söndag 17 januari 2010

Svårt att hitta problem med integrationen?

En av de mest diskuterade integrationsfrågorna de senaste månaderna i både Sverige och Danmark är förbud mot burka. Politiker från flera olika partier har sett chansen att exploatera frågan.

Nu visar en undersökning av Köpenhamns universitet att det inte finns en enda kvinna i Danmark som bär burka (Sydsvenskan). Jyllands-posten har tidigare påstått att det finns 3-4 kvinnor som bär burka.

Naturligtvis är det helt betydelselöst om noll eller fyra kvinnor bär burka. Det är också helt betydelselöst att 0,00004 procent av befolkningen bär niqab. I både Danmark och Sverige fungerar integrationen tydligen så bra att politiker måste hitta på problem när de ska göra reklam för sig själva på invandrarnas bekostnad.

Beträffande klädtvång så kommenterar signaturen Per Holm Knudsen i tidningen Information att bara ett fåtal kvinnor bär burka eller niqab medan tiotusentals män tvångsmässigt bär slips.

Lars Persson

Fler länkar: HD

10 kommentarer:

 1. Ja där ser man att integrationen fungerar bättre med skärpta krav.Kanske sd inte är helt fel ute.

  SvaraRadera
 2. "Svårt att hitta problem med integrationen"

  Absolut inte!Välkomna till Västerås så ska ni få se.....

  SvaraRadera
 3. Anonym 20:49,
  Är det du som inte är integrerad?

  SvaraRadera
 4. Vi i Sverige

  Tycker att ni ska komma hit och se med egna ögon hur det ser ut,då skulle ni upptäcka att det är stora problem med vissa invandrargrupper.Jag upplever de negativa sidorna av invandringspolitiken varje dag,men enligt er är det väl bara mitt fel?

  SvaraRadera
 5. Till ViS ett intressant inlägg på integrationsbloggen om den s.k. 24-årsregeln.
  www.integrationsbloggen.blogspot.com
  Synpunkter?

  SvaraRadera
 6. Det finns kvinnor med burka både i Malmö och Köpenhamn.

  /Pendlare

  SvaraRadera
 7. Pendlare,
  Det var kanske en inspelning av Kvarteret Skatan du såg?

  SvaraRadera
 8. Jag har bott i Malmö de senaste 10 åren och har ALDRIG sett någon med burka någonsin. Jag kan minnas tre tillfällen som jag sett någon med niqab i Sverige: en gång för ungefär 10 år sedan vid Södervärn, en gång för kanske 4 år sedan i Lund och en gång på Malmö högskola för något år sedan. Att jag kommer ihåg exakt vilken plats det var säger ju en del om hur vanligt det är...

  SvaraRadera
 9. Att jämföra burka med slips är ett medvetet sätt att banalisera frågan. Varkens burka eller niqab är några modeplagg utan religiösa och politiska (dvs islamistiska) symboler. Jämför burka/niqab med partiuniform istället (t.ex. brunskjortornas eller svartskjortornas).

  SvaraRadera
 10. Att jämföra slips med burka är att banalisera slipsfrågan. Hundratusentals danska män bär slips vare sig de vill det eller ej, bara för att bli accepterade i olika sociala sammanhang. Noll procent av alla kvinnor i Danmark bär burka. Att förbjuda burka i Danmark är lika relevant som att förbjuda enhörningar på zoo.
  Var det inte sverigedemokraterna som hade partiuniform för sisådär femton år sedan?

  SvaraRadera