söndag 3 oktober 2010

Lars J Eriksson blundar när han läser SD:s program

Skånska Dagbladets sverigedemokratiske ledarskribent, Lars J Eriksson, har läst SD:s program. Påpassligt nog har han blundat för det som inte stämmer med hans bild.

Eriksson skriver: "Kräver de invandringsstopp? Nej." Det han inte talar om är att SD vill ha ett totalstopp för invandring från "icke-västliga" länder. "Fruar, äkta män och barn skall få komma in som anhörigflyktingar", skriver Lars J Eriksson. Han talar inte om att dessa då måste komma från västliga länder och inte från exempelvis Kina, Thailand, Japan eller Ryssland. Han talar heller inte om att de svenskar som vill bilda familj med någon från ett västligt land måste betala en straffavgift på över 40000 kr. Inte heller talar han om att dessa anhöriga, som ofta är infödda svenskar, inte längre anses vara pålitliga medborgare utan måste skriva under en speciell deklaration att man ska följa lagen och delta i samhällslivet. Ordet "anhörigflyktingar" är tydligen en egen uppfinning. De flesta anhöriginvandrare flyr inte från något utan invandrar just därför att de är anhöriga till någon i Sverige.

Att ta emot flyktingar enligt Genèvekonventionen och via UNHCR är ett icke-åtagande när man samtidigt vill ha totalstopp för invandring från "icke-västliga" länder.

Lars J Eriksson har inte hittat orden ras, islam eller muslimer i SD:s invandringspolitiska program. Han har tydligen helt missat de hätska utfallen mot muslimer som bland annat Jimmie Åkesson gjort.

Skånska Dagbladet publicerar material från personer med olika politisk inriktning. Visst kan man publicera inlägg även från Sverigedemokrater, men det bör klart framgå vem skribenten företräder. Det är en viktig upplysning för läsarna när de ska bedöma sanningshalten i innehållet. Att Skånska Dagbladet har en förtäckt Sverigedemokrat som ledarskribent innebär naturligtvis också ett ställningstagande från tidningens ledning.

Lars Persson

7 kommentarer:

 1. Tycker du att ditt absurda påstående om att Lars J Eriksson skulle vara Sverigedemokrat är rimligt i förhållande till slutklämmen i ledaren: "De etablerade partierna borde ta ledningen och inte låta Sverigedemokraterna sätta dagordningen"?

  SvaraRadera
 2. Påståendena i Lars J Erikssons ledare är inte rimliga överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 3. Och varfor tog han inte upp SDs markliga definition av svensk (“Svensk är den som har en helt övervägande svensk identitet, och som av sig själv och av andra svenskar uppfattas som svensk”)? Jag har aldrig forstatt logiken bakom defintionen. Om man foljer den, blir det inte valdigt fa som klassas som svenskar? Hur manga uppfyller samtliga tre kriterier? Lars Persson, exempelvis, uppfyller antagligen kriterie 1 (”helt övervägande svensk identitet”) och kriteria 2 (”uppfattar sig sjalv som svensk”). Kriterie 3 (”av andra svenskar uppfattas som svensk”) ar lite mer problematiskt. Jag uppfattar honom som svensk, SDs 5.7% gor det antaglien inte.

  /El Guapo

  SvaraRadera
 4. Nej! du förvränger orden som står i deras partiprogram. Såhär står det:

  "Om dagens massinvandring får fortsätta kan det dock bli nödvändig med ett tillfälligt totalstopp för icke- västlig invandring, till dess att situationen i landet har blivit så stabil att en restriktiv sverigedemokratisk invandringspolitik kan börja implementeras."

  Det är alltså frågan om ett möjligt och tillfälligt totalstop.

  SvaraRadera
 5. Anonym 16:11,
  Den instabilitet SD talar om är inbillad. Därför kommer den i deras ögon aldrig att upphöra och totalstoppet blir därmed permanent.

  SvaraRadera
 6. Ok, men varför inte skriva sds egna ord istället så kan folk ta ställning själva?

  Man kan bara gissa sig fram till vad dom kommer att anse som instabilt. Vi vet ännu inte det och vi vet inte om totalstoppet blir permanent.

  Jag tycker det är bättre att skriva deras egna ord och därefter skriva vad man själv tror det innebär istället för att dra förhastade slutsatser och skriva dom slutsatserna som fakta.

  SvaraRadera
 7. "Det han inte talar om är att SD vill ha ett totalstopp för invandring från "icke-västliga" länder."

  Är det därför partiledaren och flera andra i toppen brukar stå och påpeka att de gärna vill ha FLER invandrare från mellanöstern, så länge som de är kristna och inte muslimer?

  SvaraRadera