tisdag 5 oktober 2010

Hur man slipper Sverigedemokraterna i Riksdagen

Vi behöver tydligen inte vänta i fyra år på att slippa Sverigedemokraterna i Riksdagen. Tala bara om människors lika värde så blir de sura och går ut...

Biskopens tal finns här.

Länkar: DN, DN, SvD, SDS, Expressen, Expressen, Aftonbladet, HD

10 kommentarer:

 1. Det var nog snarare när biskopen Eva Brunne hyllade de vänster-extremas demonstrationståg som måttet blev rågat. Men det passar väl bättre in i din ideologiska värdesyn att det var talet om rasism som gjorde att SD drog från kyrkan. Att talet var kränkande och riktat mot SD, begriper du väl dig inte på, så enkelspåriga som ni invandrare är.

  SvaraRadera
 2. Tycker det hela börjar likna en judeförföljelse fast tvärtom. Man undra om vi lever i en demokrati eller? Dom är ju faktiskt valda av folket i demokratisk ordning eller?

  SvaraRadera
 3. @Peter. Var fann du Brunnes hyllningen till de vansterextrema? Hittade inget sant i talutskriften.

  /El Guapo

  SvaraRadera
 4. Kanske var det för att hon nämnde en laglig och fredlig demonstration mot rasism som gjorde Sverigedemokraterna sura. De tycker kanske inte att man ska få uttrycka sin åsikt.

  SvaraRadera
 5. Det var inte fråga om något ställningstagande mot rasism utan om ett ställningstagande mot Sverigedemokraterna. Detta är uppenbart då hon inleder med att hänvisa till en demonstration som uttryckligen var riktad mot SD (eller "rasistpartiet Sverigedemokraterna" som organisatörerna för demonstrationen uttryckte det) och följer upp med att rada upp dom åsikter som man demonstrerade emot och tillskriver därmed SD dessa åsikter eftersom demonstrationen var riktad mot partiet. Detta var åsikter som partiet - enligt dess representanter - inte alls har! Hon smutskastar alltså sverigedemokraterna och avslutar med att - som jag tolkar det - legitimera det våld i form av stenkastning som förekommit vid SDs torgmöten med orden "vi måste se till att även stenarna ropar". Det är alltså helt felaktigt när media rapporterar att sverigedemokraterna lämnade i protest mot ett brett ställningstagande mot rasism. Man lämnade därför att man pekas ut som rasister och därför att vänsterextremt våld legitimeras. Dock ganska löjligt och onödigt agerat i mitt tycke.

  SvaraRadera
 6. Med ditt sätt att resonera Lars bör väl alla partier känna sig utpekade eftersom alla är för en reglerad invandring och alla gör skillnad mellan svensk och utländsk medborgare.
  Du som är en sån fin människa kan väl ge ditt stöd för en helt fri invandring eller tror du att det kan vara ett problem med det, fy på dig.

  SvaraRadera
 7. Var och en kan ju läsa predikan och själv se vad som gjorde SD så upprörda.

  SvaraRadera
 8. Ja, och i prediakan refererar hon till en specifik demonstration i Stockholm.

  Både hon och sd:arna var mycket medvetna om att det var en demonstration med udden mot sd.

  Efter alla hatiska och hotfulla demonstrationer och nu senast hot från kriminella organisationer, är det inte konstigt om sd-ares nerver ligger lite utanpå i sådana frågor.

  Tråkigt att så många medier och kommentatorer har så lite intellektuell anständighet att de försöker påstå att sd reste sig i protest mot allas lika värde.

  SvaraRadera
 9. precis som att sds väljare är av blandad sort så är givetvis inte en demonstration mot rasism inte homogen. och ja, demonstrationerna är en reaktion mot vårt allt mer rasistiska klimat. Inte mot sds riksdagskanditater som personer, utan mot vad de representerar... vare sig de vill det eller inte! att människor som använder våld som en politisk strategi demonstrerar mot rasism är väl ingenting biskopen kan förbjuda? även människor som begår våldsbrott (vilket är förkastligt!) har yttrandefrihet i sverige. biskopen tog ställning för demonstrationerna, inte misshandel av förtroendevalda sd-snubbar.
  http://shortvalley.blogspot.com

  SvaraRadera
 10. Demonstrationen organiserades bland annat av Septemberalliansen, där så vitt jag förstår AFA samt andra aningen intoleranta vänsterrörelser ingår. Från Rättvisepartiet socialisternas hemsida:
  "10 000 i protest mot SD"
  "Till skillnad från demonstrationen dagen efter valet, som mobiliserades genom Facebook och sms-ked- jor på några timmar, var den här demonstrationen arrangerad av Septem­beralliansen och Stockholms antira- sistiska kulturförening tillsammans med flera Facebookgrupper mot rasism. Dessa hade också affischerat, delat ut flygblad och lyckats få små påannonser insprängda i de stora mediernas nyhetsrapportering."

  Källa: http://offensiv.socialisterna.org/sv/920/kampanj/6039/


  Detta är samma grupperingar som har hetsat mot SD. Jag skriver "hetsat" i det att det har varit en veritabel förföljelse av SD-företrädare.

  Detta var HELT klart och tydligt anordnat av en viss falang långt ut till vänster, och syftet var att protestera mot SD. Brunne kan inte ha varit omedveten om detta? SD-ledamöterna i Storkyrkan var medvetna om demonstrationen och dess organisatörer, och deras spontana protest (3 eller 4 ledamöter stannade kvar i kyrkan) blev till då biskopen hänvisade till demonstrationen.

  Enligt mig är det en blunder av biskopen. Först tyckte jag att det var en blunder av SD, men nu är det klart att de visade att de inte tål vad som helst. Om man ska kritisera SD så ska man göra det sakligt och dekonstruera deras politiska program. Ännu har det inte skett. Åtminstone inte på riksdagsnivå.

  SvaraRadera