dessutom tar steget in i riksdagen. Get used to it. Reinfeldt verkar redan ha vant sig vid tanken, med tanke på hans uttalande i en finsk tidning häromdagen:

  "Sverige tar emot fler asylsökande än USA och EU tillsammans. Det är inte en balanserad politik."

  Han sa även att:

  "Sverige har mycket att lära av Finland. I Finland fattar man snabbt beslut om vem som får uppehållstillstånd. I Sverige får asylsökande vänta på förläggningar upp till tre år."

  SvaraRadera
 5. Om Jimmie Åkesson säljer sin TV men tittar på SVT Play istället så visar det bara att han har svårt att se samband. Han skyller på sin TV-mottagare för att SVT inte sänder de program han vill.

  SvaraRadera
 6. Vi informerar om invandring och integration i en positiv anda. Vi har aldrig lovat att informera om SD i en positiv anda.

  SvaraRadera
 7. Vi i Sverige

  Med tanke på Fredrik Reinfeldts uttalanden,anser ni att han är rasist?

  SvaraRadera
 8. Har hittat hit för första gången. Redan efter en snabbtitt så inser man att någon SD-vänlig sida är detta inte. Jag är aktiv inom SD. Jag kan ta och ge kritik. Gillar att debattera.Inser också att det finns sidor som är högst olämpliga. Men efter 20 års massinvandring så börjar man kunna se en utveckling som inte är bra. Invandrargrupper som inte assimilerar sig. Jag bor i en bruksort som under 50-60-70-talen tog in många arbetskraftsinvandrare. Vi växte upp tillsammans utan några bråk eller gängbildningar. Vi blev kompisar för att vi delade samma intresse. vi brydde oss inte om vem som var jugge, grek, finne, eller turk. Men invandrarna tog seden dit man kommer de flesta gånger. De behöll vissa traditioner som de till viss del höll för sif själva, en del som man som svensk blev nyfiken av tog man till sig blandade upp den lite med svenska inslag. Ilband ville invandrarna vara med på dessa blandtraditioner. Det funkade bra. Min son går på samma skola som jag gjorde. Nu är det bråk och konflikter mellan svenskar och barn till invandrare som kom under 90-talet. jag tycker att alla ni som tror på mångkultur har fel om den ska fungera som den gör idag. Det var bättre för...

  SvaraRadera
 9. Anonym 19:13,
  Har du tänkt på att anledningen till att det inte var bråk mellan svenskar och invandrare förr var att det inte fanns något främlingsfientligt parti som gick in för att skapa konflikter?

  SvaraRadera
 10. Till "Vi i Sverige": Har du tänkt på att anledningen till att det inte var bråk mellan svenskar och invandrare förr var att de arbetade och anpassade sig till svenska lagar och normer.

  Jag bor i Sundbyberg och är ordförande för SD inom kommunen. Av styrelsen är fyra av sju utlandsfödda (Laos, Rumänien, Serbien och Österrike).

  Jag vet inte var du bor, men här i vår stad blir vi förbannade när bilar sätts i brand. Det är väl så SD skapar konflikter: genom att bränna skolor, bilar och kasta sten på polisen.

  Jag måste be mina medlemmar att framledes avstå från att skapa konflikter på sådant sätt.

  Stellan Bojerud

  SvaraRadera
 11. Jag har givetvis funderat på vad som utlöser dessa konflikter. Jag har kommit fram till att dagens invandrare inte har några krav på sig att assimilera sig. Det kommer invandrare från helt andra länder än under arbetskraftsinvandringens tid. Jag gick i 7:an när jag först kom i kontakt med invandrare eller deras barn. Jag är uppvuxen på landet ca två mil utanför Halmstad.

  jag har kompisar som är barn till arbetskraftsinvandrare. Jag har arbetat med invandrare från olika tidsepoker och märker en stor skillnad. jag tror på assimilering likt den som fanns när jag var barn. Jag tror inte på att bevilja 100 000 put per år utan att samhället och ekonomin påverkas.

  Bland en del grupper finns en lojalitet som innebär att man mer lojal mot den egna gruppen än samhället. Det finns ett helt annat tänkande om vad som är rätt och fel som vållar konflikter. jag förstår att du anser att SD är rasistiskt. Jag anser inte det. Det handlar om kritik mot politiken och om invandares beteende. Jag kan givetvis också tycka att svenskar beter sig illa. men inte på samma sätt och i lika stor omfattning. Det finns en uttalad gruppmentalitet och sammanhållning bland invandrargrupper, när riktas kritiken mot gruppen uppfattas det som rasism. Sverige har förändrats pga de sista 20-25 årens invandring. Hatet och våldsbenägenheten som finns i många invandrargrupper finns inte bland svenskarna så sytematiskt och kategoriskt. 80-talets nazistvåg var en liten klick svenskar som inte kan jämföras med oss som inte var nazister. Tyvärr så kan jag inte säga det samma om vissa invandrargrupper. Där är det tvärtom. Det är en liten klick som är skötsam och som kämpar för att assimilera sig. Religion och släkband bland invandrarna är så starkt rotade och skiljer oss svenskar från dem. Alla familjer var inte nazister bara för att deras 17-årige son sprang med bombarjacka. Men i en invandrarfamilj har alla samma religion och lever strikt efter den.

  Religion och politik är samma sak för dem. De uppträder mer i grupp än vad vi svenskar gör. Därför kallas det för gängöverfall när en ensam svensk blir attackerad eller våldtagen. Invadrare uppträder nästan alltid i gäng iaf i större städer eller i centralorten. Det finns så många skilnader på oss svenskar och de flesta invandrargrupper att vi aldrig kommer att kunna leva tillsammans. Med snart 40-50 års erfarenhet av invandring borde det fungera men det blir värre för varje år. Sista 10 åren talar sitt tydliga språk. Görs inget så vågar jag inte tänka på hur Sverige ser ut om 5-10 år.

  SvaraRadera
 12. Vi i Sverige

  Menar du på fullt allvar att det är SD som är skulden till bilbränder och upplopp i t ex Rosengård?

  SvaraRadera
 13. Anonym 23:02,
  Du kastar ur dig en massa påståenden som du bara hittat på.Invandrare har precis samma krav som infödda att försörja sig och följa lagar. Uppfattningen om vad som är rätt och fel skiljer sig inte mer mellan folkgrupper än mellan infödda individer i Sverige.
  Du måste vara helt avskärmad från omvärlden om du tror att bara invandrare begår våldsbrott och inte infödda svenskar. Majoriteten av invandrarna arbetar och bara en liten klick begår allvarliga brott. Tvärtemot vad du inbillar dig.
  Ser du aldrig grupper av svenskar?

  SvaraRadera
 14. Om man är 43 år som jag är, så har man hunnit få livserfarenhet. Jag tycker jag har goda belägg för det jag skriver. Helt klart är att mina klasskamrater från 70-80- talets Sverige inte kan jämföras med dagens utlandfödda barn. Eller barn till invandrare som kommit de sita 20 åren

  jag menar naturligtvis inte att alla invandrare begår grova brott. Men många invandrare lever inte som vi svenskar gör. De har de aldrig gjort. I deras hemländer vaknar man inte 05:45 äter frukost åker till jobbet och arbetar i 8 timmar. kommer hem vid 17 tiden 5 dagar i veckan. Hjälper sin fru med hushållsarbetet eller hämtar/lämnar barnen på dagis. Deras samhälle ser helt annorlunda ut. De vill inte och kan inte anpassa sig. De börjar allt mer leva i enklaver i fd miljonprogramområden. Kiosker, butiker, frisörer, och andra småföretagre som tidigare var svenskar är i dessa områden nu utlänningar.

  Samlingslokaler blir till moskéer, väldigt få svenskar bor i dessa områden. skolorna har en majoritet av invandrarbarn. Det svenska språket talas knappast alls. Invandrarna bryr sig inte för de har all service i området och lever på bidrag. De fortsätter att leva som om de var kvar i sina hemländer. Därför får de inga arbeten. Därför straffar de ut sig själva. Barnen snappar upp ett och annat och blir sina föräldras föräldrar. Att Sverige ser ut så idag kan du väl inte blunda för.

  Bilar brinner och polisen blir attackerad av stenar. När polisen sätter in hårdare tag ökar våldet ännu mer eftersom invandrarna tycker att de utsätts för rasism. Miljarder satsas på dessa invandrare utan att det blir en förbättring.

  När jag fick invandrarbarn till kompisar tänkte man lite i början på att de var invandrare. Inte så konstigt eftersom jag aldrig sett några innan. men sen lekte vi och åt mat hemma hos varandra. man sov över under helgerna, spelade fotboll, busade lite, hade samma intressen växte upp tillsammans.

  så är det inte idag. Jag är ingen rasist, jag hittar inte på saker om invandrare varken om de nyanlända eller om de som jag växte upp med. Jag är som sagt 43 år och har sett en del och kan dra slutsatser och jämföra.

  Jag vet inte hur gammal du är men det Sverige som jag växte upp i var bättre. Allt var inte perfekt men mycket bättre.

  Afrikaner och assiater var väldigt ovanligt. tyvärr så började det komma medlemmar från jugoslaviska maffian som tog över restauranger och som öppnade svarta spelklubbar. Detta var under 70-talet. Det kom många från Chile eftersom kommunistpresidenten blev störtad 1973. sossarna grät floder och öppna upp Sverige. 1975 avskaffade man assimileringspolitiken. Efter det skulle vi svenskar tvingas till att underkasta oss alla möjliga kulturer medans invandrarna fick rättigheter till hemspråksundervisning som det hette då. De fick stöd och bidrag för att behålla sin kultur.

  Dumma rasister har det alltid funnits men jag är inte en av dem. Jag tror på en begränsad invandring med krav på att anpassa sig efter oss svenskar. Att bli annorlunda behandlad pga sin bakgrund är fel. men det blir man inte om man anpassar sig och blir en del av samhället.

  Om jag var rasist skulle jag aldrig tyckt om mina klasskamrater från högstadietiden, inte gillat mina juggekompisar. På den tiden fick man säga så. Ni måste lära er vad som är rasistiskt. jag tycker jag har gjort en rättvis beskrivning av Sveriges utveckling. Undantag finns alltid både bland svenskar och invandrare.

  ärligt talat så är jag ledsen om du är i 20-25 års åldern eftersom du aldrig fått uppleva mitt Sverige från 70-talet. Jag vet för jag var med jag kan jämföra då och nu...Jag är aktiv SD-politiker och kandiderar till KF. Jag vill få tillbaka vad som kan fås av Sverige...

  SvaraRadera
 15. Anonym 01:07,
  Nej, många invandrare är inte vana vid ett 8-timmars jobb, 5 dagar i veckan. Min fru, t.ex., jobbade 9-22 i sitt hemland, alla dagar i veckan utom en fri dag per månad. 2/3 av lönen skickade hon till sina föräldrar. Här i Sverige har hon ett 8-timmars jobb, 5 dagar i veckan, och fortsätter att hjälpa sina föräldrar.

  SvaraRadera
 16. Det som du beskriver kan jag inte kommentera eftersom jag inte är insatt i hennes och ditt familjeliv.

  Det jag menar är att det svenska samhället är totalt olikt många andra samhällen som vi i dag har tagit emot invandrare ifrån. Släkt och familjetraditioner är också helt olika. Givetvis så har man påverkats av sin uppväxt och miljö. Genom dessa har man fått sitt språk, sedvänjor,värderingar, uppfattningar och traditioner. Allt detta tillsammans blir kultur. Om religion har en stark påverkan på samhället påverkar detta givetvis ovanstående och blir en röd tråd. Det blir därför näst intill omöjligt att anpassa sig till ett nytt system som invandrare.

  När en tillräckligt stor grupp delar en kultur som i många avseenden skilljer sig från den svenska uppstår givetvis problem. Tänk dig tvärtom om vi Svenskar skulle komma till ett land som är helt olikt Sverige. Vilken försåelse hade vi fått där? Hade det landets innvånare velat urholka sin kultur för att tillmötesgå våra krav? Vi tycker inte det är konstigt att männen är hemma med barnen, att dagis finns, att det finns kvinnor som arbetar som chefer eller har "manliga yrken". att kvinnor lever ut sin sexualitet. Att vi placerar våra äldre släktingar på äldreboenden.

  Att lagar och förordningar styrs av politiska beslut. Att man inte nödvändigtvis måste visa absolut lojalitet mot sin släkt oavsett vad som har hänt. Att våra barn får välja partner själva.

  Listan kan göras hur lång som helst.

  Givetvis tjänar man på att ta till sig nya intryck från utlandet både maträtter och vissa traditioner har berikat Sverige. Men att helt från grunden bygga upp ett mångkultursland fungerar inte. Det har man försökt sedan 1975.

  Rent logiskt borde då alla dessa år inneburit att Sverige idag haft en lyckad invandringspolitik och ett stabilt samhälle. Jag säger inte nej till invandring. jag säger inte nej till flyktingar. men 100 000 put per år säger jag nej till. Jag säger också nej till hur samhället ser ut idag.30 000-35 000 lämnar landet varje år. Säkert är det invandrare som lämnar landet, människor går i skola eller arbetar utomlands eller gifter sig med en utlänning och väljer att bo i dens land. Resultatet blir hursomhelst ett stort antal ökning av invånare som ska ha del i välfärden. det blir då mindre över till oss som redan är här.

  Kommer det dessutom invandrare som inte delar vår kultur uppstår parallella samhällen. Det tycker jag vi ser idag. I dessa samhällen uppstår en misstänksamhet mot varandra i de olika grupperna. Det tycker jag också att vi ser.

  Finns det då grupper där lojaliteten är större till den egna gruppen än samhället uppstår det problem med deras trovärdighet vid konflikter. Vilket man i dag ser vid rättegångar och bidragsansökningar.

  Dessa problem och lojalitets prioriteringar finns även bland oss svenskar men är inget generellt problem eftersom det är enskilda individers val inte ett system är en regel i familjerna.

  Det är intressant att diskutera med dig. jag vill inte och tycker inte att man kan lyfta fram enskilda fall för att hävda vad som är rätt eller fel. jag är övertygad om att en selektiv och återhållsam invandringspolitik hade varit bättre. Krav på assimilering är en självklarhet. Varför har det då enligt dig blivit så här i Sverige idag. Under arbetskraftsinvandringens tid kastades det inga stenar. Det startades inga bränder även om det fanns invandrare som var missnöjda och inte lyckades komma in i samhället.

  Arbetslösheten finns ju till stor del pga invandringen. Utanförskapet finns ju till stor del pga viljan att inte assimilera sig. Dessa enligt mig faktum innebär att invandringspolitiken har varit för generös och krav att assimileras slopats.

  Vad är din förklaring till utvecklingen i Sverige? Vad har du för lösningar?

  Vi kan väl vara överens om att ngt måste göras.

  SvaraRadera