måndag 15 november 2010

Hur synd kan det bli om de "invandringskritiska"?

Det tillåts ingen öppen debatt om migrationen, påstår Gunnar Sandelin. Bara på webben kan man läsa sådant men etablerade medier berör aldrig ämnet, menar han. Sandelin har i artiklar i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och nu Göteborgsposten klagat på att han och andra "invandringskritiska" aldrig får komma till tals i etablerade medier (som Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Göteborgsposten).

Hur synd kan det bli om Gunnar Sandelin och andra "invandringskritiska"? Trots att hans artiklar innehåller massor av både grundlösa påståenden och fel har han inget problem att få dem publicerade i Sveriges största tidningar. Vad begär han? Jo att tidningarnas egna journalister ska skriva samma sak.

De flesta journalister vill nog vara seriösa och skriva någorlunda väl underbyggda artiklar. De vill inte kasta ur sig påståenden tagna ur luften och de vill heller inte hänvisa till några låtsaskompisar som Merit Wagers "miggor". Inte ens Merit Wager själv släpper in sina "miggor" i finrummet när hon skriver i Svenska Dagbladet utan de får stanna i farstun, på hennes blogg.

Lars Persson

10 kommentarer:

 1. Har nog inte hängt med riktigt, vad är en "migga"?

  För övrigt, SD lever i en mycket dunkel föreställningsvärld där man blåser under diverse underliga myter. En av alla deras myter är just att de aldrig får komma till tals, men som du påpekar här, får exempelvis Gunnar Sandelin in sina artiklar i väletablerade dagstidningar.
  Hur många får det?

  Tack för denna blogg, den är ett välbehövligt andningshål.

  /Annika

  SvaraRadera
 2. Läste om de "grundlösa påståenden" och "fel" som tydligen ska finnas. Såg då att inga referenser hade angivits och att alla rättelser av de grundlösa och felaktiga påståenden kanske är helt fel ändå.

  Lars Persson verkar inte ha den koll han utger sig för att ha. Jag skulle lika tvärsäkert kunna säga att LPs artiklar innehåller massor av fel och grundlösa påståenden.

  SvaraRadera
 3. Det är ju uppenbart att den som inte gillar den svenska invandringspolitiken har fel. Och då behöver man inte förklara på vilket sätt den har fel eftersom det är så självklart att den har fel.

  Miggorna har ju fel, det förstår ju vem som helst. Man är ju inte dum.

  SvaraRadera
 4. @Annika:
  Här kan du läsa vad en "migga" är:
  http://meritwager.wordpress.com/2010/11/16/om-miggorna-som-skriver-och-berattar-inifran-migrationsverket/

  ViS presenterar säkert seriösa bevis för påståendet att "miggorna bara är låtsaskompisar" ?

  Tjalle

  SvaraRadera
 5. Vet inte heller vad en migga är men det har ju mindre betydelse. Men jag säger också som föregående att vi som inte gillar den svenska invandringspolitiken har självklart fel och Ni har rätt och alla journalister som inte skriver om detta som Sandelin gör har ju rätt och behöver självklart inte förklara om varför vi som tycker annorlunda har fel.

  SvaraRadera
 6. Till alla er anonyma: Skadas Sverige av invandringen? Bevisa det då. Svårare än så är det inte. Göm er inte bakom "kompisars kompisar som kände en elak Irakier" utan kom med fakta.

  Förresten: Att det inte går att diskutera med "invandringskritiska" och "stolta svenskar" visar ju deras påstående att Invandring aldrig diskuteras i media. För så länge man inte håller med dem så uppfattar dom ingenting

  SvaraRadera
 7. Ja stackars Sverigedemokrater som inte ska behöva belägga era argument. Merit Wager har noll trovärdighet och så länge hennes "miggor" är anonyma så finns det inget som styrker deras berättelser!

  SvaraRadera
 8. Johan Forsgren,

  Bevisa gärna att Sverige inte skadas av invandringen då. Kom gärna med fakta.

  SvaraRadera
 9. Kanske inte så konstigt att folk är så anonyma de kan i frågor som dessa. Visst kan du se IP på dem som skriver men med lite god ton publiceras den inte.

  Man måste varit gömd under en sten om man inte anser att vissa ämnen inte går att diskutera öppet om man har en avvikande åsikt. Jag kan mycket väl tänka mig att ens ev karriär kan få sig en törn om fel åsikt yppas vid fel tillfälle.

  Att "Miggor" inte yttrar sig är ju inte så konstigt, de som har arbetat statligt kan nog med handen på hjärtat erkänna att man inte inom stat, kommun och landsting gör sig obekväm om man vill kunna utvecklas inom sitt arbete eller behålla någon typ av koncesus med ledningen...

  Nog sagt- Personligen tycker jag att det är modigt att ta en öppen dialog, precis som hos de gamla grekerna är det budbäraren som brukar ryka först.

  SvaraRadera
 10. Ni har förmodligen legat i kuvös sedan förlossningen. Besök Malmös nattliv och ni får en reflexion om hybris. Anta att det knackar på din ytterdörr? Du frågar vem det är? Det är bara jag! Vad gör du? Öppnar? I Media dagen därpå kan man läsa. Man rånad i sin bostad. Det här är en realitet anno 2010

  SvaraRadera