onsdag 3 februari 2010

Främlingsfientlighet som affärsidé

Sverigedemokraterna har fått över en halv miljon kronor i partistöd från åtta kommuner trots att deras stolar står tomma och de alltså inte utfört något arbete i kommunfullmäktige. Det framgår av den undersökning som Dagens Samhälle har gjort. Och skattebetalarna kan tvingas betala ännu mer för att Sverigedemokraternas partiledning ska förolämpa invandrare istället för att arbeta. I 35 kommuner finns stolar som Sverigedemokraterna inte utnyttjar. Även dessa kan tvingas betala till Sverigedemokraterna istället för att satsa på skola och omsorg.

15 kommentarer:

 1. Och jag måste betala för att många Somalier ska tugga kat....

  SvaraRadera
 2. Vi i Sverige,

  Du är inte rättvis här. Många andra partiers stolar står också tomma. Närvaronivån i svenska politiska kammare är överlag dålig.

  Vill man kräva partistödets avskaffande, gärna för mig, men då måste man kräva att samtliga partier skall förlora det. Annars är det inte trovärdigt. Att du ensidigt vill diskriminera SD tar jag för givet.

  SvaraRadera
 3. Enögd SD-fobi och igen ställer jag frågan; vad
  är ni så rädda för egentligen?

  SvaraRadera
 4. Jag betalar hellre 500.000 till SD än 1,2 miljoner, summan som en ensamkommande flyktingman (även felaktigt benämnt barn) kostar årligen, gånger 2400 som är antalet som kom under 2009. Sila mygg och svälja kameler. Varför ska dessa flyktingmän slippa laga sin egen mat? Bara det kostar 26.000 per hem och månad.

  SvaraRadera
 5. Påminnelse
  Kommentarerna ska ha anknytning till det ursprungliga inlägget. Det här är ingen insändarsida.

  SvaraRadera
 6. Anknytning till det ursprungliga inlägget ?

  I ingressen står:
  "En blogg om alla vi som bor i Sverige.
  Information om invandring och integration i en konstruktiv och positiv anda."

  Och så handlar 90% av inläggen om Sverigedemokraterna och deras mer eller mindre genomtänkta inlägg.
  De behandlas som om de och enbart de (förutom de överlag rasistiska svenskarna) är orsaken till alla problemen med invandringen.
  När det ofta är "problemen med invandringen" som är orsaken till Sverigedemokraterna.

  Vi hade ju signaturen "Nybliven Sverigedemokrat" som tydligt skildrade sina problem, t.ex. över att hans dotter var en "exotisk minoritet" på sitt eget dagis och inte lär sig riktig svenska.
  Varför tog ni inte upp detta ?
  Utan enbart svarade på "A‘s" lite kritiska svar och tackade för "mycket bra kommentarer".

  Visst är majoriteten av invandrarna "som du och jag" (om detta nu är något beröm ?) men varför får då inte de faktiskt existerande problemen nämnas utan att vederbörande genast är "främlingsfientlig" ?

  Varför reagerar ingen här t.ex. mot att "en grupp riksdagsledamöter i Stockholm startar en insamling av sovsäckar till stans hemlösa" medan jag i Sydsvenskan kan läsa att "de skånska kommunerna ska kunna ta emot drygt 500 flyktingbarn under 2010." ?
  Tror någon här att de skånska kommunerna planerar köp av 500 sovsäckar ?
  Eller är Skånes ekonomi så mycket bättre än Stockholms ?

  Fss: Jag har har inget emot varken hemlösa eller "riktiga" flyktingbarn.
  Eller objektiv rapportering !

  Tjalle

  SvaraRadera
 7. Om du vill se fler Sverigedemokrater fylla stolarna, så att partistödet används på rätt sätt, så bör du sluta baktala SD och framställa oss som främligsfientliga och odemokratiska. Att stolarna står tomma beror på att vi förlorar våra arbeten genom att stå för våra politiska åsikter. Det beror inte på att vi väljer att "...förolämpa invandrare istället för att arbeta."

  Så om det upprör dig att partistödet inte till fullo kan utnyttjas på rätt sätt... hjälp oss då genom att se oss för vad vi är istället för att sätta på skygglapparna och välja den sanning som du anser är mest bekväm!

  Nybliven Sverigedemokrat

  SvaraRadera
 8. Helt fel att partistöd fås om stolar är tomma, oavsett parti.

  SvaraRadera
 9. Nybliven Sverigedemokrat,
  Har du någonsin funderat över vilka egenskaper som gör en person attraktiv på arbetsmarknaden? För de flesta arbeten krävs någon form av problemlösning. Arbetsgivare vill ha anställda som söker lösningar på problem, inte de som överdriver problem och sedan bara gnäller istället för att lösa problemen. Jämför det med Sverigedemokraternas attityd så kanske du inser varför Sverigedemokrater inte är lika anställningsbara som andra.

  SvaraRadera
 10. Tjalle! Jag är en hon, inte en han... ville bara nämna det :)

  ViS. För det första. Du bevisar ännu en gång att du är väldigt duktig på att generalisera... Det finns säkert sverigedemokrater som gnäller istället för att försöka hitta kreativa lösningar på problem. Sådana människor finns väl tyvärr i alla grupperingar. Men ärligt talat, vad är det som får dig att tro att det vore en typisk egenskap för alla i SD? Har du något som helst underlag för dina åsikter? Jag måste nämligen kontra med att de allra flesta sverigedemokrater jag känner är nytänkande och kreativa och framförallt modiga på alla sätt. När alla andra går kvar i gamla invanda hjulspår och inget blir bättre så försöker SD göra något nytt och ta tag i de reella problemen istället för att blunda för allt som är dåligt!

  För det andra. Jag pratar inte om anställningsbarhet. Vi är redan anställda. Ofta högutbildade. Vi sköter våra jobb på ett bra sätt. Men kommer det till arbetsgivarens kännedom att vi är medlemmar i SD så blir vi avskedade! Det har inte ett dyft med anställningsbarhet att göra! Det har med det svenska samhällets urspårade syn på demokrati att göra.

  Nybliven Sverigedemokrat

  SvaraRadera
 11. ViS, jag tycker att du ska läsa igenom ditt svar på 18.19 igen.

  Vad tillför det? Det är insinuerande och sarkastiskt.

  Försök att möta Nybliven sverigedemokrat på samma nivå som hon håller - var ärlig, resonerande och hövlig.

  SvaraRadera
 12. Till Nybliven Sverigedemokrat 18:34, så sant, så tragiskt sant. Hur många gånger har jag inte hört detta och det i en (sk) demokrati. Invandringspolitiken måste kunna kritiseras utan att folk ska behöva riskera hälsa och uppehälle.
  /RC

  SvaraRadera
 13. Tack till dig RC för att du instämmer i min kritik mot den sk demokratin. Det känns faktiskt befängt att jag på 2000-talet i ett demokratiskt land inte ska kunna engagera mig fullt ut i politiken utan att bli arbetslös och oförmögen att kunna försörja mig själv. Förtryck skulle jag vilja kalla det!

  Anna! Tack återigen för ditt stöd. Härligt att det finns fler än jag som vill se givande diskussioner istället för sarkasmer som inte leder till något bra alls. Men just det, jag som sverigedemokrat ser ju problem som inte finns så jag inbillar mig säkert bara att jag blir ohövligt bemött...

  Mvh
  Nybliven Sverigedemokrat

  SvaraRadera
 14. Varför menar antidemokraten bakom denna fulblogg att SD inte skall få skydd av den svenska lagstiftningen som alla andra partier?

  SvaraRadera
 15. Intressant att du skriver att SDáre inte är så attraktiva på arbetsmarknaden så kan de va. Roligt nyss läste jag på nyheterna att en muslimsk man fick 60000 kr i ersättning för att han inte fick praktikplatsenhan sökt. Anledningen var att han inte ville skaka hand med den kvinnliga chefen. Problemlösning är något underskattat, så jag håller med dig på den punkten.

  SvaraRadera