torsdag 7 januari 2010

Vill du ha en pensionär boende hos dig?

Vi som anser att samhället ska ställa upp för dem som behöver hjälp, bl.a. flyktingar, möts ofta av frågan: "Vill du ha en flykting boende hemma hos dig?". Samma taktik används nu av Vellinge kommun för att slippa ta ansvar för flyktingmottagning. Av någon anledning är det inte aktuellt att ordna gruppboende för ensamkommande barn och ungdomar. Istället menar man att människor i kommunen som är positiva till flyktingmottagning själva ska ta emot dem i sina hem. Det är naturligtvis inte svårt att förutse att bara ett fåtal har möjlighet och vilja att göra det. Därmed kan man "bevisa" att Vellingeborna egentligen är motståndare till flyktingar.

Samma taktik skulle kunna användas för all social verksamhet som sjukvård och äldreomsorg. "Jaså, du tycker vi ska ha äldreomsorg? Vill du ha en pensionär boende hemma hos dig?"

Lars Persson

Länkar: SDS, SvD, HD, SkD

28 kommentarer:

 1. Jag har gärna en pensionär boende hos mig, eller varför inte ett utmärglat svältande barn från Afrika. Mkt hellre det än en insmugglad ung man som har råd med smugglarlösensumman på flera hundratusen & sitter o pillar på sin mobiltelefon så snart de tagits om hand. Du måste lära dig att se vad en flykting är innan du skriver ett inlägg som ovanstående. Nu lämnar jag denna frustrerande blogg. Tack för mig. Mvh Niklas Larsson

  SvaraRadera
 2. En berättigad fråga det ju samhället som betalar.
  Hur stor skulle ersättningen bli för barnet/pensionären per dag.

  SvaraRadera
 3. Jag vill inte ha en massa av hans "polare" rökandes i min trädgård. Det är för stor risk för bränder och andra olyckor. När hans fru och barn sen dyker upp blir det dessutom för trångt.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att dett er nog,hur mycke mira procent
  muste vi Pensionären utstå med,att mira vi muste
  betala,och dra fron voras lilla Pension.vi kann
  hjälpa,!"PS"hjälpa jag vet ej om dom flesta Poli-
  tiker vet var detta Ord,betydigt.jag tycker vi
  skulle Städa lite mira på voras Matta först.inann
  vi dra oss förlång söder ut.

  SvaraRadera
 5. Under kriget kom 72000 finnska barn till Sverige varav 15000 ej återvände utan adopterades av sina svenska familjer.Nu vet jag inte hur stor ersättning som de svenska familjerna fick, undrar om ViS hade varit lika ogin mot dem och krävt att samhället skulle ta hand om dem.

  SvaraRadera
 6. Varför är det bara ett fåtal som har möjlighet och vilja att ta emot dem?´Kan det vara så att man vill att någon annan ska göra det?

  SvaraRadera
 7. Lars Person,kan du tänka dig att ta emot någon?

  SvaraRadera
 8. En sak som man kanske ska komma ihåg är att det är stor skillnad mellan invandring från närstående länder där människor är relativt lika både kulturellt, religions- och utbildningsmässigt. Inte för att vi är speciellt religiösa häruppe - men vi har i alla fall valt bort de mest fanatiska religiösa tokerierna från makten. Dessutom har vi kommit en bra bit på väg med jämnställdhetsarbetet. Ska vi då rasera allt genom att ta in en stor mängd fanatiker med förlegad kvinnosyn? Fråga dessutom Lars Vilks, Salman Rushdie, Kurt Westergaard och Theo van Gogh hur öppna de är för kritik. Just ja, det går ju inte för Theo blev ju knivskuren till döds av en muslimsk fanatiker... (En parantes där: Det är inte inte själva vapnen som dödar människor - det är människorna som håller i vapnen som är problemet. En skärpning av vapenlagen har inte hindrat folk att hugga ihjäl varandra...)

  Jag förstår inte varför man inte kan reformera den misslyckade invandringspolitiken? Majoriteten av de som kommer hit är ju inte några raketforskare precis. Finns det inget sätt att få till en översyn och en begränsning av invandringen? Med de kostnader som ensamkommande flyktingbarn innebär (för boendet får Attendo Care 1995kr/dygn per ensamkommande flykting"barn"/tonåring i Hököpinge) borde man kunna hjälpa många fler i urprungsländerna. För att inte tala om hur mycket fattigpensionärerna skulle uppsakatta denna peng. Sen tillkommer ju övriga kostnader för basal utbildning och eventuella sociala kostnader pga sk. kulturkrockar... (läs stenkastning, bränder, stölder, slagsmål, gruppvåldtäkt etc.) De verkliga vinnarna på flyktingpolitiken förefaller ju vara industrin kring flyktingarna/invandrarna! Och vart i allsin dar är de ensamkommande flickorna någonstans? De enda jag sett som är ensamkommande är skäggiga "pojkar".

  Dock ska det ju påpekas de flesta som kommer är helt vanliga människor. Men med stora koncentrerade mängder individer som kommer från oroliga delar av världen så kan inte någon hävda att integreringen främjas precis. Nalin Pekguls vittnade om att grannskapet i Rinkeby dömer och trakasserar tjejer som beter sig svenskt och t.ex. bär kort kjol är ju ett tydligt exempel på att vissa fanatiska grupper inte ens vill anpassa sig till, eller accepterar, svenska normer.

  Om vi nu dessutom tar ett tänkvärt exempel: Hur ska en relativt outbildad invandrare från låt oss säga Afganistan eller Somalia, med väsentligt skillda religiösa beteenden och språkliga brister kunna konkurrera ut en infödd, relativt välutbildad svensk i rådande lågkonjunktur och på dagens tuffa arbetsmarknad?
  Det är svårt, mycket svårt.
  Och vi tar in ca 100000 invandrare/år. Kom igen, det är inte läge för "arbetskraftsinvandring" längre. Vi behöver inte importera mer problem innan vi åtgärdat de rådande bristerna.

  Notera att om invandraren är välutbildad/har tryggad anställning och anpassar sig till det svenska samhället både språkligt och kulturellt så borde de vara hjärtligt välkomna - i lagom mängd. En etnisk ghettofiering som skett i Malmö/Rosengård är det ju ingen som tjänar på.

  Slutligen, kan man inte införa en slags lång prövotid för de som flyttar till ett annat land? Exempelvis om de inom en tioårsperiod efter sin ankomst gör ett grovt brott eller två-tre någotsånär allvarliga så får de först ett ordentligt straff och åker sen ut ur landet fort som attan. Dessutom tror jag tyvärr att straffen måste skärpas för vissa typer av brott. Men hur kan man påverka politikerna rent konkret i dessa frågor? De flesta av dem är ju oerhört naiva och verkar ju inte sett verkligheten på ett bra tag.

  Och nej, jag skulle inte ha något att emot att ha en vettig, svensktalande, inte-fanatiskt religiös och troligen mycket välintegrerad pensionär boende som granne!

  SvaraRadera
 9. Bygg om sydsvenskans hus på Krusegatan till flyktinglägenheter och låt flyktingfamiljer och flyktingbarn bo där till lång eller ingen kostnad. Sydsvenskan bör själv stå för kostnaden eftersom de verkar tro att vi andra har råd med så mycket.
  Sedan kan de väl hysa ett på flyktingar på varje lokalredaktion...

  SvaraRadera
 10. Anonym 21:44,
  "På sig själv känner man andra", sägs det ju. Eftersom du postar kommentarer från en server utanför Sverige är du uppenbarligen invandrare i ett annat land. Tar du din egen intelligens och ditt eget beteende som måttstock när du skriver om andra invandrare?

  SvaraRadera
 11. Anonym 21:44 Mycket vettigt inlägg, som bara den mest fördomsfulle kan se något fel på.

  SvaraRadera
 12. Jag är en äldre dam som bor mitt i smeten, och jag skulle absolut inte vilja ta emot en oregerlig yngling - med eller utan skägg. Dessutom har jag inte råd att försörja mer än mig själv på min pension.

  Och jag är faktiskt rädd när jag numera går ut och handlar. Varför? Jo, häromdagen ringde det på dörren, och det var två ynglingar utanför som ville komma in och kolla något.
  Nej tack, sa jag.
  Jag måste släppa in dem, sa de, för de kom från hyresvärden.
  Aldrig, sa jag och gick därifrån.
  Då bultade de och slog på dörren: Kärringjävel!

  Måste jag berätta att de talade stackatosvenska?

  Och nu tittar jag ut i trappan innan jag går ut.

  Tant Emma

  SvaraRadera
 13. Bor han i Afghanistan eller Somalia som flykting?

  Eller klarar din "intelligens" inte av distinktionen mellan ett utvecklat land (vars invandring till Sverige aldrig har varit problematisk) och ett fattigt u-land?

  SvaraRadera
 14. Lars Persson,

  Jämförelsen är irrelevant. Det är en stor skillnad mellan att ta hand om våra egna gamla samt sjuka, på det allmännas bekostnad, mot att försörja främlingar med samma medel. Flyttar jag till ett annat land, vilket jag har gjort ett flertal gånger i mitt liv, så förväntar jag mig inte att det landets skattebetalare skall försörja mig och ge mig diverse gräddfiler. Något sådant motsätter sig de flesta, rika som fattiga, länder. Jag tycker det är helt rimligt

  SvaraRadera
 15. Johan Bensow,
  Jag håller helt enkelt inte med om att människor är värda olika stöd på grund av sitt ursprung.

  SvaraRadera
 16. Lars Persson,

  Det handlar nog mer om att resurser skall gå till det som de var avsedda för från början än att förneka någon stöd pga dennes ursprung. Du ser inga problem med att det kommer en massa folk och lever på skattebetalarnas bekostnad?

  SvaraRadera
 17. Johan Bensow,
  De flesta som invandrar till Sverige är unga. Det gäller särskilt de ensamkommande ungdomar som inlägget handlar om. Unga människor som stannar kvar i Sverige kostar inte eftersom de arbetar och betalar skatt under många år.

  SvaraRadera
 18. Lars Persson,

  Jag talar om faktum att en massa människor (även om de givetvis är i minoritet) har invandrat till Sverige och lever på det allmännas bekostnad. Ser du problematiken i detta? Och om du gör det, tycker du då att lösningen på problemet är att fortsätta att lättvindigt och slapphänt ta in invandrare varav en del riskerar att utöka samma grupp, som i praktiken belastar de allmänna resurserna? Kan liksom inte se att frikostighet med andras pengar är solidariskt eller filantropiskt.

  SvaraRadera
 19. Johan Bensow,
  Det finns många infödda svenskar också som lever på det allmännas bekostnad men vi kan inte förbjuda barnafödande bara därför att en del av dem kommer att ligga samhället till last.

  SvaraRadera
 20. Lars Persson,

  Då är vi tillbaka på ruta ett igen, nämligen att det är (STOR) skillnad på att ansvara för våra egna behövande mot andras dito. Skillnaden mellan en medborgare och en gäst är inte liten.

  SvaraRadera
 21. Så för att det finns infödda svenskar som kostar ska vi ta hit ännu fler?Fantastisk logik.....

  SvaraRadera
 22. Lars kan väl läsa de sista inläggen på Merit Vagers blogg.
  Sedan har jag svårt för dubbelmoralen hos ViS som ser ut så här, flyktingbarn gärna, men inte hos mig.

  SvaraRadera
 23. Den här bloggen är väl satir??
  Eller hur?
  /ER

  SvaraRadera
 24. Vill du ha en sverigedemokrat boende hemma hos dig? Brrr ...

  SvaraRadera
 25. Mer information om vem dessa människor verkligen är behövs! Det är rädsla och osäkerhet som är problemet. Varför förstår ingen det?

  SvaraRadera
 26. Flyktingpolitiken kostar enorma pengar HÄR OCH NU. Vad som eventuellt kanske sker i framtiden är ointressant om det inte går att leda i bevis. Sverige har som helhet alltid förlorat på flyktingpolitiken. Finns inget som pekar att detta kommer att ändras.

  Att påstå att svenska skattebetalare ska finansiera människor "med olika utsprung" hur som helst är fullkomligt befängt. Då är det bara att ställa ut bankomater i Somalia, Afghanistan och Bagdad med direktkoppling till riksbanken.

  SvaraRadera