söndag 7 november 2010

SD importerar främlingsfientlighet från Danmark

Sverigedemokraternas politik är inte alls svensk utan till största delen importerad, framförallt från den danska motsvarigheten Dansk Folkeparti. Danmark har infört en 24-års gräns för de som vill bilda familj i Danmark med någon från ett annat land. Därför vill SD ha detsamma i Sverige. Danmark kräver en bankgaranti på 100000 DKK för att få leva med en invandrad anhörig. SD vill införa en straffavgift på ett prisbasbelopp, 42800 kr år 2011, för den som vill leva med en partner från ett annat land.

Det som händer i Danmark är alltså en föraning till vilka krav Sverigedemokraterna kommer att ställa. Nu inför Danmark ett poängsystem för anhöriginvandrare baserat på utbildning, språkkunskaper och yrkesaktivitet. Den som vill gifta sig med någon från ett annat land är alltså inte fri att välja någon av kärlek utan måste välja någon med utbildning och yrkeskunskaper som behagar regeringen och Dansk Folkeparti. Man undrar om danskar i gemen skulle acceptera en sådan regel för äktenskap mellan infödda danskar.

Alla danskar accepterar inte reglerna och det har gett upphov till en flyktingström där danskar tvingats fly till Sverige för att kunna leva med den de själva valt. Det är bara en tidsfråga innan SD på samma sätt vill införa gamla tiders resonemangsäktenskap i Sverige, men nu inte med släkternas intressen för ögonen utan statens. Då tvingas både svenska och danska flyktingar hitta ett annat land att leva i.

Lars Persson

Länkar: SvD, HD, GP, DN, Aftonbladet, Dagen, BT

14 kommentarer:

 1. Det är stor skillnad på att vara främlingsfientlig och att vara främlingsbegränsande.
  Det sista betyder att man har inget mot invandring, men man kan göra det i lagom doser.

  SvaraRadera
 2. Jag ler åt detta, för låt oss vara allvarliga nu: Om historien skulle tillåta det så hade det sett ännu värre ut..

  Om det är någonting SD vill så är det att bli av med så mycket icke-europeiska invandrare som möjligt, deras politiska agenda går MYCKET längre än invandringsproblematiken, men ingen intresseras av detta eller ens vet om det(eg. Etnopluralism)

  Jag är lika förvånad av att det här sker som jag var överraskad när de "kom in", alltså inte alls. Personligen sitter man och väntar på att de kommer till makt (för de kommer de att göra) endast då, kan vi se deras sanna natur, och Sverige kommer att förvandlas till ett land som får de gamla sydstaterna att häpna av överraskning. Hoppet är förlorat, likt vårt kära lands hjärnceller efter 4 flaskor vin. "Meh... we had a good run, let the retards have it."

  Jag antar att de svenskar som har "invandrar-fruar" är "Landsförrädare" i deras ögon. Så jävla patetiskt.. men så går det när folket observerar istället för agerar.

  SvaraRadera
 3. Vad är problemet?

  SvaraRadera
 4. Är FN rasistiskt?8 november 2010 06:39

  Till Danmark kan man lägga många I-länder. De flesta I-länder har ganska högra krav för invandrare, och även anhöriga som invandrar.

  Är FN rasistiskt? I länken nedanför sammanställs förväntat HDI för ett flertal länder 2010-2030: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_HDI_projections_of_UN

  Ska man ta FN:s rapport med en stor nypa salt? Faktum är att Sverige från sin nuvarande plats som nr 15, år 2030 kommer att ha halkat ner till plats 45. Länder som Bulgarien, Kuba, Libyen, Costa Rica och Chile kommer att ligga före Sverige.

  Varför spår FN detta? Rapporten baseras på hur utvecklingen i länderna varit de senaste åren.

  HDI - human development index innefattar bland annat livslängd, utbildning och levnadsstandard.
  Sverige som procentuellt tar emot väldigt många invandrare från länder med lågt HDI måste så klart påverkas av detta. Bara för att man flyttar till Okinawa, med världens längsta förväntade livslängd, betyder det inte att man blir 100 år.

  Därför kan det vara förståeligt att länder med högt HDI vill begränsa invandringen till konventionsflyktingar samt arbetskraftsinvandring.

  FN:s rapport verkar stödja SD:s farhågor...

  SvaraRadera
 5. Anonym 22:52,
  "Främlingsbegränsande". ROFL
  En ny omskrivning för främlingsfientlig, liksom "invandringskritisk".

  SvaraRadera
 6. "Är FN rasistiskt?",
  HDI ger inget mått på viktiga delar av levnadsstandarden som frihet, jämlikhet och mänskliga rättigheter. Det man tycks sträva efter i Danmark är just ett högt HDI på bekostnad av människors frihet. Och samma politik för SD. Men det kommer att misslyckas eftersom exkludering av människor minskar HDI.

  SvaraRadera
 7. Eftersom jag är född och uppvuxen i Landskrona måste jag konstatera att Ert resonemang är både blåögt och naivt!
  Intressant att se hur politisk propaganda kan få folk att totalt bortse från både den ekonomiska belastningen och den reella verkligheten som lätt kan avläsas i tex Malmö!
  Underskatta inte medborgarna,fler och fler har genomskådat propagandan och mörkningen av vad som sker,vilket tydligt kunde avläsas på valdagen.

  SvaraRadera
 8. Enligt OECD är ju danskarna världens lyckligaste folk. Ridå!

  SvaraRadera
 9. Henrik,
  Knappast de som tvingats fly därför att de inte får leva med den de själva valt. Jo nu kanske, när de bor i Sverige.

  SvaraRadera
 10. Anonym 09:50,
  Det är ingen ekonomisk belastning att man själv får välja sin partner.

  SvaraRadera
 11. Jag vill verkligen rekommendera Lena Sundströms bok "Världens lyckligaste folk" där hon dokumenterar hur åt pipan det har gått med politiken i danmark, där bla. som någon tidigare nämnde, folk måste flytta till ett annat land om de vill leva med den man eller kvinna de älskar.
  Även medborgarprovet är ganska udda, eftersom allt krut i motsvarande SFI läggs på att klara detta genom att svara på frågor om 200 år gamla slag och liknande (frågor som danska riksdagsledamöter heller inte verkar kunna svaren på) istället för att lära sig språket, som för fan är en av de viktigaste bitarna för att kunna komma in i ett samhälle.
  Blir det såhär i Sverige också, så ja, då drar jag.

  SvaraRadera
 12. Ingen bör nekas att bosätta sig i Sverige.

  SvaraRadera
 13. Hue många är det som flyr till Sverige pga detta då?

  Uppenbarligen verkar ju de som stannar kvar rätt nöjda.

  SvaraRadera
 14. Tycker det är helt sjukt att staten reglerar vem man får bo med och skaffa barn med. Danmark är rena diktaturen, jag förstår inte hur någon kan tycka att det är värt att sträva efter.

  Man måste ju vara rasist, eller åtminstone varken känna invandrare eller ha minsta intresse av att ha ett förhållande med en invandrare, för att tycka att den typen av regler är en bra idé - för då påverkas man ju inte själv av den, det är bara "dom där..." som drabbas.

  Danmark får mig att må illa. Kan vi inte införa handelsstopp för dem och inreseförbud för Pia Kjaersgaard?

  SvaraRadera