fredag 15 oktober 2010

Det var ju lönen de var ute efter...

Sverigedemokraterna inledde med ett fiasko i riksdagens utskott, rapporterar Expressen. Mattias Karlsson kom en halvtimme för sent till kulturutskottet och Sven-Olof Sällström var 20 minuter sen till arbetsmarknadsutskottet. Även de Sverigedemokrater som kom i tid iakttog största möjliga tystnad.

Men det viktiga är ju ändå hur mycket de kommer att tjäna, så varför anstränga sig?

5 kommentarer:

 1. Saxat från Toralfs blogg.
  Expressen har ikväll lagt upp en artikel med rubriken ”SD:S FIASKOSTART”. Den går ut på att två av Sverigedemokraternas ledamöter kom för sent till utskottens möten under torsdagen.

  För det första var detta endast ”frivilliga” informationsmöten för de ledamöter som är nya i utskotten och inga ”riktiga” möten med ärenden.

  Jag var själv på Trafikutskottets informationsmöte eftersom jag är suppleant i detta utskott. I Trafikutskottet sitter 17 ordinarie ledamöter och 17 suppleanter, totalt 34 ledamöter, samma fördelning gäller för alla andra utskott. Totalt var ca 10 ledamöter närvarande på Trafikutskottets informationsmöte och då var minst 3-4 suppleanter, dessutom kom folkpartiets ledamot sent till detta möte men det har tydligen ingen socialdemokrat informerat Expressen om. Det kanske beror på att alla socialdemokrater var frånvarande från detta informationsmöte i Trafikutskottet.

  SvaraRadera
 2. Vi andra i Sverige lyssnar på bägge sidor innan vi kommer med snusförnuftiga kommentarer.

  /firren

  SvaraRadera
 3. Vad Expressen inte informerar om är att det var frivilliga informationsmöten för de ledamöter som är nya i utskotten, och alltså inga formella möten med ärenden. Thoralf Alfsson (SD) närvarade på Trafikutskottets informationsmöte. Av totalt 34 ledamöter, suppleanter medräknade, kom bara ett tiotal och en folkpartist var dessutom försenad. Detta kommer naturligtvis inte Expressen att skriva om.

  SvaraRadera
 4. Menar du att det är skillnad på Sdarna och de andra partierna i detta sammanhang? Tillåt mig asgarva!

  SvaraRadera
 5. "Information om invandring och integration i en konstruktiv och positiv anda."

  Är detta verkligen vad denna sida går ut på? Det verkar mer som att ni smutskastar SD. Hur kan ni okritiskt tro på allt som en tabloidblaska som Expressen skriver? De deltar i högsta grad i en smutskastning av ett riksdagsparti på ett sätt som ej skådats förut i Sverige.

  På sidan politiskt inkorrekt skriver Sven-Olof Sällström följande:
  "I slutet av förra veckan åkte riksdagsledamoten Julia Kronlid in på BB. Hon var ordinarie ledamot i utrikesutskottet, där jag är suppleant. Stellan Bojerud valdes i tisdags in som hennes ersättare av kammaren, Däremot har det ännu inte funnits tillfälle att ersätta Julia i utrikesutskottet. Detta kan ske tidigast nu på tisdag den 19/10, efter tisdagens utskottsmöten.

  I torsdags hade utrikesutskottet sammanträde 09:30 och arbetsmarknadsutskottet 10:00. För att undvika tom stol på UU så kontrollerade jag innan med UU tillförordnade kanslichef. Hans bedömning var att utskottsmötet inte skulle ta 30 minuter. Alltså gjorde jag bedömningen att skulle jag hinna med både UU och AU. Jag gick även till AU:s kansli och meddelade personligen att jag först skulle till UU, och eventuellt kunde bli lite sen.

  Nu blev UU:s möte 20 minuter längre än kanslichefen beräknat, därav den sena ankomsten till AU.
  Naturligtvis var den programpunkt jag missade under dessa 20 minuter på AU viktig. Men jag gör bedömningen att det var ännu viktigare att i det läget ta del av UU.s information. Inte minst med tanke på det gemensamma utskottsmötet för UU och FöU nu på tisdag, som rör situationen i Afganistan.

  Kan tillägga att Expressen sökte pressekretariatet för en kommentar först kl 21:30 på kvällen. Vid den tidpunkten var jag på middag med utrikesministern tillsammans med resten av UU.

  ca 13:30 idag informerade jag Expressen om deras felaktigheter, men jag kan notera att de inte ändrat i sin text."  Vad Mattias Karlsson gjorde vet jag inte. Kanske han gjorde som miljöpartisten som gick på toa eller socialdemokraten som fikade under valet till talman?

  Varje gång ni hänvisar till tabloider kommer era byxor att dras ner, så det är bäst att ni blir mer sakliga.

  SvaraRadera