torsdag 28 januari 2010

Partiernas röstfiske exploaterar invandrare

Debatten om burkan är ett recept för riksdagspartierna att bemöta Sverigedemokraterna, skriver Göran Eriksson i Svenska Dagbladet. Tanken sägs vara att angripa företeelser som kan kopplas till extrem islamism.

Effekten blir naturligtvis den motsatta. Att så sanslöst mycket tid läggs ner på att diskutera något som nästan inte förekommer ger intryck av att det är ett stort problem. Budskapet blir att invandring medför radikal islamism och att svenska kvinnor snart tvingas bära burka. Det är precis det som skapar främlingsfientlighet och gynnar Sverigedemokraterna.

Att exploatera främlingsrädslan för att vinna röster visar att partierna saknar moral. Att de tror att det missgynnar Sverigedemokraterna visar att de är dumma i huvudet.

Lars Persson

8 kommentarer:

 1. Nästan ingen bär armbindlar med hakkors, ändå är det förbjudet. Riskerar det inte att skapa nazistfobi och gynna Socialdemokraterna?

  SvaraRadera
 2. Pontus,
  Skillnaden är att ett hakkors står för hat mot människor på grund av deras ursprung. Vi vet vad nazismen har åstadkommit och att vara rädd för nazismen är därför ingen fobi utan verklighet.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att Sd får fler röster varje gång en politiker pratar om muslimer. När ordet muslim nämns i media så är det alltid i negativ betydelse. Vi får höra om Irak, Afghanistan, Iran, al-Quida m.fl. och hur hemskt de beter sig.
  När det gäller Sd har riksdagspolitikerna gjort allting fel. De har snart gjort alla fel man kan göra. De tänker för kortsiktigt i ALLA frågor. Allting handlar om att vinna väljarnas förtroende för stunden, inte långsiktigt.

  SvaraRadera
 4. Frågan är om någon kan visa att det ens förekommer? Som muslim befinner jag mig mycket i moskéer och i muslimtäta områden och jag har till denna dag aldrig sett den någonstans. Burkan var helt okänd för majoriteten av världens muslimer som inte kommer från den region där den används, dvs Afghanistan och Pakistan.

  I och med att afghanska flyktinger tagits emot av Sverige efter Sept 2001 så har jag ändå inte sett en enda kvinna med burka.

  Det du skriver är helt rätt Lars Persson.
  Det är pga politikers uppenbarliga dumhet som jag inte röstar och aldrig kommer att rösta. Populismen har tagit över politiken. Den vilar inte längre på en ideologisk grund, utan snarare så börjar den påminna om en politik där man riktar onödigt stora resurser på minoriteter och hur de skall kunna kontrolleras.
  Det i sig är en sorts främlingsfientlighet, om än sanktionerad av regering, riksdag och media.

  De fruktar radikalisering av muslimer, men det de inte förstår är att deras ständiga angrepp är det som skapar radikalisering.

  SvaraRadera
 5. Är burkan ett uttryck för jämställdhet och respekt för kvinnorna ? Är det någon som kräver att män bär burka ? Som kvinna kan man ju vara rädd för vart samhället tar vägen om det accepteras att kvinnor bär burka. Det står inte i Koranen att kvinnor ska bära burka. Burkan är en tradition i vissa strängt muslimska länder.Den har inget med religion att göra.Många ( även den hel del muslimska män o kvinnor) ser burkan som ett socialt tvång.(nn)

  SvaraRadera
 6. Anonym 11:28,
  Även om man inte gillar något av partierna kan man rösta MOT ett parti. Jag kommer att rösta på ett annat parti än Sverigedemokraterna just för att rösta MOT SD.

  SvaraRadera
 7. Jimmy Windeskog29 januari 2010 13:55

  Åter igen försvarar antidemokraten Lars politisk extremism i form av Islam. Detta människoföraktig är lika osmakligt att se varje gång.

  SvaraRadera
 8. Lars Persson,

  Håller med dig i princip om detta, även om våra utgångspunkter förstås skiljer sig som öst från väst.

  Den seriösa debatt om integrationen som verkligen behövs, inte minst i valrörelsetider, uteblir och i stället diskuteras en sådan "skitfråga" som burka.

  Att man från riksdagspartiernas sida försöker spela på de egna väljarnas rädsla för det som de ofta är oinsatta i är dock möjligen symtomatiskt för hur dåligt insatta (eller likgiltiga) man själva är i de verkliga problem och utmaningar som faktiskt finns.

  SvaraRadera