måndag 1 februari 2010

Hur dum får man vara?

Sverigedemokraterna misstänks ha kapat en opinionsmätning, skriver DN. TV4 och Kanal 5 stoppade ett projekt där tittarna kunde SMS:a in sina partisympatier. Det som händer i praktiskt taget alla undersökningar där vem som helst får rösta hur många gånger som helst hände naturligtvis också här. Sverigedemokraterna fick 46,1 procent.

TV4 och Kanal 5 hade naturligtvis ingen AAANING om att Sverigedemokrater brukar utnyttja sådana meningslösa undersökningar som ett slags självsuggestion att de ska få massor av röster i ett riktigt val.

Hur dum får man vara?

Fler länkar: SDS, SvD, HD, GP

15 kommentarer:

 1. Man kunde faktiskt bara rösta en gång per mobil nummer på den röstningen, men så är det när SD har gräsrötter på Internet som ingen annan.

  SvaraRadera
 2. Man kan ju ställa sig frågan varför inte övriga partiers anhängare röstar?

  Faktum är att grundprincipen är densamma vid SMS-röstning som vid traditionella svenska riksdagsval. Det är inte kandidaten med flest anhängare som vinner utan kandidaten med flest röstande anhängare som vinner.

  SvaraRadera
 3. Som alltid, det finns ALLTID en ursäkt när det går FÖR bra för sd...
  -Sd-

  SvaraRadera
 4. Ser verkligen fram emot att antligen bli representerad i riksdagen igen, for forsta gangen pa over tio ar.

  Forvisso knappast med %46.1, men pa sikt lite langre sikt kommer det, tror jag, bli omojligt att bilda regering utan SD.

  SvaraRadera
 5. Det kan ju vara så att de som röstar SD är lite mer intresserade än de som vaneröstar på de etablerade och intetsägande partierna, skit som skit jag röstar som vanligtmänniskorna slösar knappast smspengar...

  SvaraRadera
 6. Skratta lagom när valresultatet kommer i höst.
  Vi sossar har då tagit absolut makt och kommer i lagboken förbjuda SD och liknande åsikter.

  /Helmer G

  SvaraRadera
 7. Att man stoppar en undersökning när man inte gillar resultatet är rent diktatoriskt oavsett vem som fått flest röster. Säger mer om Sverige än om SD.

  SvaraRadera
 8. Eller så visade den bara på att många Sverigedemokrater läser Text-TV. Välj själv.

  SvaraRadera
 9. Hur kan vi i Sverige förklara det otal sim-kort som Sd-anhängarna skulle stoltsera med?
  Att SD:s skulle ha en kader anställda som håller på och manipulerar såna här undersökningar låter rejält långsökt. Möjligen förklarar det en del av siffrorna. Skulle tro att en vettigare förklaring skulle vara alla ungdomar som hänger på internetforum. Sen är väl SD röstare mer på hugget när det gäller att markera sin röst.
  Det är inte helt uteslutet att många ungdomar och förstagångsväljare kommer rösta SD. Tidigare undersökningar har ju visat på detta. Dessutom är en hel del ungdomar utsatta för våld från invandrargäng. Blir man drabbad av detta kan man nästan garanterat räkna med att den drabbade kommer rösta nej till mer invandring SAMT propagera kraftigt mot massinvandringen. Det finns inget som betingar så hårt som det som pryglas in.
  Slutkontentan blir att SD mer eller mindre garanterat kommer ta plats i riksdagen. Inte helt omöjligt att det blir en skräll och storseger för partiet. Övriga partier bjuder ju på vidöppet mål. Invandringen är en glödhet potatis som INGEN i etablissemanget varken kan eller vågar hantera. Ni på den här bloggen kan ju bereda er på en eventuell stor för er obehaglig överraskning.

  SvaraRadera
 10. Det finns andra sätt att skicka SMS än från en mobiltelefon.

  SvaraRadera
 11. Dessutom gick det ut en uppmaning på SD-bloggar att rösta.

  SvaraRadera
 12. Storm i ett vattenglas.

  SvaraRadera
 13. faan vad du är insatt i fusk
  du ska inte döma sd-- efter tex invandrare som ljuger om att dom har irrat runt i skogen i dagar

  det kanske helt enkelt är så att sd är så här populära
  pelle

  SvaraRadera
 14. Visa inte förakt mot SD sympatisörerna ,detta har de känt förr och fångas upp av SD!
  Det är respekt dessa blivande väljare behöver, precis som alla andra!
  De kommer från alla politiska läger och bakgrund och försök inte förminska dom i politiska termer för då kommer fler att känna av föraktets innebörd!

  SvaraRadera