lördag 27 februari 2010

Statistik om ensamkommande

Migrationsverket har nyligen släppt detaljerad statistik om invandringen för 2009. När media gör reportage om ensamkommande barn är det av någon anledning alltid tonårspojkar som intervjuas, som i Svenska Dagbladet idag. SvD antyder även att alla skulle vara tonårspojkar genom att skriva "läs tonårspojkar", och Sverigedemokraterna är inte sena att påstå att de i själva verket inte är pojkar utan vuxna män.

Definitionen av barn är att de är under 18 år. Statistiken visar att tre fjärdedelar är tonårspojkar men långt ifrån alla. Av de 2250 ensamkommande minderåriga som sökte asyl 2009 var en femtedel flickor. 8 procent var yngre än 13 år och 44 procent var högst 15 år.

Myten att de skulle vara "ankarbarn" som skickas hit för att resten av familjen ska kunna komma som anhöriginvandrare kommer på skam. Högst 300 föräldrapar beviljades uppehållstillstånd på grund av anknytning till ett ensamkommande barn.

39 kommentarer:

 1. fortsätt att leva i din bubbla och blunda för verkligheten. om 10-15 år kommer verkligheten ikapp dig.

  SvaraRadera
 2. I dom fallen där man hittat sina anhöriga(300) vuxna som hittats så borde dom ha åkt tillbaka. Sedan är det inte Sveriges ansvar att ta emot dessa barn, speciellt när kostnaderna är extremt höga och sedan att det förmodligen finns 100 miljoner sådana barn.

  SvaraRadera
 3. Anonym 10:58,
  Deras asylskäl har prövats och de behöver inte ha ändrats därför att föräldrarna kommit till Sverige.
  Människor som finns inom Sveriges gränser är Sveriges ansvar. Det finns inte 100 miljoner barn i Sverige. Om någon framför dig på gatan segnar ner pga hjärtinfarkt, låter du då bli att ringa ambulans eftersom du inte kan hjälpa alla som får hjärtinfarkt?

  SvaraRadera
 4. Om de som kommer är barn så måste dom vara extremt inteligenta och kunniga för sin ålder.
  BARN har inte förmåga och kunskap att ta sig från Orienten eller afrika på egen hand.
  Det ligger säkerligen vuxna profiterande bakom de som söker sig till exempelvis sverige.
  Vi måste vara mer kritiska mot dom som kommer som flyckingar.

  SvaraRadera
 5. "Deras asylskäl har prövats och de behöver inte ha ändrats därför att föräldrarna kommit till Sverige.
  Människor som finns inom Sveriges gränser är Sveriges ansvar. Det finns inte 100 miljoner barn i Sverige. Om någon framför dig på gatan segnar ner pga hjärtinfarkt, låter du då bli att ringa ambulans eftersom du inte kan hjälpa alla som får hjärtinfarkt?"

  En mer korrekt jämförelse skulle vara: "Om du såg en person segna ner framför dig p.g.a. hjärtinfarkt. Skulle du hjälpa den personen eller 1000 personer som segnar ned p.g.a. hjärtinfarkt i Afrika?

  Den nuvarande flyktingpolitiken är oförsvarbar ur tre perspektiv, nämligen:

  1. Den försvårar den ekonomiska återhämtningen i flyktingarnas hemländer (Somalia som exempel)

  2. Den försvårar den ekonomiska återhämtningen i Sverige (kostnader för flyktingar)

  3. Missriktade ekonomiska medel. 1 miljon kronor skulle ha gjort betydligt mer per år i Afrika än vad den gör för ett flyktingbarn i Sverige.

  Riktade mot flyktingarnas hemländer skulle dessa ekonomiska medel skulle dessutom göra någonting av orsaken, inte av verkan, vilket betyder att de framtida flyktingströmmarna skulle minska som följd av att ekonomierna i flyktingarnas hemländer återhämtar sig.

  Vad du förespråkar är m.a.o. inte alls någonting gott, du gör någonting väldigt ont. Någonting etiskt oförsvarbart. Det kan även bevisas vetenskapligt (nationalekonomiskt).

  Med vänlig hälsning

  /Bo R.

  SvaraRadera
 6. Fantastisk blogg. Glad att jag upptäckte denna andningshål bland alla neonazistiska bloggar som länkar till Svd:s artiklar.

  SvaraRadera
 7. "ensamkommande minderåriga"
  "Den 16-årige afghanske pojken" har ovanligt kraftig skäggstubb för att vara så ung.

  SvaraRadera
 8. Att ta hand om en ensamkommande kostar ca 1,2 Mkr. Om vi tar emot 2250 av dessa så kostar bara denna del av vår invandringspolitik ca 2,5 miljarder. Hur kan våra folkvalda spendera VÅRA skattepengar på detta sätt utan att på något sätt fråga folket hur vi vill ha det?

  SvaraRadera
 9. Finns det någon statistik som säger hur många kan styrka sin ålder genom att uppvisa giltiga ID handlingar?
  Då tänker jag först och främst på kategorin "tonårspojkar"

  SvaraRadera
 10. Wolf,
  Hur beräknar du kostnaden för ett ensamkommande barn? Det beror rimligtvis på vid vilken ålder vederbörande kommer hit. Jämför sedan med kostnaden för någon som föds i Sverige och som kostar de första 20 åren.

  SvaraRadera
 11. "Jämför sedan med kostnaden för någon som föds i Sverige och som kostar de första 20 åren."
  De flesta som föds i Sverige har föräldrar.
  De flesta föräldrar betalar oftast skatt eller har oftast gjort det.
  Är föräldrarna däremot någon av de invandrare som i genomsnitt försörjs i 7 år av allmänna medel, kostar säkert de 20 första åren en hel del, ja.
  /Jan S

  SvaraRadera
 12. "Jämför sedan med kostnaden för någon som föds i Sverige och som kostar de första 20 åren."

  Jag har redan skrivit det, men OK, här igen:
  De första 20 åren är barnen "betalda" av föräldrarna, direkt eller indirekt (skatter).
  Det som ni menar att "samhället betalar" finns inte.
  "Samhället" har ingen skattkista full av egna gulddukater som vid behov delas ut till tacksamma medborgare.

  Tjalle

  SvaraRadera
 13. Det kommer afganska pojkar (eller unga män) till Sverige och vi sänder våra svenska grabbar till Afganistan, som blir beskutna och dödade av deras landsmän. Om det är några, från Afganistan, som behöver skydd så är det ju flickorna som trakaseras och ofta inte ens får gå i skola. Varför kommer inte flickor till Sverige?? Det är väl dom som behöver skyddas och inte tonårsgrabbarna!!

  Om de afganska pojkarna lämnar sitt land vem skall då bygga upp Afganistan så att väst inte behöver sända sina pojkar dit?

  Detta handlar inte alls om främlingsfientlighet och rasism utan om att ett litet fint land nu snabbt förändras till något väldigt dåligt. Hat, våld, elda bilar, bränna skolor och allmän olust sprider sig nu snabbt. Sverige är på väg att bli ett polariserat och havererat land. Tror vi fortfarande att det som händer i Paris förorter kan inte hända här, men det är ju redan på gång i Malmö. Hur ser det ut om 10 år?

  Vården, skolan och omsorgen om dom gamla är på många orter redan överbelastad. Det lilla Sveriges resurser räcker inte till denna enorma invandring. Svenskar måste kunna tala om det som håller på att ske och de politiskt korrekta måste sluta med att stämpla alla sanningssägare som rasister och främlingsfientliga. Det handlar inte om främlingsfientlighet utan om att skötsamma och skattebetalande medborgare är väldigt rädda, börjar bli apatiska och ger snart upp hoppet att deras folkvalda kan (eller vill) göra något så Sverige kan bli ett tryggt och bra land igen. I Vellinge är man nog redan så rädd för att bli stämplad “främlingsfientlig och rasist” att man inte vågar svara ärligt då Sydsvenskan ringer.

  SvaraRadera
 14. Alla kostnader för barn betalas inte av föräldrarna. Undervisningen är t.ex. gratis. Samhället har också kostnader för hälsovård och barnbidrag. De som kommer till Sverige som 17-åringar har däremot inte kostat Sverige något de första 17 åren av sitt liv.

  SvaraRadera
 15. Anonym 16:43,
  Läs inlägget innan du svarar på det. en femtedel (drygt) av de ensamkommande är flickor.

  SvaraRadera
 16. Till Vi i Sverige
  Det var roligt att höra att en femtedel är flickor, men varför får man aldrig höra det från media.

  Säg aldrig att något är gratis eller att "samhället" betalar. ALLA pengar till alla politiskt bestämda utgifter kommer från skattebetalare eller lån, som förr eller senare skall betalas av skattebetalare.

  SvaraRadera
 17. Det kallas för politiskt korrekt nyspråk - 'tvingas' är ju så negativt, då använder staten och det sjuhövdade Riksdagspartiet och deras propagandaorgan, dvs gammalmedia, det nya och trevligare ordet 'får' det låter ju som att man valt något då, istället för att just...tvingas...

  SvaraRadera
 18. Den här bloggen är ju verkligen fantastisk i sin naivitet. Sverige uppmuntrar idag till trafficking som i slutänden betalas av svenska skattebetalare. De s.k "flyktingar" som kommer hitpå jakt efter högre ekonomisk standard drar på sig skulder till ligor som sysslar med smugglingen. Alla vet att dessa dock kan betalas tillbaka mha de bidrag migranten sen kan mjölka svenska staten på. Vem går pengarna till? ÄR det islamister eller rena maffialigor som vi indirekt betalar till? Det enda jag vet är att den här kommentaren väl troligen inte kommer publiceras av bloggägaren? Av fulmedia får vi dessutom veta att det INTE kostar något att ta emot de s.k "flyktingarna". Pengarna kommer ju från STATEN! Jösses! Staten är ett ymnighets horn tydligen. Pengarna liksom bara finns där...ingen betalar för detta. Sverige är numer bortom dårhusstatusen.

  SvaraRadera
 19. Erik,
  Alltså vet du ingenting...

  SvaraRadera
 20. Du säger att människor som finns inom Sveriges gränser är Sveriges ansvar. Låt då oss leka med tanken att 4 miljoner människor kommer hit. Är de vårat ansvar då & ska vi försörja dem?? Såklart måste gränsen dras någonstans & enligt min mening är den gränsen passerad för länge sedan. Ditt resonemang håller inte. Tack för mig. Mvh Niklas

  SvaraRadera
 21. Det är ingen rättighet att bo i sverige !

  SvaraRadera
 22. Anonym 23:14,
  Jo det finns ett flertal situationer då lagen föreskriver att man har rätt att bo i Sverige.

  SvaraRadera
 23. @Vi i Sverige:

  Skattebetalarna finansierar staten. Kan du inte erkänna detta enkla faktum?

  Mvh/Erik den andre

  SvaraRadera
 24. Bloggaren glömmer förstås det mest väsentliga av allt.

  Vi åldersbestämmer inte de asylsökande, med exempelvis tandprover. Av någon obegriplig anledning så räcker det med att hävda att man är x antal år gammal, vilket leder till att då blir man bokförd som den ålder man uppger.

  Och hur har en 14-åring råd att ta sig till Sverige?

  Fenomenet "ensamkommande flyktingbarn" är naturligtvis till största delen endast ett kallt kalkylerat utnyttjande av vårt naiva system.

  Hur många ensamkommande flyktingbarn kommer exempelvis till Usa och Japan?

  Mvh / Realisten

  SvaraRadera
 25. "Vi i sverige" är förvirrad och har ett konstigt sätt att resonera, ingen logik där.

  Varför ska vi jämföra flyktingkostnaden med kostnaden för svenska barn? Det har inget med saken att göra.

  Hur skulle det vara någon slags fördel för Sverige att flyktingar som kommer hit redan har gått grundskola i andra länder, de kostar ju likförbaskat runt 1.2 miljoner kronor per person när de kommer till Sverige. Förklara hur deras tidigare utbilding skulle göra deras närvaro billigare?

  Du måste vara socialdemokrat eftersom det inte existerar en sosse som varken kunnat förklara logiskt hur de tänker eller motivera sig.

  Varför vi ska betala 1.2 miljoner för varje flykting när tusentals riktiga flyktingar kan få hjälp i sin hemregion för samma kostnad som en av dem kostar i Sverige?

  SvaraRadera
 26. Lars Persson !

  Du är ju ansvarig utgivare av ViS och sålunda chef för verksamheten här.
  Tror också du att "Undervisningen är t.ex. gratis .. " ?

  Till vad kommer då de 53 miljarder SEK som är anslagna för „Utbildning och universitetsforskning“ i budgetförslaget för 2010 att användas ?
  Och varifrån kommer dessa pengar ?
  Ser du heller (oh himska tanke !) inget sammanhang alls med skatter som betalas ?
  Litet tips: I budgeten på 829 miljarder är 721 miljarder upptagna som "Statens skatteinkomster".
  Som betalas av vem ?
  Beräknat lånebehov är förresten 106 miljarder !!!

  Jag förstår inte heller er logik när ni hävdar att barnen i hemländerna "upplever krig och får släktingar mördade och våldtagna" men ändå snällt packar skolväskan varje morgon och knatar iväg till dagens (svenskanpassade ?) undervisning i Ali-Ben-Hassan-skolan för att på eftermiddagen knata hem igen och ta itu med läxorna innan de får gå ut och leka ?

  Fss: Visst måste vi hjälpa nödlidande !
  Men måste vi därför verkligen trixa obegränsat ?

  Tjalle

  SvaraRadera
 27. Jag har generellt inget emot invandrare och jag har själv invandrat till Holland, England och Frankrike. I alla tre länderna gjorde jag rätt för mig, jobbade och betalade skatt. Men det som nu händer i Sverige är något helt annat. Det hela är ju totalt sjukt. De sk unga afganska, irakiska och somaliska pojkarna kommer till Sverige därför att Sverige är det land som betalar bäst. Varför skulle de annars åka (smugglas) genom hela Europa innan de ”ropar asyl”.

  Dessutom är det förfärligt att många svenskar lever på detta. Socialarbetare, advokater och t.ex företaget Attendo Care, som det ryktas att en av ägarna har bankkonto i ett skatteparadis. Det finns i dagens Sverige tyvärr väldigt många sk ”bad good-doers” som är ett bra engelskt uttryck för sådana personer, som tror att dom gör gott, men i sista änden blir det fel.

  Det är synd att våra riksdagspartier inte ännu har förstått att Sverige är på väg att bli ett polariserat och havererat land. Pga detta oförstånd verkar det nu som om SD kommer att komma in i riksdagen. Riksdagspartierna skulle så klart ha stämt i bäcken istället för i en störtflod som det nu håller på att bli.

  Detta handlar inte alls om rasism utan om att ett fint land håller på att förändras till det sämre. Hat, våld, elda bilar, bränna skolor och allmän olust sprider sig nu snabbt. De supernaiva politikerna och journalisterna fattar absolut ingenting. De verkar vara imbicilla och verklighetsfrämmande. De tror fortfarande att det som händer i Paris förorter kan inte hända i Sverige, men det händer ju redan I Malmö och hur blir det om 10 år?

  Det har redan gått så långt att det är ointressant att tala om främlingsfientlighet. De sk gamla svenskarnas barnbarn kan komma att vara främlingar i sina förfäders land. Svenskar måste kunna tala om det som håller på att ske och de sk politiskt korrekta måste sluta med att stämpla alla sanningssägare som rasister och främlingsfientliga. Det handlar inte om det utan om att Europa och Världen kommer inte att må ett dugg bättre för att lilla Sverige kommer att haverera etnologiskt och kulturellt.

  Med vänlig hälsning
  Wille

  SvaraRadera
 28. Det verkar vara många sverigedemokrater som blir förskräckta när deras propaganda avslöjas som falsk.

  SvaraRadera
 29. Bästa ViS !

  1. Varför gömmer ni er bakom imaginära påståenden om att alla som ser invandringshaveriet är sverigedemokrater ?
  2. Apropå sd så tycker jag att Tess har fört fram vettiga argument här. Som ni i vanlig ordning INTE bemött ?

  Tjalle

  SvaraRadera
 30. Exakt vad är det som har avslöjats som falskt?

  SvaraRadera
 31. Vi i Sverige nämnder inte ett ord om kostnaden för ensamkommande. Ohederligt!

  SvaraRadera
 32. Flykting i Thailand5 mars 2010 16:22

  Som svensk med en thailändsk familj trodde jag att denna site skulle vara något för mig. Ack så fel jag hade. Siten vimlar av försvar för massinvandring och kritik av SD. Jag delar inte SD:s synpunkter till fullo, men jag och mer än hälften av de svenskar jag träffar i Thailand med en thailändsk familj kommer att rösta på SD. Anledningen till detta är mycket enkel. Vi befinner oss i Thailand pga att vi har fått nog av svensk politik i allmänhet och flyktingpolitiken i synnerhet. De thailändska fruar som är svenska medborgare kommer att göra detsamma, eftersom de i än högre grad än oss svenskar har förstått hur farlig islamiseringen är.
  Jag kan inte förstå vatför ni anvönder siten till att propagera för just den typ av invandring som alla tänkande människor vänder sig emot, istället för att påvisa att svenskar som är gifta med utlänningar bidrar till Sveriges utveckling

  SvaraRadera
 33. Flykting i Thailand,
  Om du tycker att invandring är negativt borde du väl inte själv vara invandrare?

  SvaraRadera
 34. Tycker gott vi kan ta imot mycke mera barn ! Det kostar ju inget för oss skattebetalare utan det är någon kille som heter Herr staten som står för notan, hade det drabbat mig och den skatt jag betalar då hade jag blivit tokig.

  SvaraRadera
 35. Läs Merith Wager blogg idag och de länkar hon hänvisar till. Kan ge ViS en tankeställare att det inte är så svart eller vitt som han vill hävda.

  SvaraRadera
 36. Tack för en fantastisk blogg. Jag vet inte om den är på allvar, eller om det är ett skämt.

  Bara 300 föräldrapar beviljades PUT pga anknytning till ensamkommande "barn". BARA 600 personer till som ska försörjas med skattemedel. Vilken verklighet lever man i om man tycker det är lite? 2250 skäggbarn 2009. Och bara 600 föräldrar. Är det då inte att anse som ankarbarn, eller är det helt vanliga ensamkommande skäggbarn.

  Jag tror den här bloggen är mest på skoj. "Redaktionen" verkar inte riktigt ha koll på hur samhället ser ut idag. Men tack och lov är det många bra kommentarer.

  SvaraRadera
 37. Jag tycker att LP oftast är synnerligen arroganti sina kommentarer. Och jag är inte sverigedemokrat utan har alltid röstat på M. Tyvärr även 2010!. Men inte nästa gång!.!.

  SvaraRadera
 38. Har ni inget å göra era jävla kräk...

  SvaraRadera