fredag 1 januari 2010

Sverigedemokraternas Nordkoreavision omodern 2019

Sverigedemokraternas vision är ett Sverige praktiskt taget utan invandring. Ett land som isolerar sig från utländskt inflytande till den grad att bara Nordkorea kan vara en förebild. Flyktinginvandringen är faktiskt den invandring SD är minst negativ mot. Man vill inte ha arbetskraftsinvandring. Svenska universitet ska isoleras från omvärlden och inte ta emot utländska studenter. Allra mest negativ är SD till att svenskar och utlänningar bildar familj med varandra, något man vill stävja både genom förbud och straffavgifter.

Mer än vart femte barn i Sverige borde inte finnas enligt Sverigedemokraterna. Drygt 10 procent av barnen upp till 17 år har nämligen två invandrade föräldrar och ytterligare 11 procent har en invandrad förälder.

Ett parti som är fientligt inställt till en stor del av Sveriges befolkning har naturligtvis ingen framtid. Det är också slutsatsen av Gunnar Wetterbergs framtidsvision i Expressen. "Sverigedemokraternas framgångar kom alldeles av sig, när insikten började spridas: Utan folkvandring - ingen utveckling!", skriver Wetterberg.

Att invandring och annat utbyte med omvärlden ger utveckling är ingen framtidsvision utan en realitet sedan länge. Tvärtemot den bild som media och framförallt Sverigedemokraterna ger så är invandringen ett viktigt bidrag till Sveriges utveckling både ekonomiskt och på andra sätt. Invandrarna står för en stor del av produktionen i Sverige och transfereringarna från invandrarhushåll till samhället är större än i motsatt riktning.

Läs mer i vårt bibliotek.

15 kommentarer:

 1. För att nyansera detta inlägg från ViS kan man kanske tala om Kanada som enligt vissa har lyckats väl med integrationen har ett system som liknar det som sd vill i ha.
  Kanada är alltså ett Nordkorea.....och ViS hävdar att de kan ta debatten mot sd.

  SvaraRadera
 2. Det finns inga likheter mellan SD och Kanada.

  SvaraRadera
 3. Själv tycker jag att de nuvarande riksdagspartierna delar samma Nordkoreavision.

  SvaraRadera
 4. Enligt uppgift har Kanada ett sponsorsystem som kräver att den som beviljas anhöriginvandring, avkrävs en viss inkomst och är försörjningsansvarig i upp till tio år.
  Det finns inga likheter mellan sd och Kanada när det gäller invandringspolitik skriver ViS,sanningen verkar vara någon annan.

  SvaraRadera
 5. Kanada har en stor invandring, inte minst från Asien. Man välkomnar invandrare av olika skäl, skyddsbehov, arbete, anhöriga, studenter. Många forskare på universitet och företag har invandrat.

  SD vill stoppa invandring från "icke-västliga länder" enligt partiprogrammet. Man är motståndare till arbetskraftsinvandring och anhöriginvandring. Jens Leandersson skrev så sent som igår att all invandring ska stoppas.

  Det finns inga likheter mellan SD och Kanada.

  SvaraRadera
 6. ViS läser sd:s invandrigsprogram som en viss potentat läser bibeln.
  Likheterna med Kanadas syn på anhöriginvandringen och sd:s är stora.
  Den här bloggens stora problem är väl oviljan att se att finns problem förknippad med invandring och bara enbart se de positiva sidorna som naturligtvis ochså finns.
  Ett sådandant enögt tänkande leder naturligtvis att man i slutändan måste delvis ljuga och bortse från fakta som talar mot ens ensidiga åsikt.
  Många saker som Vis hävdar t.ex invandringens lönsamhet håller inte för en faktagranskning. De redande troende applåderar naturligtvis men de som vill bilda sig en egen faktauppfattning drivs väl av alla lögner och halvsanningar mot sd: syn.Det är väl kontraproduktivt eller hur.

  SvaraRadera
 7. Dumt att dra in DFRK (demokratiska folkrepubliken Korea) i det här. DFRK isoleras sig inte utan isoleras av västvärdlen som inte tål ett land som inte ställer sig bakom USA-hegemonin och därför demoniseras, blockeras och som sagt isoleras.

  SvaraRadera
 8. Anonym 12:58,
  Jag känner inte igen din bild av Nordkorea.

  SvaraRadera
 9. Vilken är din bild? Samma som SR, svt, dn,svd.....? eller du har varit där? Du känner naturligtvis till att usa har tusentals soldater vid gränsen (som egentligen inte är någon gräns)tillsammans med Sydkorea. Och att usa och sydkorea har ständiga militärövningar i vattnen runt DFRK med stora hangarfartyg, överflygningar mm mm. Det skulle vara intressant att få veta din bild av DFrK och var du fått den ifrån.

  SvaraRadera
 10. Det finns personer i vår krets som varit i Nordkorea, ja. Och vi har träffat nordkoreaner på besök i Sverige.

  SvaraRadera
 11. Nordkorea aka "Demokratiska Folkrepubliken Korea är precis så som media rapporterar att landet är. En diktatur styrd av en ledare som blundar för sitt folks hunger bara för att få sitt planekonomiska samhälle att överleva och försöka vara självförsörjande. Massvis med pengar pumpas in i militären och Kim Jong Ils parti styr allt. Vad är det för bild du har Anonym?
  Inte är det varken demokratiskt där, folk lever då inte ett bra liv och allt strunt prat om att bostäderna ligger nära jobben vilket förklarar varför vägarna är tomma på bilar (som Jan Myrdal tror) är bara snack. Folket har ju inte råd med bilar!

  SvaraRadera
 12. Anonym om Kanada: jag är SD sympatisör och ger Lars mer rätt i detta. Kanada är trots allt ett land som för en mycket liberal invandringspolitik. Kan inte se mycket gemensamt med detta och SD's invandringspolitiska program även om Kanadas syn på anhöriginvandring är betydligt strängare än Sveriges dito. Anser i övrigt att Kanada lyckats bättre än Sverige med sin integration, men ändå inte tillräckligt bra.

  SvaraRadera
 13. Till Johan På vilket sätt skiljer sig sd syn på anhöriginvandringen mot Kanadas.

  SvaraRadera
 14. Anonym 6 januari 2010 12.21,

  "På vilket sätt skiljer sig sd syn på anhöriginvandringen mot Kanadas."

  Där finns en likhet. Men den är mindre relevant sett ur det större perspektivet av frågan eftersom Kanada i övrigt har en mycket liberal policy för arbetskrafts- och asylinvandring. Något som SD inte står för. Rent allmänt anses det att Kanada är ett av de mest invandringsliberala länderna i världen. Det är massor med länder i hela världen förutom Kanada som har en restriktiv policy för anhöriginvandring samt dessutom, till skillnad från Kanada, även har samma policy gentemot arbetskrafts- och asylinvandring. Man kan i sammanhanget hellre då jämföra med någon av dessa exempel.

  SvaraRadera
 15. Vill bara lägga till att Danmark som för samma politik som Sverigedemokraterna önskar, har en stor invandring. Skillnaden är att folk invandrar för att jobba eller studera i första hand. Danmark och Kanada liknar varandra betydligt mer än Sverige och Kanada.

  SvaraRadera