onsdag 27 oktober 2010

Invandringens kostnader ny folksport

Att predika att invandringen kostar en massa pengar har blivit den nya folksporten. Det är kanske därför DN.se numera publicerar artiklar i det ämnet på sina sportsidor.Sverigedemokraterna ska idag presentera en skuggbudget men säger till Expressen att man inte hunnit räkna ut invandringens kostnader. Ändå påstår man att man kan spara många miljarder på att kraftigt minska invandringen.

Redaktionen för Vi i Sverige har inget partistöd eller annan finansiering men vi har ändå kommit fram till tre viktiga anledningar till att det inte finns några enorma kostnader förknippat med invandringen. De är:

1. Lika stor andel utrikes som inrikes födda arbetar, räknat på alla åldrar.
2. Invandrarhushåll betalar mer till samhället i skatt och avgifter än de får tillbaka i form av bidrag.
3. Invandrare tar årligen med sig utbildning till ett värde av över 30 miljarder.

Sverigedemokraterna och andra intresserade kan läsa mer om detta här:

Invandring - sysselsättning och samhällsekonomi
Värdet av invandrares utbildning

(DN har nu flyttat artikeln till politik-sidan.)

Lars Persson

Fler länkar: DN, SvD 

39 kommentarer:

 1. Om ovan var sant skulle det ha redovisats för länge sedan och SD skulle inte kommit in i riksdagen.

  SvaraRadera
 2. Anonym 10:26,
  Var det det bästa argumentet du kunde komma på?

  SvaraRadera
 3. Punkt 1 och 2 är direkt felaktiga, punkt 3 kan förmodligen delvis vara sann men en uppgift utan värde eftersom det är en lösryckt siffra.

  Till och med Socialdemokraterna erkänner att invandringen kostar svenska staten åtskilliga miljarder i sina interna dokument. Det är bara fånigt att påstå annorlunda. Bara skolbränderna kostar Sverige en miljard per år.

  SvaraRadera
 4. Att det tar 7 -10 år på SFI innan en invandrare etableras på arbetsmarknaden, kostar det inget?

  Men oavsett kostnader så innebär invandring att samhället utsätts för prövningar.

  SvaraRadera
 5. Så ställer vi frågan återigen:

  Finns det överhuvudtaget något som helst skäl att förhindra överhuvudtaget någon som helst person att bosätta sig i Sverige?

  Varje person som INTE bosätter sig här är ju tydligen en ren förlust för Sverige.

  SvaraRadera
 6. Det här är ju smått sensationella uppgifter som bör ges större spridning än bara på en blogg. De demokratiska politiska partierna samt media bör kontaktas och ges den ammunition som behövs för att bekämpa SD:s rasism och främlingsfientlighet.

  SvaraRadera
 7. Anonym 10:57,
  Det blir inte fel bara för att du säger så. Tala om vad som är rätt enligt dig och var du hämtar de uppgifterna.

  SvaraRadera
 8. Anonym 11:12,
  Det tar inte i medeltal sju år för en invandrare att få arbete. Det är en myt.

  SvaraRadera
 9. Anonym 11:27,
  Vi har jobbat på det i snart två år och fortsätter.

  SvaraRadera
 10. Om det nu stämmer det du säger att all ivandring är plus i kassan för Sverige,
  varför slopar vi då inte alla restriktioner när det gäller invandringen?
  Alla är välkomna.
  Alla "flyktingar" som Grekland, Italien, Spanien inte vill ha är välkomna hit.
  Tänkt vilken bra affär det skulle vara för Sverige!
  Vi skulle ju tom kunna anordna charterflyg från olika flyktingläger runt om i världen där vi bjuder på resan hit. Resan lär ju snabbt bli betald iom invandringen genererar så mycket pengar som du säger.
  Eller varför inte två permanenta flyglinjer? En till Bagdad och en till Darfur?
  Sicken sjukt bra afärside.
  Med lite tur så skulle vi ju kunna få hit 5-6 miljoner invadrare från Somalia och irak per år i uppstartsfasen.
  Sedan när hela världen får reda på att de är välkomna så borde vi ju kunna spräcka 10miljonersvallen ganska snabbt.
  Tänk vad pengar vi kunda tjäna på detta.
  För det skulle vi väl?
  Tjäna pengar på detta, eller?
  Det måste vi ju om din tes att invadring generar ekonomisk vinst för Sverige.
  Så vi får väl lita på dig och välkomna ALLA flyktingar till sverige, hurra!

  SvaraRadera
 11. Herre gud, Bagdad Bob är ett under av trovärdighet! Att invandringen inte kostar mångmiljardbelopp har varit känt i ekonomkretsar sedan åtminstone 1950 talet då det diskuterades inför beslutet att låta invandrare komma från Jugoslavien och Italien. Frågan som ska ställas är om pengarna används bättre i form av en invandrare i Sverige eller att ett större antal får hjälp i närområdet till det land de flyr från. Eller kanske om Sverige bör ta fler flyktingar från FN läger (där FN väljer ut dde mest behövande) istället för att det kommer hit folk som är brottslingar osv. Nej Vi i Sverige får nog bedriva lite självkritik och källkritik, lycka till.

  SvaraRadera
 12. Anonym 13:48,
  Du vet inte mycket om invandringen. De flesta kommer inte till Sverige för att bli hjälpta utan för att arbeta, studera eller därför att de är familjemedlem till någon i Sverige.

  SvaraRadera
 13. Dagens roligaste!

  Vi i Sverige 11:37: Det blir inte fel bara för att du säger så. Tala om vad som är rätt enligt dig och var du hämtar de uppgifterna.

  Vi i Sverige 11.38: Det tar inte i medeltal sju år för en invandrare att få arbete. Det är en myt.

  SvaraRadera
 14. Det finns ett antal utredningar som indikerar att nettokostnaden för invandringpolitiken uppgår till 45 miljarder eller upp till 300 miljarder kronor per år. (bl.a.Jan Ekeberg och Lars Jansson).

  Nu har ju SD begärt en utredning av Riksdagens utredningstjänst, men det är väl närmast ohederligt att Riksdagen inte tidigare klart och tydligt har redovisat de samlade kostnaderna för svenska folket

  Era tre godtyckliga påståenden ändrar naturligtvis ingenting utom att ni kan bli betraktade som oseriösa.

  Er blogg tycks söka undanhålla uppgifter som kan tolkas som negativa för den rådande invandrings- politiken. Därmed framstår er "positiva anda" snarare som "propaganda".

  Jonny Svensson

  SvaraRadera
 15. Anonym 15:12,
  Våra påståenden är inte godtyckliga. Att lika stor andel utrikes som inrikes födda arbetar kan man enkelt räkna ut från SCB:s statistik. Att utrikes födda hushåll betalar mer till samhället än de får i bidrag framgår av SCB:s inkomstfördelningsundersökningar. Beräkningen av värdet av invandrares utbildning är redovisad i detalj i dokumentet som vi hänvisar till.

  SvaraRadera
 16. Det bästa vore att öppna gränsen och tillåta SFI i 1-2 år. Har man jobb & följer lagen får man stanna annars får man åka. Med ett sånt system får man enbart arbetskraftsinvandring och systemet reglerar sig självt.

  SvaraRadera
 17. Anonym 20:36,
  Så om en svensk bildar familj med en invandrare och den invandrade parten inte har jobb inom 2 år så ska den ena föräldern utvisas?

  SvaraRadera
 18. Jag vet inte egentligen hur ska jag tycker till här.
  Jag flyttade till Sverige längre seadn med en doktor examen i fickan och började att jobba och betala skatt från första dagen ...

  Trots jag känner mig hemma här än i urpsrungligt landet, men ändå kan jag INTE blir svensk ...
  Det är någoting i blodet enligt många.

  Vi behöver mer respekt mot varandra trots vi har olika åsikter och olika utseende, det där vi kan bygga ett samhälle flesta kan trics i.

  En invandrare

  SvaraRadera
 19. Varför tycker folk att SD är rasistiskt?

  Jo, för Hitler hatade judar och SD hatar muslimer!

  Samma hat alltså men mot olika religioner!

  SvaraRadera
 20. Kom hit för ett kvarts sekel sedan från ett afrikanskt land när jag fortfarande var ett barn. Hamnade i ett område dominerat av "svennebananer" och kom att bli lite av en "svennebanan" själv. Enkelt uttryckt kan man säga att jag har ett dubbelt perspektiv på det svenska samhället och det som anses som svenskt i gemen. Ett svenskt (innanför) och ett "blatte" (utanför) perspektiv.
  Många invandrare som kommer hit vill integreras och göra Sverige till sitt nya hemland. Tyvärr får inte många den möjligheten, ibland kan det handla om egna tillkortakommanden och andra gånger samhällets ovilja att tillåta en att bli en fullvärdig medlem i det nya samhället. Sverige består av miljontals individer, en del smarta, vackra, framgångsrika...andra är mindre begåvade, fattiga, kriminella...ingen jämställer en vanlig "etnisk" svensk (om han eller hon nu finns) med sinnessjuka mördare eller våldtäktsmän.
  Däremot består gruppen invandrare av en homogen massa som inte hör hemma här i Sverige. Man kan tillskriva dem en rad egenskaper och beskylla dem för flertalet handlingar som stämmer in på någon eller några invandrare och vips har alla invandrare hamnat i en fålla.
  Det är här grundproblemet uppstår, en svensk är i förstahand en individ medan en invandrare är en del av en icke definierbar massa. Grundstrukturen för polarisering och demonisering finns redan i språkbruket och tankemönstret i det här samhället, något som de flesta svenskar lycksaligt är omedvetna om.
  När molnen skockar sig vid horisonten och tiderna börjar bli skärva är det lätt för de amoraliska och inbilska att förleda de som känner sig bortträngda och bortglömda.
  "Det är dom som är problemet det är dom som är si och så..." Sedan 9/11 har det blivit accepterat att säga den ena motbjudande saken efter den andra om muslimer. Och med muslimer menar man knappast troende eller radikala sådana, snarare människor som har "muslimskt" utseende. I våra dagar är en "vettig" muslim undantaget som bekräftar regeln om alla muslimers fanatism, kriminalitet, extrema barnafödande och våldsbenägenhet.
  Många av de föreställda "muslimer" som bor t.ex. i Södertälje är nestorianer...dvs kristna assyrier/syrianer som flytt sina hemländer p.ga. sin tro.
  Kort och gott ni anonyma som stenhårt håller vid att invandringen och invandrare är ett problem därför att de kostar si...genererar så... osv är ute och simmar i fel bana. Till att börja med skapar ni just de problem som ni säger er vilja förebygga. Det finns så många människor med invandrar bakgrund i det här landet, utan invandrare skulle Moder Svea inte vara det den är idag. Med er antagonistiska och förment xenofobiska retorik marginaliserar ni majoriteten av de invandrare som ser det här landet som sitt hem. Ni skapar ett vi och dom bland oss! Det är ju en underbar taktik inför den framtid då Sverige inte har samma ekonomiska försprång som efter andra världskriget, att skapa oförsonliga motsättningar mellan Svenskar!
  Vist finns det invandrare som begår brott, lever på bidrag...vägrar att integreras och anpassa sig till att leva inom ramarna för det svenska samhället. Men de är få! Att brottslighet, marginalisering och utanförskap är mer frekvent bland socialt och ekonomiskt utsatta grupper är en vedertagen sanning som ingen ifrågasätter. Ändå försöker populister och andra likasinnade hitta svaret i "dom" andras kultur, religion, språk...varför inte bar rakt av säga RAS? För retoriken är inte allt för olik den som var förhärskande under mellan krigstidens senare del. Och vi vet alla vad det ledde till.
  Nyansera diskussionen ni som vill diskutera invandring och invandrare det ger så mycket mer i slutändan. Och sluta att enbart se invandrare som ett problem, många av oss är en tillgång... vi får den gemene och inrutade "svennebananen" om inte annat att tänka och sätta spegeln på sig själv. Något som kan vara skrämmande men ack så utvecklande.

  En invandrare

  SvaraRadera
 21. Till sign invandrare.

  "Många invandrare som kommer hit vill integreras och göra Sverige till sitt nya hemland."

  Där har du problemet.
  De som kommer hit vill att vi svenskar skall anpassa sig efter dom precis lika mycket om de skall anpassa sig till oss. Det är innebörden av integration.
  Alltså, Sverige räddar livet på en person genom att ta emot denne som flykting, sedan kräver denna personen att Sverige skall ändra sig efter dennes vanor?
  Helt sinnessjukt.

  Och jag har fortfarande inte fått svar på varför vi inte skall starta ett charterbolag ner till tex Darfur och Bagdad så vi kan flyga hit ett par tre miljoner flyktingar till om året?
  Jag menar det är ju en så bra ekonomisk affär?

  En svensk.

  SvaraRadera
 22. "En svensk",
  Hur har du tvingats anpassa dig till invandrare?

  SvaraRadera
 23. Tja, vi kan ju hålla oss till ett område, barn och skola, annars blir det nog ett ganska långt svar.

  Muslimer KRÄVER att de skall serveras halalmat vilket innebär ökad kostnad vilket i sin tur går ut över kvaliten på maten.
  Dessutom så serveras vissa dagar endast halalmat då det blir billigare så. Dvs mina svenska barn tvingas äta halal men muslimernas ungar tvingas inte äta fläsk.
  Mina barn får ej längre ha avslutning i kyrkan vilket varit en tradition.
  Gymnastikundervisningen har fått ändras pga av muslimer.
  Simundervisningen har fått ändras, återigen för att behaga muslimer.
  Muslimska barn har andra lovdagar vilket leder till att skolarbetet för samtliga barn blir lidande när dessa barn återkommer då de måste läsa in vad de missat och därigenom sinkar hela klassen.
  Svenskundervisningen har blivit lidande då dessa barn av naturliga skäl inte ligger lika långt fram i svenskan som svenska barn.
  Sexuallundervisningen har fått ändra form för att behaga dessa muslimer.
  Rent allmänt kan man säga att undervisningen blivit mycket sämre då dessa barn kräver mycket mer resurser gennerellt än vad svenska barn gör.
  Flickor blir dagligen kallade horor och trackasserade pga att de inte bär slöja.
  Och så fortsätter det.
  Krav , Krav och åter krav på att vi som svenskar skall anpassa oss efter deras religion.

  Nu kanske du vill svara på min fråga.
  Skall vi starta ett charterbolag ner till tex Darfur och Bagdad så vi kan flyga hit ett par tre miljoner flyktingar till om året?
  Jag menar det är ju en så bra ekonomisk affär?

  En svensk.

  SvaraRadera
 24. "En svensk",
  Märkligt att av alla de elever och deras föräldrar jag känner har jag aldrig hört att det bara serveras halal-mat i skolan. Heller inte att gymnastik och simundervisning påverkats av invandrare.
  Beträffande skolavslutningar så förekom de inte i kyrkan där jag gick i skolan för några decennier sedan. Och det fanns inte en enda invandrare på skolan som kunde beskyllas för det.
  Många helsvenska föräldrar ansöker om ledighet för sina barn utanför skolloven därför att semesterresorna är billigare då. Sinkar de i så fall inte klassen?
  Att elever trakasseras förekom också ofta när jag gick i skolan, helt utan invandrare. Kanske är det mer idag, och i så fall på grund av att man i media nu har som underhållning att vara så elak som möjligt mot varandra, rösta ut varandra och ha sex inför kameran.

  SvaraRadera
 25. "En svensk",
  Beträffande charterbolaget så tackar jag för förfrågan men jag är inte i resebranschen. Jag tror heller inte att personkemin skulle fungera tillräckligt bra mellan oss för att driva ett företag ihop.

  SvaraRadera
 26. Till "En Svensk"

  Även jag vill veta på vilket sätt du tvingats till den anpassning som du talar om. Jag skulle kunna skriva en uppsats om de eftergifter som jag och min familj fick göra för att anpassa oss till det svenska samhället, men det är inte av intresse i den här frågan.
  Du verkar ha missförstått innebörden av integration. En individ eller en grupp individer som kommer till Sverige kan inte och ska inte tvångsmässigt integreras det kallas för assimilation och innebär att leva under någon annans dominans, om du studerar lite historia så förstår du vad jag pratar om. Integration innebär anpassning till det nya samhället utifrån ens egen målsättning och bevekelsegrund samtidigt som man anpassar sig till det nya landets lagar.
  En del satsar på att bli "100%s svenskar" andra väljer att identifiera sig som icke svenskar. Men många har inget val. Nyamko Sabuni är i mitt tycke väldigt svensk och representerar det nya Sverige, likväl är hon invandrare med afrikanskt ursprung vars "svenska identitet" ifrågasätts konstant.
  De som får möjligheten och har incitament till anpassning kommer alltid att göra det, det som vägrar förlorar på det i längden, så enkelt är det.
  Att det sedan har uppstått en patologisk segregation i vissa städer som försvårar integrationen av invandrare är knappast något som enbart "blattarna" kan lastas för. Dels finns en utbred och väletablerad diskrimineringspraxis av invandrare på bostadsmarknaden, vilket leder till att invandrare blir förment hänvisade till vissa områden, dels är det en fullt normal för vem som helst att söka sig till det mer bekanta eller människor som kan relatera till en.
  I dessa områden är majoriteten av befolkningen invandrare den sociala marginaliseringen stor att de sedan vill ha fläskfri mat i skolan är väl ingen större eftergift.
  Överhuvudtaget är dina argument småttiga och grundlösa. Du har inte tagit dig till att fundera snarare (re)agerar du utifrån en föreställd hotbild om muslimerna och ickeeuropéerna.
  Lycka till med dina planer...du har min fulla välsignelse och jag som arbetande och skattebetalade medborgare kommer inte att klaga.

  Invandraren

  SvaraRadera
 27. "Märkligt att av alla de elever och deras föräldrar jag känner har jag aldrig hört att det bara serveras halal-mat i skolan. Heller inte att gymnastik och simundervisning påverkats av invandrare."
  Så kanske du heller inte bor i ett område där majoriteten är invandrare och muslimer?

  "Många helsvenska föräldrar ansöker om ledighet för sina barn utanför skolloven därför att semesterresorna är billigare då. Sinkar de i så fall inte klassen?"
  Dessa svenska barn skall icke beviljas ledighet ifall det kan tänkas påverka deras skolresultat i en större negativ riktning.
  Barn till muslimska föräldrar SKALL beviljas ledighet ÄVEN om det kan tänkas påverka deras resultat negativt då det faller under religionsfriheten.
  Detta är riktlinjerna.

  Du kan därmed inte jämföra enstaka ledighetsansökningar som beviljas ifall resutaten inte försämmras nämvärt med lovdagar i klasser där 70-80% av eleverna blir lediga.
  Du måste ju förstå att detta påverkar lektionerna olika?
  " Kanske är det mer idag, och i så fall på grund av att man i media nu har som underhållning att vara så elak som möjligt mot varandra, rösta ut varandra och ha sex inför kameran."
  Jaja, fortsätt du och blunda.
  Det kanske även är därför män från MENA(mellanöstern, nordafrika) är överrepresenterade bland överfallsvåldtäkter samt att de utslutande våldtar ickemuslimska kvinnor?
  De kanske har tittat för mycket på Bigbrother?

  "Beträffande charterbolaget så tackar jag för förfrågan men jag är inte i resebranschen. Jag tror heller inte att personkemin skulle fungera tillräckligt bra mellan oss för att driva ett företag ihop."
  Jag förstår att du måste göra dig lustig och missförstå min fråga med vilje då även du förstår det orimliga i dina påståenden.
  Med vi så menar jag naturligtvis Sverige som nation!
  Vilket du förstått om du läst mitt tidigare inlägg.
  Men jag förenklar frågan till dig.

  Tycker du det skulle vara bra om Sverige tog emot 2-3miljoner flyktingar om året från Somalia och Irak?
  Enligt dig så borde ju detta vara en mycker bra affär för Sverige rent ekonomiskt, eller hur?

  En svensk.

  SvaraRadera
 28. Till en invandrare/

  "Jag skulle kunna skriva en uppsats om de eftergifter som jag och min familj fick göra för att anpassa oss till det svenska samhället, men det är inte av intresse i den här frågan."

  "I dessa områden är majoriteten av befolkningen invandrare den sociala marginaliseringen stor att de sedan vill ha fläskfri mat i skolan är väl ingen större eftergift."

  Dessa två citat sammanfattar ganska bra vad jag menar.
  Du, eller dina föräldrar, har gjort ett aktivt val och flyttat till Sverige. Då får ni också räkna med att ni måste anpassa er.
  Den svensk som bor de områden med övervägande muslimsk befolkning har INTE gjort ett val. Därför skall denna svensk ICKE behöva anpassa sig till invandrarna, tex genom att inte bli serverad fläskkött.
  Förstår du?

  Och du, jag varken har bett om eller behöver din välsignelse för att uttala mig. Däremot så behövde du och din familj svenskarnas välsignelse när ni kom för ett kvarts sekel sedan.

  En svensk.

  SvaraRadera
 29. "En Svensk",
  Du är precis det din signatur säger: EN svensk. Du är inte representant för alla svenskar. Du kan inte påstå att någon behöver svenskarnas välsignelse för du representerar inte alla svenskar.

  SvaraRadera
 30. Jo, jag kan påstå att de som kommer som flyktingar till Sverige behöver svenskarnas välsignelse för att få komma hit.
  Det är trots att vi svenskar som stiftat de lagar som reglerar flyktingmottagningen. Alltså behöver flyktingar våran välsignelse/tillåtelse för att komma in i detta landet.

  Och hur var det med den ekonomiska vinsten?
  Tycker du att Sverige skall ta emot 2-3miljoner flyktingar per år från tex Somailia och irak?
  detta skulle ju innebära en jättevinst rent ekonomiskt enligt dina beräkningar, eller hur?

  En svensk.

  SvaraRadera
 31. En frågeställning:

  De som flyr till Sverige, kommer de från monokulturella eller mångkulturella samhällen?

  SvaraRadera
 32. "En Svensk"
  Du tycker om att klaga, på oss "invandrare" urskillningslöst, dock hävdar du att du inte är rasist. Du låter som en övervintrad fascist! Det är vad jag tycker och se där, man får ju tycka som man vill...det här är ju trotts allt Sverige. Du ifrågasätter aldrig dig själv, du som svensk/herre har rätt!
  Nationen Sverige gav mig och min familj asyl när vi behövde det, inte du. Jag har växt upp här, bär "svenska kläder", äter fläskkött, smädar guds namn lite då och då, dricker snaps ibland, jagar brudar på krogen (och jag menar inte att jag överfaller dem i nån mörk gränd)...jag är löjligt "väl/miss anpassad". Men vem i hela friden har gett dig rätten att sätta dig över mig och de andra som kommit hit till Sverige, blivit en del av det svenska samhället, bidrar och har bidragit till dess utveckling? För att du råkar vara en "lintott"? Det finns ingen specifik svenskkultur...det som är svenskt och det Sverige representerar nationellt som internationellt är numera en moralisk värdegrund som är humanistisk och ett ekonomiskt system av kapitalistiskt snitt, knappast så kallade arier av nazie typsnitt.
  Kort och gott, Sabuni, jag och andra människor av annat ursprung är lika representativa för dagens Sverige som du och Jimmy Åkesson, och vi varken behöver eller önskar din eller hans välsignelse för att accepteras som representanter för Sverige av idag.
  Det är knappast sådana som jag som är problemet skulle du säkert säga, men inte fan gör galningen som springer runt i Malmö någon åtskillnad mellan mig och Dehno Acar eller andra kriminella? "Blatte som blatte...popp popp är nog hans/hennes devis." Ditt tankemönster är liknande...alla muslimer (underförstått alla som ser ut som muslimer) är si eller så. Jo tjena...och sen klagar du på att folk reagerar?

  Säg mig en sak min käre ursvensk, är Anders Eklund eller Mattias Flink representativ för dig?
  Det finns kriminella och sjuka i alla läger skulle du säkert säga. Så är det med invandrare också! De sjuka eller kriminella är knappast representativa för alla invandrare, dessutom är vi invandrare en mycket heterogen grupp. Vi kommer från världens alla hörn, har olika grundläggande värderingar osv. Det vackra med det här landet är att vi tillåts vara oss själva, vi har samma grundläggande rättigheter och skyldigheter som gemene svensk och nu kommer sådana som du och agiterar om inte hat åtminstone dominans.

  Det värsta är att du inte ens inser det, i din inskränkta lilla tankevärld är du övertygad om att du har rätt, du frågar dig aldrig varför vi har segregering, varför folk är arga, varför det är svårt för nykomna att komma in i det svenska samhället...
  Jag är som sagt uppväxt i Sverige och jag kämpar dagligen med den institutionella rasismen och det utanförskap det skapar. Sverige är långt ifrån skräck exemplet, men det var inte heller Tyskland innan förfallet, snarare det motsatta.
  Du har rätt till dina åsikter men det är inte mer än så, åsikter, liksom mina, men jag försöker åtminstone motivera dem utifrån erfarenhet och kunskap inte rädsla och hat.

  SvaraRadera
 33. "en frågeställning"

  Majoriteten kommer nog från mångkulturella samhällen.

  SvaraRadera
 34. De flesta länder i världen är ju mer eller mindre mångkulturella så de som flyr kommer då naturligtvis också från mångkulturella länder.
  Kanske är inte Nordkorea så mångkulturellt. Därifrån flyr ju inte så många...

  SvaraRadera
 35. Till en invandrare/

  "Du tycker om att klaga, på oss "invandrare" urskillningslöst"
  Fel, jag klagar inte urskillninglöst. Jag klagar främst på människor som kommer hit och KRÄVER att vi svenskar skall ändra våra vanor.
  Nu råkar det vara så att folk från MENA länder verkar vara de som är piggast på att kräva saker.
  När senast läste du om tex östasiater som krävde någonting?
  När senast läste du om en östasiat som begått en överfallsvåldtäkt?
  När senast läste du om 5-6 kineser som begått en gängvåldtäkt?
  När senast läste du om en kines som krävde specialmat i skolan?
  Varför är det nästan uteslutande folk från MENA som alltid kräver och åter kräver och inte vill anpassa sig?
  Så nej, jag klagar inte urskillningslöst på invandrare.

  "Du låter som en övervintrad fascist"
  Så för att jag tycker att man som invandrare skall anpassa sig till det landet som räddats ens liv och inte kräva en massa saker det första man gör så är jag fascist?
  Patetiskt.

  "Nationen Sverige gav mig och min familj asyl när vi behövde det, inte du."
  Precis det jag skrev. Svenskarna gav sin välsignelse och tillät dig och din familj komma in i landet.

  "Det finns kriminella och sjuka i alla läger skulle du säkert säga. Så är det med invandrare också! De sjuka eller kriminella är knappast representativa för alla invandrare, dessutom är vi invandrare en mycket heterogen grupp."
  Nu är ju problemet för dig och dina argument att invandrare , främst från MENAländerna är överrepresenterade bland våldsbrott.
  Bland överfallsvåldtäkter så är överrepresentationen 5 gånger bland alla utlandsfödda, och bland män från MENA så är vi uppe i en överrepresentation på över 10 jämfört med män födda av svenska föräldrar.
  Dvs skulle du som kvinna möta en slumpmässigt utvald man i en gångtunnel så är det 10 gånger större risk att du blir utsatt för en våldtäkt om mannen är född i ett MENAland än om han är född i Sverige av svenska föräldrar.
  Varför är det så?
  Är det pga,
  "Vi kommer från världens alla hörn, har olika grundläggande värderingar osv"?
  Eller har du en annan förklaring?


  Passar på att ställa min fråga till blogg igen.

  Tycker du att Sverige skall ta emot 2-3miljoner flyktingar per år från tex Somailia och irak?
  detta skulle ju innebära en jättevinst rent ekonomiskt enligt dina beräkningar, eller hur?

  En svensk

  SvaraRadera
 36. Det är ju så att invandringen kostar, att påstå nåt annat med hjälp att lite hobbypåhitt funkar så klart inte. Det är ju dessutom ett hån mot Jan Ekberg som kollat närmare på detta, han är PROFESSOR i NATIONALEKONOMI.

  Fråga som skall ställas är istället hur mycket den ska få kosta, eller hur den kan göras lönsam. Jobben är nyckeln, utan dem så kan man inte motivera en hög invandring. Det leder bara till en växande underklass i stil med USA.

  För övrigt kom väl BRÅ fram till att visa invandrargrupper var överrepresenterade vi vissa brott trots hänsyn till sociala och ekonomiska faktorer. Ett faktum till som det inte behöver hymlas om för det hittar man inga lösningar på problemet.

  SvaraRadera
 37. Jag blir konfunderad över statistiken?

  Det jag har sett vad gäller utredningar visar de facto på att sysselsättningsgraden skiljer sig åt mellan gruppen invandrare/flyktingar och inrikes födda. Utbildningsnivån känns också svår att begripa? Vi måste väl rimligtvis ha en ganska stor skillnad mellan inrikes födda och en stor grupps variotion av invandrare där vi har ett ganska stort antal från länder som Irak, Afghanistan, Somalia och andra länder som har en analfabetnivå på runt 50%?

  Tiden mellan anländande till Sverige och första riktiga arbete är väl också just 7 år? Riksdagens utredningstjänst? Om det är en myt, vad ligger det på då?

  Jag har svårt att förstå hur skillnaderna kan bli så enorma. Att SD inte kan räkna vet jag redan, men påståenden kring att invandring/flyktingmottagande per definition är lönsamt utan att dissikera metod och utan en längre analys är inte heller varken korrekt eller rimligt.

  Fråga: 7 år är en myt. Vilken siffra är mer rimlig i så fall?

  Fråga 2: Motsvarar ett antal tusen invandrade analfabeter vilken grupp av inrikes födda som motvikt i utbildningsnivån på den lägre skalan? Jag förstår inte statistiken på ett djupare plan ska erkännas.

  SvaraRadera
 38. Anonym 08:49,
  Integrationsdepartementet publicerade en utredning om kommunplacerade invandrare, dvs. asylinvandrare och anhöriga till dem som invandrar inom två år. Detta är en fjärdedel av invandrarna och den grupp som har svårast att få jobb. Utredningen visade att för denna grupp är mediantiden till arbete sju år. I pressmeddelandet som presenterade utredningen utelämnades att det gällde bara en fjärdedel av invandrarna. Det har sedan blivit en myt att det tar i medeltal sju år för invandrare att få jobb.
  Någon motsvarande siffra för alla invandrare har inte publicerats så vitt jag vet. men andra grupper får jobb betydligt snabbare. Arbetskraftsinvandrare från andra länder än EU/EES ska ju ha erbjudande omm jobb för att få uppehållstillstånd och arbetskraftsinvandrare från EU/EES får bara uppehålla sig i Sverige en begränsad tid om de inte är självförsörjande.

  SvaraRadera
 39. Det visar med Merit Wagers blogg i bakhuvet att det helt klart krävs en upprensning av asylspåret. Sju år är ju horribelt, särskilt som de många gånger inte är värda asyl.

  SvaraRadera