torsdag 11 februari 2010

Liberaler som inte läser tidningar

Två företrädare för Liberala ungdomsförbundet, Frida M Simonsson och Calle Bergström, skriver på Göteborgspostens debattsida att tystnaden måste brytas om integrationen. Det finns nästan ingen som talar om integration förutom Sverigedemokraterna, menar de.

Hur skulle det vara om de börjar läsa tidningar, lyssna på radio och TV och följa debatten på internet. Det finns inte en enda vecka utan att integration debatteras i dessa medier. Hur de har kunnat missa det är förvånande.

5 kommentarer:

 1. Debatt saknas inte dock har jag svart att se vari problemet ligger. Later man folk skota sig sjalva sa assimileras de forr eller senare, for en del gar det snabbare, for en del gar det langsammare och det ar inget konstigt med det. SD behover egentligen inte oroa sig.

  SvaraRadera
 2. Spelar väl ingen roll att ämnet tas upp ibland när bara en av åsikterna tillåts....

  SvaraRadera
 3. Vilken åsikt då? I fikarummet är det ju oftast bara tillåtet att prata om "invandrarna" som ett problem. Om man säger något annat blir man ju utfrusen eller mobbad. Personer som uttalar sig offentligt för ökad invandring eller för att öppna för flyktingmottagning i deras kommun blir hotade eller trakasserade av sådana personer som sverigedemokraterna påstår att de gjort sig av med.

  SvaraRadera
 4. Jag kan se en poäng med det de säger. Fast kanske inte att tystnaden måste brytas, men att en mer öppen debatt måste skapas. Det finns så otroligt mycket att jobba på inom den svenska integrationspolitiken, men eftersom det anses vara ett så känsligt ämne, så vågar ingen riktigt. Och för invandrarnas skull så tror jag verkligen att det är viktigt att vi gör något för att inte öka den redan långt gågna segregationen.

  SvaraRadera
 5. "Debatten" brukar se ut ungefär såhär,

  1. Alla är överens om att integrationspolitiken har misslyckats.

  2. Alla är överens att något måste göras åt saken.

  3 Se 1.

  Sen är svenskar så oerhört fega att ni skickar in politiker med invandrarbakgrund för att debattera. Se t.e.x Nalin Pekguls artikel och hennes "kjolprotest". Detta är ett allt för vanligt problem. Egentligen tror jag inte ni svenskar vill ha så mycket med invandrare att göra, huvudsaken är att ni ska få vara bror duktig och känna er solidariska, hyckleri på högnivå. Sverigedemokraterna står iallafall för vad dom tycker.

  SvaraRadera